Mourinho vermoedde doorgestoken kaart: ‘Heeft de FIFA dat gedaan?’

Zondag, 7 juni 2015 om

Vicente del Bosque werd in januari 2013 verkozen tot Trainer van het Jaar. De bondscoach van Spanje prolongeerde met zijn land het EK en bleef in de verkiezing José Mourinho en Josep Guardiola voor. Mourinho heeft echter altijd het vermoeden gehad dat er destijds met stemmen is gesjoemeld.

/

“Toen ik hoorde dat ik als tweede zou eindigen omdat ik een paar stemmen minder had dan Del Bosque, kon ik daar goed inkomen, tot de stembiljetten werden gepubliceerd. Een oud-speler van mij (Goran Pandev, red.) belde mij om te zeggen dat er iets verkeerd was gegaan. ‘Ik heb op jou gestemd, maar op het document staat dat ik op Del Bosque heb gestemd. Maar dat klopt niet!’”, zei hij.”

“Wie heeft die stem veranderd? Zijn voetbalbond (de Macedonische, red.)? De FIFA? Wie?”, gaat Mourinho verder in de Sunday Times. Mourinho sprak zich in maart 2013 ook al uit over de trainersverkiezingen: “Pandev heeft me gebeld en de anderen blijven liever anoniem, dat respecteer ik. Ik waardeer de eerlijkheid en het doorzettingsvermogen van Goran. Ik had de verkiezing anders misschien ook niet gewonnen, maar nu is het me duidelijk en niemand mag nu meer kritiek op mij hebben.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door jdg84)

Zo zullen er wel meer stemmen zo hier en daar verkocht zijn. Deze prijzen zeggen me ook niet zo veel meer. Bij de FIFA kan je op dit moment aan elke beslissing wel twijfelen.

7 juni 2015 om 22:15

De woorden "er is een campagne gaande tegen Chelsea" schijnt nu in een ander licht. Het zou zomaar waar kunnen zijn en het zou me niet eens verbazen ook!

7 juni 2015 om 22:41

De campagne was gericht op de FA en de BBC dus ik geloof niet dat dit er mee te maken heeft, maar het is wel duidelijk dat de FIFA ook links en rechts een voorkeur heeft.

7 juni 2015 om 22:49

De FA is een soort dochterbedrijf van de FIFA. De FIFA is de octopus en bonden zijn tentakels. Om nou deze twee los van elkaar te zien gaat ook een beetje ver.

7 juni 2015 om 23:17

Anti Chelsea campagne.... Doordat gejank van Mourinho kregen ze daarna alle beslissingen mee. In Engeland zijn de scheidsrechters gewoon prut, dat moet je accepteren. Ieder team heeft ze soms tegen zitten en soms mee.

7 juni 2015 om 23:27

@Pro-Verum, De FA is een soort dochterbedrijf van de Fifa. De Fifa is de octopus en bonden zijn tentakels. Om nou deze twee los van elkaar te zien gaat ook een beetje ver."

En toen nam ik jou nooooooooooit meer serieus. De FA heeft zich uitgesproken tegen de Fifa en twee leden van de FA stapten uit Fifa's antidiscriminatie commisie nadat Blatter werd herkozen.

Sowieso gaat deze verkiezing over Mourinho en niet over Chelsea, maar ik snap dat een komplotdenker verbanden ziet die er niet zijn.

7 juni 2015 om 23:28

Als je in je recht staat, waarom iets veranderen? Chelsea kreeg veel meer mee omdat het anders duidelijk zou zijn dat scheidsrechters partijdig waren. Als een coach en zijn woorden invloed op je prestaties hebben hoor je niet eens te fluiten! Je moet ten alle tijden onpartijdig zijn.

7 juni 2015 om 23:31

De FA sprak zich uit tegen Blatter. Als je de wijsneus wilt uithangen, doe dat dan goed. Halve gare! Je hoeft mij niet serieus te nemen, als jij je maar serieus genomen voelt.

8 juni 2015 om 00:42

Mwah, weet het hier niet hoor. FIFA heeft maar één voorkeur in mijn ogen, dat is geld. Lijkt mij sterk dat Spanje de FIFA heeft omgekocht om Del Bosque te laten winnen. Zijn in principe betekenisloze prijzen.

8 juni 2015 om 00:49

Een komplotgekkie noemt mij een halve gare. Ouch, dat doet pijn!

David Gill en nog iemand die namens de FA bij de Fifa werkte zijn na Blatters herverkiezing uit de Fifa gestapt. Maar dat ga jij vast weer verwerpen, want logisch denken is nogal lastig als je vastzit in je komplotjes.

8 juni 2015 om 01:19

Jajaja en Zlatan kreeg rood en toen ging Chelsea nog niet aanvallen en besloten ze om Thiago Silva niet te dekken en mocht hij vrij inkoppen. Ja de FIFA heeft het echt gedaan. Ja ik ben tegen de FIFA om t feit dat corruptie t voetbal kapot maakt en dat allemaal om geld geld en nog eens geld!!! Maar de FIFA beslist niet alles. Je kan nog zo tegen Barcelona zijn, maar zolang je de bal hebt dan kan de tegenstander niet scoren!!!

8 juni 2015 om 02:56

Ik zie dat je probeert te denken voor mij. Het zal je zwaar vallen aangezien je niet zo slim lijkt te zijn. Ik ontken nergens dat bepaalde leden van de FA zulke uitspraken hebben gedaan. Dat geeft zo'n beetje aan wat je leeftijd is. Het leven is geen rozengeur en maneschijn maar blijf jij dat vooral denken. Alles draait om geld en mensen plannen en plotten om zoveel mogelijk binnen te harken. Maar he, wat weet ik nou? Ik ben maar een "complotdenker".

8 juni 2015 om 07:15

Pro-verum, zwaktebod om over leeftijd te beginnen. Als je serieus denkt dat er een campagne tegen Chelsea was, in opdracht vd FA juist dan ben je naïef. Dan was Chelsea namelijk echt niet met zo'n grote voorsprong kampioen geworden. Mourinho heeft zulke zaken al vaker in zijn voordeel gebruikt, tijdens zijn eerste termijn in Engeland.

8 juni 2015 om 08:36

Je hebt al niet eens door dat jij bent begonnen met mij een wijsneus en half gaar te noemen, terwijl jij een link tussen de Fifa en de FA ziet om Chelsea te dwarsbomen. Ik vraag je, wie is er dan half gaar? Het is al jaren duidelijk dat er bij de Fifa van alles mis is, maar om dan de FA en een komplot tegen Chelsea erbij te halen is meer dan een beetje vreemd.

8 juni 2015 om 09:00

Pro verum had denk ik paar borrels op aan de tijd van zijn posts te zien.

Dit is toch allemaal al een tijd bekend? En ach, stemmen die niet kloppen.. we horen het bij elk ding dat bij voetbal te maken heeft, ek's, wk's, spelers en trainers.. gewoon afschaffen die handel van individuele prijzen. Wk's en Ek's houden in landen waar het al kan. Niet waar nog honderen miljoenen ingepompt moet worden. Ieder land waar het kan en het wil komt aan de beurt en daarna weer bovenaan het lijstje beginnen. Gezeur met die stemmen elke keer..

7 juni 2015 om 22:07

Mee eens

7 juni 2015 om 22:25

Maar dan kan het toch alleen in landen zoals Duitsland, Engeland, Spanje, Frankrijk, de VS en Italië? In alle andere landen moet er nog heel veel gebeuren om een WK te houden volgens mij. Een keer een WK in Japan, Rusland (als de stemmen niet gekocht zijn.. en de werknemers niet zo behandeld worden als in Qatar), Brazilië, Argentinië, Chili, Mexico, Singapore, Polen, Kroatië (hoewel die knipoogkroaat...), Zweden, Denemarken, enz. vind ik echt niet erg. Als het maar niet zo is dat het WK midden in de winter gehouden moet worden of als mensen zo behandeld worden als in Qatar enz.

9 juni 2015 om 07:54

En nederland/belgie kan het bijvoorbeeld ook en Portugal..

Maar wat ik ermee bedoel te zeggen is, dat je niet een WK in een land moet gaan organiseren, wat er nog niet klaar voor is. Als Qatar graag een WK wil organiseren, dan had ik aangegeven, zorg eerst dat je er klaar voor bent en dan kom je aan de beurt.

Nu zit er tijdsdruk achter, werkomstandigheden worden slechter en slechter..
Maar als fifa zijnde kan je nu geen nee meer zeggen tegen Qatar. Maar je kan wel zeggen, zorg dat je op de juiste manier aan de eisen voldoet.. en dan kom je gewoon aan de beurt. Gezien je nieuw bent kan je misschien naar voren geschoven worden of iets dergelijks.

En je moet natuurlijk niet vergeten dat in veel van die "andere" landen waar het WK is gehouden, het nu net zo is als daarvoor. In Zuid Afrika staan gewoon lege stadions waar niks in gebeurd, is de armoede weer net zo erg als daarvoor en het enige wat het dus heeft opgeleverd voor het land, was een feestje van 3 weken. Maar de kater komt later. Misschien moet je wel gewoon dit soort dingen in de genoemde landen houden, scheelt een heleboel geld, wat je vervolgens misschien eens nuttig kan besteden.

er worden heel wat complotten tegen deze man en zijn teams gesmeed :-)

mr. mindgame

7 juni 2015 om 22:01

Heeft niks met mindgames te maken. De FIFA is op dit moment hot nieuws en dus doet iedereen die er mee te maken heeft zijn zegje. Waarschijnlijk wordt Mourinho nu sneller geloofd als drie maanden geleden.

Denk dat de komende maanden voetbalzone.nl wel een aantal nieuwe werknemers mag aannemen. Aangezien alle lijken uit de kast gaan komen bij de Fifa.

Arme Mourinho, ze moeten hem ook altijd hebben. En die vette Del Bosque zich maar verrijken natuurlijk!

Hahah wat een zielige reactie van Mourinho. Wat boeit de coach van t jaar verkiezing nou lol

7 juni 2015 om 21:57

Wat boeit een verkiezing als er niet eerder gestemd gaat worden? Geef dan gelijk de prijs aan degene die je het gunt.

7 juni 2015 om 22:00

@dd29

Amen!.

Helemaal met jou eens.. alleen snappen sommigen niet wat Mou probeert te zeggen .

7 juni 2015 om 22:17

De meute is vrouwelijk en emotioneel.

7 juni 2015 om 21:58

Ik denk dat die verkiezing hem niet zoveel boeit. Ook omdat hij al aangeeft dat hij er in eerste instantie gewoon vrede mee had verloren te hebben van Del Bosque. Waar hij echter wel moeite mee heeft, en terecht, is dat er schijnbaar met stemmen gesjoemeld wordt. Of de verkiezing nu belangrijk is of niet, zulke dingen horen niet te gebeuren.

7 juni 2015 om 22:23

Wat boeit een WK in Qatar lol ik hoor men daar ook vaak over zeiken.

7 juni 2015 om 22:27

Mensenlevens..

7 juni 2015 om 22:37

De mensen die nu doodgaan aan hongersnood of oorlog zijn niet erg. Tenzij het in Qatar gebeurt in een poging om hun levensstandaard te verbeteren. Ben je toevallig donateur? Aangezien je zoveel om mensenlevens geeft, moet dat haast wel zo zijn. Wat een hypocrieten. In Brazilie protesteerden ze zelfs tegen het WK naast de doden die zijn gevallen maar je zag iedereen gewoon in de polonaise lopen, stelletje selectieve moraalridders!

7 juni 2015 om 23:48

Klopt, dat er hongersnood en oorlog is wil zeggen dat een stel olieboeren werknemers als vuil mogen behandelen. Levensstandaard verbeteren? Nagenoeg niks betaald krijgen terwijl je paspoort afgepakt is noem jij een poging iemand zijn levensstandaard te verbeteren? Ze kunnen overigens makkelijk een normaal salaris geven en goede omstandigheden bieden maar ondanks alle rijkdom zijn het gewoon krenten die alleen geld willen spenderen voor eigen vermaak. Slaat natuurlijk ook nergens op je argument, kun je altijd aanhalen. Hooligans die een stad slopen zijn niet erg want ergens anders is een oorlog waarbij steden gesloopt worden EN mensen vermoord. Man, wat een niveau heb jij.

Verder is er op de Wk's in Zuid-Afrika en Brazilië genoeg kritiek geweest vanuit allerlei organisaties. Alleen heb jij geen zin om het daarover te hebben want dan klopt je onzin verhaaltje niet. Provocerende droeftoeter.

Vorige jaar werd er ook gesjoemeld, omdat de periode waarin men kon stemmen opeens werd verlengd, omdat er kritiek was op blatter dat hij ronaldo zou hebben beledigt. Messi stond voor die verlenging volgens de peilingen voor op ronaldo. Maar dat veranderde ook ineens, het is sowieso compitie vervalsing om een vooraf ingestelde termijn opeen te verlengen. Het was puur om de imago van blatter op te schonen na die slipper die hij had gemaakt, en om de ronaldo fans tegemoet te komen.

7 juni 2015 om 21:58

Haha ja! Allemaal om de heer Ronaldo te pleasen omdat hij dreigde niet te komen opdagen aangezien Messi hem steeds won.

7 juni 2015 om 22:26

Omdat Messi hem een paar keer onterecht won! Als dat je nog niet duidelijk is, dan zit je ver in de aars van Messi. 2010 was 100% van Sneijder maar toch kreeg "goodboy", de belastingfraudeur, hem

7 juni 2015 om 22:32

Jouw messi afgunst gaat wel heel diep niet? Belastingfraudeur enzo, haha.

7 juni 2015 om 22:39

Afgunst? Mensen worden massaal uit hun huizen gegooid in Spanje! Ik heb ook nergens iets verzonnen, toch? Ik wed je dat hij geen moer om je geeft zoals ik!

8 juni 2015 om 01:01

Messi een belastingfaudeur, dat is een feit. Ik kan me niet voorstellen dat hij zelf zijn belasting aangifte doet en dat hij er zelf veel schuld aan had maar wettelijk gezien is hij wel een belastingfraudeur.

8 juni 2015 om 07:34

@Troy010 messi moest voor de rechter komen omdat hij 4 miljoen belalsting had ontdoken. Dan ben je echt een ei terwijl hij gwn 30 miljoen per jaar verdiend.

7 juni 2015 om 23:06

Messi beste van wk 2014 klopt ook niet. Robben of kroos/muller/lahm had die prijs moeten krijgen. Maar jah Messi lieveling van Blatter

8 juni 2015 om 01:06

Kwam die prijs niet van Adidas? Natuurlijk ging Adidas hun uithangbord als beste speler van het tournooi kiezen als ze daar ook maar een kleine kans toe zagen.

Zelfs als Ronaldo 10 goals had gemaakt en fantastisch zou hebben gespeeld zou hij die prijs maar moeizaam winnen aangezien Ronaldo weer het uithangbord van Nike is.

Er was niet echt een uitblinker op het WK voor mij. Robben was goed in de groep maar in de knockout was hij niet echt beslissend meer. Duitsland was meer een teamprestatie en Argentinie was zeer verdedigend en wachtte op een korte bevlieging van Messi maar die bevlieging kwam slecht zeer incidenteel.

Tenzij Pandev niet helemaal eerlijk is tegenover Mourinho omdat hij hem te vriend wil houden.

Maar van wat we nu weten van Fifa zou het me niks verbazen dat ze hebben gesjoemeld. Geef Wesley eens snel zijn Ballon d'or en gauw Blatter.

Mourinho had toen landstitel met Real gewonnen en del Bosque prolongeerde het ek met Spanje. Dus, helemaal terecht in mijn ogen.

7 juni 2015 om 22:06

@qidas
Dat mag jij gezeik vinden maar als Pandev op Mourinho heeft gestemd en er wordt iets anders gemeld dan heeft Mourinho gelijk dat hij dat vreemd vind.

7 juni 2015 om 22:18

Hij had toen wat moeten zeggen. Als hij er heilig van overtuigd was had hij dat wel gedaan.

7 juni 2015 om 22:23

Qidas als je goed leest dan heeft hij dat ook al gedaan in 2013.

7 juni 2015 om 22:38

@Scrumptiouz, als je goed leest dan doelt ie op het moment dat pandev belde, dat was dus direct na de stemming.

7 juni 2015 om 22:58

Qidas, dat heeft hij ook gedaan, er stond zelfs een artikel op VZ hierover. Maar iedereen deed het af als Mourinho spelletjes.

7 juni 2015 om 23:45

Hij verbrak wel de heerschappij van Barcelona. Op dat moment het beste team in de wereld. Dat is ook zelf een prestatie op zich. Real scoorde dat jaar ook veel goals en de verdediging was solide. Ik zou het wel hebben gesnapt als hij had gewonnen.

Ik kan me van alles voorstellen van de Fifa. Maar het is geloofwaardiger als dit nieuws komt van iemand die er niet bij betrokken was.
Maar afgelopen WK werden er ook rare keuzes gemaakt. Ik neem ze al lang niet meer serieus.

7 juni 2015 om 22:28

Vind je Mourinho soms niet betrouwbaar? Of vertrouw je de verkeerde mensen?

7 juni 2015 om 23:49

Ik vind het niet chique dat hij dat over zichzelf bekend maakt. Het is arrogant. Maar ik neem die verkiezingen bij de Fifa niet serieus meer. Afgelopen WK stond Fred bijvoorbeeld in de top twintig van beste spelers.

Alles gaat uitkomen. Als Van Praag eenmaal voorzitter is, zal blijken dat alle gouden ballen eigenlijk naar Nederlanders hadden moeten gaan, en Oranje eigenlijk drie wereldtitels blijkt te hebben. Het bewijs lag al die jaren onder het bed van Blatter.

7 juni 2015 om 22:29

Volgens mij slaapt blatter niet eens op een bed maar op een matras, zo gierig zou hij zijn lol

7 juni 2015 om 22:46

En in plaats van veren zitten er biljetten in

7 juni 2015 om 22:53

Ik heb altijd gezegd dat NL de WK titel 2010 alsnog gaat krijgen (voor wat t waard is...) Is het niet om de bloeddoping affaire in spanje, dan wel om de band met blatter. En sneijder verdiende idd de gouden bal dat jaar.

8 juni 2015 om 01:10

Onzin. Die prijs is en blijft helaas voor Spanje... al zou ik hem achteraf 'op papier' niet eens willen. Niemand wordt blij van die titel als Nederland hem wint. Ik denk direct terug aan de fout van Webb en het doelpunt van Iniesta waardoor Spanje won. Spanje won ook terecht maar Nederland had de kans om een onverdiende overwinning te pakken.

Argentinie won een wk finale in 78 en daarvan is inmiddels wel duidelijk dat het daar ook niet helemaal volgens een 'fair play' principe is gegaan maar niemand pakt Argentinie die titel ooit nog af.

8 juni 2015 om 09:12

WK 74 is verjaard. Maar de Blatter's titels kunnen wel eens weg gestreept worden.

Frankrijk en Spanje staan er slecht op. Vaste bondgenoten van Blatter. En laten we eerlijk zijn, de arbiters en/ of beslissingen hadden zij nooit een keer tegen Laat staan verkiezingen...

Waarom lees je Op vz niks over het verhaal dat Duitsland voor het wk2006 de stemmen van saudi Arabië heeft gekocht dmv het geven van raketten In het jaar 2000?? Eenzijdige nieuwsberichten.

Om: José moet niet zo huilen, de prestatie van Bosque was gewoon een betere dan die van Jose

8 juni 2015 om 00:46

Inderdaad, heb ik ook over gelezen. Niet verrassend dat Europese landen ook vrolijk meededen.

8 juni 2015 om 09:12

Het is juist begonnen bij de europese landen. Lees het boek van Jennings maar, dan kom je nog meer te weten

Dit zei Arda Turan een tijd geleden ook, wasrschijnlijk worden er gesjoemeld met stemmen. Zeer triest geef dan meteen de prijs aan wie jullie het willen ipv al dat poppenkast

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool6438
4.Chelsea399
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
M. MountMiddenvelder235
KepaKeeper230
T. AbrahamAanvaller2213
WillianAanvaller224
C. PulisicMiddenvelder165
AzpilicuetaVerdediger211
C. Hudson-OdoiAanvaller151
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

849 fans
Coach, 56 jaar
SeizoenClub
2016-2018 Manchester United
2013-2015 Chelsea
2010-2013 Real Madrid
2008-2010 Internazionale
Laatste voetbalnieuws

Tottenham blijft ook voor vierde wedstrijd op rij zonder overwinning

Tottenham Hotspur is er zaterdagmiddag voor de vierde keer op rij niet in geslaagd om een Premier League-wedstrijd te winnen. De ploeg van manager José Mourinho kwam op bezoek bij Watford...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 20 januari
Barcelona en Manchester City hebben een blauwtje gelopen bij Internazionale. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren