Curaçao lonkt voor PSV-aanvaller: 'Hoe verder we komen, hoe aantrekkelijker'

Donderdag, 18 juni 2015 om

In navolging van onder meer Eloy Room hoopt Patrick Kluivert meer spelers uit de Eredivisie warm te maken voor een interlandcarrière in het shirt van Curaçao. De ploeg overleefde onlangs een tweeluik met Cuba en staat in augustus/september in de derde kwalificatieronde voor het WK in Rusland. "Hoe verder we komen, hoe aantrekkelijker het is", weet technisch directeur Etienne Siliee.

/

Hij noemt spelers als Leandro en Juninho Bacuna, maar heeft ook zijn zinnen gezet op PSV-spits Jürgen Locadia en NAC-aanvaller Guyon Fernandez. "Die zijn nu zeker concreet in beeld, spitsen die een meerwaarde kunnen hebben voor ons", zegt Siliee in gesprek met Voetbal International. Ook voor Charlison Benschop en Joshua Brenet ligt de weg open, maar dan moeten zij wel definitief afzien van een interlandcarrière bij Oranje.

Op 25 juli wordt bekend tegen welk land Kluivert en zijn spelers het in de derde ronde moeten opnemen. Mocht Curaçao ook die schifting overleven, dan gaat het verder naar de eerste groepsfase. Als ook die tests succesvol worden doorstaan, wacht nog een tweede groepsfase.


Poll

Zou jij voor Curaçao kiezen als je Jürgen Locadia was?


Gerelateerd

51 reacties (laatste reactie door curacao2018)

Ik zou het doen als ik hem was

18 juni 2015 om 23:45

Locadia en Brenet moeten dit direct accepteren.
Acht de kans dan best groot dat ze het WK gewoon gaan halen.
Locadia en Brenet zijn een soort spelers die op dit moment van het niveau Oosternrijk/serie zijn.
Zal ze zeer goed doen.
Nederland lijkt me kansloos voor Brenet, Locadia heeft maar een kleine kans.

19 juni 2015 om 03:48

Wacht, maar ze zijn toch in Nederland geboren en getogen? Ze zijn hier opgeleid, toch? Of omdat ze niet goed genoeg zijn voor Oranje moeten ze maar voor Curacao kiezen? Hypocrisie ten top!!!!!!!!

19 juni 2015 om 08:15

Hahaha over hypocrisie gesproken.. Ze hebben allebei Curaçaose ouders dus dan mag je niet voor je Curaçao uitkomen? Hun hele familie zijn afkomstig van Curaçao, grotendeels van hun families wonen op Curaçao. Nogmaals over hypocrisie gesproken.. Jij vind dus als iemand hier geboren en zijn opleiding hier genoten heeft dus niet voor zijn bloed eigen land mag kiezen? Ik vind dat pas hypocriet, vind het juist mooi dat die jongens keuze kunnen maken.

Je moet daarbij niet vergeten dat Curaçao eigenlijk zelf nog een deel van Nederland is, ze zijn nu weliswaar onafhankelijk maar wordt nog steeds af en toe bestuurd door Nederland. en om niet te vergeten landen als Bonaire, Saba etc. zijn zelfs een bijzondere gemeenten binnen Nederland.

Ontopic:
Locadia heeft het in zicht om misschien wel ooit een killer te worden, in Jong-Psv en jeugdelftallen maakte hij wekelijks 4 a 5 doelpunten. Alleen in Psv 1 komt het er nog niet uit, het zou kunnen dat het uit onverwachte hoek nog gaat lukken bij deze jongen. Over Joshua ben ik minder positief, maar hij heeft ook wel het talent om ver te komen. Het zou echt een wonder zijn als zulke jongens ook voor Curaçao gaan kiezen. Dan kunnen ze daar op het eiland echt gaan dromen van over het WK. Nu leeft die droom daar al, alleen is het een onrealistisch droom.

19 juni 2015 om 08:18

Volgens mij gold dit alleen voor Surinaamse spelers dat het niet mogelijk is.

19 juni 2015 om 11:42

Ze zijn toch gewoon Antiliaan dus gewoon voor Curacao uitkomen.

19 juni 2015 om 11:43

Het WK halen lijkt me onmogelijk maar vind het jammer dat deze spelers pas interesse tonen als Curacao nu 2 rondes verder is. Ze moesten eigenlijk direct interesse tonen voor de kwalificatie.

19 juni 2015 om 20:57

Eens. De nieuwe generatie gaat wel anders denken hoop ik.

Aardige spelers die het elftal sterker maken, al zal de volgende ronde weer lastiger worden voor Kluivert en zijn mannen.

18 juni 2015 om 19:45

Tegen wie moeten ze dan?

18 juni 2015 om 20:01

Er staat in de tekst dat dat op 25 juli bekend wordt gemaakt. Maar het wordt natuurlijk sowieso steeds zwaarder, de besten blijven over.

18 juni 2015 om 20:51

Maar dat hoeft voor volgende ronde niet te gelden. Met Cuba trof Curaçao vorige ronde al de 1-na-sterkste tegenstander (alleen Canada staat hoger op de FIFA-ranglijst) die ze konden loten. In deze 3e ronde zijn alleen Canada, Haiti en Jamaica beter dan Cuba (op papier althans) volgens die ranglijst. Curaçao zou deze ronde dus ook zomaar een op papier slechtere tegenstander kunnen treffen dan in de 2e voorronde.

18 juni 2015 om 20:34

Maar dan heeft Kluivert weer goede jongens gevonden in Nederland.

Want als hij gaat zullen er denk ik meer komen

Kunnen zo toch een behoorlijk elftal samenstellen. Alle genoemde spelers hebben mijn inziens geen toekomst bij Oranje.

18 juni 2015 om 19:54

Mee eens. Het zou voor Curacao mooi zijn als zij dat ook op tijd inzien. Hopelijk overschatten ze zichzelf niet.

18 juni 2015 om 23:34

Als ik Locadia was, zou ik nog even wachten. Van Persie en Huntelaar beginnen op leeftijd te raken en er lopen weinig goede jonge Nederlandse spitsen rond op dit moment.

19 juni 2015 om 02:10

Luuk de Jong. Je weet wel, de spits die hem nu ook gemakkelijk uit de basis houdt.

19 juni 2015 om 08:26

Luuk de jong,Dost zijn beter dus alsnog geen toekomst

19 juni 2015 om 12:42

Ik zie De Jong eigenlijk niet beter kunnen dan PSV en Dost heeft een goed half seizoen gehad maar zit binnenkort waarschijnlijk gewoon weer op de bank. Ik zeg niet dat Locadia ooit NL elftal materiaal wordt, maar ik zou die mogelijkheid als ik hem was nu nog niet uitsluiten.

Ik zie hem in de toekomst niet als eerste of 2e spits van het Nederlands elftal. Dus als ik hem was zou ik voor curaçao gaan

Stuk voor stuk spelers die nooit in Oranje komen te spelen, ik zou het doen als ik hun was.

Nou Jurgen Bonbini! Het gaat er steeds beter uit zien voor ons en helemaal als dit soort spelers erbij komen. Hopelijk krijgt Vurnon nog dispensatie dan ga ik er serieus in heloven dat het de droom kunnen waarmaken en er bij zijn in 2018!

Jezus wat moeten ze veel wedstrijden spelen om überhaupt een kans te maken. Vind je het gek dat zulk soort landen er nooit bij zijn

18 juni 2015 om 20:29

Er zijn in die bond gewoon veel kleine landen die meedingen om een klein aantal plaatsen. Niks geks aan. De landen die zich plaatsen presteren niet goed op WK's, dus je moet hen vooral niet meer plekken gaan geven.

18 juni 2015 om 20:30

Landen als El Salvador, Haiti, Jamaica en Trinidad hebben allemaal al eens de WK gehaald uit die regio. Stellen ook allemaal niks voor. Maar in die regio zijn er naast USA en Mexico geen sterke landen, eventueel Costa Rica maar er mag er naast die 3 nog 1 mee meen ik.

18 juni 2015 om 20:44

Maar vooral omdat er geen wk ervaringen worden opgedaan zullen ze met zulke landen ook nooit kunnen concurreren.

18 juni 2015 om 20:58

"naast USA en Mexico geen sterke landen, eventueel Costa Rica"

Je weet dat Costa Rica (14e) juist de hoogst genoteerde van die 3 is? Mexico (23e) en VS (27e) volgens pas op ruime afstand.

18 juni 2015 om 21:10

Haha wist ik niet Superghost. Maar ik denk dat ik Mexico en VS nog altijd wat hoger inschat ondanks dat. Maar Costa Rica is denk ik beter dan ik dacht.

18 juni 2015 om 23:36

Helpt natuurlijk wel als je afgelopen WK een keer ver boven je normale stand hebt gepresteerd. Heel knap van Costa Rica, maar meestal zijn de VS en zeker Mexico wel een stukje beter.

19 juni 2015 om 02:11

Gelukkig is die ranglijst een grote grap.

19 juni 2015 om 09:47

Het is dan ook een land welke nog nooit iets bereikt heeft. De kans dat ze uiteindelijk het WK halen is heel erg klein. Ik zou het al bijzonder knap vinden als ze de uiteindelijke kwalificatiepoule bereiken.
Dan komen ze echter in een poule met de VS, Mexico, Costa Rica, Honduras en Jamaica bijvoorbeeld.
Hiervan gaan er 3 direct naar het WK. Nummer 4 speelt playoffs tegen een land uit Oceanië. (nieuw Zeeland waarschijnlijk).
Als ik nog eens over nadenk moet dat dan ook mogelijk zijn eigenlijk. (maar moet het wel allemaal meezitten)

Deze jongens komen absoluut niet voor Nederland in aanmerking.
Zij zouden voor Curacao veel kunnen betekenen

Mooi voor Curaçao als ze deze spelers mee kunnen krijgen. Ik vind het een mooi project.

Ik geef Locadia en de Bacuna brothers nog wel een kans om zich in de toekomst in Oranje te spelen. Allen zijn jong en hebben nog een hele toekomst voor zich. Voor Locadia zou het goed zijn meer speeltijd te krijgen. Leandro speelt toch in een competitie waar je niet minder van wordt en Juninho is gezien z'n leeftijd van 17 jaar, en toch al speelminuten maken in de eredivisie een groeibriljantje. De rest zie ik minder ver komen. Ook Brenet moet nog flink stappen maken.

Dit zijn de jongens die we nodig hebben wij hebben ze veel meer nodig dan dat Oranje ze nodig hebben .. Van Aanholt zou ook erg mooi zijn dan heb je voor Caribean begrippen gewoon een sterke verdediging met Brenet - Cuco - lachman en Van aanholt. Dan met Bonevacia - merencia en Bacuna op middeveld en een aanval met Vicento - Locadia - Nepomuceno. Dan kunnen we wel ver komen en mocht Anita nog kunnen dan word het natuurlijk helemaal mooi. Curacao Dreams.

18 juni 2015 om 20:31

Vurnon Anita? Die heeft A-interlands voor Nederland gespeeld, dan kan het toch niet meer? Of is er een uitzondering mogelijk?

18 juni 2015 om 21:12

Nee, als ik het goed heb is er geen uitzondering mogelijk. De enige uitzondering is namelijk als het land waarvoor je bent uitgekomen is uiteengevallen in 2 of meer landen. Dan kun je opnieuw beslissen, zolang het nieuwe land dan maar eerst deel uitmaakte van het land dat uiteen gevallen is.

18 juni 2015 om 21:33

ja zoiets dacht ik ook. Zouden ze dan kijken of Curacao daarvoor in aanmerking komt door de staatkundige veranderingen van 2010? Dat wordt niks volgens mij.

19 juni 2015 om 15:25

Dat zou alleen kunnen als Anita daarvoor voor de Nederlandse Antillen was uitgekomen, want daar maakte Curaçao deel van uit (heel officieel gezien is Curaçao daar zelfs de rechtsopvolger van bij de Fifa, aangezien Curaçao de plek van dat voormalige land heeft ingenomen. Aruba was al een eigen land en Sint-Maarten heeft zijn lidmaatschapsaanvraag nog lopen geloof ik).

Hoe verder Curacao komt in het speelschema hoe beter de Nederlandse spelers worden.
Nu komen Locadia en Fernandez..
De ronde daarna komt Robben die zich wel laat naturaliseren.

18 juni 2015 om 21:07

Robben kan zich niet laten naturaliseren, aangezien Curaçao dezelfde nationaliteit heeft als Nederland. Daarnaast is Robben allang vastgespeeld voor 'oranje', dus kan nooit meer voor Curaçao uitkomen als hij daar recht op zou hebben (heeft die namelijk ook niet).

19 juni 2015 om 02:12

Jij bent vast makkelijk in de omgang.

Benschop, Brenet en Fernandez gaan Oranje nooit halen, en kunnen voor Curacao wel sterren zijn. Locadia is denk ik te jong, die kan in de komende jaren zich nog enorm ontwikkelen, ik denk dat hij Curacao voorlopig nog afwijst.

19 juni 2015 om 01:17

Precies, na Huntelaar en Van Persie is de concurrentie voor de spitspositie erg mager. Dost, Van Wolfswinkel, De Jong, Castaignos en Locadia, die moeten het uitvechten. Locadia heeft m.i. een aardige kans in dat groepje.

19 juni 2015 om 21:00

Zet een blonde in de spits........

Leandro Bacuna moet niet voor Curacao kiezen, denk dat hij wel kans maakt op een plek in Oranje vind hem niet onder doen voor Gregory van der Wiel of Darryl Janmaat als rechtsback. Benschop Brenet Fernandez en Locadia gaan Oranje niet halen, te weinig kwaliteit.

Die jongens moeten gewoon allemaal kiezen voor Curaçao. In Oranje zullen ze nooit een basisplaats krijgen + wanneer er zo meerdere talentvolle spelers voor Curaçao kiezen, zullen zij in de loop der jaren echt wel leuk kunnen voetballen.

Alle Curacaose Talenten moeten voor curacao kiezen ongeacht. In het voetballerij geldt maar een prijs. En dat is wereldkampioen. In dat opzicht, staan wij allemaal gelijk hier. Zero gewonnen.

Maken allemaal bij Nederland toch geen kans, zelfs terwijl ze voor PSV spelen niet. Dan kun je deze kans beter met beide hebben aangrijpen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Curaçao

FIFA ranking: 82
15 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
J. PieterDoelman
E. RoomDoelman
R. SumterDoelman
S. CarmeliaVerdediger
J. CarolinaVerdediger
M. FecundaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Curaçao.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Curaçao.

123 fans
Aanvaller, 25 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Brighton U23 1 0 0 0
2018/2019 Brighton & Hove Albion 26 2 1 0
2017/2018 Brighton & Hove Albion 6 1 0 0
2017/2018 PSV 15 9 1 0
2016/2017 Jong PSV 2 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Update: Nieuwe manager voor Pröpper en Locadia bij Brighton

Davy Pröpper en Jürgen Locadia krijgen bij Brighton & Hove Albion te maken met een nieuwe manager. The Seagulls communiceren via de officiële kanalen dat Chris Hughton de club per direct...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 25 mei
Edin Dzeko staat voor een toptransfer binnen de Serie. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren