‘Rodgers wikt en weegt komst van Nederlandse assistent naar Liverpool’

Dinsdag, 9 juni 2015 om

René Meulensteen is binnenkort wellicht weer in de Premier League werkzaam. Britse media schrijven dinsdag over de meer dan gemiddelde belangstelling van Liverpool voor de diensten van de 51-jarige Nederlander, die een verleden bij Manchester United en Fulham heeft.

/

Meulensteen was jarenlang de rechterhand van Sir Alex Ferguson bij Manchester United. Hij vertrok toen David Moyes op Old Trafford werd aangesteld. Daarna was hij zonder veel succes werkzaam bij Anzhi Makhachkala en Fulham. Een half jaar geleden werd hij aangesteld als adviseur van Philadelphia Union uit de Verenigde Staten.

Brendan Rodgers is na het ontslag van Colin Pascoe, vorige week, op zoek naar een nieuwe assistent-trainer. Meulensteen is een van de favorieten om het takenpakket van Pascoe over te nemen. Dat geldt ook voor Pako Ayestaran, voormalig rechterhand van Rafael Benítez op onder meer Anfield, en voormalig Liverpool-verdediger Sami Hyypiä.Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door liquidfire)

Als hij het gevoel heeft dat het beter is dat hij niet meer dagelijks op het veld staat als veldtrainer is het denk ik een goede stap. Ik heb wel veel vertrouwen in de capaciteiten van Rodgers, zowel management als als veldtrainer, omdat hij al zijn teams tot nu toe leuk heeft laten spelen.

Meulenstein kan er echter wel bij eerder genoemd gevoel voor zorgen denk ik dat de "dagelijkse sleur"een beetje gebroken wordt. Ik zeg Meulenstein halen, want dat breekt zo lekker de week!

9 juni 2015 om 07:26

Vent, wat bedoel je nou eigenlijk? Als assistent ben je veldtrainer. En wat dat met jou en het breken van je week heeft te maken snapt niemand.

9 juni 2015 om 07:29

Misschien begrijp jij het niet dus ik zal het nog even duidelijker zeggen.

Rodgers is een uitstekende manager en veldtrainer.

Als hij echter het gevoel heeft dat hij in verband met chemie beter een stapje terug kan doen, en dus beter vaker puur als manager kan optrede, dan is Meulenstein een goede assistent aangezien hij óók een goede veldtrainer is.

Oh, en dan breekt het dus de week omdat ze afwisselend de veldtraining voor hun rekening kunnen nemen.

9 juni 2015 om 07:33

Beter formuleer je het dan direct zo, je eerste post hangt van ellende aan elkaar. ON: Afgaande van de ervaringen met SAF heeft Meulensteen zijn kwaliteiten als veldtrainer naast een goede manager, lijkt me een goede zet voor Liverpool mits Rodgers over tenminste 50 procent van de managing skills van SAF blijkt te bezitten. En eerlijk gezegd twijfel ik daarover.

9 juni 2015 om 07:38

Sorry, ik wilde je niet boos maken Carlo.ik begrijp uit bovenstaande reactie dat het niet mogelijk is om in een post te refereren naar een eerder genoemd punt in de desbetreffende post.

9 juni 2015 om 07:58

Ach laat ze lekker joh. Dit is VZ en niet het Nederlandsch Dictee. Correct taalgebruik en een bepaalde vorm aan je inhoud geven doet niet ter zake. Doe gewoon je ding. On: meulensteen is een bewezen en ervaren assistent, dus halen ook al is hij bij de aartsrivaal werkzaam geweest.

Een ontslag van de assistent trainer. Dat hoor je niet heel vaak. Meestal zijn hoofd- en assistenttrainer een twee eenheid. Heb het wellicht gemist, maar wat is hier gebeurd?

Meulensteen was altijd zeer gewaardeerd door Ferguson. Het verbaast me echt dat geen andere grote club hem als veldtrainer heeft gevraagd in die tussentijd (of hij heeft het zelf afgehouden dat kan natuurlijk ook).

9 juni 2015 om 07:44

Als ik me niet vergis is de assistent door de eigenaren ontslagen om de druk op Rodgers om volgend seizoen de champions league wel te halen op te voeren.

Daarnaast wilde Meulensteen het eerst op eigen benen proberen is hij daarnaast ook eerst op een zeer lucratief aanbod van de voetbalbond van Qatar ingegaan. In Nederland kan hij niet als hoofdtrainer werken omdat hij niet de benodigde papieren heeft, hoe dit precies in andere landen zit weet ik niet

9 juni 2015 om 09:14

Geloof dat Pascoe is opgeofferd tijdens de evaluatie van Rodgers. Zijn toen tot de conclusie gekomen dat er een andere staff moet komen. Enkele veldtrainers ook al ontslagen.

Hyppia staat op eigen benen bij Brighton
Pako staat op eigen benen in Israel
Meulensteen is beschikbaar

Zie hyppia niet weggaan voor assistent baan, andere twee wel.

9 juni 2015 om 10:18

Hyppia heeft zelf aangegeven er wel voor open te staan. Verder zou ik meulensteen prima vinden ook al heeft ie een United verleden, misschien dat Kenny Dalglish een seizoen wil helpen

Ik denk niet dat het alleen aan de assistenten van Liverpool ligt, maar ook het algemene beleid daar.
Ik blijf mij verbazen bij de hoeveelheid miskopen dat daar rondloopt, en ze kunnen zoveel geld uitgeven. Misschien moeten ze eens 2-3 jaar alleen in de scouting / jeugd faciliteiten investeren?

Alhoewel er dan wel leuke koopjes bij zaten (coutinho/ Suarez bv) de meeste kunnen het niveau simpelweg niet aan.

Is het nu zo moeilijk om een paar redelijke spelers te scouten, kijk b.v bij AS Roma haal Naingolan op en je middenveld is al stukken beter, een van de weinige creative spelers gaat weg(gerrard) en wat komt er voor terug?

Misschien ben ik niet bekend genoeg met Liverpool, maar als buitenstaander zie ik ze fout na fout maken qua team/transfers.

9 juni 2015 om 14:09

Voor mij maakt Liverpool geen grote fouten met de aankopen. Veel van de spelers zijn jong en gaan zich nog verbeteren. Spelers zoals Markovic, Origi, Sakho, ... Zijn volgens mij binnen een aantal jaar basisspeler.

En elke ploeg maakt fouten in hun transfersysteem. Er bestaat geen enkele ploeg waar elke aankoop een succes is gebleken. Tussen de goede aankopen heb ja altijd een paar slechte.

Liverpool heeft ook veel geinvesteerd in hun jeugd en zien daar nu resultaat van. Met spelers zoals Sterling, Ibe, Flanagan, Dawson, ...

9 juni 2015 om 20:23

Misschien valt het meer op bij Liverpool omdat ik het de club gun, netzoals Arsenal en Manu. Heb vrij weinig met de nieuwe goden (chelsea / City).

Maar als ik dan kijk dat men een Caroll voor een bedrag aantrekt waar je 3x Suarez kan kopen. Terwijl het totaal andere spitsen zijn(welk systeem speel je dan? Is het uttig om persé zo'n dure speler te kopen, als je wilt wisselen zijn er alternatieven? Hoelag presteert die speler al).

Afentoe krab ik mij achter het hoofd of het technisch hart van Liverpool zich dat zelf ook afvraagt.

Ik ben zeer blij dat Liverpool een van de weinige clubs is, die veel talent uit eigen laat doorstromen! Maar zoals je al aangeeft zijn het talenten, ze hebben wel duidelijk spelers nodig waar zij zich aan kunnen optrekken(zelfde verhaal als bij Ajax). Zo zul je denk ik ook de jeugdige spelers met potentie(sterling) sneller kunnen behouden omdat het algemene niveau iets stabieler is(werkt psychologisch).

p.s ik geef toe dat suarez en coutinho zeer goede aankopen waren! Heb gewoon het idee dat de scouting afentoe net niet scherp genoeg is, waardoor een en ander verkomen kan worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Actuele wedstrijden

47 fans
Coach, 46 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 november
Juventus bereidt een bod voor op Ferran Torres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren