Update: Graafschap heeft beet: 'Kans om zich een niveau hoger te laten zien'

Dinsdag, 16 juni 2015 om 13:58Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 14:01

Erik Quekel gaat bij De Graafschap aan de slag, zo meldt het Eindhovens Dagblad maandagavond. Volgens het regionele dagblad heeft de club uit Doetinchem overeenstemming bereikt met de 28-jarige aanvaller, al is er nog geen officiële mededeling gedaan.

/

Quekel, 28 jaar, heeft een aflopend contract met FC Den Bosch en sluit dus transfervrij aan bij De Graafschap. Hij moet alleen nog medisch gekeurd worden door de club die via de play-offs promoveerde naar de Eredivisie.

Quekel debuteerde bij het toenmalige TOP Oss in het betaalde voetbal. Daarna was hij actief voor FC Dordrecht, Helmond Sport en FC Den Bosch, en het afgelopen half jaar op huurbasis voor Jong PSV. Daar kwam hij in vijftien duels tot drie doelpunten.

Update 16 juni 13.58 uur - De Graafschap heeft beet: 'Kans om zich een niveau hoger te laten zien'
De Graafschap heeft zich versterkt met Erik Quekel. De 28-jarige aanvaller komt transfervrij over van FC Den Bosch en tekent een contract voor twee seizoenen bij de club uit Doetinchem. "We waren met Erik al een tijd geleden rond. Hij heeft in de eerste divisie laten zien dat hij makkelijk scoort. Nu we gepromoveerd zijn, krijgt hij de kans om zich een niveau hoger te laten zien", zegt manager voetbal Peter Hofstede op de website van de Superboeren.


Poll

Een goede speler voor De Graafschap


Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door ramonfcu)

Nou ben niet echt onder de indruk.. als dat het niveau is van de nieuwe aanwinsten wordt het niet wat

8 juni 2015 om 18:21

Het trekt het niveau in ieder geval wel omhoog.

8 juni 2015 om 18:22

Idd.. redelijke speler, maar veels te licht voor de Eredivisie! Zal wel niet duur zijn qua salaris, maar dit zijn niet de spelers waar we de oorlog mee gaan winnen!

8 juni 2015 om 18:32

Is gewoon een breedte versterking. Nu je eredivisie speelt heb je wel wat breedte nodig.

8 juni 2015 om 19:11

Meer dan dat zal het ook niet zijn. Totaal geen eredivisie materiaal. Kan me herinerren dat hij 2 seizoenen geleden geen club kon vinden en is aangeboden bij KV Turnhout, 3de klasse Belgie toendertijd (nu 4de). Volgens mij ooit 1 leuk seizoen in de eerste Divisie gedraaid

8 juni 2015 om 19:57

Welk seizoen vond jij leuk dan? Volgens mij liegen zijn cijfers er niet om 212 wedstrijden in het betaalde voetbal en 90 goals

laten ze ook maar is proberen om caner cavlan, jerry van ewijk en ted van de pavert alsnog te verlengen. daarnaast is het ook wel handig als er in elke linie nog 1/2 spelers bij komen. waarschijnlijk onhaalbaar maar het lijkt me dat een vriends, turuc en bijvoorbeeld een ligeon gewoon eredivisie willen spelen volgend jaar. ) dit zijn misschien niet de meest realistische aanwinsten, maar proberen kan altijd. daarnaast zijn er bij subtoppers en ajax en psv ook nog spelers die niet aan bod komen. (bijv. van der laan, hiariej, namli) en er spelen nog wel meer functionele spelers in de jupiler league die het niveau van de graafschap naar een hoger niveau kunnen tillen.

16 juni 2015 om 14:41

Van der Hoorn zoekt ook nog een club, misschien iets voor De Graafschap?

16 juni 2015 om 17:36

alsof vd hoorn dat zal gaan doen denk eens na man

16 juni 2015 om 17:59

Als dat gebeurt zie ik het somber in voor de Graafschap

Gehoopt op terugkeer naar TOP Oss! De Graafschap is misschien wat te hoof gegrepen nu het in de Eredivisie speelt

Weet niet of dit een goede versterking is, lijkt me meer voor de breedte dan, want Vermeij vind ik beter.

Deze jongen is voor de toekomst Sander Duits is trouwens ook weer in beeld

8 juni 2015 om 18:40

Hoe kun je iemand van 28 voor de toekomst halen? Hoop dat Van Ewijk, Van de Pavert en Cavlan blijven. Duits mag van mij komen op de plek van Linssen. Hoe zit het met Will? Blijft die ook?

8 juni 2015 om 18:43

Volgens mij heeft Will een contract tot 2016.

8 juni 2015 om 19:11

Ik heb vernomen dat Cavlan sowieso gaat vertrekken.

8 juni 2015 om 20:31

Sorry foutje haha

8 juni 2015 om 21:11

@pparyszek ik heb juist het idee dat Cavlan nog 1 seizoen blijft, en dan hogerop gaat met 1 jaar eredivisie ervaring.

16 juni 2015 om 17:39

nee die gaat wel weg de graafschap wil hem ook wel verkopen maar het bod van fcutrecht stond ze niet aan en ik geloof niet dat utrecht heel veel meer gaat bieden dus zal cavlan wel naar az gaan

8 juni 2015 om 19:13

Als ze zulke spelers halen is het idd voor de toekomst, hier ga je in de Eredivisie niks aan hebben, top Jupiler is het hoogste haalbare van deze jongen

Weet niet of ik te snel oordeel. Maar wat heb je hier nu weer aan?

Volgens mij heeft de graafschap voldoende aanvallend ingestelde spelers. Ga dan liever voor een echte spits (ipv Janssen). Martijn Barto lijkt mij zeer geschikt.

Sander Duits is overigens een zeer logische, realistische en bruikbare versterking. Maar alleen duidelijk niet goed genoeg. Hier krijg ik toch niet veel vertrouwen van.

De Graafschap heeft niks te zoeken in de eredivisie

8 juni 2015 om 19:36

Nou waarschijnlijk wel, anders waren ze niet gepromoveerd.

8 juni 2015 om 20:00

Hey...zullen we gewoon aan het einde van het seizoen kijken waar de Graafschap staat... Wat denk jezelf?

8 juni 2015 om 20:29

Weet het niet hoop niet 18e, maar het is een beetje voorbarig om nu al te zeggen dat ze degraderen kijk maar naar Cambuur, Willem2, en Excelsior ook allemaal clubs waarvan iedereen zei dat ze gingen degraderen.

Ze kunnen beter Van der Sanden halen, Den Bosch

16 juni 2015 om 18:24

Jammer voor jullie, maar die heeft onlangs een tweejarig contract getekend hier. Is alleen nog niet door de club naar buiten gebracht! Bron: Van der Sande zelf...

Prima aankoop van de Graafschap. Vind de reacties wel erg negatief. In het verleden haalde de Graafschap vaak grotere namen ( dure spelers ) die uiteindelijk flink door de mand vielen. Quekel is gebrand om te presteren en past qua persoon ook prima bij die club. Ik voorspel een Tom Van Weert scenario bij Excelsior. Quekel gaat minimaal 10x scoren. Schrijf maar op.

9 juni 2015 om 10:14

Laat ik dan eerst vragen voor welke positie hij nu precies komt? De Graafschap speelt 4.4.2 met een ruit. Als buitenste middenvelder kan ik mij nog iets bij een dergelijke versterking voorstellen. Als nummer 10 is hij een goede back up voor Koolhof, want Hulst gaat weg. Maar als hij als 1 van de 2 aanvallers komt kan ik mij er echt niets bij voorstellen.

Prioriteit ligt daar vooral bij het verlengen van vanewijk lijkt me (die naar het schijnt nog niet eens een aanbieding heeft ontvangen). Dan heeft de Graafschap met Janssen, Vermeij, van Ewijk en Vida beide posities al dubbel bezet. Ga dan of voor een toppertje met specifieke kwaliteiten. Of kies voor een talentvolle jongen die zich op eredivisie niveau door zou kunnen ontwikkelen. Categorie Cas Peters.

Maar de eerste prioriteit lijkt mij sowieso om het middenveld te versterken. Die Ahannach van Almere vond ik bijvoorbeeld 2 keer erg goed spelen tijdens de play offs. (boldewijn viel trouwens ook flitsend in, geen middenvelder natuurlijk) En eigenlijk nog belangrijker is een verdedigende middenvelder, maar ik hoop eigenlijk vooral niet op Duits. Al zie ik nog geen beter alternatief.

Succes Eric.
Was al een tijdje rond, door vakantie en play-offs wat langer geduurd. Morgen is de keuring.

Ik ben niet onder de indruk. Een ploeg zonder eredivisie-ervaring kiest als eerste versterking voor een speler zonder eredivisie-ervaring... Ik had gehoopt op meer kwaliteit...

Jongen met ambitie transfervrij niets mis mee, wat moet je met uitgebluste spelers als de Zeeuw en de Ridder maken alleen je budget op clubhoppers, en laat Duits bij de Eageltjes bljven zit die prima

Is een typische spits voor 2e rijtje eerste divisie. Veels te traag en techinsch onbeholpen voor de eredivisie. Maar vooral een stoorzender in de groep .

9 juni 2015 om 10:17

Waarom een stoorzender?
En is hij echt gehaald voor 1 van de 2 spitsposities? of kan hij ook als buitensten middenvelder uit de voeten?

9 juni 2015 om 11:05

Daarom hebben ze hem bij den bosch verhuurd aan jong psv. Ging enorm eikelen na een keer bankzitten

Als dit het kaliber wordt van de aankopen van De Graafschap gaan ze het nog slechter doen dan Dordt

16 juni 2015 om 14:22

Zoiets dacht ik ook al ja. Dit De Graafschap is zwakker dan het Dordt dat promoveerde(en uiteindelijk ook degradeerde). Als ze echt serieus een kans op handhaving moeten ze bijna het hele elftal vervangen. Koolhof, de keeper en Cavlan zijn (misschien) Eredivisiewaardig, waarbij die laatste misschien nog vertrekt.

16 juni 2015 om 21:22

@keizerstad

Van der Pavert en Tarfi zijn ook gewoon hele aardige spelers maar ben het met je eens dat ze zich echt moeten versterken willen ze erin blijven.

16 juni 2015 om 15:07

En Dordrecht werd vorig seizoen nog tweede in de jup dus mag je die hoger inschatten dan de Graafschap.

16 juni 2015 om 17:41

de graafschap kan nu eenmaal geen miljoenen uitgeven dus logisch dat ze bij dit soort spelers uitkomen

16 juni 2015 om 21:19

Maloothan

Toch gek dat menig club jaloers mag zijn op de supporters die. Het werk voetbal en strijd waarderen Zo zijn wij achterhoekers. Niet lullen maar poetsen

Je zult maar. Supporter van. À..j.xie zijn geweest afgelopen seizoen miljoenen op de bank en in het veld. Een sfeerloos stadion en een drama seizoen kwa voetbal. Dan liever strijdend ten onder

17 juni 2015 om 15:40

Jong Ajax won huis anders prima van een paar zoutzakken die onder de naam De Graafschap spelen

18 juni 2015 om 15:29

jong ajax kon anders weinig potten breken in de jl

@kaaiman: traag en technisch onbeholpen ? Bij uitstek geschikt voor De Graafschap! Lekker met Vermeij proberen die maanballen onder controle te krijgen . Typisch weer dat prehistorische hotsknotsbegonia boerenkoolvoetbal waar De Graafschap alom bekend staat. Die trainer was er vroeger ook een meester in. Maar ik heb het de afgelopen jaren niet echt gemist in de eredivisie.

Quekel heeft vorig seizoen veel en makkelijk gescoord.
Dit seizoen was het een drama met drie rode kaarten , voortdurend ruzie met trainer en medespelers en daarom in de winterstop weggestuurd naar PSV en daar ook niks gepresteerd.

16 juni 2015 om 18:09

Hij kreeg bij PSV amper ballen vanaf de vleugels omdat al die gasten zich willen bewijzen en voor eigen succes gingen.

Man man man wat een negativisme. Met een team win je wedstrijden niet met namen en of broodvoetballers

Wij zijn de graafschap de graafschap dat zijn wij

16 juni 2015 om 22:57

@royvan Otten laat ze allemaal maar denken dat niets wordt. Team is grotendeels intact en hebben in tegenstelling tot Dordrecht vorig seizoen niet ong een half team huurlingen! Jan en Jan zorgen voor team dat voor elkaar door het vuur gaat en hebben bewezen spelers beter te maken. Als wij er volle bak achter gaan staan zie ik positief in. Quekel was ook niet de 1ste spits waar ik op hoopte maar geef die jongen een kans! Heel veel mensen op vz denken dat van ewijk zo goed was omdat hij 18x gescoord heeft maar wie hem regelmatig gezien heeft weet dat hij te licht is voor eredivisie!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

De Graafschap

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Excelsior3519
3.FC Emmen3314
4.Jong Ajax3212
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
J. SchuurmanMiddenvelder170
H. AcheffayAanvaller170
J. KoningsAanvaller166
H. JurjusKeeper170
G. KorteAanvaller163
D. HaenAanvaller133
D. GravenberchAanvaller123
Voor de complete selectie: Clubpagina De Graafschap.

Nederland
0 fans
Aanvaller, 34 jaar

In de wandelgangen

Maandag 29 november
Orkun Kökçü wordt al een aantal weken gevolgd door drie Europese clubs. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren