Blinde veilingen in Serie A: succes voor AC Milan, niet voor Internazionale

Donderdag, 25 juni 2015 om 21:09Bart Kruyt • Laatste update: 22:37

Het is vanaf komend seizoen verboden voor een speler om gedeeld eigendom te zijn van twee clubs en dus moest er in Italië heel wat geregeld worden. Een constructie waarbij twee clubs de transferrechten delen is in het Zuid-Europese land heel normaal, maar straks mag dat dus niet meer. De clubs moesten zodoende met elkaar afspreken wie het resterende deel van de transferrechten zou kopen.

Veel spelers met twee eigenaren zagen de clubs een akkoord bereiken over de verkoop van de transferrechten, maar dit lukte niet bij alle voetballers. Clubs die er niet in slaagden om tot een overeenkomst te komen kwamen donderdag uit bij een blinde veiling, waarbij de twee betrokken verenigingen een bedrag voor vijftig procent van de transferrechten moesten opschrijven en in een envelop moesten doen. De club die het hoogste bod deed, kocht de speler.

AC Milan is er op deze manier in geslaagd om Simone Verdi volledig aan zich te binden; i Rossoneri deelden de transferrechten van de creatieve middenvelder met Torino, maar brachten dus een hoger bod uit dan de club uit Turijn. Torino wist Internazionale wél af te troeven en kan over middenvelder Marco Benassi blijven beschikken. Beide spelers zijn Italiaanse jeugdinternationals. AS Roma is Federico Barba, Gianluca Caprari en Adrian Stoian kwijtgeraakt.

Opvallend was dat zowel Roma als Chievo niet wilde betalen voor Stoian. Beide clubs schreven 'nul euro' op hun blaadje; de middenvelder blijft in dat geval bij de vereniging waar hij vorig seizoen speler van was. Dat is Chievo, al verhuurde die club Stoian aan Bari en Crotone.Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door casciavit)

Hahah mooi systeem dit

Als 2 clubs allebei 50% recht hebben, kunnen ze dan voor beide uitkomen? Of alleen de transferrechten?

25 juni 2015 om 21:21

Er moest aan het begin van het seizoen bepaald worden voor welk team de speler uit zal komen, ondertussen mag er niet gewisseld worden.

25 juni 2015 om 21:21

Dit geldt alleen voor de transferrechten.

25 juni 2015 om 21:22

Als het goed is alleen de rechten weet het ook niet precies. Vind t maar een appart iets

25 juni 2015 om 21:24

De 2 clubs spreken af bij wie de speler gaat spelen natuurlijk. Dat kan bij één van de 2 zijn, of hij kan uitgeleend worden. Maar dat hoef je allemaal niet meer te weten, co-ownerships zijn dus eindelijk afgeschaft.

25 juni 2015 om 21:37

Ik vind het wel jammer zo zijn veel goede spelers doorbrengen.

Buitengewoon goede zet van Torino. Benassi is echt een onderschatte speler. Hij is zeer all-round zoals een box-to-box middenvelder, daarnaast heeft hij een goed schot (van afstand). Op het U21-EK heeft hij in twee wedstrijden ook twee maal gescoord en was hij de beste middenvelder van Italië. Dit seizoen speelde hij al zo'n twintig wedstrijden voor Torino en volgend jaar verwacht ik een basisplaats.

Verdi is een speler met een geweldige techniek en is zeer behendig, maar zijn fysiek is dusdanig zwak waardoor hij moeilijk mee kan in het profvoetbal. Hij is ook ook niet 'slim' genoeg om het te compenseren met zijn andere kwaliteiten. Toch begrijp ik wel waarom Milan hem heeft gekocht, want voor 2.8 miljoen is het een goede speler. Volgend jaar gewoon weer uitlenen, hopen dat hij zich goed ontwikkeld en dan voor 5-10 miljoen verkopen.

Gianluca Di Marzio meldt trouwens dat de volgende bedragen zijn betaald: Benassi (3.5m) en Verdi (2.8m)

update:
Kurtic - Atalanta
Barba - Empoli
Caprari - Pescara
Politiano - Roma
Stoian (zowel Roma als Chievo hebben 0 euro geboden)
Defrel - Cesena
Bianchetti - Inter

25 juni 2015 om 21:41

Defrel is naar Cesena, niet Parma! Daar gaat Cesena overigens nog een leuke winst voor vangen, goede speler.

25 juni 2015 om 21:46

Alle hoofdletters zijn ineens weg, dus kan het rijtje weer aanpassen
Defrel is inderdaad een goede voetballer. Meerdere clubs zijn geïnteresseerd in hem en ik verwacht ook nog wel een transfer naar een middenmoter. Omdat Parma failliet is wordt hij gratis overgenomen, maar uit sportiviteit heeft Cesena 51.000,- euro overgemaakt om de werknemers te betalen die sinds juli 2014 geen loon meer hebben gekregen. Zeer netjes van ze!

26 juni 2015 om 09:44

De rechten van Verdi zijn voor 450.000 teruggekocht. Dat maakt het nog net iets interessanter haha.

Denk dat het opheffen van gedeeld eigendom niet zo slim is. Jonge spelers zullen bij topclubs niet verder dan de tribune komen. Zo hadden ze tenminste zekerheid.

25 juni 2015 om 21:27

Er zijn gelukkig nog altijd andere mogelijkheden, zoals verhuur of verkoop met terugkoopoptie. Denk dat die opties vaker zullen worden gebruikt nu dit systeem wegvalt.

Haha wat een stel gekken daar. Vind het een leuk en interessant idee, maar kan me niet voorstellen dat er geen betere oplossing was dan dit?

25 juni 2015 om 21:43

Dit werd elk jaar zo gedaan, niet alleen omdat dit de laatste jaar is.

26 juni 2015 om 05:22

Daarvan was ik niet op de hoogte. Maakt het overigens niet minder gek.

Waarom is Caprari van de hand gedaan? Talentvolle speler met toekomst. Bij pescara loopt verder nog Brugman dat een talentje is. Roma had Caprari moeten houden.

Ik vind het toch wel jammer dat de comproprieta niet langer meer zal bestaan. Het levert vaak amusante en soms zelfs zeer harde veilingen op. Nooit zal ik vergeten hoe we Miccoli en Chiellini voor een prikkie konden wegkapen bij een half failliet Fiorentina. Plus, gedeeld eigendom geeft een extra incentive om slimmer om te gaan met talent. Ik vraag me af of verkopen met een terugkoopoptie hier wel een goed subsituut voot is.

Wel leuk voor Stoian, beide clubs hebben wel even 0 euro voor je over. Bemoedigend.

26 juni 2015 om 00:28

Inderdaad, weet iemand meer over deze speler (kan hij een beetje ballen)?

Haha, lekker systeempje dit. Wel lullig voor die Stoian, weet je ook weer hoe je werkgever over je denkt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Torino

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Empoli23-3
12.Sassuolo201
13.Torino193
14.Udinese16-6
15.Sampdoria15-10
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
A. SanabriaAanvaller152
T. PobegaMiddenvelder133
D. PraetMiddenvelder101
V. SavićKeeper160
M. PjacaAanvaller103
A. BelottiAanvaller92
BremerVerdediger152
Voor de complete selectie: Clubpagina Torino.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Torino.

0 fans
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 8 december
Franco Antonucci mag komende winter waarschijnlijk worden verhuurd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren