Peperduur tweetal keert in voorbereiding terug bij FC Twente

Woensdag, 24 juni 2015 om 07:10Erik van Dam

/

FC Twente probeert er uit alle macht bovenop te komen, maar de gezondheid van de Enschedese club blijft broos. In dat kader zit het nu niet mee: het dure tweetal Jerson Cabral en Daniel Fernandes keert in de voorbereiding op het nieuwe seizoen terug. Zij komen al twee jaar niet aan spelen toe, maar FC Twente zit contractueel nog een jaar vast aan de aanvaller en doelman. Hun verbintenissen lopen pas in juni 2016 ten einde.

Cabral en Fernandes zijn lichtende voorbeelden geworden van de malaise en de waanzin bij FC Twente. De 24-jarige vleugelspeler werd in de zomer van 2012 overgenomen van Feyenoord en kreeg een riant contract voor vier seizoenen. Hij is echter geen moment een versterking gebleken en werd na zijn eerste seizoen verhuurd aan ADO Den Haag; vorig seizoen bracht hij grotendeels door bij Willem II.

/

Fernandes is het meest schrijnende geval bij de club. De 31-jarige Portugees werd in januari 2012 naar Enschede gehaald en het was de bedoeling hem een halfjaar te huren. Door miscommunicatie kreeg Fernandes echter een contract voor vierenhalf jaar. Vervelend, want hij staat voor 450.000 euro per jaar op de loonlijst. Hij speelde slechts twee wedstrijden in de hoofdmacht en was afgelopen seizoen op huurbasis actief voor het Griekse Panthrakikos.

Cabral en Fernandes kosten FC Twente samen een som van zo’n 1,2 miljoen euro per jaar, terwijl ze niets bijdragen. De club begint over vijf dagen met de voorbereiding op het seizoen 2015/16 en dan zijn de vleugelspeler en reservekeeper er allebei ook weer bij. Dat weet TC Tubantia. De club zal vurig hopen dat het Cabral en Fernandes snel elders weet onder te brengen en zo de kosten wat weet te drukken.


Poll

Denk jij dat FC Twente Jerson Cabral en Daniel Fernandes weet te slijten?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door j.staatsen)

Nou dan kunnen ze die spelers nu wel gebruiken. Aangezien hun selectie minder wordt, passen die nu wel in de basis.

24 juni 2015 om 08:47

Fernández verwacht ik gewoon onder de lat. Ervaren keeper, die zelf een Eindtoernooi met Portugal heeft meegemaakt. Waarom dan marsman in de goal zetten. Cabral is ook niet veel minder dan bv mokthar, maar zal niet veel aan spelen toekomen verwacht ik.

24 juni 2015 om 09:57

Omdat ze waarschijnlijk van hun salaris af willen.

24 juni 2015 om 10:57

Dat gaat natuurlijk niet lukken, dus kun je beter gebruik van ze maken.

Krijg gewoon pijn in mijn buik als ik die namen hoor en weet hoe ze aan hun contract zijn gekomen.

''de 31-jarige Portugees werd in januari 2012 naar Enschede gehaald en het was de bedoeling hem een halfjaar te huren. Door miscommunicatie kreeg Fernandes echter een contract voor vierenhalf jaar. Vervelend, want hij staat voor 450.000 euro per jaar op de loonlijst.''

Hahaha! Dit slaat echt alles! Wat een amateurs, hoe krijg je dat in godsnaam voor elkaar.

24 juni 2015 om 08:00

Ja mijn broek zakte ook af. Hoe kan dat nou, stuurden ze per ongeluk het Castaignos contract op de fax?

24 juni 2015 om 08:51

Boschker raakte geblesseerd en Mcclaren gaf eind januari opdracht om deze keeper voor 4,5 maand vast te leggen. Door mis communicatie werd het 4,5 jaar ipv maand met een hilarische persconferentie als gevolg.

24 juni 2015 om 12:17

Begrijp je dan nu ook dat supporters graag van dit amateuristische bestuur afwillen? Joop is al weg, nu die andere puinmaker nog. Dat hij zelf nog zoveel geld in Twente pompt heeft hij ook puur aan eigen wanbeleid te dsnken.

Door miscommunicatie een contract van 4,5 jaar, Huh? Ik snap dat er foutjes kunnen worden gemaakt maar dat is wel heel apart. Heeft hier iemand meer informatie over?

24 juni 2015 om 07:21

Miscommunicatie is een understatement. Dit is juridisch falen van de bovenste plank. Enorm amateuristisch.

even schamen. Nou wie haalt ze op? En dat foutje bij Fernandes is ook bij Schreuder voorgekomen, vijf jaar was niet de bedoeling

24 juni 2015 om 07:28

Hoe zit dat contract met Scheuder nou precies eigenlijk? Ik meen ergens gelezen te hebben dat hij zelfs een contract voor onbepaalde tijd heeft..

24 juni 2015 om 08:55

Een mondelinge overeenkomst is altijd voor onbepaalde tijd. Twente kon vanaf juli heel goedkoop (ongeveer 2 ton) van schreuder af door de nieuwe regeling. Hierdoor kon twente zich heel veel geld besparen, wat van levensbelang is op moment en waren ze van schreuder af. Van de laan heeft hier eigenhandig een stokje voor gestoken en vandaar de vele protesten.

24 juni 2015 om 15:37

Helaas klopt jouw verhaal niet. De nieuwe wet waar jij het over hebt geldt alleen voor contracten voor onbepaalde tijd. En dan nog moet er een gegronde reden zijn voor ontslag. Dacht jij echt dat van der Laan en consorten dat anders niet zelf hadden bedacht.

24 juni 2015 om 17:08

Een mondelinge overeenkomst is altijd voor onbepaalde tijd.

Oud nieuws. Maar goed, enig lichtpuntje: ze staan max nog 1 jaar onder contract

24 juni 2015 om 07:42

Dat is inderdaad een lichtpuntje. Helaas hebben ze wel al miljoenen gekost en werkelijk niets toegevoegd. Mismanagement is dit.

Achja zo heeft elke club zijn grootverdieners onder contract staan die niks toe voegen. Neem bij mijn feyenoord als voorbeeld verhoek

Cabral verdient dus €750.000 per jaar. Die gaat dus zeker niet weg, want hij kan er geen reet van. Niveau Almere City, waar hij hooguit € 50.000 per jaar kan verdienen...

24 juni 2015 om 15:32

Jammer dat die 750.000 niet klopt. Er wordt gezegd dat het FC Twente 1,2 miljoen kost voor beiden. Dat betekent niet dat je die 450.000 die Fernandes verdient af kunt trekken van die 1,2 miljoen. Ooit van werkgeverslasten gehoord ? en de 16 % crisisheffing voor salarissen boven de 1,5 ton.

Ga er maar vanuit dat cabral ook 450.000 verdient. Nog steeds veel te veel natuurlijk.

Ik zou Fernandes gewoon een kans geven het lijkt me sterk dat hij minder is dan die koekebakkers die nu bij Twente het doel verdedigen. Marsman heeft bewezen en niets van te kunnen en Stevens is nou ook niet echt een zekerheidje gebleken.
Cabral is uiteindelijk duidelijk niet goed genoeg gebleken, die moeten ze transfervrij laten gaan maar ik twijfel of Cabral dat wel wil hij gaat nergens meer zoveel verdienen als bij Twente.

Volgens mij heb ik een soort gelijke situatie eerder gezien alleen waren de personen in kwestie Servisch en Marokkaans. Heel vervelend voor Twente in haar moeilijke tijden. En natuurlijk zullen deze jongens gewoon hun contracten fluitend uitdienen. Van x5 naar lijn 5.

24 juni 2015 om 11:25

Bedoel je Sulejmani en Mounir? Sulejmani was gewoon volwaardig selectiespeler, totdat hij zijn contract niet besloot te verlengen. Was hij een goede aankoop, nou nee. Mounir kreeg onder Jol het volste vertrouwen en zijn opvolger zette hem op de bank. Een dergelijke situatie komt vaker voor, behalve dan het gedrag van meneer El Hamdaoui wanneer hij hoort dat hij op de bank zit... maar ze gingen niet jarenlang miljoenen binnenharken zonder iets toe te voegen. Mounir één jaar (2011/12) wel dan en Sulejmani (2012/13) een halfjaar. Zou natuurlijk ook kunnen dat jij twee anderen bedoelt :D

Ik snap niet hoe een keeper die International is geweest voor Portugal weet te falen bij FC Twente. Hij had toch gewoon eerste keeper moeten zijn met zijn status. Dat Stevens en Marsman en zelfs Bednarek de voorkeur krijgen zegt al genoeg. Snel slijten aan een kleine Portugese club ofzo. Arouca, Penafiel, Boavista, of Belenenses ofzo. En Cabral die raken zo ook wel kwijt. Zo slecht was hij niet bij Willem II. Zou dus een prima speler zijn voor De Graafschap, Cambuur, Nec, Willem II, Roda JC, Heracles of voor PEC Zwolle ivm een mogelijk vertrekt van Lukoki naar Ludogorets Razgrad.

24 juni 2015 om 08:31

Dat salaris van beide, die raak je niet zo snel kwijt. Dat hangt als een molensteen om de nek van Twente heen. Stel je verhuurt ze, dan ben je nog steeds de helft aan salaris kwijt.

24 juni 2015 om 08:39

Wat is de afkoopsom in hun contracten eigenlijk weet jij dat? Er is geen geld voor dat weet ik maar ik ben er gewoon benieuwd naar.

24 juni 2015 om 08:56

Volgens mij moeten ze het laatste jaar salaris afkopen. Als dat zo is, ben je nog niks verder als je ze afkoopt

24 juni 2015 om 09:53

Cabral kan nooit bij PEC spelen. Foute uitstraling!

24 juni 2015 om 10:10

Hoezo foute uitstraling??? Die kan bij dat soort clubs prima spelen hoor. Met alleen onze Sheraldo Becker redden jullie het ook niet er moet altijd een goeie back-up speler zijn. En Saymak gaat waarschijnlijk toch ook weg? Dat las ik ergens. En Drost wordt gezien als opvolger van Vejinovic bij Vitesse. Dus blijft er weinig voor de vleugels over. En dan lijkt Cabral mij een leuke speler om dat aan te vullen. Maar aangezien zijn salariseisen zal dat wel nooit gaan gebeuren. Dan zou ik zeggen wil je spelen of niet. Doe dan die eisen van je even wat omlaag.

24 juni 2015 om 12:48

Cabral is wel de laatste speler die ik bij Heracles zou willen zien. Slechtere spelers heb je haast niet in de Eredivisie, en Heracles heeft wel betere buitenspelers. Hoe dat zit bij andere clubs weet ik niet, maar Cabral is niet het niveau wat je wil nastreven als club.

De afkoopsom is gewoon het resterende salaris waar de spelers recht op hebben, om maar even antwoord te geven op je reactie #17

24 juni 2015 om 13:33

Ja en dat snap m'n hond ook nog wel dat dat het resterend salaris is. Maar hoeveel is dat dan die afkoopsom noem eens een bedrag!!! Hoeveel verdienen die Cabral en Fernandes daar bij Twente? Oké en trouwens vergeet die clubs die ik heb genoemd want ik heb geen zin om honderd reacties te krijgen van Nou Cabral is wel de laatste die ik ben mijn club wil zien. Is hij dan niks voor Hasselbaink's Burton Albion? Of is er dan weer iemand die gaat Sorry Mate, but Cabral is the last person I would like to see at Burton Albion. Wie zien wel waar Cabral volgend seizoen speelt.

24 juni 2015 om 13:39

Cabral verdient iets van 7 ton in het jaar dacht ik, Fernandes 4.5 ton.

Cabral komt gewoon te kort voor de eredivisie, bij Willem II was hij ook gewoon vrij matig hoor. Je noemt willekeurig wat clubs op terwijl je niet eens weet welke spelers ze daar al hebben lopen voor die positie, dan kun je wachten op dergelijke reacties. Hoef je niet gelijk zo gepikeerd te reageren...

Tja jammer dan maar het is nu een sunk cost. Twente moet deze jongens maar gewoon een eerlijke kans geven als ze niet verkocht worden. Vooral cabral was toch een redelijk talent bij Feyenoord, dan moet hij bij het zakkende niveau van Twente toch wel meekomen. En dan volgend jaar maar afscheid nemen van beide

Ja dit zijn de echte probleemgevallen. Jongens die met megadure contracten niet aan spelen toe komen. Die zijn niet snel geneidgd elders te tekenen omdat ze nooit weer zo'n contract krijgen. Andere clubs hoeven ze niet omdat ze niveau tekort komen. Voor kleine clubs zijn ze onbetaalbaar ivm het eerder genoemde scenario. Je moet hopen dat je ze voor een deel van het salaris kan verhuren.

7,5 ton voor Cabral op jaarbasis?! Waar heeft die scout gekeken?

Dat is toch een salaris wat die jongen van ze lang-zal-ze-leven niet waard ging worden? Wat een complete waanzin!

Heeft dit niet te maken met het waan-idee van die Munsterman om ,,talentvolle Feijenoorders'' daar weg te kopen en zo ,,groter-te-worden'' dan Feijenoord. Het resultaat is dus dit.... Cabral?!?!?

24 juni 2015 om 10:51

Ooit gehoord van de niet-te-begrijpen ruil met Verhoek?

Ik zou zeggen voetballers van Nederland: zoek contact met de zaakwaarnemer van Cabral!!

Die is kennelijk in staat om een voetballer van het niveau Topklasse een contract te laten tekenen voor 4 seizoenen a 7 a 8 ton per jaar...

Sorry hoor, maar ik kan m'n lach niet meer inhouden. Ik vind het doodzonde om te zien dat er weer een leuke club uit Nederland in een Feyenoord-scenario terecht komt, maar als je een speler voor 4.5 maand wilt huren in opdracht van de trainer en je legt hem voor 4.5 jaar vast, dan is dat geen miscommunicatie maar gewoon amateurisme. Als je daarbij optelt dat Cabral 750.000 verdiend en nog amper wedstrijden heeft gespeeld, dan is het wel erg triest gesteld. Twente heeft jarenlang ver boven hun stand geleefd en de club mag nu op de blaren zitten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.FC Twente38-2
13.PEC Zwolle35-8
14.RKC Waalwijk27-20
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper320
DaniloAanvaller3216
T. EbuehiVerdediger311
J. BoschMiddenvelder312
Q. MenigAanvaller308
G. RoemeratoeMiddenvelder290
R. ZerroukiMiddenvelder290
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

30 jaar
20 fans
Middenvelder

In de wandelgangen

Woensdag 12 mei
Het gedegradeerde Sheffield United verlaagt de vraagprijs voor Sander Berge drastisch van 45 miljoen euro naar 14 miljoen euro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren