Update: Overmars en zaakwaarnemer 'Griekse Hulk' ontkennen interesse

Donderdag, 11 juni 2015 om 07:40Gijs Freriks • Laatste update: 07:41

Ajax lijkt serieuze belangstelling te hebben voor Nikolas Karelis. In april viel er op deze website al te lezen dat de Amsterdammers scouts naar Griekenland hadden gestuurd om de aanvaller te bekijken en woensdag berichten Griekse media dat de nummer twee van de Eredivisie een bod van 3,2 miljoen euro op de linkspoot heeft uitgebracht.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk je dat Nikolaos Karelis een aanwinst voor Ajax zou zijn?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

82 reacties (laatste reactie door sieb nr. 15)

Fantastisch zou dat zijn. Dit is inderdaad echt een Griekse Hulk. Beresterk en een goed schot, Karelis zou een aanwinst zijn. Hij speelt echter wel linksvoor, waar je Kishna en Fischer al voor hebt.

10 juni 2015 om 20:05

Och het is niets meer dan kaliber Kazim..

10 juni 2015 om 20:59

Ik vind deze globale beelden er wel goed uitzien! Ik ken hem verder nog niet, maar wat me opvalt is dat hij een actie durft te maken en ook vanuit de tweede lijn op doel durft te schieten. Hij oogt als een speler die dat statische stilstand voetbal zou kunnen doorbreken bij Ajax. Wat me hier ook opvalt is dat hij de bal regelmatig vrij ver voor zich uitspeelt. Ajax speelt vaak tegen een muur, waarbij je op die momenten sowieso de bal kwijt bent.

Ik denk overigens dat de houdbaarheidsdatum van Kishna bijna geweest is. Met al dat stoken van Raiola is het er niet beter op geworden.

10 juni 2015 om 21:21

De geruchten van een nieuwe linksbuiten voor Ajax geven aan dat Ajax geen vertrouwen heeft in Kishna. Erg vreemd want als 1 van de weinigen heeft hij wel een actie die bepalend kan zijn in de wedstrijd.

10 juni 2015 om 21:35

Sorry heren, inderdaad niet erg serieus van me. Ware het niet dat ik het jammer vindt dat zo'n speler niet langer de kans krijgt van Frankie. Tuurlijk is hij niet constant, Depay is dat niet, Robben is dat niet en zelf Ronaldo scoort niet altijd goed. Het gaat er bij zulke spelers om dat ze vertrouwen krijgen van de trainer, dat ze fouten mogen maken en dan kunnen ze ook beslissend zijn in positieve zin. Frank wil graag allemaal braafste mannetjes van de klas.

Ik persoonlijk zou hem graag bij PSV zien. Ideale opvolger voor Memphis en hier wordt zijn kwaliteit wel gewaardeerd. ( ook hoe er om wordt gegaan met aankopen bij Ajax verdiend geen schoonheidsprijs; van der hoorn, duarte en zivkovitsch...)

10 juni 2015 om 22:00

Mwa, ik denk dat je er nu juist drie noemt waarbij het meer aan de spelers ligt. Duarte heeft wel wat kansen gehad, maar is gewoon niet goed genoeg. Dat werd helemaal duidelijk toen hij bij Heerenveen speelde. Van der Hoorn haalde in het begin ook lang niet het niveau, die begint beetje bij beetje bij te trekken. Hierbij heeft Frank altijd gezegd dat hij vertrouwen in die jongen heeft. Zivkovic is een jongen die naar Ajax kwam met bepaalde afspraken. Die afspraken bleken in werkelijkheid nogal tegen te vallen voor hem. Volgens mij was Ajax zelfs naar buiten vanaf het begin behoorlijk transparant over de gemaakte afspraken met hem.

Het gevoel wat ik bij Kishna heb, is dat het mentaal gewoon net niet 100% goed zit. Als hij een wedstrijd niet heeft gespeeld en hij komt er de volgende wedstrijd als invaller in, dan speelt hij de pannen van het dak. Vervolgens krijgt hij als beloning een basisplaats en komt ie geen lantaarnpaal voorbij. De wedstrijd daarna gebeurt dat weer en is hij zijn basisplaats weer kwijt. Hoe langer hij elke wedstrijd in de basis begint, hoe gemakzuchtiger hij wordt. Als ik dan kijk naar het verschil met El Ghazi, dan is dat vooral mentaal gezien vrij groot. Het zijn dezelfde type spelers, maar El Ghazi kan zich makkelijker opladen voor een wedstrijd. Vreemd overigens dat het in Toulon totaal niet lukte met hem, maar dit terzijde.

Het zou best kunnen dat het ligt aan de combinatie speler/coach, maar ik vond Kishna dit seizoen teveel bezig met randzaken dan met het voetbal. Het zou daarom best kunnen dat hij bij PSV beter uit de verf komt. Maar dan vind ik wel dat er grof geld moet worden betaald.. Het zou in ieder geval een betere stap zijn dan het buitenland.

11 juni 2015 om 01:11

Sieb nr15, ik wil weinig zeggen over je beelden, maar ik heb ook ooit een video gemaakt van Melvin Platje waarin hij een wereldspits lijkt. Natuurlijk een ander kaliber als Karelis maar toch. YouTube is niet te vertrouwen

12 juni 2015 om 15:18

Heb je de video ook daadwerkelijk bekeken of reageer je gewoon zonder te kijken? Dit zijn geen best of beelden, maar een overzicht van al zijn balcontacten in 2 of 3 wedstrijden. Tuurlijk zou het kunnen dat hij toen een goede dag had, maar het is in ieder geval objectiever dan alleen hoogtepunten.

Overigens las ik dat het gerucht door beide partijen de wereld uit geholpen is.

10 juni 2015 om 21:31

Fischer in de spits, Kishna bikkelen voor een basisplaats.. Karel op links..posities wisselen tijdens wedstrijd met Fischer en EL Ghazi...

10 juni 2015 om 22:35

Wie is karel?

10 juni 2015 om 22:55

Hahahaha Karelis. Hij heeft nu al een bijnaam voor hem. Geniaal hahahaha

Klinkt alsof hij er wel iets van kan, maar ik ken hem niet. Iemand die er wat meer over kan vertellen?

10 juni 2015 om 20:10

Misschien even PSV Panathinaikos terugkijken (of andersom). Daar speelt hij namelijk, moet zeggen dat ik hem niet echt voor de geest kan halen of hij echt goed was. Was mij toen dus niet zo opgevallen, zag wel bij Griekenland een keer een prima wedstrijd.

10 juni 2015 om 21:00

Het filmpje geeft opzich een goed beeld. Dit zijn namelijk niet zijn beste momenten, maar een overzicht van al zijn balcontacten in een paar wedstrijden.

Linker centrum verdediger aub.. geen spits van het kaliber Urzaiz...

10 juni 2015 om 20:15

Haha ja inderdaad. bij ajax zijn de LCV en VM het zwakst bezet.. Zou slimmer zijn om daar iemand voor te kopen. Ook grappig dat Zivkovic nu dus blijkbaar van het tweede plan naar het derde is verschoven. Verstandig van Marc dat hij daar vorig jaar 2,5 miljoen voor heeft gelapt (ecl 5 jaar salaris).

Ze noemen dit de griekse hulk, maar als je promotie filmpje er zo uit ziet, zit ik inderdaad meer te denken aan de Griekse Kazim, of de Griekse Demouge (al hoewel die ook nog kopsterk is).

Ik zou hier geen geld aan uitgeven. Je kan beter een goede speler halen voor 6 mil dan weer zo'n breedte 'versterking' voor 3 mil.
Maar gezien Overmars' aankoopbeleid denk ik dat hij nog wel wat nutteloze toevoegingen gaat halen ;-)

10 juni 2015 om 21:53

Overmars doet alleen maar breedte aankopen inderdaad. Misschien moeten we als we deze jongen halen ook maar eens het lot van Overmars aan het succes van deze breedte aankoop verbinden?
Ik moet eerlijk zeggen dat ik noot van deze knaap heb gehoord. Maar gezien de interesse van de andere genoemde clubs, kan het weinig zijn als hij al 23 jaar is. Speelt ook mee dat ik geen vertrouwen meer heb in Overmars aankopen.

10 juni 2015 om 23:04

Als je het over afgelopen seizoen hebt heb je gelijk. Aankomend seizoen is de kans groot dat Heitinga en Viergever LCV staan. Op VM Bazoer en Serero. Zijn niet de minste.

11 juni 2015 om 01:48

Heitinga en Viergever zijn niet goed genoeg voor de Lcv. Heitinga kan het niveau van Hertha nieteens meer bijbenen. Dat moet ajax niet willen.

Serero en Bazoer zijn allebei eerder CM dan VM. Serero speelde daar nu juist Omdat we geen (goede) VM hebben. Daar had Overmars zimling voor gehaald haha
Vind Serero ook niet goed genoeg voor de VM. Zeker niet als de twee CVs die ajax nu heeft al niet zo goed zijn in de (lucht)duels. Met een alderweireld en vertonghen zou het natuurlijk beter werken (bv. Anita toen).

Bazoer zou eventueel VM kunnen spelen, maar die heeft alleen maar op de CM gespeeld dit seizoen. Ook heeft hij erg weinig ervaring in het algemeen. Toch vreemd dat je 13 miljoen uitgeeft aan twee CMs terwijl je juist op de VM iemand nodig hebt.

Dus denk dat Ajax nog steeds in de eerste plaats een goede LCV en VM nodig heeft.

Tsja, 19 doelpunten in 50 wedstrijden, nog niet eens 1 op 2 in die competitie.. Maar goed, het kan vast niet veel erger zijn dan de laatste Griek die bij ze in de spits stond, Charisteas, haha. Wat een druif was dat.

10 juni 2015 om 20:19

Volgens transfermarkt heeft hij toch 1 goal per 143 minuten. Verder ken ik hem ook niet maar als je het zo bekijkt lijkt het weer een stuk beter.

10 juni 2015 om 21:58

Als je zo bekijkt kan je beter voor milik gaan, die s iedere 83 minuten bij een doelpunt betrokken, en dat zijn alleen zijn statistieken in de Eredivisie.
Als we de beker en europees meenemen loopt hij qua doelpunten beter dan 1 op 1

10 juni 2015 om 20:27

En de Griek daarvoor, machlas, ook zo'n succes bij Ajax!

Anyway, in het verleden behaalde resultaten zeggen natuurlijk niets over hoe deze jongen het gaat doen als hij eventueel naar Amsterdam komt.

10 juni 2015 om 21:33

En wat dacht je van Anastasiou, nog zo'n voltreffer

11 juni 2015 om 00:13

Charisteas dan haha

11 juni 2015 om 00:13

Oh dat is al geroepen, my bad

Goedzo Overmars! Beter dat Overmars kijkt in het buitenland, want met onze o zo niveau grote Eredivisie kom je ook niet ver, trouwens misschien niet iets voor Psv.. Die hebben een LV nodig?

en 1 miljoen wil marc "krent" ovrmars voor dijks niet betalen. ...waar ligt de prioriteit hè

10 juni 2015 om 22:35

Wat wil je? Dat Ajax eerst een aantal weken wacht dat Dijks zich officieel bij Ajax meld en dan verder kijken? Ajax heeft veel geld, dus ze kunnen makkelijk het geld gebruiken voor meerdere prioriteiten.

ben benieuwd hoeveel mensen nog bereid zijn een seizoenskaart te kopen voor volgend jaar... dan mogen ze stoeltjes wel gaan vervangen voor slaapbanken, want niemand zal zijn ogen open kunnen houden als dit zo door gaat

Heb het filmpje niet helemaal afgezien maar voor de helft maar ik ben nog niet echt overtuigd door deze beelden. Hij ziet er wel sterk uit. Maar is hij beter dan Milik? En hij is maar een jaartje ouder dan Arek. Ik dacht dat we opzoek waren naar een ervaren man van een jaartje of 26 tot 31 jaar. Dat is volgens mij wel de ervaringsleeftijd. En de clubs die interesse hebben zijn ook niet echt hoogvliegers Torino, Palermo, Werder Bremen, Qpr, Lille. Ajax is dan nog wel de grootste van allemaal qua naam dan. Ik zou toch nog eventjes verder kijken. Ik zou eens een kijkje nemen in Argentinië en Brazilië of daar niks rond loopt wat kan scoren en ervaring heeft. Hernan Barcos van Gremio volgens mij. Hij is 31 jaar en was afgelopen seizoen een van de topscorers in Brazilië. (wikipedia) Maar ook Marcelo Moreno, Diego Tardelli, Teófilo Gutiérrez, Fernando Cavenaghi en van het Griekse Olympiakos Alejandro Domínguez die kan ook als valse spits fungeren bij Ajax. Zou dat niet beter zijn dan Karelis te halen. En trouwens is Oscar Cardozo alweer van de lijst geschrapt?

10 juni 2015 om 21:03

Barcos speelt in China en krijgt paar miljoen per jaar, denk niet dat hij op Ajax aan het wachten is. Teo Gutierrez is wel een goede speler voor Ajax.

Ajax moet inderdaad kijken in Zuid amerika. Daar spelen leuke spelers en die kunnen zowel financieel als sportief een stap maken naar Ajax.

10 juni 2015 om 21:17

Ja toevallig heb ik Barcos net op gezocht hij speelt nu bij de club waar Arie Haan trainer is bij Tianjin Teda. Nee, dan gaat dat hem niet worden. Maar ik zou Teo ook graag naar Ajax zien komen hoor. Ajax moet zijn grenzen toch eens weer wat meer verleggen naar Zuid-Amerika naar Brazilië, Argentinië, Uruguay, Chili, Colombia, Ecuador, Paraguay, Bolivia, Venezuela, Peru en mag ik Mexico er ook even aan toe voegen. Het is dan wel geen Zuid-Amerikaans land maar toch er spelen ook leuke spelers. En Zuid-Amerikanen zijn meestal wel super creatief. Het enige nadeel is dat ze vaak de mentaliteit missen en soms zijn het lastige jongens. En daar kan De Boer zo is gebleken niet goed mee omgaan. Maar Zuid-Amerika en Scandinavië daar moet Ajax weer wat meer scouts naar toe sturen.

Hij is wel balvast en technisch goed voor een Ajax spits maar hij is niet kopsterk. Een Ajax spits die wil slagen moet ook in staat zijn een aantal kopgoals te maken, dit zie ik deze spits niet doen.

Waarom nou weer een spits aantrekken? Milik en Zivkovic heb je en Fisher kan ook eventueel in de spits.

10 juni 2015 om 20:47

Zivko gaan ze nog een jaar verhuren, fischer gaan ze als linksbuiten gebruiken en milik moet concurrentie hebben

@simonzwartkruis: Overmars ontkent belangstelling voor Panathinaikos-aanvaller Karelis, zoals Griekse media melden #ajax

Na de nieuwe Ronaldo,Messi,Stam,Vierra,Rijkaard,Kluivert nu de Griekse Hulk ik denk dat Ajax de CL wint volgend jaar!!!

10 juni 2015 om 20:47

Eerder dan feyenoord

10 juni 2015 om 21:59

Maar ook niet meer in jouw leven 😉

10 juni 2015 om 21:17

Je hebt volkomen gelijk.

Ajax is een topclub van Nederland en dan is een nieuwe Van Wonderen, Drenthe, Castaignos, Fer, Taument, Ono, Bosvelt of een nieuwe Konterman gewoon niet goed genoeg.

10 juni 2015 om 21:36

Fer zou anders niet misstaan bij Ajax.

10 juni 2015 om 21:57

Met de meeste die je opnoemt won Feyenoord wel een Uefa cup dus slecht voorbeeld

10 juni 2015 om 22:29

De meeste die ik ook opnoem waren net niet goed genoeg als basisspeler van het Nederlands Elftal.

10 juni 2015 om 22:57

Maar ze speelden wel ach maar t ging me meer om vz alles bij Ajax is de nieuwe Messi dus we gaan t zien.

11 juni 2015 om 01:01

maakt toch niet uit, ze hebben nederland wel de laatste prijs gegeven..of was het alleen van hooijdonk..

11 juni 2015 om 03:29

Wilde alleen maar flauw grapje maken over t feit dat tegenwoordig alles de nieuwe Messi is,Ajax mag blij zijn dat ze de enige echte Klaassen hebben want dat wordt een grote ipv m de nieuwe Bergkamp noemen. Vind dat en denigrerend naar een talent en stom klinken. En Ono had misschien nog wel een groter aandeel,die schakelde elke wedstrijd t middenveld uit. Was voor zijn blessure echt een geweldige speler. Mis die tijd dat spelers van die leeftijd eerst naar Nederland kwamen.

11 juni 2015 om 09:23

Feyroferr,

Het is niet "tegenwoordig". Grote talenten worden altijd vergeleken met grote voetballers. Dat is nooit anders geweest. En Ajax daarentegen is geen club zoals een De Graafschap die al tevreden zijn met bijv. een type Taument. Ajax is een club dat naar grotere talenten zoekt en vandaar die vele vergelijkingen.

Ook is het meestal de media die de vergelijkingen maakt en niet de geïnteresseerde club.

Heb liever dat ze een goede linksback halen want van dijks ben ik niet weg van

Ik zou liever horen dat ze 4 miljoen aan tekengeld voor Nigel de Jong over hebben...

10 juni 2015 om 20:53

Is Pf10 misschien jouw pseudoniem, Nigel?

Jonge wat is dit. Dit is weer het kopen van pure rotzooi. Dit soort spelers moet je niet halen. Als hij nu 20 of 21 was ok. En het is nu ook niet dat die Griekse competitie zo goed is. Gewoon op de verdediging versterking halen en misschien een topspits!!!!!!! Maar ja dat laatste zie ik dus echt niet gebeuren helaas.

Erg balvaste spits, goed overzicht, hard schot. Redelijke actie en handelingssnelheid. Kan als breekijzer ook wat forceren met zijn fysiek. Lijkt me toch een aardige spits voor Ajax (afgaande op bovenstaand filmpje).

Echter, de kans dat hij naar Ajax komt is niet groot met geinteresseerde clubs uit de Seria A, Bundesliga en Ligue 1. Zelfs QPR (gedegradeerd) kan nog meer salaris bieden dan Ajax. Voor Nederlandse clubs is het simpelweg lastig om zulke spelers aan te trekken. Het sportieve plan zal de doorslag moeten geven. En kans op CL-voetbal is groot natuurlijk. Laten we het hopen, heb er wel een hard hoofd in....

Ik weet het niet hoor. Heb filmpjes van hem gekeken en ben persoonlijk niet erg onder de indruk haal dan gewoon Oulare van Club Brugge wat een top spits word dat zeg! Erg kopsterk 1.96 lang een goede versnelling en 19 jaar kan je mooi laten concurreren met Milik!
Heitinga transfervrij overnemen misschien nog een verdediger die er gelijk staat en die het op Europees gebied Aan kan geen lieverdjes als Viergever.

Niet doen. Gewoon verder gaan met Milik en Zivkovic. Karelis moet minimaal een jaar wennen aan het zogenaamde Ajax systeem.

Het is niet veel met die scouts van Ajax. Nooit gehoord van deze speler maar het zal wel niet veel zijn. En dan Gudelj en Heitinga aantrekken en je wordt komend seizoen 3de. Ga eens echte spelers halen die echt goed zijn. We hebben geld zat! Wij zijn Ajax! Wij zijn de beste van de wereld! Laat het dan ook zien stelletje kwallen daar bij het bestuur! Schijtziek wordt ik hiervan!

Ik hoop liever dat hij naar Palermo gaat, als die nog meer goeie spelers aantrekken kunnen ze makkelijk meedoen om europees voetbal.

Ik heb zelf ook nooit van deze speler gehoord maar als je het rijtje clubs leest wat naast Ajax ook interesse hebben in deze speler kun je het bod wat Ajax heeft neergelegd natuurlijk niet serieus nemen. Ik snap niet hoe het kan dat Ajax denkt dat ze elke speler voor een prikje kunnen ophalen met Dijks is ook Zo'n gesteggel. Realiteitszin is ver te zoeken bij Ajax subtoppers en clubs uit B landen betalen al meer voor spelers.

Best een aardige speler, kan zomaar uitgroeien tot een sensatie als hij zich door ontwikkeld.. enige minpunt is dat je hem niet kunt gebruiken in het zogeheten "ajax Systeem"
Denk dat hij qua spel beter bij PSV zou passen, snelle counters met flitsende bewegingen! Zodra hij moet mee-combineren met een stelletje eenheidsworsten ga je niet veel plezier aan hem beleven.
De scouts geven waarschijnlijk een goed rapport af van een aanvallend ingestelde spits maar Frank zal hem denk ik heel anders gaan gebruiken en dan valt ie door de mand.

11 juni 2015 om 09:44

Ajax systeem wordt al 20 jaqr niet meer gehanteerd. Beetje saai overspelen is het enige wat ze doen in Amsterdam

Ze kunnen het wel ontkennen, maar waar rook is, is vuur... er zal vast wel iets van waar zijn, dat Ajax interesse heft/een bod heeft gedaan.

Het zegt veel over de mensen op VZ die gaan oordelen over jongens die ze niet kennen. Ik ben zelf Griek en kan je ervan overtuigen dat deze jongen beter is dan ze hebben lopen bij Ajax. Ongelofelijk drijf snelheid en kracht. Kan zowel in de Spits als op beide vleugels. 3 miljoen voor deze jongen is echt een koopje. Voor de gene die zeggen kijk waar hij gespeelt heb dus is het niks ... wat een onzin Hulk zelf kwam uit Japen naar porto

Sinds wanneer gaat Overmars serieus geruchten ontkennen ??
Dus waar rook is, is.....

Ken de speler verder niet en zulke filmpjes zeggen iets maar niet veel !

Karelis moet Ajax niet doen, daar maken ze hem kapot. Moet hij eerst weer bij de lucky ajax of zo, het ajaxspelletje "leren" en de supporters zullen al bevoordeeld zijn en al bij zijn eerste balcontact gaan roepen, "zie je wel, miskoop". Niet doen Karelis blijf maar gewoon waar je zit, meer perpectief.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
S. BerghuisAanvaller338
E. ÁlvarezMiddenvelder315
D. KlaassenMiddenvelder319
S. HallerAanvaller3121
J. TimberVerdediger303
R. GravenberchMiddenvelder302
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

0 fans
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Maandag 27 juni
Calvin Stengs voelt voorlopig niets voor een terugkeer op de Nederlandse velden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren