Moegestreden Roda JC laat NAC winnend naar huis gaan

Donderdag, 28 mei 2015 om
/

Het eerste duel van het tweeluik tussen Roda JC Kerkrade en NAC Breda in de finales van de Jupiler League Play-Offs is donderdagavond in het voordeel van de bezoekers geëindigd. Een doelpunt van Adnane Tighadouini in de eerste helft zorgde in Kerkrade voor het klassenverschil: 0-1. De ploeg van Rick Plum had zonder meer een gelijkspel verdiend, maar de thuisploeg ontbeerde kwaliteit om de tussenstand te nivelleren en is derhalve zondag verplicht om te winnen.

Roda JC begon goed aan de wedstrijd: de thuisploeg nam het initiatief en drong de bezoekers terug op eigen helft. Een schot van Marc Höcher in de vierde minuut belandde in het zijnet. De beste kansen waren vervolgens voor NAC. De eerste serieuze waarschuwing, na een eerdere misser van Guyon Fernandez, was van Mats Seuntjes die een voorzet van Ruben Ligeon bijna promoveerde tot een doelpunt. De paal stond de 0-1 in de weg.

/

Het scorebord kwam na 21 minuten alsnog in beweging. Divine Naah bracht de bal hard en laag in het zestienmetergebied, waar Tighadouini de bal ineens met rechts hard onder doelman Benjamin van Leer schoot: 0-1. De tegentreffer kwam hard aan bij Roda, dat in het restant van het eerste bedrijf een aangeslagen indruk maakte. Tighadouini liet vier minuten voor rust na om NAC op 0-2 te zetten. Na een goede actie van Fernandez schoot de doelpuntenmaker het leer over het doel van Van Leer. Mitchel Paulissen was daarna dicht bij de 1-1. Een inzet in de korte hoek hobbelde net langs de verkeerde kant van de paal.

De krachtmeting verkeerde na rust aanvankelijk in een impasse. De ploegen namen weinig risico en waren elkaar aan het aftasten. Het was vervolgens Roda dat beter in de wedstrijd kwam en jacht maakte op de gelijkmaker. Jelle ten Rouwelaar moest in actie komen op pogingen van Hicham Faik en de uitstekende spelende Paulissen en zag hoe NAC met zijn defensieve manier van spelen duidelijk om problemen vroeg. Het ontbrak Roda, dat bleef aandringen, echter aan een vernunftige steekbal en scorend vermogen, Zelfs met breekijzer Arjan Swinkels in een aanvallende rol slaagde het moegestreden Roda er niet in om minimaal een keer te scoren.


Poll

NAC Breda heeft verdiend gewonnen


Gerelateerd

Meer sportnieuws

121 reacties (laatste reactie door morpheus)

Goede wedstrijd gespeeld maar helaas verloren.... Enigste twee die minder waren vandaag waren Faik en Van Hyfte, hoeveel ballen heb die vanaf 30 meter de tribune opgeschoten? NAC heeft het zeer goed uitgespeeld dient ook gezegd te worden!

28 mei 2015 om 21:56

Sportieve reactie. Voor mij was het lang billenknijpen!

28 mei 2015 om 21:59

Voor mij ook! Vond het een zeer aantrekkelijke wedstrijd! Het zou raar zijn als ik boos zou zijn over het verdedigende spel van Nac, wij hebben dat bij Emmen uit namelijk ook gedaan...

28 mei 2015 om 22:02

en net zoals roda toen krijgt nac het nu ook zwaar in de thuiswedstrijd . schat roda hoger in dan vvv .

28 mei 2015 om 22:33

@diekertjedap ik heb je een aantal maanden geleden al gezegd dat Roda niets te zoeken heeft in de eredivisie. Deze thuisnederlaag zag ik na het gelijk spel op Emmen al aankomen. Ik snap dat roda jou favoriete club is maar je moet toch zondag toegeven dat Roda niet klaar is voor de eredivisie en nog minimaal een jaar in jl moet blijven en dat dit dan ook terecht is vanwege hun niveau

28 mei 2015 om 22:55

heb jij geen fox ? volgens mij heb jij de wedstrijd niet gezien . En zeker beweren dat nac daar wat verloren heeft met dat anti voetbal zoals dat van roda beweerd werd ? zelfs Marcellis zegt na afloop dat ze compleet suf getikt werden in de 2e helft op het middenveld . ik wil wel eens zien als onze spitsen fit zijn zondag , janssen en paulissen zijn middenvelders . maar hou jij je nou maar bezig met het linker rijtje waar jullie volgend jaar gaan spelen volgens verschillende mede supporters , kijken hoe dat gaat uitpakken . let maar eens op hoe snel jullie weer de voetjes op de grond hebben .

29 mei 2015 om 00:04

Ik heb zeerzeker wel fox altijd zelfs in de zomerstop en ook fox go dus altijd fox.
Ik vind dat Roda niet thuishoort in de eredivisie in de play-offs om degradatie gaat het niet om mooi voetval of om dol tikken het gaat erom dat de spelers zich 1000 geven en dat je ten koste van alles wilt winnen (dus ook ten koste van lelijk voetbal indien noodzakelijk).
Nac speelde absoluut geen mooi voetbal maat ze pakken wel een uitoverwinng en op basis van tactiek en metaliteit/wedstrijdinstelling vind ik dat zei de terechte winnaar zijn niet dat ik fan ben van nac hoor totaal niet.
En jij praat over 2 spelers maar een team hoort niet gebaseerd te zijn op 2 spelers.
Als de andere spelers die nu dus speelde in jou ogen niet goed genoeg zijn dan moet je ook afvragen waar je team dan op gebaseerd is.
Als je het dan al een team wilt noemen teminste.

Ps. Ik praat niet over een linker rijtje etc hou niet van opscheppen over me club ik ben liever realistisch dan kan het resultaat alleen maar goed uitvallen. Ik denk dat we rond plek 10 aan 12 zullen eindigen mits er een trainer met verstand wordt gehaald (geen type Anton jansen met alle respect).
Maar we spreken mekaar zondag.
heb overigens wel met Roda te doen zo strijd je voor winterstop mee om kampioenschap (voor winterstop) zo eindig je om ruim 30 punten achterstand.
succes zondag

29 mei 2015 om 09:09

Weet je zeker dat je niet de duitse fox hebt en naar arminia bielefeld hebt zitten kijken..? Of het is dat, of het wordt tijd voor een bril voor je.
En volgens jou heeft nec wel iets te zoeken in de eredivisie?! Roda heeft toch een grotere staat van dienst in de eredivisie dan die poep uit nijmegen. Maargoed gezien je verstandelijk onvermogen om fatsoenlijk Nederlands te communiceren laat ik het hier maar bij.

29 mei 2015 om 09:38

Verstandelijk onvermogen om Nederlands te praten.. en vervolgens wel NEC "die poep" noemen? Goed bezig zo op de vroege ochtend! Van mij hoeft Roda ook niet terug te keren, vind het persoonlijk geen boeiende club. Nec had een geweldig seizoen en promoveert weer. Als Roda zo goed was zouden ze Nac wel van de mat tikken of op zijn minst wat meer indruk hebben gemaakt in de JL. Ik zie liever Sparta of De Graafschap terug dan Roda..

29 mei 2015 om 09:42

sparta of de graafschap horen dus echt niet in de ere divisie .

29 mei 2015 om 09:48

Qua geschiedenis wel, maar niet op basis van de prestaties. Vooral Sparta verdient het niet, maar xe Graafschap zou ik wel leuk vinden ipv Volendam. Het is slechts persoonlijke voorkeur, uiteindelijk gaat het erom wie de goals maakt en het afdwingt.

29 mei 2015 om 09:54

Ik vind het altijd prachtig dat nec supporters hier even moeten zeggen wat zij er van vinden , tot het moment dat je zegt dat alles opgelost is bij nec . als het goed is mag er niet meer extern geïnvesteerd worden in trainers en spelers . Ook jullie staan onder curatele van de Knvb . Mocht boekhoorn willen investeren zullen er eerst schulden moeten betaald worden , weet je wel , nieuwe regels . Aangezien boekhoorn niet direct meer in een speler of trainer mag investeren zie ik niet direct gebeuren dat jullie een geweldig team zullen hebben in het nieuwe seizoen en denk ik eerder dat jullie weer in de na competitie terecht komen dan dat jullie 10e worden . Tevens is het natuurlijk zo , dat bijv limbombe het leuk gedaan heeft in de jupiler met 14 goals , de kans dat hij dat in de ere-divisie ook gaat doen lijkt mij vrij klein , als die al blijft . Ook jouw reactie betreffende roda-nac slaat als een tang op een varken , zelfs Marcellis zegt na afloop dat nac suf getikt werd op het middenveld . Ook is het niet echt netjes dat er niet 1 x melding wordt gemaakt van het feit dat roda 3 basis spelers ernaast had staan , bij sommige clubs hoeft er maar 1 naast te staan en dat krijg je dan de hele wedstrijd te horen .

29 mei 2015 om 11:43

En qua geschiedenis hoort roda er niet in..? Laat me niet lachen, wat heeft de graafschap dan voor geschiedenis?

29 mei 2015 om 13:12

Diekertjedap en jij gaat hier beweren dat jij nooit reageert op berichten die alleen over n.e.c gaan?
Ik durf te zeggen dat jij nog meer op n.e.c berichten reageert dan ik zelf terwijl ik voor n.e.c ben en jij zegt voor roda te zijn

29 mei 2015 om 14:52

@diekertjedap,inderdaad heeft Marcellis gelijk dat Roda in de 2e helft een overwicht op het middenveld had. Maar de NAC-achterhoede stond werkelijk heel goed te voetballen. Ten Rouwelaar was weer eens de betrouwbare sluitpost van weleer en het blak Marcellis/drost speelde zeer sterk, evenals de rechtsachter Ligeon en eindelijk ook Amieux.
Onze voorhoede was niet in vorm, maar zorgde wel voor meer problemen voor Roda dan omgekeerd het geval was. Maar wat zijn dat voor voetballers: Guy Ramos, Arjan van Peppen en in het bijzonder Arjan Swinkels? Wat een schopper is die Swinkels! Hij had het verdiend om tot 2x toe het veld uitgezonden te worden. Maar ja die scheids kende de spelregels schijnbaar niet.

Tenslotte wil ik jou adviseren om een voorbeeld te nemen aan jouw collega Roda-fan Forzarodaole. Hij heeft er meer kijk op!

29 mei 2015 om 14:52

@diekertjedap,inderdaad heeft Marcellis gelijk dat Roda in de 2e helft een overwicht op het middenveld had. Maar de NAC-achterhoede stond werkelijk heel goed te voetballen. Ten Rouwelaar was weer eens de betrouwbare sluitpost van weleer en het blak Marcellis/drost speelde zeer sterk, evenals de rechtsachter Ligeon en eindelijk ook Amieux.
Onze voorhoede was niet in vorm, maar zorgde wel voor meer problemen voor Roda dan omgekeerd het geval was. Maar wat zijn dat voor voetballers:

29 mei 2015 om 15:16

Qua geschiedenis hoort Roda ook gewoon in de Eredivisie. Ze speelden niet voor niets 40 jaar onafgebroken Eredivisie en waren vrijwel ieder seizoen een lastige horde voor topclubs. Ik vind dat Roda er qua geschiedenis meer bij hoort dan clubs als Excelsior, Heracles of Dordt, en die hebben ook Eredivisie gespeeld. De Graafschap is een club die vaak gepromoveerd en gedegradeerd is de laatste tijd, dus als je zegt dat zij het verdienen en Roda niet, vind ik dat je men in Kerkrade te kort doet.

28 mei 2015 om 22:38

Vond Gyasi nog de slechtste. Faik moet eens wat meer pit krijgen.

Gadverdamme wat een wedstrijd van Nac. Geen enkele intentie naar voren. Roda eigenlijk vanaf het begin gewoon duidelijk de betere ploeg, meer inzet meer kansen, meer alles, behalve meer doelpunten. Aan de andere kant, als je niet tegen dit NAC met ten Rouwelaar op doel kan scoren, verdien je misschien ook geen promotie. NAC mag zeer blij zijn dat ze een briljantje als Tighadouini in het elftal hebben. Hopelijk kan Roda het tij nog keren in de return, want een ploeg die zulk voetbal laat zien als NAC vandaag mag wat mij betreft lekker degraderen.

28 mei 2015 om 21:55

Mooi trouwens die fans van Roda en de tranen bij Paullissen. Wekt bij mij alleen maar meer sympathie op.

28 mei 2015 om 22:01

Je kan het Gadverdamme noemen, misschien ook terecht. Er is in de nacompetitie maar een ding van belang en dat is in de eredivisie blijven. Hoe maakt niet uit. Als je sympathie hebt gekregen door het publiek, moet je dat vooral voor NAC hebben, die zitten met 1100 man in het uitvak en hebben het gehele seizoen achter de ploeg gestaan. Het zit bij Roda eindelijk een keer vol.

28 mei 2015 om 22:03

Ben ik het niet met u eens. Bij Roda hebben er elke wedstrijd meer dan 10.000 man gezeten, dus die support is er wel degelijk geweest!

28 mei 2015 om 22:05

Dan is het vooral het aanzicht in het te grote stadion. Het verbaasde me wel hoe het publiek van Roda deze keer er vol achter stond.

28 mei 2015 om 22:06

NAC publiek was ook fantastisch vandaag, zeker waar. Het was zeker niet terecht echter. Als NAC nou uitstekend verdedigd had, dan was het misschien terecht. Maar vandaag was de intentie niet om naar voren te voetballen, plus werd er zwak verdedigd. Ze winnen vandaag omdat Roda kwaliteit en geluk mistte om de kansen af te maken naar mijn mening. Het is niet echt afgedwongen door Nac.

28 mei 2015 om 22:47

Welke steun? De steun in de uitwedstrijden in elk geval niet.
200 naar AZ kon ik me nog goed herinneren. Wedstrijd waar het erop of eronder was.

Nee NAC heeft absoluut niet het hele seizoen 100% steun gehad

28 mei 2015 om 23:00

Niemand heeft 100% steun gehad in uitwedstrijden op ajax en feyenoord na denk ik...

Nac is in uitwedstrijden gewoon goed vertegenwoordigd, staan keurig ergens in de middenmoot. Als je dat afzet tegen de resultaten en het vertoonde spel kan je niet anders concluderen dat de uitsupport van NAC gewoon prima is

28 mei 2015 om 23:26

Nac staat hoog in de lijst met bezettingsgraad van de uitsupporters, als je die positie op die ranglijst vergelijkt met de positie op de echte ranglijst weet ik zeker dat nac in de top 3 staat. Dus er is wel degelijk veel support geweest

28 mei 2015 om 22:02

Ze laten dit voetbal zien om niet te degraderen. Eigenlijk hoeven ze nooit goed voetbal te laten zien. Het is maar NAC verdomme. Laat ieder voor zichzelf bepalen hoe hij voetbal speelt. Voetbal draait om winnen en niet om spelen. Hier staat geld op het spel geen snoep, kleuters.

28 mei 2015 om 22:04

Precies niks anders.

28 mei 2015 om 22:08

Snap ik ook heus wel. Het is gewoon mijn mening dat ik liever een ploeg in de Eredivisie speelt die lekker naar voren voetbalt, dus als het dan niet lukt na zo'n dag als vandaag dan baal ik daarvan als neutrale voetbalkijker. Als NAC vandaag zo had gespeeld als Roda en met 1-0 verloren had, had ik het NAC gegund.

29 mei 2015 om 10:04

toen roda hetzelfde speelde tegen emmen had je hier eens moeten horen . en dat was jupiler tegen jupiler . maar nac komt uit de ere-divisie , daar mag je dacht ik wel iets meer van verwachten lijkt mij .

28 mei 2015 om 22:03

Ik snap je frustratie, maar Nac kan niet anders. Als ze zelf het spel gaan maken, komt er veel te veel druk op de matige verdediging te staan. En het gaat natuurlijk wek ergens om.

28 mei 2015 om 22:10

Roda heeft ook zeer beperkte kwaliteiten, maar die proberen wel aan te vallen. Daarom was ik voor Roda. NAC heeft juist de kwaliteit voorin staan, probeer die dan ook te benutten zou ik denken. Nu gaan ze juist leunen op de defensie die zo mak is als wat. Met meer geluk dan wijsheid overleven ze het telkens.

28 mei 2015 om 22:21

Als je voor Roda bent dan kun je jezelf moeilijk neutrale kijker noemen, vind je niet? Daarnaast ben ik zowel geen Roda als NAC fan maar ik word ziek van de reacties over hoe er wordt gevoetbald alsof dat wat uitmaakt. Het gaat om winnen of verliezen vooral als het gaat om geld. Als je gokt zeg je toch niet het maakt niet uit als ik verlies als ik maar mooi gok?

28 mei 2015 om 22:24

Wat een slechte vergelijking. Slaat echt nergens op. En voor de wedstrijd ben ik een neutrale kijker, dus zowel niet voor Roda als niet voor Nac. Roda maakt mij enthousiast met hun spel, NAC niet. Dus word ik voor deze wedstrijd even fan van Roda. Zo moeilijk is het allemaal niet te snappen. En je hoeft ook niet ziek te worden van de reacties hier, het valt allemaal wel mee.

28 mei 2015 om 22:36

dan moet je eens naar de reacties kijken na de wedstrijden van roda tegen emmen . dat zijn nog 2 ploegen uit de jupiler , nac komt uit de eredivisie , lijkt me logisch dat verwacht wordt dat die in ieder geval een poging wagen om te voetballen . als een Marcellis zegt dat ze na de rust op het middenveld suf getikt werden dan zegt dat ook wel wat . see you sunday , hopelijk met onze vaste 2 spitsen .

29 mei 2015 om 09:27

met alleen tighadouini win je niet een wedstrijd dat doe je met het team

Gaat nu goed komen met NAC zelfde verhaal als tegen VVV. Uit heel lastig maar het thuis afmaken. Roda heeft het zelf laten liggen.

Tot volgend jaar nac !

Geen idee hoe Roda niet kon scoren maar ik heb liever NAC in de Eredivisie

28 mei 2015 om 21:58

Op basis van wat? Ben ik wel benieuwd naar. Zeker een Arsenal fan zou moeten gruwelen van dit voetbal van Nac.

28 mei 2015 om 22:19

Jij bent een rodafan!

28 mei 2015 om 22:25

Nee hoor, ik ben alleen echt fan van het Nederlands elftal. Ben vooral fan van de sport en ik heb sympathie voor ploegen die graag willen aanvallen, dat vind ik leuk om te zien.

28 mei 2015 om 22:29

Hernanes knuppel! Je snapt er niets van! Alleen winnen telt voor dit NAC! Hoe? Maakt geen moer uit.

28 mei 2015 om 22:38

Ik vind NAC qua club gewoon mooier dan Roda. Zelf ben ik vooral NEC supporter. Ben mijn sympathie voor Roda een aantal jaar geleden verloren nadat ze iedere keer met geluk in de Eredivisie bleven. Ook de uitwedstrijd bij Roda dat ze niet hun verlies kunnen verwerken en maar gaan rellen tegen NEC supporters. Liever NAC dan Roda is mijn mening

28 mei 2015 om 22:40

en bij roda - emmen wisten jullie niet hoe hard jullie moesten schreeuwen dat het anti voetbal was . wat was dat dan wat nac heeft laten zien ? ik kan je garanderen , roda is geen vvv . reken jullie nog niet rijk . ik kan me niet voorstellen dat nac zo lafjes thuis gaat spelen tegen een jupiler ploeg .

Dit zie ik Roda niet winnen zondag. Nou maakt het voor mij ook niet zoveel uit of het Roda of NAC wordt eerlijk gezegd....

28 mei 2015 om 22:56

Liever NAC dan. Stukken dichterbij. En als ik namens Ado mag spreken vallen de resultaten tegen NAC in ons voordeel.

Laatste 9 wedstrijden niet verloren van Breda.
Terwijl Roda het ons vaak lastig maakt

28 mei 2015 om 23:07

In dat geval snap ik je voorkeur voor NAC wel. PSV en Roda is ook niet altijd een succes in ons voordeel. En dan is het wel raar dat deze club geen eredivisie speelt...

28 mei 2015 om 23:42

Haha, op dat gebied mag NAC er ook in blijven.

Dit seizoen pakte Heracles de eerste 3 punten van het seizoen naar 7x te hebben verloren. Vervolgens was het NAC wat ook in Breda ons de punten gaf waardoor Heracles (zo goed als) veilig was.

Heerlijke goal van Tighadouini. Zou toch mooi zijn als Vitesse hem terughaalt!

29 mei 2015 om 09:28

Reken er maar niet op dat hij terug komt, eerst verkopen omdat je hem niet goed genoeg vind en nu wil je hem terug? Adje moet Vitesse de rug toekeren.

feyenoord adnane halen voor dat jullie op vakantie gaan.

kut kunstgras van Roda en aanfluitend voetbal afgelopen halfjaar. Nac echt een bizarre zwak optreden vandaag... kunnen we ze niet allebei lozen in de jupiler league?

Tsjah wat moet ik zeggen. Er verdiende maar een ploeg om een goal te maken en het lukt ze niet. Gebrek aan kwaliteit en misschien toch tactisch goed opgezet door Maaskant. Ik heb me dood geirriteerd aan het spel van NAC zelfs counters wilden ze in de tweede helft niet voor spelen. Maar goed geef ze eens ongelijk het enige dat telt is het resultaat.

28 mei 2015 om 22:00

zondag zijn de rollen omgedraaid en dan hopelijk met schreurs en demouge , want die missen ze hendig .

28 mei 2015 om 22:03

Ik weet het niet hoor. Ik zie ze dit even zakelijk uitspelen als tegen Vvv? 135 minuten slect anti-voetbal. En als de tegenstander gekraakt is opeens wat kansen creeren en simpel winnen. Ik kan ze geen ongelijk geven, want uiteindelijk telt alleen dat plekje in de ere.

28 mei 2015 om 22:20

in de 2e helft begon het belachelijke vormen aan te nemen . als bij allemaal die voorzetten een demouge in de spits had gestaan , was dit anders afgelopen . zelfs Marcellis geeft na afloop toe dat ze op het middenveld suf werden getikt . ik denk zelf dat plum gegokt heeft om schreurs en demouge te bewaren voor zondag , toch een paar dagen extra rust voor fit te worden . nee , roda is me zeer positief meegevallen .

Net zoals tegen VVV heeft Nac hier weer ook veel geluk.
Statistieken in de 2e helft zeggen genoeg, schoten 12-0 en op doel 7-0
Nac verdient het zo echt niet om in de Eredivisie te blijven.

29 mei 2015 om 01:38

Ok doei.

29 mei 2015 om 09:46

Onzin, Nac scoort Roda niet! Dan kan je met die statistieken komen maar dat is totaal onzinnig nu. Het gaat niet om mooi voetbal, swingende aanvallen etc. Het gaat om winnen en winnen alleen. Als Nac dat dan doet, heeft Roda het aan zichzelf te wijten. Vd week krijgen ze een nieuwe kans, maar ik verwacht dat Nac dit varkentje wel wast. Go Nac!

dit verhaaltje gaat nog een staartje krijgen , zondag roda met zijn 2 vaste spitsen . beslist is nog niks .

28 mei 2015 om 22:01

Ik hoop 't. Afgelopen is het nog zeker niet! Als we zondag weer zo spelen moeten we toch eens kunnen scoren.

28 mei 2015 om 22:04

ze hebben in ieder geval aan klantenbinding gedaan , ze hebben zeer goed gespeeld , jammer dat ze niet gescoord hebben . onze lichtvoetige hinde gaat het verschil maken .

28 mei 2015 om 22:08

Wat de meesten al zeggen misschien kan Demouge zondag wat doen voor Roda. 0-1 is niet onmogelijk. Maar voor NAC een goede uitgangs positie.

28 mei 2015 om 22:21

vergeet schreurs niet met zijn snelheid , demouge met schreurs , daar is nac nog niet klaar mee .

28 mei 2015 om 22:36

Lijkt me sterk dat die 2 nu op eens de sterren van de hemel gaan spelen, want hebben het hele seizoen nauwelijks iets laten zien. Roda is niet helemaal kansloos, maar NAC is thuis normaalgesproken een maatje te groot voor Roda.

28 mei 2015 om 22:42

dan zou ik toch maar eens een paar wedstrijden terug kijken . zeker tegen die braggel verdediging van nac gaan daar kansen komen . en ze hoeven niet de sterren van de hemel te spelen , dat doet nac ook niet tegen 2 jupiler ploegen , dus waarom zou roda dat wel doen ?

29 mei 2015 om 00:54

Ach, ik als NAC fan maak me niet druk. Roda had balbezit en was dreigend maar tot grote kansen is het zelfs in een thuiswedstrijd niet gekomen. NAC daarentegen scoort en had met de bal van Seuntjens op de paal en de megablunder van Fernandez toch de grootste kansen. Ik denk dat je dan als Roda fan blij moet zijn dat het maar 0-1 is geworden. zondag wordt het gewoon 3-1 voor NAC.

29 mei 2015 om 12:17

NAC zal shaken in hun schoenen hahahah Roda's 2 vaste spitsen scoorden maar liefst 9x in de hele comp .

Volgend jaar weer een derby. Mooi. Maar wat moet er toch veel veranderen daar in Breda. Want wat een matig elftal. Pff doet me echt denken aan ons een paar jaar geleden

Onnodig verlies van een sterker Roda.. hopen dat ze in de uitwedstrijd wel tot scoren komen. Zie ze toch veel liever in de eredivisie dan dat NAC wat vandaag niks liet zien

Het was super spannend maar los van het roda overwicht in de tweede helft zijn weinig echte hachelijke momenten geweest. Voorzetten waar een spits net niet bij kan zijn geen kansen. Uiterste reddingen niet gezien van ten Rouwelaar. Als roda in de eindpass en afwerking meer kwaliteit had hadden ze het wel gewonnen.

Alhoewel ik liever beide in de Eredivisie wil zien, ben ik blij dat NAC gewonnen heeft. Vind dat NAC gewoon thuis hoort in de Eredivisie. Het is een mooie club met fanatieke supporters. Gefeliciteerd.

28 mei 2015 om 22:06

'het is een club met fanatieke supporters' daar ben ik het met u eens, maar heeft Roda die niet dan? De tribune waar de fanatiekelingen zitten heeft het hele seizoen vol gezeten, dus is dit echt een punt?

28 mei 2015 om 22:07

Dank je! Toffe reactie! Nac eindelijk in categorie 2 en als ze in de eredivisie blijven dan kunnen ze eindelijk stappen maken als gezonde club. Hoop echt dat ze het zondag kunnen afmaken en volgend seizoen kunnen bouwen aan de weg terug naar hogere posities. Met dit ellendige voetbal zitten er nog steeds 18.000 man op de tribune. Volgend jaar nieuw beleid en een compleet nieuw op te bouwen elftal.

28 mei 2015 om 22:21

Ellendig voetbal? De roda supporters hebben genoten!

28 mei 2015 om 22:26

Ellendig voetbal van nac van afgelopen seizoen..

Ten Rouwelaar: 270 minuten nacompetitie, nul tegendoelpunten. Hij is voor NAC-begrippen een zeer degelijke keeper, met uitzondering van dit seizoen. Als hij dit niveau vasthoudt, is hij gewoon dezelfde keeper als in de voorgaande jaren.

28 mei 2015 om 22:28

Hij heeft zich anders voorbereid op de na competitie en ook extra aan zijn fitheid gewerkt.. Kan zomaar zijn dat het helpt

28 mei 2015 om 22:41

Hij heeft amper reddingen gemaakt. Met dit anti-voetbal zeggen die statistieken niet veel.

Mensen die zeggen dat NAC verdiend gewonnen heeft hebben naar een andere wedstrijd gekeken. Roda had weliswaar niet veel echte kansen maar was voetballend veel beter en was dreigend. Wordt nog spannend in Breda. Nog niks verloren en nog niks gewonnen

28 mei 2015 om 22:21

Nac is nog niet klaar met ons. 3 kans en 1 goal. Roda 70 balbezit en 6 kansen 0 doelpunten. Super gespeeld. Echte koempels!

28 mei 2015 om 22:31

En met dat soort verhoudingen wordt chelsea in engeland ook gewoon kampioen en zit vvv door nac nu ook thuis vlaaien te draaien. Kansen zeggen niks doelpunten wel

28 mei 2015 om 22:46

niet voor het een of ander , maar nac vergelijken met Chelsea , dat gaat toch een brug te ver . het was af en toe blinde paniek achterin bij nac . en dan moet je je voorstellen dat we eigenlijk geen centrum spits hadden opstaan , janssen en paulissen zijn middenvelders .

29 mei 2015 om 00:00

Nou tegen Emmen was er maar 1 ploeg die verdiende om te winnen en dat was Emmen. Roda heeft alleen maar verdedigd 2 wedstrijden. Roda heeft niks te zoeken in de eredivisie. Ik ben bang als ze niet promoveren dat het de komende jaren nog moeilijker gaat worden om te promoveren

29 mei 2015 om 00:10

maar dat waren 2 jupiler ploegen tegen elkaar . volgens mij is nac toch uit de ere divisie en mag je daar wat meer van verwachten lijkt mij , ik zou niet weten wat nac in de eredivisie te zoeken heeft met zo'n voetbal . het was gewoon lafjes , kan er ook niks aan doen . volgend jaar zal het makkelijker zijn , geen nec meer , eindhoven zal wegzakken en roda kan dan aan een nieuw team bouwen omdat er 15 contracten zijn opgezegd .

28 mei 2015 om 22:42

Swinkels was gewoon degelijk tot goed vandaag, waarom vervangen?

28 mei 2015 om 22:55

Wat Chanturia zegt, snap niet wat jij nou loopt te vertellen. Swinkels is juist een van de uitblinkers sinds zijn aankomst.

Jammer, totaal onnodige nederlaag. Deels te wijten aan Plum in mijn ogen. Je ziet dat je team vooral hoge ballen via de flanken geeft en besluit totaal niet te wisselen. Gooi Demouge erin als je toch op hoge ballen voor de pot speelt. Begrijp ik echt niet... NAC was de tweede helft sowieso erg zwak.

Aan de supporters heeft het in ieder geval niet gelegen vandaag, top.

NAC heeft gedaan wat het moest doen, scoren en naar achter leunen. Verschrikkelijk om te zien, maar elke ploeg zou dat doen. Op naar zondag.

28 mei 2015 om 22:49

voor wie had demouge dan moeten komen ? het draaide prima in de 2e helft , heb zelden dit jaar zo'n goed voetbal gezien van roda dit seizoen . Plum is tactisch behoorlijk sterk en heeft op deze manier misschien dadelijk 2 fitte spitsen voor zondag . in de 2e helft hing de goal tot de 85ste minuut in de lucht .

28 mei 2015 om 22:51

Roda speelde zeker goed, maar wat heb je eraan als je niemand hebt om ze erin te koppen. Ik had zelf eentje van de verdediging eruit gehaald, Ramos of zo. NAC kwam er niet meer aan te pas en Roda kwam voorin stootkracht tekort.

28 mei 2015 om 23:03

roda hoeft nu maar 1 goal om gelijk te maken . nac zal in ieder geval iets meer open gaan spelen , tenminste ik hoop toch niet dat ze zo laf tegen jupiler ploegen blijven spelen . als demouge en schreurs nou weer een paar dagen fit kunnen worden , kunnen ze misschien de hele wedstrijd spelen en zeker nu ik die verdediging van nac enkele keren heb zien schitteren , daar gaan zeker kansen komen .

28 mei 2015 om 22:50

Weet jij of demouge kan spelen?

28 mei 2015 om 22:52

Tja, een hele wedstrijd sowieso niet, maar hij deed wel mee aan de warming-up dus ik had verwacht dat hij nog wel 20 minuten zou spelen. Weet wel dat hij een spuit krijgt.

28 mei 2015 om 22:57

Sfeer was inderdaad goed vandaag. Maar man wat is die Gyasi een waardeloze speler zeg. Iedere bal die hij kreeg was balverlies of een waardeloze voorzet over de grond. Demouge had hier toch niks mee gekund. Die jongen is nog slechter dan Nayib. Die scoort ze wel altijd op de training.

28 mei 2015 om 23:00

Niet elke voorzet was bruikbaar nee, maar er kwamen ook voldoende voorzetten van Jansen en Höcher die bruikbaar waren. Maar goed, is gewoon klote deze 0-1. Gyasi was inderdaad matig vandaag, wisselt redelijke wedstrijden af met hele slechte, helaas.

Op basis van de 2e helft was een gelijkspel verdient en missch zelfs meer nac heeft geen enke uitgespeelde kans geh in de 2e helft

28 mei 2015 om 23:25

Wat ik triest vind , is dat een stel aso nac supporters amok maakt na de wedstrijd Terwijl roda nog heeft gewacht tot dat ze in het stadion waren schaam jullie

29 mei 2015 om 00:15

dat mag je niet zeggen . alleen als de roda supporters eens de bus opwachten , dan moet je eens horen hier . was het in of buiten het stadion ?

29 mei 2015 om 10:23

Je weet ook dat er een baksteen naar binnen is gegooid in een supportersbus? Dat lijkt me toch iets meer aso. Het het liedje 'voor lul in je eigen vak' en 'sukkeltjes' zijn toch niet de echte amokmakers. Tenminste, ik neem aan dat iedereen zich daar toch wel overheen kan zetten. Onterecht gewonnen, maar ben er verdomde blij mee. Zondag nog een keer knallen, dan weten we het zeker. Come on NAC!

Tja hetzelfde verhaal weer als tegen Vvv. Eerste helft gewoon goed met prima kansen en een goede goal. Tweede helft leek helemaal nergens op, maar als we het zondag redden zal ik daar niet om malen. Er telt nu maar een ding en dat is overleven. Nac pakt het gewoon heel slim aan, weet dat ploegen uit de jupiler league niet alles afstraffen en houden het koppie erbij. Zondag nog 1x knallen, want dan zijn we er. Roda waren ook veelal schoten uit de 2de lijn dus zoveel kansen hebben ze ook niet gecreeerd. Hopen dat Swinkels rood krijgt ofzo wat een irritante gozer

3 down 1 to go

Zondag zou een 2-2 waarin Roda alles op alles zet, en NAC met tien man achter de bal speelt en het tenauwernood niet red een hele mooie uitslag zijn. Dejavu, karma..

28 mei 2015 om 23:09

Karma zegt ie, Roda had tenminste nog iets in te brengen vandaag ondanks de 0-1. Emmen had thuis totaal niets in te brengen en bij Roda was het net als Roda zelf ook bagger.

29 mei 2015 om 06:42

@miln dat is volledig vanuit jouw Roda bril geredeneerd.

29 mei 2015 om 10:35

Vanuit mijn Roda-bril, en iedereen met een objectieve bril.

29 mei 2015 om 18:42

Ken jij de betekenis van het woord objectief? Gebaseerd op feiten. Jouw mening is geen feit. Ik heb heel andere wedstrijden gezien dan jij en mijn mening doet niet onder voor die van jou. Emmen was in de tweede wedstrijd veel beter dan Roda en verdiende meer. De eerste wedstrijd was naar mijn mening van beide kanten slecht. Ik vind dat Emmen over 2 wedstrijden gezien de betere ploeg was en ongelukkig is uitgeschakeld.

28 mei 2015 om 23:28

Als het zondag 2-2 wordt blijft nac gewoon in de eredivisie vrolijke vriend!

29 mei 2015 om 06:44

@koempel en dat is precies waar ik op hoop. 0-1 en 2-2 waarin de verliezende club de betere is. Hmmm waar heb ik dat eerder gezien ;-)

29 mei 2015 om 08:17

2-2 en Roda gepromoveerd ? Ik geloof jij begrijpt het niet helemaal.

29 mei 2015 om 18:44

Ik geloof dat jij het niet helemaal begrijpt vriend. Ik hoop dat Roda verliest en NAC zich handhaaft.

29 mei 2015 om 09:43

Zou mooi zijn. Koekje van eigen deeg.

Het had ook 3-0 kunnen zijn.

28 mei 2015 om 23:34

net pas wakker geschrokken en niet gekeken ?

De kortzichtigheid hier is prachtig. Donderdag en zondag werd Roda nog afgemaakt omdat ze na de openingstreffer alleen maar verdedigden. Nu doet NAC hetzelfde en krijgt Roda alle lof omdat het niet achteruit ging zakken.

Wat de wedstrijd betreft een kopie van de voorgaande met de rollen voor Roda-Emmen omgekeerd ten opzichte van Roda-NAC, maar ook nu geld alleen het doelpunt.

Jammer trouwens van die idiote supporters van NAC (een paar) kiest Roda ervoor sportief te zijn en de wedstrijd uit te stellen en ga je nog een gedrag vertonen dat zelfs bij de meest IQ lozen dieren niet voorkomt.

Jammer, volgend seizoen opnieuw proberen te promoveren. Ik geef Roda geen kans in Breda.ook al speelt NAC echt dramatisch slecht. Ze scoren wel en in deze wedstrijden draait het juist daarom.

NAC verdient gewonnen? Als je daar was weet je wel beter..
Mensen die de wedstrijd via een streampje hebben gevolgd laat volgende keer je stem achterwege!

Roda heeft gewoon zeer onterecht verloren. Roda speelde beter dan Nac, als Roda zondag speelt zoals gisteren maar wel de kansen afmaken dan zullen wij winnen! Dit NAC is te kloppen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Roda JC Kerkrade

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.FC Eindhoven21-11
14.Jong AZ19-4
16.Jong PSV16-13
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
R. KlaasenMiddenvelder180
J. CrouxAanvaller181
I. UgboAanvaller1710
R. RoeschMiddenvelder161
T. MuytersKeeper180
N. SourenMiddenvelder160
B. SimakalaAanvaller131
Voor de complete selectie: Clubpagina Roda JC Kerkrade.

29 fans
Verdediger, 35 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 11 december
Zinédine Zidane wil ver gaan voor Jadon Sancho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren