Wolfsburg wint beker na heerlijke finale en kopdoelpunt van Dost

Zaterdag, 30 mei 2015 om

VfL Wolfsburg heeft voor het eerst in de clubgeschiedenis de DFB-Pokal gewonnen. De finale begon zaterdagavond door een vroeg doelpunt van Borussia Dortmund nog als een nachtmerrie voor de Volkswagen-club, maar werd uiteindelijk een sprookje: 1-3. Bas Dost deed de hele wedstrijd mee en maakte het laatste doelpunt in Berlijn.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

58 reacties (laatste reactie door valencianistas)

Ja, dat komt ervan als je De Bruyne scherp zet voor de wedstrijd. Dat zal Watzke geen 2 maal proberen . Wereldklasse opnieuw zoals al het hele seizoen. In normale wedstrijden speelt hij altijd formidabel, maar tegen Dortmund en Bayern haalt hij gewoon nog een hoger niveau. Buitengewoon!

30 mei 2015 om 22:03

Hij heeft vind ik zelf helemaal niks gezegd dat de Bruyne zou scherp zetten, enkel dat hij Reus verkiest... Kev is gewoon altijd super gemotiveerd, altijd.

30 mei 2015 om 22:20

De Bruyne? Het was Brych die de wedstrijd voor Wolfsburg in kannen en kruiken heeft gezet. Zonder hem en zijn idiote hulpjes had er zeker een verlenging geweest. Dat verdiende deze wedstrijd ook. Helaas worden de wangedrochten van een fouten van arbiters niet bestraft. Een prachtige wedstrijd weer een verkracht door idioten.

30 mei 2015 om 23:54

Ik snap niet waarom Dost nu weer in de spotlights wordt gezet? De Bruyne was de grote man vanavond in de Finale niet Bas Dost.

31 mei 2015 om 00:41

Dost is Nederlands.

31 mei 2015 om 01:14

Nederlandse website. Er is gewoon een formule voor nieuwswaarde van zaken. Hoe dichterbij, hoe meer waarde. Wij zijn Nederland, Dost is Nederlands, wij willen dingen horen over Dost.

Simpel

31 mei 2015 om 01:52

Idd! En het kopje begint ook nog is met Wolfsburg wint na heerlijke finale en dat is niet mogelijk met 1 speler.. Dost word pas daarna genoemd idd omdat het een nederlander is. Jij snapt hem

31 mei 2015 om 16:07

Ik vind dat De Bruyne daar gewoon moet staan en niet Dost. Het gaat om het voetbal en niet om de nationaliteiten.

Dost heeft een lekker seizoen achter de rug.

Wat is Dortmund slecht geworden zeg dit seizoen.

30 mei 2015 om 22:07

Ik verwacht een leegloop deze zomer. Reus naar City, Hummels en Gündogan naar United, misschien Schmelzer ook.

30 mei 2015 om 22:19

En niet te vergeten Wiedenfeller. Belangstelling wordt met de dag groter voor hem.

30 mei 2015 om 23:15

Welke clubs melden zich dan voor weidenfeller? Hij is toch niet eens eerste keeper meer dus dat zal bvb niet veel zwakker maken, wel een icoon natuurlijk voor dortmund.

31 mei 2015 om 00:07

Sweque: sarcasme..

31 mei 2015 om 03:03

Je bedoeld Pisczek. Niet Schmelzer.

31 mei 2015 om 10:54

Klopt, die is idd de betere back.

En rechtsback aangezien Man Utd op links Shaw al heeft.

Kevin de Bruyne is voor mij de beste speler van de Bundesliga, en de beste Belgische speler van het moment, en een wereldtopper pur sang. Man man, wat een fenomeen.

30 mei 2015 om 22:06

Eh...ene Robben vergeten?

30 mei 2015 om 22:06

Neen, die is vaker geblesseerd en heeft dus mindere statistieken. Er zit ook geen progressiemarge meer op Robben, het is een afgewerkt product.
Dit jaar was De Bruyne veruit de beste speler van de bundesliga.

Edit: om misverstanden te voorkomen, dat 'afgewerkt product' is mits in vorm, wel top 5 van de wereld

30 mei 2015 om 22:13

Wat een onzin. Als Robben het laatste deel van de competitie had gespeeld had het niet eens een discussie geweest. Afgewerkt product? So what, niemand in de bundesliga komt ook maar in de buurt van een Robben in vorm, en hij was voor zn blessure aardig in vorm.

Neemt niet weg dat De Bruyne inderdaad gewoon een klasse seizoen heeft gespeeld natuurlijk.

30 mei 2015 om 22:15

Die spendeerde iets te veel tijd in de lappenmand? De Bruyne was dit seizoen de beste vind ik, by far.

30 mei 2015 om 22:27

Iemand doet z'n naam eer aan.
'de Kev' was de beste, geen discussie mogelijk. Vaakst beslissend, en echt enorm constant. Waar iemand als Hazard wel eens een mindere dag heeft haalt De Bruyne altijd minstens een degelijk niveau. Vandaag niet gekeken, maar ik herinner me de 4-1 tegen Bayern nog goed, wauw.

30 mei 2015 om 22:29

@topgear,

Jou kan je ook niet meer serieus nemen, continu je landgenoten prijzen hoor lol. Alleen omdat Robben wat vaker geblesseerd is geweest dit seizoen, betekent het niet dat De Bruyne daarom maar Veruit beter is geweest. En je wilt de statistieken er bij halen lol? Maar die statistieken gelden niet wanneer we het over Hazard hebben he.

@
Alexdelpiero10,
Valt wel mee. Vooral in de laatste 2 maanden heeft hij last ervan gehad, daarvoor was hij bezig aan een super seizoen, dus dat De Bruyne ''by far'' beter is geweest, vind ik overdreven.

30 mei 2015 om 22:34

Robben zit al zijn hele carrière vaak in de lappenmand toch is hey een van de beste speler ter wereld. Als Robben een belg was dan was hij fr beste speler Belgische spelet ooit LOL...

30 mei 2015 om 22:34

Ik prijs enkel mijn landgenoten die het verdienen. Je kan me heus wel serieus nemen. Ik vind Robben overigens een echte topper, sowieso top 5 van de wereld. Maar dit seizoen was De Bruyne beter, om verschillende redenen.

Uiteraard is Robben een grotere naam.

30 mei 2015 om 22:35

Klopt hoor Frhich, ik beweer ook nergens het tegendeel.

31 mei 2015 om 01:05

@therosepetal

Als je er alle statistieken bijhaalt van Hazard dan zijn die ook gewoon heel indrukwekkend, alleen als je puur en alleen naar goals en assists kijkt valt het wel mee bij hem.

In de eerste seizoenshelft was Robben misschien nog net iets indrukwekkender vond ik, maar over een heel seizoen gezien is er geen twijfel mogelijk dat De Bruyne wel beter was. Blessures maken helaas ook gewoon deel uit van topsport.

Ben het er overigens mee eens dat Robben de beste Belgische speler ooit zou zijn als hij Belg was geweest. We hebben, tot nu toe, nog nooit een Belgische speler gehad die op offensief vlak constant zo een hoog niveau haalde.

31 mei 2015 om 01:05

Ik ben het met je eens Topgear.
Er zijn wel wat mensen lichtelijk op hun teentjes getrapt aan de reacties te lezen

Belgie heeft met De Bruyne en Hazard spelers die uitblinken in grote competities. Dat is best knap en dan hebben ze nog genoeg andere grootheden rondlopen. Je zou toch denken dat Belgie in de nabije toekomst echt in staat is om bijv. een prijs te gaan winnen met het nationale elftal.

31 mei 2015 om 02:20

Het moet gewoon vreemd zijn voor een heel deel nederlanders dat jullie geen absolute toppers meer hebben. En diegene die jullie nog wel hebben (robben, Van Persie, Sneijder) komen stilaan op een leeftijd die in het voetbal als 'oud' bestempelt wordt.

Ik ben als sinds jaar en dag gewoon dat er nederlandse wereldspelers waren, de belgen stelden internationaal 0,0 voor, op misschien een enkeling na.

Het feit dat vandaag in 2 van de 3 grootste competities telkens een belg door velen als beste speler wordt gezien, is niet alleen voor ons belgenlandje een vreemd gegeven. Dat is zeer zeker ook het geval voor een heel deel nederlanders.
Ik kan soms niet geloven hoeveel belgen nu in de premier league spelen, waaronder velen een prominente rol vertolken.

Hopelijk blijft het nog een tijdje duren. Ben er zeker van dat er ook voor jullie terug vette jaren aankomen, alleen zie ik nog niet direct super talenten. Hopelijk maakt Depay het straks helemaal waar

31 mei 2015 om 06:36

Therosepetal

Maar wel beter, De Bruyne heeft dit seizoen zijn team naar een hoger niveau getild door goals assists pre assists key passes en nog zoveel meer. Er zijn niet veel spelers die zoveel toevoegen aan een elftal als Kev op dit moment. Ik weet ook wel hoe fenomenaal Robben is, is een wereldklase voetballer maar dit seizoen vond ik Kevin wel beter dan de rest in de BL, maar ik zeg dat ik dat vind en niet dat het een feit is he, tis enkel mijn mening.

30 mei 2015 om 22:33

De beste Belgische speler van het moment is Hazard overduidelijk. Beste speler ook van PL geworden.

31 mei 2015 om 06:32

Ik zeg ook nergens dat het zo is en niet anders, ik zeg dat ik dat vind en dat mag natuurlijk, die nuancering mist iedereen hier bijna. Ik vind De Bruyne beter dan Hazard omdat ik hem meer vind toevoegen aan zijn teams.

31 mei 2015 om 11:08

In het nationale team bewijst De Bruyne al enkele jaren dat hij een veel completere speler is dan Hazard. Mede door de Bruyne was België aanwezig op het WK afgelopen zomer daar waar de inbreng van Hazard nihil was.

De Bruyne is nu officieel de allerbeste speler van de bundesliga dit jaar. Alles spreekt in zijn voordeel: nooit geblesseerd, teamspeler, onwerkelijke statistieken, leeftijd, en ga zo maar door.
Proficiat Wolfsburg!

30 mei 2015 om 22:14

ik wist niet dat niet geblesseerd zijn ook een criteria is.....

30 mei 2015 om 22:31

Dat is zeker een criteria, daarmee valt bijvoorbeeld een Reus of een Robben af.

30 mei 2015 om 22:21

Wij van WC eend... Hou toch op man, de Bruyne is een speler van wereldklasse en erg bepalend maar ga niet zeggen dat hij beter is dan Robben die bijna in zijn eentje het WK voor Nederland wint. Ook heeft hij Bayern de CL bezorgd en dit jaar door zijn goede vorm voor zijn blessure de titel. De Bruyne is goed en over het hele seizoen wellicht de beste speler maar niet beter dan Robben.

30 mei 2015 om 22:30

Je bevestigt dus enkel wat ik zeg.. Bedankt daarvoor. Dit seizoen was De Bruyne de beste. Waarom je met Robben en zijn prestaties voor dit seizoen afkomt is voor mij dan ook een raadsel.

En ja Robben is beter en een grotere naam en al wat je wilt. Maar dit seizoen niet.

31 mei 2015 om 01:25

Tuurlijk De Bruyne heeft ze in zijn eentje kampioen gemaakt .... Was zoveel beter dan de rest . Oh nee wacht . Maar wel topspeler hoor dat zeker

Wat een triest niveau van de arbitrage. Echt belachelijk, vooral in een finale. Gefeliciteerd Wolfsburg! Heerlijke finale gezien!

Scheids heeft wedstrijd verpest, Dortmund had 2 penaltys moeten hebben!!!!

30 mei 2015 om 22:13

Inderdaad. Vorig jaar genaaid tegen Bayern in de finale. En nu tegen Wolfsburg in de finale. Echt belachelijk.

30 mei 2015 om 22:23

Het begint op opzet te lijken. Dortmund is vaker benadeeld dit seizoen. Laten we het maar "ongelukkig" noemen. Alhoewel ik daar zelf anders over denk.

30 mei 2015 om 22:43

zeur niet zo. Eigenlijk mocht Dortmund deze finale nooit spelen. Dankzij scheids Gagelmann mocht het de Duitse bekerfinale spelen.

30 mei 2015 om 22:36

Het is een beetje dubbel. Dortmund is natuurlijk optimaal geholpen in de halve finale. 2 penalties niet aan Bayern gegeven, dat is ook nogal wat.

Aan de andere kant is het natuurlijk behoorlijk dubieus dat VW de hoofdsponsor is van de DFB Pokal en ook van Golfsburg. Ik ga niet onnodig suggereren, maar ik denk dat best eenvoudig een deductie gemaakt kan worden... Daarbij komt dat we het over Phantomtor Brych als scheidsrechter hebben...

We zullen het waarschijnlijk nooit weten.

31 mei 2015 om 08:16

Wat een onzin. Wil je n beweren dat t een corrupt Zooitje is? Wolfsburg heeft gewoon dortmund overklast. Hoe dubieus is dat

dortmund heeft een dramatisch seizoen achter de rug en zal komende jaren denk ik niet voor de bovenste plekken mee strijden. Ook zal er een enorme leegloop komen deze zomer. desondanks het slechte seizoen gaat dortmund nog steeds europa in

Robben en De Bruyne spelen wereldklasse. Omdat Robben 2e deel van het seizoen geblesseert was zagen we niets meer van hem. Maar deze beide spelers zijn gewoon bepalend voor ploeg waar ze nu voor spelen. Maar uiteindelijk de Bruyne is voorbeeld voor veel spelers die heeft immers goed gepresteert. Ik hoop nog lang van deze jongen te genieten!!

Beste spits van Nederland op dit moment. Hoop dat die gaat spelen in Oranje. Dik verdiend namelijk!!

Tjah Reus... Je ging naar Dortmund om titels te pakken. Na 3 jaar heb je geen enkele titel en volgend jaar geen Champions League. Ik snap eigenlijk nog altijd niet helemaal waarom hij bijgetekend heeft... Van de zomer moet daar in Lüdenscheid-Nord behoorlijk aangepakt worden.

Wow, Wolfsburg is echt een topploeg in wording! Ik hoop voor ze dat ze volgend seizoen goed gaan presteren in de Champion League en stiekem hoop ik ook dat ze de Bundesliga gaan winnen!

30 mei 2015 om 23:03

Als ze deze selectie kunnen behouden, dan kunnen ze wel stunten. Maar vrees ervoor dat er enkele spelers weg gekocht worden. Vele top ploegen zijn geïnteresseerd in De Bruyne.

30 mei 2015 om 23:21

Nou ja, als het ergens niet aan schort in Wolfsburg is het geld. Dan zeggen ze toch gewoon nee?

30 mei 2015 om 23:28

Maar met dat geld dat ze voor de Bruyne krijgen kunnen ze met gemak een ander toptalent kopen, bijvoorbeeld roberto firmino van Hoffenheim.

Mooi om te zien hoe wolfsburg Dortmund overklaste

31 mei 2015 om 09:10

En dat nog zonder Bendtner.

mooie wedstrijd die op een bepaald moment zelfs in een overwinning voor Dortmund kon uitdraaien.... , Dortmund miste op een haar na de 2 0 voorsprong maar dan kwam de wolfsburg machine op gang.

klasse hoe snel wolfburg die wedstrijd kon doen kantelen en vooral de organisatie om de wedstrijd onder controle te houden , de rangen dicht bij elkaar te laten spelen en snel om te schakelen bij bal bezit ....dit was werkelijk goed gedaan , dit was dus de bus parkeren om een voorsprong te behouden en uit te bouwen , uitstekend hoe dit tactisch werd uitgevoerd.

in de Duitse pers was er maar één iemand die daar commentaar op had maar de rest , had ofwel niet door hoe er tactisch werd gespeeld ofwel vonden ze er niets mis mee.

uiteraard zullen er weinigen commentaar op geven want het was een boeiende wedstrijd die eerst alle kanten op kon maar vanaf de voorsprong van wolfsburg totaal onder hun controle stond.

Goed voor Schalke dat Wolfsburg gewonnen heeft, spelen we tenminste direct in de groepsfase van de EL.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

VfL Wolfsburg

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
Max GrunKeeper00
Gian-Luca ItterVerdediger00
Felix UduokhaiVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina VfL Wolfsburg.

698 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Borussia Dortmund 17 11 2 0
2017/2018 Borussia Dortmund 11 7 1 0
2016/2017 Borussia Dortmund 17 7 2 1
2015/2016 Borussia Dortmund 26 12 2 0
2014/2015 Borussia Dortmund 20 7 1 0
Laatste voetbalnieuws

‘Ik? Naar Bayern? Je zal mij nooit in het shirt van Bayern zien’

Marco Reus is sinds de zomer van 2012 actief voor Borussia Dortmund, nadat de aanvallende middenvelder annex buitenspeler voor zeventien miljoen euro overkwam van Borussia Mönchengladbach. De Duitser is een gewaardeerde...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 21 januari
Krzysztof Piatek wordt dinsdag medisch gekeurd en zet daarna zijn handtekening onder een contract tot medio 2023 bij AC Milan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren