Update: Rodrigo Caio maakt circus compleet door af te zien van transfer

Vrijdag, 3 juli 2015 om 23:05Gijs Freriks • Laatste update: 23:00

Valencia heeft Rodrigo Caio overgenomen van São Paulo. Dat maakt laatstgenoemde club vrijdagavond via de officiële kanalen bekend. De transfersom bedraagt 12,5 miljoen euro en kan door variabelen nog met vier miljoen oplopen.

/

De 21-jarige centrale verdediger vliegt komende maandag naar Spanje om zich medisch te laten keuren en om vervolgens het contract te tekenen. Het komt als een flinke verrassing dat Caio naar Mestalla gaat, want Atlético Madrid leek het meest serieus in de markt te zijn voor de international van Brazilië Onder-20.

Caio, een cliënt van de Portugese zaakwaarnemer Jorge Mendes, heeft inmiddels meer dan zestig competitiewedstrijden achter zijn naam staan. Zijn contract bij São Paulo liep nog tot september 2019 door. Valencia maakte eerder op de dag al de definitieve komst van middenvelder André Gomes bekend.

Update 29 juni 20.30 uur - Valencia ziet alsnog af van aankoop van minimaal 12,5 miljoen
Rodrigo Caio gaat toch niet bij Valencia aan de slag. De club uit Oost-Spanje maakt maandagavond via de officiële kanalen bekend dat de komst van de verdediger annex middenvelder van Sao Paulo toch niet wordt doorgezet. Valencia maakt in een communiqué bekend dat er te veel ‘complicaties’ zijn opgetreden, die tot het afketsen van de transfer van de Braziliaan hebben geleid.

Update 30 juni 13.00 uur - Ommekeer is compleet: Braziliaans talent tóch op weg naar Madrid
Rodrigo Caio leek op weg naar Atlético Madrid, stond op het punt om voor Valencia te tekenen en gaat nu tóch naar Atlético Madrid. De verdediger annex middenvelder van Sao Paulo heeft dinsdag een medische keuring bij Atlético Madrid afgerond, zo melden diverse Spaanse media. Dinsdag meldde Valencia via de officiële kanalen nog dat de komst van Caio was afgeketst door ‘te veel complicaties’.

Update: Rodrigo Caio maakt circus compleet door af te zien van transfer
Rodrigo Caio zal komend seizoen niet in Europa te bewonderen zijn. Sao Paulo maakt vrijdag in een communiqué duidelijk dat de verdediger annex middenvelder in een gesprek met voorzitter Carlos Miguel Aidar en vice-president Ataíde Gil Guerreiro heeft laten weten dat hij in deze transferperiode toch niet naar Europa getransfereerd wil worden. “De club respecteert de beslissing van Rodrigo Caio”, zo stelt de Braziliaanse club. ‘Complicaties’ zorgden ervoor dat Valencia afgelopen week afzag van zijn komst, ondanks een akkoord tussen de clubs, en ook Atlético Madrid kan nu een streep door zijn naam zetten.


Poll

Denk jij dat Rodrigo Caio gaat slagen bij Atlético?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door vflborussiamg)

Valencia is zich serieus aan het versterken zeg. Maar heeft Peter Lim eigenlijk ook economische ambities met Valencia? Zou hij bereid zijn om spelers na een paar jaar met winst door te verkopen? Omdat het zijn allemaal jonge en talentvolle spelers daar bij Valencia. Natuurlijk heb je ook zelfopgelegde zoals Alcacer en Gaya als ik het goed heb.

12 juni 2015 om 19:50

Misschien is hij bereid om Otamendi voor 50 miljoen euro te verkopen. Dat verklaart ook waarom deze verdediger wordt gehaald.

12 juni 2015 om 19:55

Hij is niet bereid om Otamendi voor 50m te verkopen maar heeft geen keuze wanneer er iemand daadwerkelijk 50m bied. Om Salvo te quoten ''als ik Otamendi voor 49m verkoop zet Lim me direct op straat''.

Wat deze transfer betreft ken ik de beste jongen niet, maar als het een verdediger is waar Atletico achteraan zat dan zal die er best wel wat van kunnen. Zal ook geen (mogelijke)vervanger zijn voor Otamendi(dan gaan ze voor Moreno of Garay) maar misschien dat dit betekend dat men Orban hoofdzakelijk als back-up linksback wilt gaan gebruiken en Victor Ruiz verkocht word en/of Ruben Vezo verhuurd. Mustafi ligt ook heel goed in de markt dus zou misschien ook nog wel kunnen vertrekken al zie ik dat niet zo snel gebeuren.

12 juni 2015 om 20:01

Moreno van Espanyol?

Ruben Vezo speelde begin dit seizoen goed, moeten ze die niet gewoon er bij houden? Of is verhuren juist goed voor zijn ontwikkeling?

12 juni 2015 om 20:06

Hector Moreno van Espanyol ja, onbegrijpelijk dat die jongen nog niet bij een Europese (sub)tupclub zit. Ruben Vezo moet gewoon verhuurd worden, speelt altijd wel goed(scheelt wel dat je naast Otamendi/mustafi en achter Fuego staat) maar mist ook duidelijk ervaring en is ook nog erg jong.

13 juni 2015 om 08:06

Moreno brak zijn been tegen Nederland op het WK. Dat verpestte een transfer ook flink toen

13 juni 2015 om 13:08

Als Valencia weer wil meedraaien in de top (kampioenschap en ver in de CL) moet je Otamendi niet verkopen want het is totaal onnodig. De afgelopen 10 jaar zagen we al onze sterspelers vertrekken vanwege de hoge schulden maar dat is nu voorbij en dan moet je proberen je sterspelers te behouden.

13 juni 2015 om 13:12

Is deze beste man Linksbenig? Anders zie ik er geen echte linksback van worden.

13 juni 2015 om 14:04

Orban is linksbenig ja

29 juni 2015 om 20:44

En waar gaat die dan naar toe voor 50 miljoen??????niet naar Manchester United niet naar Real Madrid en niet naar Barcelona.

29 juni 2015 om 20:50

City

3 juli 2015 om 23:12

Wss blijft hij bij Valencia.

13 juni 2015 om 13:11

Ik zie hier niet direct een versterking in voor komend seizoen. Hij is zeker talentvol maar Valencia moet eens spelers aantrekken die al in andere grote competities al wat hebben laten zien.

Ik hoop en denk dat Valencia binnen 3 jaar weer een serieuze gooi naar de titel kan doen. Hebben al een fantastisch seizoen achter de rug. Nu nog Otamendi behouden.

De beste man is 21, maar speelt voor onder 20? Kan iemand me dit uitleggen?

12 juni 2015 om 19:51

Je moet onder de 20 zijn bij het inschrijven van een bepaald toernooi als ik mij niet vergis.
En bovendien is het volgens mij toegelaten om een aantal spelers boven de leeftijdsgrens mee te nemen? (Of is dit enkel bij het Olympisch team? )

12 juni 2015 om 19:52

Volgens mij is het zo dat als je de kwalificaties van dat U20 team hebt doorgelopen op 20 jarige leeftijd en dat je bij dat desbetrefende toernooi dan 21 of 22 bent dat je dan alsnog mag meedoen

12 juni 2015 om 19:52

Volgens mij is het zo dat je als je tijdens bijvoorbeeld de kwalificatie start nog 20 bent en tijdens de kwalificatie 21 wordt, dat je dan nog mag spelen. Ik dacht ook dat je altijd een of twee spelers die net wat ouder mocht hebben, maar dat kan ik je niet zeker vertellen.

12 juni 2015 om 19:56

Ah! Thanks boys!

Ze krijgen toch wel een enorm mooi team daar en met spelers die allemaal nog enorm veel potentie hebben want Gomes, Gaya, Paco, de Paul, Mustafi, Vezo en Cancelo kunnen in mijn ogen echt allemaal stuk voor stuk nog heel ver doorgroeien.

Laat dit team zich ontwikkelen en ieder jaar versterken en over 2 a 3 jaar spelen zijn gewoon met Barcelona, Real en Atletico om het kampioenschap want er wordt goed aankoopbeleid gevoerd.

ben benieuwd hoe hij het gaat doen, voetballende ploeg dus zou wel eens een succes kunnen worden.

Ik ken deze speler alleen van naam, heb hem nog nooit zien spelen en heb ook meerdere malen positieve verhalen over hem gehoord. Zou Valencia met hem inspelen op het vertrek van Otamendi, naar bijvoorbeeld Manchester United? Ik sluit het in ieder geval niet uit.

13 juni 2015 om 10:43

Dat zou inderdaad kunnen.. Maar Caio is toch echt meer een voetballende vedediger dan echt een pure centrale verdediger. Hij is 2 jaar geleden in Brazilie bekend geworden toen hij Neymar de hele wedstrijd volledig in de tang had... Daarvoor was hij me nog niet opgevallen. Afgelopen jaar spelen van 't toernooi in Toulon (voor zover dat toernooi iets voorstelt, maar Lucas Silva van real deed ook mee bijv). Hij is niet zo groot en is een goeie technische verdedigende speler. Prima timing, goeie tackles. Geen beer van een vent of fysieke speler.. Hij is ook niet zo heel groot geloof ik. Speelt ook pas sinds kort centraal achterin, is van origine meer een verdedigende middenvelder.

Ik reken Atletico al niet meer tot een van de kanshebbers voor de titel. Ze hebben een goed seizoen gehad waarin al de spelers boven zichzel uitstegen. Maar dat vraagt enorme fysieke inspanningen en aangezien veel van de spelers ook niet meer de jongsten zijn moeten er dus nieuwe spelers komen. Die moeten zich aanpassen en dan is het ook nog de vraag hoe het gaat uitpakken. Misschien goed, misschien slecht. Verder kunnen ze nooit concurreren met Barca en Real omdat deze ploegen financieel sterker staan.

12 juni 2015 om 19:59

wat heeft dat met Los Colchoneros te maken? Als ADO het geld kan uitgeven van Barca of Real winnen ze ook alles. Ben je dan een grote club?

12 juni 2015 om 20:21

Wat heeft Atletico hiermee van doen?

12 juni 2015 om 21:27

Als Atletico zich versterkt met Vietto en Tevez dicht ik ze meer kans op de titel dan Real Madrid toe. Defensie is beter en georganiseerder. Middenveld verliest het op pure talent maar steekt veel beter in elkaar dan die van Real en is veel meer in balans. Het voetballende gedeelte zal ook toenemen nu Koke centraal op het middenveld zal gaan terechtkomen, wat zijn ware positie is. Met een voorhoede van Vietto (geniaal/briljant), Tevez (drive) en Griezmann (counterspeler bij uitstek) ben je minstens gelijkwaardig aan Bbc. Voeg daar Atletico's superieure mentaliteit ten opzichte van Real en Simeone's motivatie-technieken aan toe en je hebt een ploeg die Real gemakkelijk achter zich kan houden na 38 wedstrijden. Aankomend seizoen zullen ze ook veel gemotiveerder dan afgelopen seizoen zijn omdat de honger minder was afgelopen seizoen na de gewonnen landstitel. If i was a betting men, zou ik mijn geld op Atletico zetten ipv Real.

Prima aankoop van Valencia, deze jongen word een groots toekomst toegedicht als je de berichten uit Zuid-Amerika moet geloven. Peter Lim en superzaakwaarnemer Jorge Mendes doen de een na de ander slimme zet op de transfermarkt. Ze hebben een fantastische ploeg dat als geen ander Spaans positiespel met een soort van Oost-Europeaans loopvermogen combineert.

Als Valencia een upgrade voor Barragan, die zeer degelijk is maar daar is ook alles gelijk mee gezegd, voor de rechtsback positie kan halen, een killer van een spits die rondom de 30 goals kan maken en wat creativiteit op het middenveld toevoegt dan zal dit Valencia ontiegelijk moeilijk te kloppen gaan worden. Het zou mij al eerlijk gezegd al helemaal niets verbazen als Los Che de 2e plek, voor de 2 Madrileense topclubs, in de competitie achter Barcelona voor zich gaan opeisen. Ook in de Champions League, mits ze zich kwalificeren uiteraard, vind ik hun nu tijdens de pre-season al de 'dark horse'. Als zij het gemiddelde niveau van hun onderlinge wedstrijden in La Liga tegen Barcelona, Atletico, Real en Sevilla kunnen herhalen met zo en dan de display thuis tegen Atletico/real en de 1e eerste helft in Camp Nou dan kunnen ze gewoon elk ploeg in Europa aan. Te denken dat ze ook nog eens (verreweg) de jongste ploeg in de 5 Europese topcompetities hebben dus de groeimarge binnen dit team ligt ook nog eens hoger dan welk ander ploeg uit de Engelse, Duitse, Spaanse, Italiaanse en Franse competitie. Na al die jaren van mismanagement mag er nu wel een dikke pluim voor de heren uit de Sinaasappelstad er van af. Petje af!

Valencia is de club van de toekomst. De gloriedagen zullen spoedig terug keren in (nou) Mestalla.

PS: Peter Lim, nu je toch zo lekker bezig bent, breng David Silva ook gelijk terug naar huis. Heb je direct ook je o-zo gewilde extra creativiteit.

13 juni 2015 om 08:51

Peter Lim hoor ik, maar dat is helemaal niet de persoon die hierachter zit. Jorge mendes de superzaakwaarnemer dat is de verantwoordelijke.

30 juni 2015 om 13:16

Dan moet David Silva naar U.d. Las Palmas, want terug naar huis voor David Silva is Gran Canaria.

Goeie speler, goeie aankoop, denk toch nog buiten gomes nog een middenvelder halen ook omdat parejo ook al op redelijke leeftijd is

13 juni 2015 om 12:26

@ Valenciacf92,

Daniel Parejo redelijk op leeftijd? Die jongen is pas 26-jaar, dat noem ik dus juist een mooie leeftijd voor een voetballer en hij kan in de aankomende jaren ook van belangrijke waarde zijn voor Valencia.

Als alles meezit dan kan hij over tien jaar nog van waarde zijn voor Valencia, net zoals Xavi bij FC Barcelona.

Dat is een hele goede speler.
Valencia doet goede zaken zeker als hij in de stal van Mendez zit.
Die jongen zit nog lang niet aan zijn top.
Na 2 jaar Valencia gaat hij naar Madrid of Barcelona.
Die scouts hebben blijkbaar al die tijd geslapen..

29 juni 2015 om 20:44

Heb je uberhaupt gelezen?

Heeft afegelopen jaar 2 keer zijn kruisbanden gescheurd.

Valencia heeft hem eerst normaal laten keuren, surpise rurprise....knie problemen.
Daarna hebben ze Caio gestuurd naar een knie chirurg(zo iets dergelijks) En die heeft Valencia aangeraden om af te zien van de transfer want de kans dat hij ze weer scheurt is veels te groot.

29 juni 2015 om 20:51

Begrijpelijk van Valencia. Toch is het wel sneu voor zo'n jongen.

Een beetje overbodig. Als Valencia nog een paar gerichte aankopen doet zoals een extra middenvelder en buitenspeler dan zie ik ze meedoen om de titel indien ze alle spelers kunnen behouden. Er staat daarnaast ook een leuk, creatief en jong elftal wat beschikt over een groot budget. Ik denk dat Athleti en Valencia de grote twee het erg lastig gaan maken.

Ik begrijp dus dat Valencia de transfer niet door heeft laten gaan, omdat Rodrigo Caio knieproblemen had/heeft, maar nu wordt hij dus wel overgenomen door Atlético Madrid.

Desondanks al dat medische gedoe, denk ik wel dat Atlético met Caio een goede versterking voor de toekomst binnenhaalt. Miranda is verkocht aan Inter Milan, Toby Alderweireld zal waarschijnlijk ook nog verkocht worden en daardoor was een nieuwe centrale verdediger bij Atlético ook wel nodig.

Waarschijnlijk zal Caio rustig gebracht worden door Atlético en dus ongeveer hetzelfde traject afleggen als José Giménez, die nu zo goed als zeker een basisplaats zal krijgen door het vertrek van Miranda. Caio zal waarschijnlijk de eerste jaar niet veel spelen, in z'n tweede seizoen 'n stuk meer en het seizoen daarna denk ik dat hij de plek van Diego Godín zal overnemen, aangezien Godin dan al 32-jaar zal zijn en ongeveer hetzelfde als Miranda zal meemaken.

Atlético heeft ook echt 'n paar goede spelers voor de toekomst, met spelers als Koke (23-jaar), Antoine Griezmann (24-jaar), Jan Oblak (22-jaar), Saúl Ñíguez (20-jaar), José Giménez (20-jaar), Ángel Correa (20-jaar), Luciano Vietto (21-jaar), Óliver Torres (20-jaar) en deze Rodrigo Caio (21-jaar).

Dat zijn zeker spelers die nog veel beter in de toekomst kunnen worden en waar Atlético zowel financieel als sportief plezier aan kan beleven. Ikzelf zou voor aankomend seizoen nog een nieuwe linksback aantrekken (hoop dat ze Filipe Luís terughalen) en mits Arda Turan vertrekt (heeft een transferverzoek ingediend), dan zou ik voor José Callejón van Napoli gaan.

Spelers als Caio, Vietto, Óliver en Saúl zou ik rustig brengen en de tijd geven om zich door te ontwikkelen en aan het niveau aan te passen.

Oblak
Juanfran
Giménez
Godin
Filipe Luis
Gabi
Raúl Garcia
Koke
Griezmann
Jackson
Callejón

Hahaha wat een circus. Denk dat hij volgend jaar dan richting Europa vertrekt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Valencia

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.Cádiz35-18
13.Valencia34-5
14.Osasuna34-11
15.Getafe30-12
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
D. WassMiddenvelder294
M. GómezAanvaller255
Manu VallejoAanvaller255
Lee Kang-InAanvaller200
J. CillessenKeeper50
Voor de complete selectie: Clubpagina Valencia.

0 fans
Verdediger, 27 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 16 april
Jack Grealish heeft een vastgestelde afkoopsom in zijn contract bij Aston Villa en Manchester City is komende zomer bereid om het bedrag op tafel te leggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren