HSV blijft in Bundesliga na zinderende ontknoping

Maandag, 1 juni 2015 om

Hamburger SV speelt sinds 1963 onafgebroken in de Bundesliga en de Dino blijft op het hoogste niveau actief. Die Rothosen wonnen op bezoek bij Karlsruhe SC na verlenging met 1-2 en voorkwamen daarmee degradatie. Afgelopen donderdag was het in Hamburg al 1-1 geworden en dus kwam HSV maandagavond definitief als winnaar uit de strijd.

/

Rafael van der Vaart nam zodoende met een goed gevoel afscheid van de club waarvoor hij zes seizoenen speelde. De 32-jarige middenvelder begon als aanvoerder in de basis, maar kon het verschil voor rust niet maken. De bezoekers waren in de beginfase wel de betere partij, maar konden geen grote kansen creëren. De beste mogelijkheid was nog voor Van der Vaart, die zijn afstandsschot na een klein half uur gekeerd zag worden door doelman Dirk Orlishausen. Karlsruhe leunde op de verdediging en in balbezit waren beide ploegen bijzonder slordig.

Vier minuten na rust was HSV zowaar dicht bij de 0-1, maar Pierre-Michel Lasogga schoot na een hoekschop van Van der Vaart over. Karlsruhe, dat zes jaar geleden voor het laatst in de Bundesliga speelde, kwam na rust beter voor dag dan in de eerste helft, maar HSV bleef het balbezit grotendeels domineren. De twee volgende kansen waren echter voor Karlsruhe: verdediger Daniel Gordon liet een mogelijkheid liggen en twintig minuten voor tijd voorkwam Marcelo Díaz een doelpunt van Manuel Gulde.

Na 77 minuten zorgde het HSV van Bruno Labbadia weer voor dreiging in het volgepakte Wildparkstadion: Lasogga stond vrij voor het doel, maar zijn kopbal werd gepakt door Orlishausen. Die misser kwam HSV duur te staan, want een minuut later lag de bal er aan de andere kant wel in: Reinhold Yabo scoorde na balverlies van nota bene Van der Vaart. De gasten hadden een doelpunt nodig om een verlenging af te dwingen, maar hadden ook veel pech. Lasogga stuitte op Orlishausen en raakte de paal, terwijl een poging van Johan Djourou van de lijn werd gehaald. HSV sleepte voor de poorten van de hel echter toch nog een verlenging uit het vuur.

Díaz krulde een vrije trap vanaf zo’n achttien meter prachtig in de bovenhoek en tekende daarmee voor de 1-1. HSV leefde weer. De enige echte kans in de eerste helft was voor Dimitrij Nazarov, die na een snel genomen vrije trap voorlangs schoot. Zes minuten voor het einde maakte Nicolai Müller het bevrijdende doelpunt voor de zesvoudig kampioen van Duitsland en daardoor bleef HSV dus behouden voor de Bundesliga. De spelers van HSV werden daarna bekogeld met plastic bekers, maar maalden daar uiteraard niet om. René Adler keerde in de slotseconde nog een strafschop van Rouwen Hennings. Van der Vaart kan zodoende met een gerust hart de deur van de Imtech Arena achter zich dichttrekken.


Poll

Een terechte zege voor Hamburger SV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

75 reacties (laatste reactie door versieck)

Hamburg de verdiende winnaar. Maar wat was het spannend zeg in blessuretijd een vrije trap erin waardoor het nog verlengen werd en daarin uiteindelijk de winnende maken. Van de Vaart kan met opgeheven hoofd Hamburg nu verlaten.

1 juni 2015 om 21:40

Precies! Gevalletje NL-Andorra en RVN die die penal mist. Beetje niveau Andorra van die jongen dus, het is maar waar je jezelf mee wilt identificeren. KSC zou echt een prachtige toevoeging zijn aan de bundesliga, in plaats van Hsv

1 juni 2015 om 21:44

Adrenaline doet rare dingen met de mens.

1 juni 2015 om 21:46

Beetje ver gzocht dit. Vraag me af of die speler dat incident kent en zich dan ook nog eens bewust met die speler wil identificeren...

1 juni 2015 om 22:27

HSV had nog de intentie om aan te vallen, KSC heeft de hele wedstrijd op 0=0 gespeeld, wat een laffe instelling. Terechte overwinning voor Hsv.

2 juni 2015 om 00:35

Hamburger sv blijft een mooiere club dan Karlsruhe

1 juni 2015 om 21:42

Die vrije trap, sloeg helemaal nergens op man. Daarbij ik vond ik hsv helemaal niet beter dan karlsruhe. Wat een drama. En vdv die moeten ze ook niet meer willen bij ajax. Bakt er niks meer van!

1 juni 2015 om 21:43

Pardon? Van der Vaart was vandaag 1 van de beste op het veld. Speelde heel erg sterk vandaag.

1 juni 2015 om 21:45

Inderdaad. Speelde erg sterk. Die Lasogga is ook een beest trouwens.

1 juni 2015 om 22:01

ja kvond vdv bij 1 van de beste spelers vndg. en.ook nog veel goede vrije trappen gezien vandaag van hem

1 juni 2015 om 22:50

Je zegt bijna alleen maar onzinnige dingen. HSV was aantoonbaar sterker deze wedstrijd met legio kansen, terwijl van der Vaart een prima pot speelde, zoals ook werd erkend door de commentatoren en analisten naderhand.

Op geen enkel moment tijdens deze wedstrijd heeft Karlsruhe de intentie getoond aan te willen vallen.

1 juni 2015 om 21:43

Die vrije trap had echt nooit gegeven mogen worden. Man man wat is KSC belazerd door de scheids.

1 juni 2015 om 21:49

Wat was daar verdiend aan? Die vrije trap was er geen.

1 juni 2015 om 21:55

Vrije trap was mosschien niet terrecht maar er waren genoeg kansen en ook veel tegen de paal gegaan en net van de lijn gehaald

1 juni 2015 om 22:13

Doet er niet toe. Ik gun het HSV wel maar het is vrij lullig als je op deze manier ten onder gaat. Een onterechte vrije trap is toch anders dan een terechte vrije trap..

1 juni 2015 om 22:24

Over twee wedstrijden was KSC de bovenliggende partij. Niks verdiends aan voor Hsv.

1 juni 2015 om 22:31

Ja misschien was verdiend niet de juiste woordkeuze, ik gunde het HSV gewoon mede omdat ze ook nog nooit zijn gedegradeerd

Jaaaaaaaa hoor! Het is ze gelukt.. wat een seizoen voor die supporters zeg. Gestoord. Hopelijk kunnen ze volgend jaar eens een keer wat beter presteren. Niet goed voor je hart hahah. Deze club hoort zeker op het hoogste niveau!

1 juni 2015 om 21:50

Support jij iedere club ofzo? Ik zie je altijd positief en enthousiast reageren bij veel clubs. Bedoel dat niet negatief of haterig naar jou toe.

1 juni 2015 om 21:55

ik dacht precies hetzelfde

1 juni 2015 om 22:21

Op mijn eigen profiel kun je de clubs zien die ik echt support. Clubs zoals hsv wil ik natuurlijk niet zien degraderen. Ik weet niet bij welke clubs jij mij nog meer positief of enthousiast heb zien reageren. Betreft Nac misschien, dat vond ik wel heel erg.

1 juni 2015 om 22:47

@newtrafford, Je bent niet de enige die dit is opgevallen haha. Niet per se storend, maar Ivanovic heeft wel over elke club een mening

1 juni 2015 om 23:25

Haha, en bij de Graafschap.

1 juni 2015 om 23:39

En bij Stuttgart en Eibar.

1 juni 2015 om 23:55

Hahahah, goed gezien van jullie allemaal. Degradatie krakers zijn nou eenmaal enorm spannend en interessant.

Waarom staat er in de poll een nederlaag voor hsv?

Man man man wat was dit spannend zeg. En wat zal Adler blij zijn!

1 juni 2015 om 21:37

Hahaha geweldig

Ik had het gisteren al zwaar bij NAC-Roda, maar ik kan me voorstellen dat heel wat fans van HSV hartverzakkingen hebben gekregen.

Jammer voor Karlsruhe, maar mooi dat HSV voor de Bundesliga behouden blijft. Nu hopen dat ze er met goed beleid weer bovenop komen.

Wat een geluk, in de laatste minuut die goal. Hsv moet echt wat drastisch gaan veranderen. Kijk naar Nac op een gegeven moment is het afgelopen.

1 juni 2015 om 21:41

Laten we het hopen. Het geluk moet een keer voorbij zijn voor HSV.

Erg jammer als ik eerlijk moet zijn......

@poll het moet Karlsruhe zijn, en jammer dat het wanbeleid weer beloond wordt, dus weer Hamburg in de Bundesliga. Geluk wordt niet eeuwig beloond.

1 juni 2015 om 21:42

Nou ja, blijkbaar wordt geluk wel beloond. Ongelofelijk. 3 maal is scheepsrecht, volgend jaar degraderen ze!

1 juni 2015 om 22:07

Van mij mag het HSV uit is best lastig voor ons.

Ben blij voor HSV, een typische Duitse club met een mooie historie, maar er moet daar wel wat gebeuren anders gaat het binnen 5 jaar 1x fout. Off: goede poll VZ, even veranderen zou ik zeggen :D

1 juni 2015 om 22:03

denk als het fout gaat dat hsv helemaal wegzakt en niet meer terugkomt, valt op dat vele clubs in duitsland na degradatie naar onderin de 2de bundesliga gezakt zijn.

Wat is die verdediging van HSV om te janken zeg..... Ballen die niet eens weggewerkt kunnen worden en ga zo maar door. Wel mooi voor HSV dat ze in de Bundesliga blijven ik kan HSV niet in de 2. Bundesliga voorstellen. Gefeliciteerd!

Hoeveel geluk kan je hebben. Ongelofelijk. Vorig jaar tegen Fürth, nu tegen Karslruhe. In de 90e minuut een vrije trap krijgen, die misschien niet eens gegeven had moeten worden. En daarna in de verlenging het afmaken. Zo zuur voor Karlsruhe dit. Echt ongelofelijk hoe veel geluk je kan hebben..

1 juni 2015 om 21:45

Inderdaad. Moet je als voetballer tegenwoordig je arm amputeren als er een bal in razende vaart op je afkomt? Blijkbaar...

hahahah VZ ? hun waren idd de terechte verliezers

1 juni 2015 om 21:40

Ja HUN waren de terechte verliezers... Man man man, hun kan nooit het onderwerp zijn

Wat een schijtspeler die kerel van HSV die even voor die spits ging juichen na die gemiste penalty. Beetje situatie NL - Andorra met Rvn. Hopelijk krijgt deze man dit keihard terug.
Verder erg jammer dat HSV het weer red. Gunde het Kalsruhe meer.

Off: poll: terechte nederlaag voor Hsv? Goede poll, actueel ook.

1 juni 2015 om 22:54

Ehm hij juigde omdat de keeper m tegenhield. Niet omdat de speler m miste

Goed bezig voetbalzone, goeie poll.

Er jammer. Had gehoopt dat Karlsruhe en Nazarov in de Bundesliga zouden spelen

Tellen uitdoelpunten dubbel in de Duitse play-off wedstrijden? Kortom, maakte de gemiste strafschop van Kalsruhe veel uit ? Fijn dat HSV in de bundesliga blijft.

1 juni 2015 om 21:45

Ja uitdoelpunten tellen dubbel. Ze moesten dus nog 2 goals maken om te promoveren.

1 juni 2015 om 21:45

Zelfde systeem als in NL. Gemiste strafschop maakte dus niks uit.

Wat een mazzel heeft dat HSV weer zeg.. Vorig jaar al, en nu wederom.. Dan er komend jaar er maar uit?

1 juni 2015 om 21:45

3 maal is scheepsrecht!

Wat moet VdV hier ongelofelijk blij mee zijn zeg. Nu staat er niet op zijn cv dat hij uiteindelijk gedegradeerd is met de club waar hij zo goed speelde. Is toch wel beter dan terug kijken op je loopbaan waar een degradatie in zat.

Wat heb ik een aversie van Hsv. Al jaren zo in die onderste regionen en iedere keer weer incidenten en geluk. Hopelijk is dat geluk volgend jaar weg en vliegen ze er volgend jaar alsnog uit.

Hoeveel geluk kan je hebben. Hopelijk worden ze komend jaar kansloos laatste.

Vraag me af hoelang dit zijden draadje het nog volhoudt.

Zucht nog een jaar met HSV wat een drama club zeg.

2 juni 2015 om 00:38

Dan volgend seizoen 10-0 ipv 8-0 😉

Janner dat HSV erin blijft. Minst sympatieke club van Duitsland.

Vdv zegt dat het de komende dagen duidelijk wordt waar hij gaat spelen. Ik vermoed eigenlijk dat hij al rond is met Ajax. Op verzoek van Vdv denk ik dat het stil is gehouden. We zullen zien...

Jammer, naar clubje dat Hsv. Maar ook de Duitse arbitrage maakt cruciale fouten in dit soort wedstrijden, die vrije trap had nooit gegeven mogen worden. Triest.

Wat een hoop kansloze haters hier.

Fantastisch dat HSV bewaard blijft voor de Bundesliga! Nu hopen dat het beleid radicaal wordt omgegooid, want anders gaat het een keer fout... Met een begroting van 125 miljoen euro moet er toch wat mogelijk zijn.

Joehoeeeeee, HSV volgend jaar kampioen, het kan zomaar gebeuren.....

Nou overmars heeft nog geen nieuwe aankoop gedaan dus vd.vaart kan nog steeds naar ajax komen. Knap gedaan dat Hsv in de Bundesliga blijft!

Een club als HSV hoort gewoon in de Bundesliga, maar het heeft erg veel geluk gehad.
2 jaar achter elkaar nacompetitie spelen zegt ook genoeg, vorig jaar hebben ze ook met geluk nog de nacompetitie gehaald en niet meteen gedegradeerd.

Hsv is echt heel ver gezakt en mogen echt blij zijn dat ze nog in de Bundesliga spelen.

2 juni 2015 om 08:27

Als ze zo doorgaan dan gaat het een keertje fout, ze kunnen niet jaar in jaar uit zoveel 'geluk' hebben in de play offs. Triest om te zien wat er met 'zo'n voormalig topclub is gebeurd.

Heb helaas niet kunnen kijken maar dit klinkt als een emotievolle kraker die het kijken waard moet zijn geweest. Ben aan de ene kant blij dat HSV erin blijft, kan me gewoonweg de Bundesliga niet voorstellen zonder hen. Maar aan de andere kant vind ik dat het slechte beleid van HSV ook eens afgestraft mag worden en ik vermoed ergens dat een jaartje 2. Bundesliga ze goed zou doen. Toch ontsnappen ze nu voor het 2e jaar op rij. Ik vind dat ze in Hamburg veel matige, overbetaalde vedettes hebben die echt weg moeten anders gaan ze vroeger of later toch kopje onder.

Nog ergens een samenvatting te vinden?

Belchinezen in het publiek? Dacht er een paar te zien zitten rechterflank mamelijk wat een dramatische wedstrijd niet te geloven!

Mooi dat HSV erin blijft al moet dit natuurlijik een keer fout gaan.
Grote club die absoluut in de Bundesliga moet blijven, maar dan wel met een ander beleid.

Heeft Karlsruhe eigenlijk al wel gecheckt of er geen speler van Hamburg meegedaan heeft die eigenlijk niet mocht meedoen, vraag ik me toch af, want dan kunnen ze alsnog promoveren ten koste van hen, en zouden "die Rothosen" toch nog degraderen (ik vind dat dit ook moet uitgezocht worden)?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Hamburger SV

Actuele wedstrijden

457 fans
Middenvelder, 36 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Esbjerg fB 3 0 0 0
2017/2018 FC Midtjylland 2 0 0 0
2016/2017 FC Midtjylland 15 2 1 0
2015/2016 Real Betis 7 0 0 0
2014/2015 Hamburger SV 24 4 10 0
Laatste voetbalnieuws

Van der Vaart stralend middelpunt tijdens feestelijke middag in Hamburg

Rafael van der Vaart heeft zondagmiddag afscheid genomen van het profvoetbal. In een afscheidswedstrijd in Hamburg waren Rafa’s All Stars uiteindelijk met 6-7 te sterk voor Rafa’s HSV Stars. Van der...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 13 oktober
Manchester United overweegt in januari een bod uit te brengen op AC Milan-spits Krzysztof Piatek. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren