NAC heeft geen budget en gaat gewoon door met bekritiseerde sluitpost

Vrijdag, 5 juni 2015 om

Jelle ten Rouwelaar heeft een moeizaam jaar achter de rug en werd vaak bekritiseerd, maar in Breda gelooft men nog altijd in de sluitpost. Coach Robert Maaskant verklaarde vrijdag dat de club niet van plan is in de zomerstop een concurrent aan te trekken. "Wij gaan het doen met Jelle ten Rouwelaar en Andries Noppert", zegt hij in BN/De Stem.

/

NAC houdt het komend jaar, in de Jupiler League, bij twee doelmannen. Wel komt Sven van de Maaten er in de loop van het jaar op amateurbasis bij. Dat heeft van doen met het teruglopende budget van de Brabantse club, die vanwege de degradatie zal moeten bezuinigen. Ten Rouwelaar zal daardoor hoogstwaarschijnlijk starten als eerste keus onder de lat.

Voor Gábor Babos zit zijn tijd bij NAC er wel op. De veertigjarige Hongaar, die het afgelopen seizoen als stand-in van Ten Rouwelaar dienst deed, hangt zijn handschoenen definitief aan de wilgen. Zijn contract liep af.


Poll

NAC doet er goed aan om Jelle ten Rouwelaar gewoon te laten staan


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door dabro)

Ben echt benieuwd alsof NAC net zoals NEC weer snel terug zal keren in de Eredivisie. Heb er zelf een hard hoofd in.

5 juni 2015 om 12:05

Als je tigadoenie in de aanval hebt, de zeeuw op het middenveld, marcellis in de verdediging en last but not least. ten rouwe laar op doel hebt staan. Dan heb je de basis al staan. Dan is het zeker mogelijk om meteen te promoveren.

5 juni 2015 om 12:13

De Zeeuw en Marcellis hadden maar een kort contract tot deze zomer getekend. Die gaan echt niet in de Jupiler League spelen. Tighadouini is ook echt niet houdbaar.

5 juni 2015 om 12:17

Ten Rouwelaar heeft een aantal cruciale fouten op zijn naam staan, waardoor ze mede daar door zijn gedegradeerd. Die man moeten ze afschrijven.

5 juni 2015 om 12:17

Tighadouini vertrekt waarschijnlijk naar een az of groningen die is veel te goed voor nac en de jupiler league. Verder denk ik wel dat nac promoveert het niveau ligt niet zo hoog als in de championship waar het pas echt moeilijk is om uit te komen. Nac heeft zoals je zei wel een paar spelers van eredivisie niveau alleen moet ten rouwelaar wel echt vervangen worden

5 juni 2015 om 12:18

De helft van de spelers die jij opnoemt is het nog niet eens zeker als ze blijven. Of überhaupt betaalt kunnen worden aangezien het salarisplatform aannemelijk verlaagd zal worden. Enigste waarvan zeker is dat hij blijft is ten Rouwelaar. Maar die gaat nu gewoon spelen op het niveau waar hij thuis hoort.

5 juni 2015 om 12:15

Een van de 'geheimen' van NEC was dat het een goede jonge keeper had die de verdediging goed aanstuurde. Met Jelle op goal ben je er als verdediger nooit gerust op. Dat is niet bevorderend voor het niveau van de verdediging.

5 juni 2015 om 12:22

Het is ook gewoon te hopen dat dramaspelers als van der weg en damcevski geen podium krijgen. Jelle mag gaan bewijzen het nog te kunnen. Amieux heeft het wel redelijk gedaan, die zou wel mogen blijven. Zou gewoon amieux, falkenburg, Drost en koch nog een seizoen proberen te behouden. En dan voorin met echte JL spitsen als voskamp, ars proberen te promoveren.

5 juni 2015 om 12:41

Koch is nog tot de winterstop geblesseerd en het schijnt dat Falkenburg te duur is. Hoop dat Mac in 1 seizoen terug kan keren maar heb er een hard hoofd in.

5 juni 2015 om 12:47

Tot de winterstop zelfs? Dacht dat hij gedurende het volgende seizoen wel speelklaar zou zijn. Helaas. Dan maar overstappen op andere spelers.

5 juni 2015 om 13:02

Koch gaat ook terug naar psv

NAC moet van Jelle af,

hij zou bij JVC Cuijk niet eens een uitblinker zijn.
Dat NAC gedegradeerd is, heeft de club aan Jelle ten Rouwelaar te danken.

Als Robert Maaskant de handschoenen aan zou doen zou hij minstens net zo goed presteren.

5 juni 2015 om 13:06

Beetje makkelijk om te zeggen. Uiteindelijk heb je te maken met een teamsport, waarbij alle spelers (aanval, middenveld, verdediging en keeper) iets moeten toevoegen aan het team. Aanvallen en verdedigen doe je samen. Daar is dus niet alleen de keeper verantwoordelijk voor. Net zo erg als de spits niet in zijn eentje verantwoordelik is voor doelpunten.

Verder heeft NAC ook niet zo verschrikkelijk veel keus. Er is geen geld en (blijkbaar) ook geen talentvolle keeper in de jeugd. Dan moet je vasthouden aan wat je wel hebt. Je zou desnoods wat kunnen huren...

Prestaties in het verleden geven normaal gesproken geen garanties voor de toekomst, maar bij NAC ligt dat dus anders. Heeft een heel slecht jaar gehad, maar mag gewoon blijven staan. Bijzonder.

5 juni 2015 om 12:02

Zijn prestaties van afgelopen seizoen liggen toch ook in het verleden? Waarom zou je hem daar dan wel op af moeten rekenen?

5 juni 2015 om 12:16

Dat bedoel ik. Hij deed het in het verleden goed, maar in het meest recente verleden was hij absoluut niet van meerwaarde. Maar daar wordt schijnbaar overheen gekeken.

3, 2, 1.. En laat de zure en lollige comments maar komen! Ik had zelf graag een extra concurrent erbij gezien. Jelle zit al sinds twee seizoenen in een neerwaartse spiraal, met dit seizoen als dieptepunt. En in Noppert is geen vertrouwen, anders had hij al wel zijn kans gekregen dit seizoen. De enige reden dat Jelle eerste keuze blijft is zijn ongelofelijk dikke salaris.

2016/2017 speelt NAC dus nog steeds in de Jupiler League als ik het zo lees

5 juni 2015 om 11:59

Je kan vanaf volgend jaar toch ook degraderen uit Jupiler league?? Ik denk dat eerder

Ten Rouwelaar heeft er dit seizoen weinig van gebakken. Als ie volgend jaar wel weer zn niveau haalt is het gewoon een degelijke keeper. De vraag is dus of ie dat weer kan halen of dat ie over zn top is.

Dat gaat hij nooit meer halen.
zijn carriere is wel klaar

Dat ene jaar bij twente was al duidelijk dat het geen topkeeper was. Dat hij alsnog zolang bij nac zit en blijft is wel bijzonder.

Dat geld wat vrijkom van Babos is er toch vast wel een talentvolle doelman te huren bij de topclubs die niet aan de bak komt? Er loopt vast ook wel een doelman in de topklasse die beter is dan ten rouwelaar.

5 juni 2015 om 13:03

Vind die keeper van vvv ook wel aardig

5 juni 2015 om 16:15

Maenpaa gaat naar Nottingham Forest, en als dat onverhoopt niet doorgaat naar Brighton. .

Ik heb alle vertrouwen in Jelle. Maar er moet wel een serieuze 2e keeper komen die Jelle op scherp zet. Zeker als er in Andries weinig vertrouwen is. Maar in vind 2 keepers in de selectie sowieso al riskant. Het is vaker gebeurd bij clubs dat zowel de eerste als de tweede keeper ineens geblesseerd zijn.

5 juni 2015 om 18:08

Wat een onzin, competitie maakt iemand niet beter maar onzekerder. Die jelle had twee jaar geleden al moeten stoppen. Dit is zoo slecht voor d club NAC. Wanbeleid. Dit is toch het bankroet van je hele opleiding. Kijk naar willem 2, een aantal jaar gedegradeerd, toen hadden ze relatief ook een oude selectie met een oude mislukte keeper. Ik weet ff zijn naam niet meer, maar het was een kale keeper die naar duitsland ging(herta). Kortom ze namen afscheid van alle oude spelers en met name de keeper die geen bal tegenhield, lieten jeugd doorstromen een paar gerichte aankopen en kijk waar ze nu staan. Het hele beleid daar is aan toevalstreffers, vriendjespolitiek en de waan van de dag te danken. Geen visie en geen toekomst zolang ze met hopeloze voetballers en technisch hart blijven werken.

De basis van een kampioenloeg is dat ze de nul kan houden. Dat gaat met Jelle niet zo vaak lukken vrees ik.

Babos hangt zijn handschoenen niet aan de wilgen. Hij gaat bij een Halsteren spelen.

5 juni 2015 om 17:45

Ik heb altijd gezegd dat ik Babos graag bij NEC als scout zie, hij en zijn schoonfamilie hebben een enorm netwerk!

Ik geloof niet dat Ten Rouwelaar nu ineens niet meer kan keepen. Ik denk eerder dat het dit seizoen tussen zijn oren niet goed zat. In de eerste seizoenshelft kwam hij verschrikkelijk gefrustreerd over, omdat het allemaal niet lukte. Hij was vaak zo druk bezig met mopperen, schelden en protesteren dat het ten koste ging van zijn concentratie. In de tweede seizoenshelft maakt hij juist een teneergeslagen indruk, omdat hij toen leek te beseffen dat het juist mede door zijn zwakke presteren zo slecht ging. Als hij nu even lekker vakantie gaat vieren, zijn hoofd leegmaakt en straks weer met een schone lei begint, dan sluit ik niet uit dat hij gewoon weer een prima seizoen gaat spelen.

Maar toch lijkt het me verstandig als NAC nu voor alle zekerheid wèl zorgt voor een bruikbare reservekeeper.

Nu heeft Jelle een hele zomer om eens topfit te geraken, dat buikje is te triest om te zien. Vindt je het gek dat hij amper vd grond komt. En hopelijk weet hij zijn privéleven op orde te krijgen, lijkt me dat een buitenechtelijk kind (volgens de hardnekkige geruchten in het Bredase) ook de nodige (negatieve) energie vreet. Dus Jelle, krijg je zaakjes op orde de komende maanden en je gaat een leuk seizoen tegemoet

Als ze niet uitkijken degraderen ze nog uit de Jupiler League. Hij drukte toch zo zwaar op de begroting?
Laat hem transfervrij vertrekken en je hebt weer wat ruimte gecreëerd.

Jelle is toe aan vervanging, heeft zijn tijd wel gehad Tighadouini zal vertrekken gok ik Nac heeft laatste jaren niet veel vernieuwing gebracht en wat mij betreft kunnen ze beter naar de jeugd gaan kijken dan alle andere zaken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
L. IlićMiddenvelder184
A. VerschuerenMiddenvelder172
F. StokkersAanvaller173
S. van HooijdonkAanvaller165
S. CustersKeeper00
C. KramerKeeper00
N. OlijKeeper180
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

Nederland
21 fans
Keeper, 38 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 12 december
Donny van de Beek vertrekt na dit seizoen zo goed als zeker van Ajax naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren