Jong Oranje verliest met grote cijfers en loopt finale mis in Toulon

Donderdag, 4 juni 2015 om 20:45Gijs Freriks

Jong Oranje is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale van het prestigieuze jeugdtoernooi in Toulon. Het team van Remy Reijnierse verloor donderdagavond met 4-0 van gastland Frankrijk en zakte daardoor naar de derde plaats. Ook de troostfinale gaat dus aan de neus van de Nederlanders voorbij.

/

Oranje won hiervoor van Costa Rica (3-1) en Qatar (5-2) en verloor van de Verenigde Staten (3-1). Alleen bij winst zouden de oranjehemden naar de eindstrijd gaan, maar het ongeslagen Frankrijk bleek dus een maatje te groot. De score werd geopend door Romain Habran, die van een enorme afstand geweldig uithaalde. Oranje had in de eerste helft een overwicht, maar keek bij rust toch tegen een achterstand aan.

In de tweede helft liep de score op: Younes Kaabouni benutte een strafschop voor de 2-0 en Ulrich Nnomo en Enzo Crivelli maakten het derde en vierde doelpunt voor les Bleuets. Het Frankrijk van Pierre Mankowski neemt het in de finale waarschijnlijk op tegen Mexico.Gerelateerd

Meer sportnieuws

91 reacties (laatste reactie door rugu)

Kan het zo snel niet vinden, wie speelden er eigenlijk? El Ghazi was iig naar huis begreep ik.

4 juni 2015 om 21:27

Volgens mij de helft van de normale basisspelers niet.
Veel van Feyenoord en veel van Ajax waren thuisgebleven.
Captain Van Ginkel is ook net klaar met Milan.

Dus een beetje een B selectie die daar op het toernooi aan t spelen zijn.

4 juni 2015 om 21:59

Het is wel duidelijk dat het niet veel voorstelt.

4 juni 2015 om 22:16

Lijkt me logisch dat als je van de Verenigde Staten verliest en ook nog van Frankrijk dat je dan niet in de finale staat!

4 juni 2015 om 23:41

Heb jij de selectie van Frankrijk gezien? Frankrijk speelt met hun c-team. Hebben voor de grap hun A en B categorie niet eens opgeroepen. Wat een surplus aan talenten heeft Frankrijk toch momenteel.

5 juni 2015 om 08:24

Hebben ze altijd al gehad hoor, maar die gastjes gaan vaak al vroeg naast hun schoenen lopen.

5 juni 2015 om 21:31

Wie dan? Moeten wij nodig zeggen. Ik hoor ene van Overeem die afgelopen jaar voor Dordrecht uitkwam dat hij Nederland wel als een van de favorieten ziet, over naast je schoenen lopen gesproken. Dan maken die spelers van Frankrijk die zogenaamd naast hun schoenen lopen het tenminste nog waar.

Toch opvallend dat Mexico het tijdens jeugdtoernooien altijd goed weet te doen, maar uiteindelijk tijdens het WK voor grote jongen blijft stranden in de 8e finale. In 2011 nog voor 100.000 man in het Azteca stadion het WK onder 17 gewonnen, maar dit zijn weer veel andere jongens dan toen, desondanks (waarschijnlijk) weer een finale.

4 juni 2015 om 21:26

Olympische spelen ook gewonnen. WK hadden ze tegen Nederland gewoon veel pech

4 juni 2015 om 22:30

Hoezo had Mexico veel pech?

4 juni 2015 om 23:36

Nou Nederland had eerder pech dat ze 3-4x het aluminium geraakt hadden, en dat de Mexicanen niet eerder een penalty tegen kregen (de actie waar de Mexicaan zelf zijn been bij brak).

4 juni 2015 om 21:45

Hoezo opvallend? Het is een groot land en voetbal is volkssport nummer een daar.

4 juni 2015 om 23:41

zoals Pacomemo al zegt is het opvallend dat ze ondanks de goede resultaten op de jeugdtoernooien vaak niet verder komen dan de 8e finale op Wks. Je zou verwachten dat ze daar dan ook op z'n minst de halve finale zouden moeten kunnen bereiken.

Dan zie je maar weer, we kunnen niet met de grote landen mee doen, helaas.

4 juni 2015 om 20:54

grapje, toch?

4 juni 2015 om 20:57

Nou, dat kun je zo niet stellen. Ten eerste waren er een hele hoop spelers niet bij. Ten tweede is dit een groep die normaal nooit met elkaar speelt. Ten derde zijn het allemaal relatief jonge jongens en dus nog erg wisselvallig. De ene wedstrijd compleet Qatar van de mat spelen. En dan tegen Frankrijk door de mand zakken. Dat zijn uitersten die je alleen bij de jeugd ziet. Gewoon te verklaren dit dus.

Feit is gewoon dat ook deze lichting gewoon weer heel getalenteerd is. Nederland doet het heel goed qua jeugd en opleiding!

4 juni 2015 om 21:11

Qatar speelde met hun U18, hun U21 elftal is momenteel een WK aan het spelen, Nederland kwam niet eens door de EK kwalificaties.

Veder zag je ook dat tegen een fysieke ploeg Nederland totaal niks in te brengen heeft (amerika, Frankrijk). Voorheen werd Jong Nederland ook keer op keer afgeslacht.. zelfs door landen als Turkije. Heb je naar de EK kwalificaties gekeken of niet?

Zelfs door C-Landen werd Nederland afgetroefd.

4 juni 2015 om 21:19

Behalve wanneer het om het eggie gaat

4 juni 2015 om 21:29

Dat hoop ik maar. Maar het is duidelijk dat als we ons met de toplanden willen meten, we beter moeten worden.

4 juni 2015 om 21:35

Ach Nederland wint helemaal niet zo vaak een jeugdtoernooi en toch presteren we relatief vaak goed bij de 'volwassen' toernooien. In de jeugd ligt de focus ook nog niet per se op prijzen pakken, zo kun je als team met 11 beren wel een keer winnen van 11 kleinere 18-jarigen die voetballend veel beter zijn. Van die kleinere spelers worden er misschien wel meer topper dan van die andere groep, die het puur van fysiek moet hebben. Ik bedoel alleen maar te zeggen dat er vele factoren kunnen zijn die meespelen en ook gladgestreken kunnen worden in de toekomst. Deze 11 hoeven ook niet beter te zijn dan de Franse per se, want uiteindelijk gaan teams nooit 1 op 1 over, er zijn er altijd een aantal van een generatie die uiteindelijk bij het grote Oranje blijven, de rest is aangevuld met spelers die er al waren of vanuit andere generaties al doorstromen. Uitslagen uit jeugdtoernooien zijn leuk, maar je kunt er amper conclusies uit trekken.

4 juni 2015 om 21:49

@captainwazza

Dat valt wel mee. Nederland heeft vele minder spelers dan de grotere landen. Dus zal Oranje eerder goede jeugdspelers opnemen die daardoor ontrokken worden aan de jeugdelftallen. Net zoals nu Ajax nu haar jeugdspelers vast hield omdat de voorronde CL eraan komt.

5 juni 2015 om 01:44

Op het moment misschien niet nee. We hebben in principe wel genoeg (top)talenten maar toch draait het in de nationale elftallen nog niet lekker. Ook zitten we in een periode dat de grote landen eindelijk weer hun potentie laten zien en ongekend goed presteren.

Duitsland is een tijd weggeweest maar heeft de laatste jaren geweldige lichtingen gehad.
Frankrijk is een tijd weggeweest maar is nu helemaal terug.
Italie is nog wat verder van huis maar zijn ook weer de goede weg ingeslagen.
Spanje staat er eigenlijk altijd en Engeland laat het juist altijd afweten.

Zo heeft eigenlijk ieder land dus goede en mindere periodes en dat geldt voor ons dus ook.
Wij als Nederlanders zijn gewoon verwend de afgelopen 10 jaar en klagen nu nogal snel omdat we momenteel afhaken. Vergeet niet dat Jong Oranje in 2006 en 2007 het EK heeft gewonnen en dat Oranje U17 zelfs in 2011 en 2012 het EK nog heeft gewonnen. Het is nu gewoon een paar jaartjes een stapje terug doen om vervolgens weer sterk terug te komen. Als je ziet wat er allemaal rond loopt in de jeugd bij Ajax, PSV en Feyenoord dan zou het me niet eens verbazen als er snel weer successen komen maar daar is meer voor nodig dan alleen individuele kwaliteit.

Met spelers als Nouri, Van de Beek, Schuurman, Paal, Piroe, Slabbekoorn, Fernandes, De Ligt, Malen, Robertha, Knoester, Verdonk, Bergwijn, Van Oss mogen we de komende jaren toch zeker wel wat gaan verwachten en dan zijn dit alleen nog maar spelers van de traditionele top 3. Met oa Ould Chick en Ter Avest heeft Twente 2 zeer goede talenten zoals Az en Vitesse die ook zullen hebben en dan heb ik het ook nog niet gehad over de talenten Kongolo (man City), Peeters (real Madrid), Ake (chelsea) en Mensah (united) die al bij buitenlandse topclubs zitten.

5 juni 2015 om 16:27

Goed onderbouwd, en ik ben het met je eens, ik denk dat we over een paar jaar weer gewoon 'back' zijn. Maar in de tussentijd moeten we proberen zo snel mogelijk te groeien als een team.

5 juni 2015 om 19:13

Je bedoelt Rekik (man City) in plaats van Kongolo toch? Die laatste speelt volgens mij toch echt bij Feyenoord...

Volgens mij was de heeft van de vaste selectie spelers afwezig.

Prachtige goal van Hubran trouwens.

Waarschijnlijk tegen mexico ?
Is Marokko mexico al gespeeld dan ?

4 juni 2015 om 21:02

Nee morgen. Marokko maakt ook een goede kans. Marokko staat tweede in Poule, dus deze wedstrijd winnen en ze staan in de finale.

4 juni 2015 om 22:48

Als marokko morgen wint van mexico staat Marokko in de finale

Frankrijk had Oranje eerder dit jaar toch ook helemaal overhoop gespeeld? Die Fransen hebben een generatie van oersterke gasten, veel Afrikanen ook, fysiek (op deze leeftijd) veel sterker dan die spichtige Nederlanders. Verbaast me niks dat het weer is misgegaan.

4 juni 2015 om 21:04

In Nederland hebben wij dat toch ook? Veel uit de Oosterse-wereld en de Afrikanen. Waarom het ons minder lukt ligt aan de mentaliteit, bij ons gaat het meer om uitstraling en de dribbels. Terwijl in Frankrijk en onze zuider buren, gewoon alles all-round word gedaan en veel meer gefocust zijn.

4 juni 2015 om 21:57

Frankrijk heeft van alles wat technische spelers, enorm sterke spelers etc.

4 juni 2015 om 22:44

Toch heeft Frankrijk ook vaak een ander probleem. Door die enorme smeltkroes zijn er problemen in de hiërarchie. Brazilie heeft qua achtergrond ook een smeltkroes maar die mensen leven al generaties daar. Bij Frankrijk is dit niet zo. De 'autochtone' Fransen zijn daar inmiddels behoorlijk in de minderheid. Terwijl de 'allochtone' Fransen een veel meer diverse achtergrond hebben dan bij ons.

Pff.. En Frankrijk stond ingeschreven met een onder 20 team, en Nederland met een onder 21.. Voor wat het waard is.

4 juni 2015 om 21:49

Ja en Nederland kon niet beschikken over de spelers van de topclubs, voor wat het waard is.

Kom op Mexico! Lopen nu veel talenten rond, en ben benieuwd hoe het gaat in de Copa America waar ze met een onder 23 team gaan spelen. En in de Copa D'Oro met spelers zoals Guardado

4 juni 2015 om 21:04

Marokko U20 speelt een vriendschappelijke toernooi in Tunesië en de echte U23 elftal speelt twee vriendschappelijke wedstrijden tegen Nigeria en Kameroen als voorbereiding op de Africa Cup U23.

Deze U22 elftal dat Marokko heeft meegenomen naar de Touloun toernooi bestaat alleen uit B spelers van de Marokkaanse competitie dus Mexico hoort dit te winnen. Mag de beste winnen

4 juni 2015 om 21:17

Weet ik niet, bewijst dat Marokko ook op de goede weg is, ik denk zelf dat ze in 2018 op het WK zijn.

4 juni 2015 om 21:28

Het gaat een leuke pot worden, beide landen spelen met passie.

4 juni 2015 om 22:56

Marokko speelt met een U20 en niet U22

4 juni 2015 om 21:08

Ze moeten zich vooral richten op de Copa Oro, daarmee kunnen ze zich kwalificeren voor de Confederations Cup. Met landen als Brazilie, Argentinie, Uruguay, Colombia en wellicht ook gastland Chili (die overigens allemaal wél hun sterkste selectie meenemen) schat ik de kansen van Mexico in de Copa America toch een stuk kleiner.

4 juni 2015 om 21:16

Klopt, daardoor spelen ze Copa D'Oro, wel blij dat Vela weer terug is na ruzie met de bond. Veruit de sterkste speler.

Dit zegt niet zo veel. Want in 2006 en 2007 werd oranje onder de 20 ook twee keer Europees kampioen. Nou hoeveel van die spelers zijn nu echt Europese top? Een goed jeugdelftal is geen garantie voor een goed A elftal

4 juni 2015 om 21:30

Kan me nog herinneren dat ze t EK wonnen met bijvoorbeeld Nicky Hoffs en Ryan Babel, Daniel de Ridder, Bruins en Rigters. Kan je nagaan:

El Ghazi en Darri konden beter bij Jong Marokko aansluiten

4 juni 2015 om 21:31

Ja, want dan zouden ze nooit een rol van betekenis gaan spelen op een WK. Vergeet die fijne Afrika Cup ook niet die ze dan zouden spelen waardoor ze in de toekomstbelangrijke wedstrijden in de CL mis zouden lopen. Slimme keuze. Niet dus..

4 juni 2015 om 21:41

Niemand mist een CL wegens een Afrika Cup ken je feiten. Veder heeft Algerije het ook laten zien dat je zo maar op een WK kan terecht komen.

Er hebben nu twee enorme talenten zich aangesloten bij Marokko (boual en Mastour) en Marokko heeft niet zo een slechte elftal als je denkt. Veder heeft Orane het nog heel moeilijk om in de EK te komen met C-landen in een Poule. Veder had ik het over Jong Marokko en deze toernooi niet zozeer de 1e elftal.

4 juni 2015 om 21:57

Welke Marokkaan heeft dan een vaste basisplaats op een wk of ek gehad?

4 juni 2015 om 22:14

Als Marokko een keer het WK haalt, dan zijn dat er in ieder geval een keer 11 maar dat gebeurt ook lang niet altijd. Dat jij zelf fan bent van Marokko is toch prima, maar dat betekent niet dat jouw keuze die van El Ghazi of wie dan ook moet zijn? Ook niet dat jouw keus de beste is, dat kan voor een ieder best verschillend zijn.

4 juni 2015 om 22:48

Heb ik iets anders gezegd?

Logisch dat ik als Marokkaan El Ghazi erbij wil hebben is een zeer goede speler en, ook logisch als Oranje Fan dat je wilt dat hij voor Nederland wilt spelen.

4 juni 2015 om 22:54

@nasimpsv
geen 1. Marokkanen spelen voor Marokko. Nederlanders voor Nederland. Een jongen als El Ghazi is dan ook een Nederlander, geen Marokkaan.

4 juni 2015 om 23:12

Hahahaha en als El Ghazi geen voetballer was, was hij een Marokkaan.

Gast hou toch op, sinds wanneer is El Ghazi een Nederlandse naam, denk je dat hij zich echt een Nederlander voelt terwijl hij thuis gewoon puur Tamazight spreekt? Je kan je Marokkaans voelen of Nederlands en toch voor het andere land spelen dit heeft er niks mee te maken.

Affelay voelt zich ook meer Marokkaans maar verkoos het Nederlandse elftal. Nogmaals ieder zijn keuze als iemand met zijn hart voor Oranje wilt spelen dan moet hij dat doet, wilt hij voor Marokko spelen dan moet hij dat doen.

Je hebt toch niks aan spelers die niet blij zijn met hun keuze, waar hun hart niet bij ligt?

4 juni 2015 om 23:29

Gast, volgens mij zeg ik feitenlijk niets verkeerd. Of is een Marokkaan ondergeschikt aan een Nederlander ofzo? En sinds wanneer zijn achternamen van belang in Oranje? Volgens mij gaat het om een paspoort, niet om hoe je achternaam klinkt. Die krijg je van je ouders en heb je (vaak) zelf niet voor het uitkiezen.

Het feit dat jij je persoonlijk aangesproken voelt en je eerste zin zegt meer over jou en het onderscheid dat jij wil maken tussen mensen en hun afkomst. Daar zal je nooit een ene steek verder mee komen.

Waarschijnlijk tegen Mexico? Als we (marokko) gewoon winnen zijn we door naar de finale.

Ja joh, weg met ons, weg met nederlands voetbal.

Ik vind het altijd zo typisch dat mensen hier wijzen naar mentaliteit en inzet. Kijk even naar de reacties van de mensen op dit forum. Het is altijd en alleen maar negatief. Iedereen is beter dan Nederland en als we dan een keer winnen komt het doordat de tegenstander het laat afweten of zgn. met een minder elftal speelt. Bah.

4 juni 2015 om 21:27

Eigenlijk is er maar 1 zure vent op deze pagina, Lizzio, en dat komt volgens mij omdat hij zijn emoties iets teveel mee laat spelen. Nederland speelde niet met de sterkste selectie en jeugdtoernooien zeggen lang niet altijd iets. In de jeugd is het vaak nog veel meer op het individu gericht, uiteindelijk moeten er gewoon een aantal pareltjes uitkomen. Verliezen van teams die vooral fysiek veel verder zijn, ach ja dat kan dan gebeuren. Waar zijn landen als Qatar, Marokko, Mexico en de VS als het er echt om gaat?

4 juni 2015 om 21:34

Als je naar Frankrijk kijkt en welke spelers hier bij kunnen mee doen dan heeft Nederland nooit wat kunnen inbrengen.

Hallo we hebben het over spelers als Pogba (juventus), Fekir (lyon), Varane (real), Zouma (chelsea). Die spelen het op het hoogst niveau als 21/22 jarige dat kun je toch niet vergelijken met Jong Nederland?

Jong Nederland is ook uitgeschakeld voor het EK dus ook de Olympische spelen en ook doen ze niet mee aan het WK. We hebben het hier over Jong Nederland niet zo zeer de A-selectie van landen. Ik heb kritiek, mensen die hun Oranje bril af kunnen doen moeten dat vaker hebben want de realiteit is dat het er somber uit ziet, door als te verbloemen en aan de kant te schuiven kom je alleen in grotere problemen.

PS: Mij kritiek is gewoon gerechtvaardigd als je de afgelopen 10 wedstrijden van Jong Oranje hebt gezien (ook die buiten de toernooi)

4 juni 2015 om 21:37

@shorty
Het is gewoon jammer, ook het clubvoetbal wordt hier constant naar beneden gepraat. Maar je hebt een punt. Persoonlijk vind ik dit resultaat wel best. Laat onze talenten nog maar lekker doorgroeien en rijp worden bij hun clubs. Beter dan dat ze na dit toernooi opgepikt worden vanwege goed resultaat of 1 mooie goal door clubs met geld teveel en eindigen als bankzitter.

4 juni 2015 om 21:45

@lizzio
Alsof Nederland met de allerbeste 21 en 22 jarigen heeft gespeeld dit toernooi, dat is toch niet vergelijken man. Je moet ook altijd nog maar zien welke spelers er uiteindelijk op topniveau standhouden, er zijn genoeg spelers die in de jeugd potentie leken te hebben en er uiteindelijk niet komen. Bojan Krkic bijvoorbeeld.

Je kritiek kan wel gerechtvaardigd zijn, je onzin die je roept niet. Zo beweer je dat Darri en El Ghazi beter voor Marokko hadden kunnen kiezen, maar voetballers kiezen niet om leuk mee te kunnen doen in de jeugd. Oranje is heel wat succesvoller in de categorie die er echt toe doet, het is dus helemaal niet zo gek dat El Ghazi liever voor Nederland speelt. Jij kunt als Marokkaan graag willen dat het anders is, maar dat zijn gewoon de feiten. Fijn dat Nederland het nu in de jeugd even niet zo goed doet, maar daar draait het uiteindelijk gewoon niet om. Ik zal niet ontkennen dat ik het leuk vind als Nederland jeugdtoernooitjes wint, maar ik kan er zeker niet om rouwen als het niet zo is. Conclusies eraan verbinden doe ik ook niet, uiteindelijk hoeven er maar pak 'm beet 5 door te breken, de rest mag best afvallen.

Dus je kunt wel kritiek hebben, maar kom dat dan geven in de grote mannen topics en niet bij een jeugdtoernooi. Wat probeert de gemiddelde Nederlander volgens jou te verbloemen dan? Feit is dat het Nederlands voetbal zich prima kan meten in de wereld, met of zonder jeugdtitels. Er zijn bovendien genoeg Nederlanders die kritiek hebben op de prestaties van jeugdteams, dus welke Nederlander probeer jij nou precies op zijn plek te zetten? De Nederlander die net als jij kritiek heeft, of de Nederlander die het net als mij niet zo heel veel boeit hoe een jeugdteam presteert, maar meer het individu die uiteindelijk in het grote Oranje moet komen. Ik zie namelijk geen Nederlanders die, zoals jij zegt, dingen verbloemen en aan de kant schuiven. En welke problemen hebben we in Nederland nu dan, aangezien jij het hebt over 'nog grotere problemen'.

Dit bedoel ik dus met reageren uit emotie, je roept een heel aantal zaken gericht tegen Nederlanders die je verder niet kunt definiëren, zonder argumenten aan te dragen of wat dan ook. Ik kan gewoon vrij weinig met jouw verhaal, ook al vind jij jouw kritiek gerechtvaardigd. Bovendien: alsof het ook een enorme schande is om van Frankrijk te verliezen, wat zowel op jeugd als volwassen niveau een A-land is.

4 juni 2015 om 21:45

Mexico heeft gewoon een goed voetbaljaar gehad. Achste Finale in een best moeilijke poule, Olympisch voetbalkampioen, Mexico u20 kan de finale halen en Mexico is kanshebber voor de Copa D'Oro.

4 juni 2015 om 21:53

Olympisch kampioen en u20 zijn natuurlijk jeugdtoernooien, dat zeg ik ook dat ze die vaak erg goed doen. Achtste finales is zeker wel oke, maar ook weer niet een mega denderende prestatie of zo. Een halve finale na een finale de editie ervoor, voor een behoorlijk wat kleiner land is ook niet mis lijkt me zo. Copa D'oro reken ik gemakshalve niet mee, als Nederland geografisch beter lag waren ze ook elk jaar de grootste kanshebber van de continentale beker. Niet om lullig te doen hoor, maar echt veel concurrentie is er in die regio niet.

Maar niet om Mexico tekort te doen hoor, Mexico is een meer dan prima voetbalnatie.

4 juni 2015 om 22:00

@lizzio

Spelen Varane en Zouma op het hoogste niveau? Sinds wanneer dan? Ze zitten op het hoogste niveau meestal op de bank, zijn absoluut geen basisspelers.

En Lyon het hoogste niveau, wat een onzin. Lyon is een Europese subtopper, nauwelijks beter dan PSV of Ajax. Kijk de club coëfficiëntenlijst maar eens na.

Jong Oranje zal zelden goed presteren omdat de betere spelers allang in het echte Oranje spelen. En dat Oranje scoort elk WK buitengewoon goed.

4 juni 2015 om 22:59

Oke dus jij beweert dat Nederland een betere 21/22 jarige selectie kan vormen dan Frankrijk?

Veder vind ik het ook grappig hoe je beweert dat El Ghazi liever voor Nederland gaat spelen wanneer zijn keuze niet eens is gemaakt.

Nederland kan zich meten met de rest van Europa? Op welke front.. Het WK? Ja de afgelopen WK met swalbe's en geluk zo ver gekomen, 90 te danken aan Robben en de Poule.

Welke onderdeel kan Nederland zich meten met de rest van Europa? Europa League? Champions League? Olympische spelen? Jeugd toernooien? EK? Sorry maar de afgelopen 3 jaar is dit niet meer het geval.

Ik heb het hier puur over Jong Nederland en niet zozeer de A-selectie dus ik snap niet hoe je daar constant bij komt. Dus ik mag niet zeggen dat Jong Nederland het de afgelopen jaren dramatisch doet? Als ik vermeld dat Jong Nederland zelfs afgemaakt wordt door C-landen voel jij je gelijk op je pikkie getrapt voor geen reden?

Dat over El Ghazi en Darri was meer als grap bedoeld, ze hebben beide nog hun keuze niet gemaakt en dat gaan ze ook niet doen omdat ze niet in een jeugd toernooi het hebben kunnen laten zien met het ene of andere land. Duh.

Ik denk dat jij de gene bent die met emotie reageert en niet zozeer ik, je verdedigt Oranje met het zeggen van dat ze niet het sterkte selectie selecteren en vervolgens eindig je met dat het niet erg is om van Frankrijk te verliezen.

Nee het is niet erg om van Frankrijk te verliezen ook niet twee keer of drie keer het zijn gewoon enorme talenten zowel de A-selectie als de jeugd ploegen domineren nu al een tijdje in Europa.

Een probleem dat ik kan aanduiden is dat Nederland met te weinig passie, flair en fysiek speelt. Teveel zijn focus legt op balbezit en te weinig op fysiek, dit zie ik in de Eredvisie, jeugdelftallen en de scouting.

4 juni 2015 om 23:02

Kijk dat bedoel ik nou.. dus jij denkt dat Nederland het makkelijk zou hebben tegen landen als Argentinië, Uruguay, Brazilië, Mexico, Amerika, Peru, Paraguay, Colombia?

Nederland moet van zulke onderschatting eens af en eens beseffen dat de rest van de wereld niet stil staat.

4 juni 2015 om 23:32

Onderschatting? Feiten beste Lizzio. Zo goed al alle landen die jij opnoemt zijn de afgelopen jaren verslagen op of in de aanloop naar een eindtoernooi. Maar blijf vooral het hardste roepen dat het niet zo is. Ik raad je aan om stil te zitten als je door Speedyafc en Shorty1991 geschoren wordt.

Bovendien mis je het punt dat de heren hierboven maken. Jeugdtoernooien doen er niet toe en zeggen niets over de kracht van de nationale selecties

5 juni 2015 om 00:08

En Haller natuurlijk. Niet te vergeten he

Snap niet dat topploegen een paar spelers niet mee lieten gaan. Seizoen is net afgelopen en die jongens hebben bijna niet gespeeld. Die paar weken was goed voor ze geweest

Lekkere goal van Habran zeg! Heb 'm dit jaar niet echt gevolgd bij Sochaux maar als hij vaker deze klasse laat zien is hij zeker welkom in het eerste van PSG. Wellicht wordt hij ook basismateriaal en omdat het een jongen uit de eigen regio en opleiding is is het al helemaal mooi.

Ik zie Crivelli de komende jaren echt een belangrijke spelerworden voor Bordeaux. Speelt echt heel goed.

Dat is wel onze toekomst.
Dus we hebben de komende jaren weer een slechte lichting.

4 juni 2015 om 22:12

Welnee, de echte lichting deed niet mee. Die spelen allang in Oranje of mochten niet meedoen van hun clubs. dit was de B-garnituur.

4 juni 2015 om 22:17

Van der Vaart, Sneijder, van Persie en Robben regen de jeugdprijzen geloof ik ook niet aan een, je kunt dus echt niet zo voorbarig zijn met je conclusies.

Je hebt in principe maar 2 grote talenten nodig per generatie, die moeten de kar trekken voor de rest. Je kunt wel 30 supertalenten hebben, maar je mag ze toch niet allemaal opstellen. Nederland heeft 10 jaar lang met de wereldtop mee kunnen draaien, dankzij Robben, Sneijder en Van Persie. Helaas zijn zelfs geen 2 grote talenten te vinden in de huidige jeugdploegen.

Godzijdank hebben we nu Depay die de grote aanjager moet worden van het nieuwe oranje.

4 juni 2015 om 22:16

Depay, de Vrij & Strootman (als die terug op zijn oude niveau komt) lijken de kar te moeten gaan trekken de komende jaren. Niet geweldig maar wel voldoende denk ik. Zeker als jongens als Klaassen,clasie & Promes internationaal stappen gaan maken.

4 juni 2015 om 22:20

Verdedigend ziet het er voor de toekomst juist beter uit, met spelers die toch wel degelijk potentie laten zien. Het is echt niet zo droevig als je nu voorstelt, het is ook nog te vroeg om te oordelen over jongens als Boetius, Kishna, El Ghazi, Klaassen, Ziyech, Sinkgraven etc. Tijd en spelers zat om er nog een goede uit te kneden. Nederland moet alleen nog zien dat ze een echt goede spits voort gaan brengen in mijn ogen.

Tja, we hadden bij het grote Oranje een superselectie in 1988 en daarmee werden we kampioen. Toch wisten deze jongens in jong Oranje ook geen potten te breken. Het zegt dus inderdaad niet alles dat het nu minder gaat. Helaas zie ik voor wat de toekomst betreft even geen nieuw toptalent voor de spitspositie. Ik kan een heel rijtje topspitsen opnoemen uit de laatste 20 jaar, maar wie wordt de nieuwe spits als jongens als van Persie en Huntelaar straks stoppen na het EK? Vooralsnog zie ik alleen Dost als enige met een beetje europees niveau. De Jong niet. Leuk voor de eredivisie maar niet meer. Noem eens wat anders mensen? Locadia of Castagnos? Voor hen geldt nog minder als voor Luuk de Jong.

4 juni 2015 om 22:30

@forzaoranje

Dan praat je over anderhalf jaar in de toekomst. Daar kan je nog niets van zeggen. Niemand had nog van Kluivert gehoord toen hij debuteerde, twaalf maanden later was hij de match winnaar in de CL. Het volgende WK is zelfs nog drie jaar weg, er kan veel gebeuren in die drie jaar. De nieuwe top spits is momenteel misschien pas zestien jaar oud, die ken je nog niet. Zo is Mink Peeters net door Real Madrid bij Ajax weggehaald.

En ook voor Dost moeten de beste jaren nog komen, hij is pas 25. over drie jaar zit ie op zijn top.

Depay werd hier genoemd als enige die de kar moet gaan trekken maar, ik ben nogal vergeetachtig, bij Ajax loopt natuurlijk de 2e Frank Rijkaard rond als ik de kenners mag geloven. Hoe heet hij ook alweer? De grootste talenten die we hebben in mijn ogen, in aanvallend opzicht dan, spelen voor het merendeel op de flanken. Daar zitten zeker interessante jongens tussen zoals Boëtius (goede teamspeler ook) en el Ghazi. Oh ja, ik las wel laatst dat er een jongen van 17, centrumspits, bij Ajax als een groot talent wordt gezien en al een driejarig contract had getekend. We weet meer?

4 juni 2015 om 22:25

Bazoer doel je op denk ik. Nog maar afwachten hoe dragend hij kan gaan worden he.

4 juni 2015 om 22:49

Nee, ik denk dat Malen bedoeld wordt. Maar die heeft volgens mij nog niets getekend. Heeft wel eeen contract aangeboden gekregen.

4 juni 2015 om 23:00

Jongens als Sneijder, vd Vaart en Van Persie waren op hun 21e ook nog niet zo ver. Beetje vertrouwen houden en de jongens die de kar moeten gaan trekken steunen. Nederland is sterk zat en is altijd een kanshebber. We slachten wereldkampioenen en teams met absolute sterren, zelfs wanneer we denken dat we er geen reet van zullen bakken.

Bedankt voor de reactie heren. Ik doelde inderdaad op Bazoer.is Mink Peeters (klinkt trowens vlaams) door Real Madrid weggehaald? IS dat die jongen die net een contract had getekend bij Ajax? Wie kent die speler goed? Ik hoop niet dat er weer een talent verprutst wordt door zo'n overstap naar het buitenland.

4 juni 2015 om 23:05

Waarschijnlijk wel, persoonlijk ben ik er niet echt van overtuigd dat hij daar een betere voetballer zou worden maar hoop dat ik ongelijk heb.

Bovendien is dat mannetje nog piepjong en staat zijn toekomst nog lang niet vast. Kijk maar naar zon jongen als Kevin de Bruyne.

Dit Jong Oranje bestaat voornamelijk uit spelers die het echte Oranje nooit zullen halen. Voornamelijk uit Jong Psv. Geen wonder dat ze verliezen. Wij hebben echt wel betere spelers van die leeftijd. Maar door playoffs en voorrondes konden veel jonge spelers niet meedoen.

4 juni 2015 om 23:03

Klopt, het is bekend dat dit een halve B-selectie was. Speedy AFC had overigens wel gelijk met wat hij schreef. Maar toen van Basten in de jeugd speelde werd er wel degelijk heel enthousiast over hem geschreven. Ik mis dat soort verhalen nu een beetje waardoor ik ga twijfelen.

Nou, in mijn ogen zelfs een C-selectie.

4 juni 2015 om 23:42

Of een d selectie kom op man er deden mensen als van overbeek en darri mee...

De spelers die meespeelde waren ook niet de top die we hebben. O.a. 5 Psv'ers waarvan ik geen van allen ze in de basis van PSV zie spelen in de aankomende 1 a 2 jaar. Vloet zie ik niet echt iets in, kon ook niets uithalen tegen die Fransen. De Wijs is erg breed, echt een beer, maar ik betwijfel ook of die het niveau aan gaat kunnen. Van Overbeek ook niet het niveau van Psv, Rayhi zit bij jong PSV zelfs op de bank, helaas, is een echte Eindhovense jongen.

Daarnaast moet er ook gezegd worden dat onze grootste talenten ook bij het grote Oranje spelen of nog in de play-offs uit moeten komen, dat is toch een stukje belangrijker dan zo'n jeugdtoernooitje.

Is niet erg, nederland heeft niet verloren van frankrijk.
Ze hebben verloren van Afrika united.

5 juni 2015 om 07:12

Valt wel mee.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland U21

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: EK Onder-21
SpelersPositieW
D. ZeefuikVerdediger112
D. de WitMiddenvelder1011
M. BoaduAanvaller109
F. KadıoğluMiddenvelder91
L. ReisMiddenvelder90
C. GakpoAanvaller95
M. BakkerVerdediger90
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland U21.

0 fans
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 17 april
Er ligt een mooie transfer in het verschiet voor Elayis Tavsan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren