Curaçao overleeft in door tropische storm geteisterde wedstrijd

Maandag, 15 juni 2015 om

Curaçao blijft kans maken op deelname aan het WK van 2018 in Rusland. De ploeg van Patrick Kluivert dwong zondag in Havana een 1-1 gelijkspel af en dat was precies voldoende na de doelpuntloze remise in Willemstad. Curaçao kwam al snel op achterstand, maar een snel antwoord van Papito Merencia bleek uiteindelijk doorslaggevend. De wedstrijd verliep allesbehalve vlekkeloos: door noodweer lag het duel noodgedwongen twee uur stil.

/

Na vijf minuten keek Curaçao reeds tegen een achterstand aan. Het was Yenier Márquez die uit een hoekschop de bal bij de eerste paal achter Eloy Room kopte: 1-0. Het antwoord van de ploeg van Kluivert volgde reeds tien minuten later: Merencia nam na een kwartier spelen de gelijkmaker voor zijn rekening. Hij schoot het leer via een Cubaan tegen de touwen: 1-1. Het duel bleef op en neer gaan; Márquez mikte op de lat en Elson Hooi werkte de bal tegen de paal.

Cuba moest al op slag van rust met tien man verder. Doelman Sandy Sánchez torpedeerde de doorgebroken Gino van Kessel op grove wijze en mocht meteen inrukken. De wedstrijd werd vervolgens in de rust gestaakt vanwege een tropische storm. Het water kwam met bakken uit de hemel en de bliksem sloeg vlak bij het stadion in. Na twee uur kon de wedstrijd weer worden hervat: zonder regen- en hoosbuien, maar mét flinke plassen op het veld.

Na rust was het voor Curaçao vooral zaak om te overleven. Cuba drong aan en Kluivert koos ervoor om zijn defensie met invaller Jason Wall te versterken. Hoe de thuisploeg het ook probeerde, en hoe groot de kansen ook waren, de bal wilde maar niet achter Room. Het begon bovendien steeds donkerder te worden. Curaçao kwam niet meer van eigen helft af en haalde met hangen en wurgen het eindsignaal. Curaçao moet nu nog een play-off doorkomen om in een poule mee te kunnen strijden om een WK-ticket.


Poll

Denk jij dat Curaçao het WK van 2018 gaat bereiken?


Gerelateerd

52 reacties (laatste reactie door juvebato)

Ben benieuwd tegen wie Curacao nu moet spelen,als ze nog 1 wedstrijd winnen dan komen ze in een poulfase met landen die 3 maal zo sterk zijn ga ik vanuit.

15 juni 2015 om 07:56

In de volgende ronde treffen ze Jamaica, Haïti of een winnaar van ronde 2, nog steeds goed te doen dus aangezien Cuba hoog geplaatst was in ronde 2. Op Wikipedia staat een mooi kwalificatieoverzicht

15 juni 2015 om 12:32

Denk dat ze tegen Jamaica aardig kapot gespeeld worden. Die zitten meestal wel in het wk volgens mij.

15 juni 2015 om 12:58

weetniet welke WK je hebt gezien maar Jamaica hun laaste WK was mischien in de jaren 90.

15 juni 2015 om 14:23

Volgens mij vergis je Jamaica met Brazilie.

15 juni 2015 om 17:22

Jamaica deed in 1998 mee. Eerste en enige keer. Maar dan alsnog zijn ze denk ik wel een maatje te groot.

15 juni 2015 om 17:32

@primoscientist, Haha nee dat denk ik niet

15 juni 2015 om 17:33

@shinys, 1998 weet ik inderdaad dat ze meededen maar ik dacht dat ze later ook nog mee gedaan hebben. Misschien was ik als 7 jarige wel zo onder de indruk van ze in 1998 dat ik ze een beetje overschat dan. Heb vroeger ook veel het wk 98 spelletje gespeeld op de ps1.
Maar inderdaad, dan nog geef ik Jamaica een grotere kans om zich te kwalificeren dan Curacao.

Het wordt nu hoogtijd dat Kluivert 4-3-3 gaat spelen Ik denk dat met dat systeem het team beter zal gaan presteren

Jaa Jaa we zijn door we zijn door ! gefeliciteerd Curacao we made it .. eerste helft waren we beter maar Cuba had z'n kansen .. Via Martinez kregen ze snel 2 kansen en scoren ze nog ook via Marquez.
Merencia maakt dan de gelijk maker ( snap niet dat kluivert met hem op de bank begon in de vorige wedstrijd ) .. kregen daarna een paar goede kansen via Nepo ( motm in mijn ogen ).
We kregen nog een kans vlak voor rust waar ze met z'n 3e op de keeper afgaan maar niet weten te scoren. Keeper van Cuba kreeg rood en ik kreeg een beter gevoel dat het ons zou lukken ..
2e helft kwam niet op gang door de hevige regen buien ( bliksem sloeg in naast de kleedkamer van Curacao ) en vele dachten dat de wedstrijd gestaakt zou worden ..ik heb een uur gewacht en kreeg geen beeld en moest de wedstrijd toen maar via de radio volgen ... van wat ik heb gehoord was de 2e helft bar slecht en Cuba had de beste kansen maar Curacao hield stand de verdedigers speelde met hun hart en hielden stand.

Kluivert er is nog veel werk te doen .. stap af van die irritante 5-3-2 opstelling en speel gewoon 4-3-3.
Ban Pami Korsou .. Come on Curacao. tijd voor mij om een slaapje te gaan doen ..

15 juni 2015 om 12:34

Gefeliciteerd met de overwinning. Jij was in het live meepraten ook al fanatiek Ik hoop echt dat ze het halen, of in ieder geval nog een ronde verder komen!

15 juni 2015 om 13:00

Dankjewel hahah jaa was vooral blij omdat we nog nooit zover zijn gekomen en er nu eindelijk serieus aan gewerkt word .. of we het halen die kans is heel klein .. maar voor nu is het wel mooi.

Kunnen ze nu een van de andere teams die op dit moment spelen loten? Zoals puerto rico, guyana etc?? Of?

15 juni 2015 om 02:27

Jaa nu kunne we elke andere team loten die door gaat .. Jamaica en Haiti zijn al geplaast .. en pas in de volgende ronde stromen Mexico , usa , Panama , Honduras , Trinidad en Costa Rica in. Ik hoop nu op Antigua zodat we wraak kunnen nemen voor onze Arubaanse broeders hahah.

15 juni 2015 om 02:36

de 10 winnaars, Haiti en Jamaica zullen in 2 potten verdeeld worden (o.b.v ranking).
Curacao zit sws in pot 2. Haiti and Jamaica in pot 1.

15 juni 2015 om 02:57

Aah oke. Dus in principe zal Curacao een hoger team geloot krijgen, en zodoende kwalitatief een beter team? Wel jammer. Ze hebben in ieder geval een mooi project daar. En een geweldige ambassadeur in Kluivert!

15 juni 2015 om 17:10

Inderdaad, ze zijn zeer waarschijnlijk de laagst geplaatste, dus ze krijgen het moeilijk.

Waarom mag Kluivert niet officieel de coach zijn en is hij 'adviseur'? Hij was namelijk wel gewoon de man die aanwijzingen gaf vanaf de zijlijn..

15 juni 2015 om 02:24

Hij mag officieel de coach zijn en hij selecteerd de spelers , geeft de trainingen enz .. Caldera is daar alleen maar op popie joppie te doen ..

15 juni 2015 om 13:06

Hij heeft er zelf voor gekozen om supervisor te zijn. Voor bondscoach moest hij een langere contract tekenen, maar hij wil voorlopig alleen voor een paar maanden tekenen wat logisch is aangezien hij ook niet weet hoe snel ze uitgeschakeld kunnen worden.

In het elftal van Curacao zitten er een paar spelers bij waarvan hun vader van Hindoestaanse afkomst is zoals Darryl Lachman,prince Rajocomar en Antonia.

15 juni 2015 om 02:28

Antonia zit niet eens bij onze selectie .. was dat maar zo haha.

15 juni 2015 om 03:08

top info, nu een slaapje gaan doen! Wil je wel bij deze voordragen als ambassadeur van het curacao'se (hoe spel je dat) voetbal!

15 juni 2015 om 10:29

Is Hindoestaans een land tegenwoordig?

15 juni 2015 om 10:32

Hindustan is de oude benaming van India. Dus ja.

Je bedoeld zeker Barbados zij hebben van Aruba gewonnen

15 juni 2015 om 10:52

Ik bedoel zeker barbados was in de war.

Kan iemand mij vertellen waarom ADO deze jongen (merencia) nooit de kans heeft gegeven? Doet het altijd goed voor Curacao en is nu ook transfervrij

Even voor de duidelijkheid, de volgende tegenstander komt uit het volgende rijtje:
Jamaica
Haiti
Canada
El Salvador
Suriname
Guatemala

Hierbij moet aangetekend worden dat de laatste 4 nog de return moeten spelen en alleen Canada een comfortabele positie heeft (0-2 uit gewonnen). Als teams uitgeschakeld worden, is de volgende ploeg op de ranglijst in hun plaats geplaatst. Jamaica, Haiti en Canada staan hoger dan Cuba, maar de andere 3 lager. Canada staat vrijwel gelijk met Cuba, maar dat is wel een ploeg om te ontlopen. Die hebben nu 2 profclubs in de Amerikaanse MLS en zijn zich goed aan het ontwikkelen. Je moet dus hopen op een van de 3 laagste teams en dan heb je een goede kans.

15 juni 2015 om 10:45

Suriname moet eerst maar eens zien te winnen van Nicaragua.

IK HEB EEN Doom

openingswedstrijd WK 2018 rusland-curacao
Curacao heeft genoeg kwaliteit om ons droom waar te maken
We waren dichtbij met verbeek, met kluivert moet het lukken
Hij moet nog versterkking bijhallen, Zoals bacuna leocadia antonia van anholt en nog veel meer, kluivert moet ze overhalen om voor curacao te spelen
Dan zal curacao zeker op wk 2018 net als costa rica en honduras wij zijn niet minder maar beter, daar voor is kluivert adviseur om met zijn charme
Spelers te overhallen en overtuigen dat als hun mee doet zal curacao
Het openingswedstrijd tegen rusland spelen
verbaast u niet hoor curacao heeft genoeg kwaliteit


15 juni 2015 om 09:48

Ga maar weer verder slapen

Als spelers oranje net niet haalt waarom niet voor curacao of suriname spelen

15 juni 2015 om 10:15

Zoals Anita die zou voor curacao moeten gaan spelen

Ontzettend leuk voor alle net-niet-spelers uit Nederland die roots hebben op Curacao. Op deze manier kunnen ze toch wat internationale wedstrijden meepikken, wie wil dat nu niet? Met heel wat geluk kunnen ze ook nog eens poulewedstrijden spelen straks tegen grote landen! Het WK gaan ze echt niet halen, maar die leuke potjes ontneemt ze ook niemand meer. Heb je in de JL gespeeld, raak je wekelijks geen pepernoot, maar ben je wel international geweest! Tof toch?

Curacao behoort bij de koninkrijk der nederlanden,spelers zoals lex immers, cherry kunnen ook voor curacao spelen het wk gaan wij wel halen
als hidink hun niet waardeert kluivert wel

15 juni 2015 om 12:29

Is Lex Immers van Curaçaose afkomst?

15 juni 2015 om 12:41

Hij bedoelt dat iedereen die deel uitmaakt van het koningrijk der nederlanden, dus nederland curacao aruba denk ik, zouden voor al die landen uit kunnen komen. In honkbal is dat in ieder geval wel zo.

15 juni 2015 om 14:22

Is dat echt zo? Dan kunnen Buttner en Verheag al mee.

15 juni 2015 om 13:42

Het hebben van de Nederlandse nationaliteit is niet genoeg. Om in aanmerking te komen voor het nationale elftal van Curacao, moet je daar 2 jaar gevoetbald hebben, daar geboren zijn, of minstens 1 (groot)ouder hebben die daar geboren is. Dezelfde regels gelden bijv om te bepalen of iemand voor Engeland, Schotland, Wales, Noord-Ierland of Gibraltar mag spelen, aangezien die allemaal de Britse nationaliteit hebben.

15 juni 2015 om 17:36

Immers zou een top speler zijn in de Curacaose competitie, dus doen Lex!

Ben weer wakker en leef nog steeds een kleine droompje .. hahah geweldig als je ook de spelers feest ziet vieren .. ik kan me nog herinneren dat voor het Wk kwalificatie 2010 ook tot deze ronde kwamen eerst wonnen we van Nicaragua met iets van 3-1 en later moesten we tegen Haiti 0-0 daar en 1-1 in het SDK door een eigen goal van Tyrone .. dit jaar zijn we veder gekomen .. hoop idd dat Bacuna , Anholt en Benshop snel voor ons gaan kiezen en we weer iets moois kunnen zetten. Nu hopen op een makkelijke loting .. Barbados , Belize of toch een lastige als Trinidad. Curacao Dream Ariba Korsou.

15 juni 2015 om 14:18

Waarom zouden Bacuna , Anholt en Benshop niet voor Curacao kiezen?
Hopen hun op een oproep van oranje of voelen ze zich niet met curacao wat zou de reden kunnen zijn? Waarom spelen willems en Wijnaldum en De Jong niet voor curacao? Of komen die uuit suriname

15 juni 2015 om 15:59

Ik zou echt niet weten waarom ze niet voor Curacao kiezen .. Weet niet of ze denken Oranje ooit te halen of weer te halen .. maar wij hebben ze meer nodig dan Oranje .. een band met het eiland ? De broertjes Bacuna zijn trotse Curacaoenaars en neven van een goede kennis van mij waarmee ze nu op Curacao zijn. Wijnaldum en De jong zouden nooit voor Curacao kunnen spelen want hun zijn Surinamers .. Willems , Fer , Van der Wiel , Zivkovic , Locadia , Bazoer , Fernandez , Alberto , Brenet , Aanholt en Anholt zijn jongens met Curacaose bloed en roots.

15 juni 2015 om 16:04

Oke top

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Curaçao

FIFA ranking: 82
15 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
J. PieterDoelman
E. RoomDoelman
R. SumterDoelman
S. CarmeliaVerdediger
J. CarolinaVerdediger
M. FecundaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Curaçao.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Curaçao.

150 fans
Coach, 42 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 25 mei
Edin Dzeko staat voor een toptransfer binnen de Serie. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren