Gastland Chili komt met schrik vrij bij bal op de lat en maakt fans gelukkig

De Copa América is goed begonnen voor gastland Chili. De ploeg van Jorge Sampaoli opende het toernooi met een 2-0 overwinning op Ecuador, door doelpunten van Arturo Vidal en Eduardo Vargas. Gemakkelijk ging het echter niet voor het thuisland, dat bij een 1-0 voorsprong met de schrik vrij kwam, toen Enner Valencia de lat raakte. Bolivia en Mexico zijn de andere ploegen in Groep A.

/

Chili maakte vorig jaar indruk op het WK in Brazilië en hoopt dit jaar te kunnen stunten op de Copa. De ploeg van Sampaoli was in de eerste helft duidelijk sterker dan Ecuador, maar dat leidde niet tot veel kansen. In de tweede helft leek het spelbeeld niet te veranderen en bij een spaarzame tegenaanval kwam Ecuador kort na rust bijna op voorsprong, maar Valencia kreeg zijn schot niet tussen de palen.

Chili oogde ongeduldig en had een strafschop nodig om op voorsprong te komen. Miller Bolanos haalde Vidal neer door de middenvelder vast te grijpen, waarna Vidal vanaf elf meter geen fout maakte. Ecuador moest in de achtervolging en een kopbal van Valencia belandde negen minuten voor tijd op de lat, maar verder kwam de ploeg niet. Twee minuten na de grote kans gooide Vargas de wedstrijd in het slot, door op aangeven van Alexis Sánchez de 2-0 binnen te krullen. Chili eindigde het duel vervolgens nog met tien man, omdat Matias Fernandez in de slotfase zijn tweede gele kaart kreeg.

Zie jij Chili als een kandidaat om de Copa te winnen?