Brood en Hendriksen verlaten NEC voor 'nieuwe uitdaging'

Woensdag, 27 mei 2015 om 18:10Daniel Cabot Kerkdijk

Ruud Brood en assistent-trainer Roy Hendriksen hebben besloten om NEC te verlaten, zo meldt de Nijmeegse club woensdagavond via de officiële kanalen. Ondanks het feit dat beiden een doorlopend contract hadden voor komend seizoen en NEC de twee trainers graag had behouden, hebben zij onafhankelijk van elkaar aangegeven te willen vertrekken.

/

“Ruud Brood en Roy Hendriksen laten hun contracten bij NEC ontbinden en zijn bezig met een nieuwe uitdaging. De club heeft met beide trainers een akkoord bereikt over een gepaste financiële vergoeding voor hun vertrek”, zo laat NEC in een communiqué weten. Onder leiding van Brood kroonde NEC zich afgelopen seizoen tot kampioen van de Jupiler League en werd daarmee promotie naar de Eredivisie afgedwongen.

Brood wordt zeer waarschijnlijk assistent-trainer bij PSV, waar hij het takenpakket van de vertrekkende Ernest Faber kan overnemen. Hendriksen, die vorig jaar op voorspraak van Brood door NEC op de loonlijst werd gezet, gaat nu in onderhandeling met de Engelse club Brentford, om daar als assistent-trainer aan de slag te gaan. De Championship-club is van plan om Marinus Dijkhuizen van Excelsior als hoofdtrainer aan te stellen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door willem1609)

Ik blijf het jammer vinden, maar Brood denkt blijkbaar meer zekerheid of kansen te hebben bij Psv. Hendriksen valt daarmee uiteraard een beetje in een gat, dus logisch dat hij dan ook vertrekt.

Enfin, ik ben blij dat ze NEC zo overtuigend terug naar de Eredivisie hebben geleid. En ook fijn dat ze deze keuze maken voordat het nieuwe seizoen is begonnen. Ik ben wel benieuwd naar de financiële compensatie.

Het lijkt me mooi als Been weer trainer wordt, maar aan de andere kant ben ik bang dat hij dan zou mislukken. Zou toch jammer zijn van een icoon bij Nec.

27 mei 2015 om 18:28

10 keer liever Been dan een andere trainer die NEC en de clubcultuur niet kent. Maar Been is maar een droomscenario daar ga ik niet vanuit. Nec moet in ieder geval geen onervaren trainer aanstellen, die fout hebben ze met Janssen al gemaakt.

27 mei 2015 om 18:48

Is Kluivert niet wat?

27 mei 2015 om 19:26

Nee ik zeg net dat NEC niet de fout moet maken een onervaren trainer voor de groep te zetten.

27 mei 2015 om 20:24

Haha en nog met Kluivert komen...ik denk echter dat Been wel een goede optie zou zijn

27 mei 2015 om 22:05

Wel belachelijk dat een trainer zijn doorlopende contract kan laten ontbinden en op die manier gratis naar een andere club kan. PSV heeft aangegeven niet te willen betalen voor een assistent.

Brood bedankt voor het kampioenschap, maar dit laat zien dat je absoluut geen clubman bent

28 mei 2015 om 11:58

Hij heeft zijn eigen contract afgekocht en waarschijnlijk heeft PSV ook nog iets betaald. Het was dus zeker niet gratis.

Brood zal dus de nieuwe assistent bij PSV worden. Ik heb hem nooit echt gevolgd dus kan iemand (nec fans?) mij vertellen wat PSV in hem ziet waardoor hij een geschikte assistent is bevonden? Wat is zijn visie en waar is hij goed in?

27 mei 2015 om 18:22

Waar hij goed in is? Geen idee, iedere trainer was met onze selectie kampioen geworden.

27 mei 2015 om 18:23

Aanvallend voetbal is wel Brood zijn visie. Verder hebben ze NEC tot aan de laatste wedstrijd scherp gehouden en heeft dan Santos als schaduwspits ontdekt, pakte goed uit. Verder had NEC ook wel het beste materiaal.

27 mei 2015 om 18:34

NEC speelde net als PSV dit seizoen als het op een voorsprong kwam een beetje reactie voetbal . tegenstander laten komen en dan snel in de omschakeling toeslaan. daarin lijken de visie van Cocu en Brood dus wel op elkaar.

En wie gaat dat opvangen..? Ik hoop van harte dat NEC Been kan halen en dat zijn vriend Boekhoorn definitief instapt. Gedroomd scenario maar laat NEC asjeblieft weer een ervaren trainer aantrekken en géén Faber.

Zou Brood hopen dat Cocu eruit wordt gebonjourd, waarom zou je van hoofdtrainer van NEC anders assistent willen worden bij Psv?

27 mei 2015 om 18:25

Euhhh....geld. Salaris in Eindhoven zal aanzienlijk hoger liggen.

27 mei 2015 om 19:30

Ik lees in de regionale media hier dat Brood minder gaat verdienen bij PSV dan bij NEC en daarnaast ook nog z'n eigen contract heeft afgekocht.

Onlogisch? Ja. Maar dat betekent natuurlijk niet dat het niet klopt. In de voetbalwereld gebeuren wel meer gekke dingen.

27 mei 2015 om 18:28

nou , hij gaat van een waarschijnlijk tegen degradatie voetballend nec als verantwoordelijke naar psv waar hij niet eindverantwoordelijk is , de champions league ingaat en ook nog eens meer gaat verdienen . en waarschijnlijk om het kampioenschap gaat spelen .

27 mei 2015 om 18:49

Trainingen met een van de beste spelers. En Cocu over een paar jaar opvolgen.

27 mei 2015 om 19:38

Brood heeft natuurlijk niet de status en trainerscarriere om Cocu op te volgen gok ik zo. PSV zal eerder voor een grotere naam/trainer gaan mocht Cocu weggaan. Bedoel, bekijk de hoofdtrainers van pak m beet de laatste 10 jaar en probeer Ruud Brood daar tussen te zetten. Hoogstens paar wedstrijdjes eventueel als interim, maar ook niet meer dan dat.

27 mei 2015 om 19:02

Als je van reizen houdt kun je maar beter bij de top vier zitten die spelen elk jaar Europees

Goed nieuws voor PSV, dan hoeven ze in ieder geval geen financiele vergoeding te betalen aan NEC. Ik denk dat Faber of De Koning goede opvolgers van Brood zouden zijn.

27 mei 2015 om 18:24

NEC laat Brood niet gaan zonder vergoeding dus ik denk dat ze toch maar het geldbedrag op tafel hebben gelegd.

27 mei 2015 om 18:32

Brood heeft zijn eigen contract afgekocht

27 mei 2015 om 19:27

Zou wel wat geld van PSV bijzitten denk ik, die laten ze echt niet gaan voor een appel en een ei.

Opmerkelijk, Brood is na Van Den Ham vorig jaar de tweede trainer die het hoofdtrainersschap laat gaan voor een assistent functie bij een grotere club. De zekerheid zal wel de doorslag geven daar je bij een promovendus vaak ontslagen wordt als degradatie dreigt om proveren een schokeffect te creeren.

Sneu voor Nec. Kunnen ze weer opnieuw beginnen. Kennelijk hebben ze bij PSV geen vertrouwen in Cocu, anders zet je er toch geen Brood naast! Op zich is Brood een goede trainer, maar is hij wel geschikt voor assistent als je zo lang de baas bent geweest.

27 mei 2015 om 18:31

ze moeten zowieso opnieuw beginnen als je ziet wie er weggaan .

27 mei 2015 om 18:43

Ik snap je reactie niet helemaal alleen brood en zijn assistent zijn officieel weg verder niemand (naast die mensen die n.e.c zelf heeft opgezegd omdat ze eredivisie niet aan kunnen)
Je moet niet alle geruchten geloven he in de winterstop zou n.e.c Ali bijvoorbeeld ook al kwijt zijn geraakt volgens sommige media en hij is er nog altijd..

27 mei 2015 om 18:49

de 3 top spelers gaan weg , neem dat maar aan . en dan is het maar altijd de vraag of het met de nieuwe spelers helemaal klikt . Dat zie je ook vaak met ploegen die het een jaar leuk doen in de jupiler , trainer gaat weg , 1 of 2 spelers die boven het maaiveld gaan weg en je kunt zien hoe je het gaat redden want de chemie is in een keer weg . dit slaat niet zozeer alleen op nec , maar ook op een dord , excelsior en een goahead . zo'n Limbombe , hij heeft al aangegeven dat hij weg wilt , 16 doelpunten die je moet vervangen , ik geef het je te doen .

27 mei 2015 om 19:23

Ik maak me over de sterke van de selectie voor volgend seizoen niet zo druk. Ik weet zeker dat NEC samen met wat investeerders een eredivisie waardige selectie gaan neer zetten. Wel is het met het oog op het halen van spelers belangrijk dat er snel duidelijk wordt wie onze nieuwe trainer wordt.

27 mei 2015 om 19:25

Haha limbombe heeft helemaal niet aangegeven dat hij weg wil, zou het liefst nog een jaar bij NEC in de eredivisie zich willen ontwikkelen. Ali gaat alleen weg voor een mooi bedrag en voor b.v. Rens van Eijden moet er ook maar een club komen die hem weg wil kopen.

27 mei 2015 om 19:32

Haha, 'neem dat maar van mij aan'. Niet om lullig te doen ofzo diekertjedap maar ik neem helemaal niks van jou aan omdat je al meerdere malen hebt laten zien dat je totaal niet over ook maar enigszins de juiste informatie beschikt.

27 mei 2015 om 19:32

Haha diekertje dap, grapjas. Limbombe heeft helemaal niet aangegeven weg te willen. Alireza gaat NEC mooi een paar miljoen mee binnenhalen. Verder behoud NEC de spelers wel, misschien gaat Santos nog weg maar die gaan we niet missen denk ik. De belangrijke spelers als Foor, Breinburg, van Eijden, Ars en Limbombe en Smits lijken te blijven dus ik maak me niet zo'n zorgen. Hoop ook dat de investeerders nu een keer echt instappen. Dan kan het een mooi seizoen worden, degradatie ontlopen lijkt de eerste doelstelling maar wie weet, kijk maar naar promovendi als Pec, Cambuur en Willem II.

27 mei 2015 om 19:44

Achja, laat hem lekker in zijn eigen waarheden leven. Limbombe heeft idd aangegeven graag te willen blijven. Maar dat betekent volgens diekertjedap natuurlijk dat hij wil vertrekken.

Niet helemaal 100 die vent.

27 mei 2015 om 22:25

het is anders gewoon op tv geweest , jullie hebben toch ook kabel ?

27 mei 2015 om 22:26

kan ik dan niet hetzelfde zeggen over jouw kennis van roda ?

27 mei 2015 om 22:29

waarom zouden die investeerders dan nu wel instappen ? ze hebben jullie toch ook gewoon laten degraderen of niet ? dat kwam echt niet omdat jullie zoveel goeie spelers hadden . 1 voordeel : extern mag er niet meer met spelers gehandeld worden .

27 mei 2015 om 22:42

Nogmaals je leeft in je eigen wereld van verzinselen. Het is ten eerste helemaal niet zeker dat de drie topspelers(vraag is dan natuurlijk welke de 3e is na Ali en Limbombe, namelijk Breinburg, Santos, Van Eijden of Foor) weggaan. Wat je zegt over Limbombe is (weer) een verzinsel van jouw kant en eentje die ik met een bron kan ontkrachten. Daarbij hebben clubs als Zwolle, Eagles, Cambuur en Willem II de afgelopen 3 jaar ook veel wijzigingen toegebracht toen ze weer voor het eerst op het hoogste niveau kwamen, hetgeen grotendeels ook goed uitpakte. Daarbij mogen de investeerders gewoon spelers kopen, hetgeen waarschijnlijk ook gaat gebeuren, al helemaal als Boekhoorn erin slaagt Mario Been terug te halen.

Je bent gewoon ontzettend slecht ingevoerd en toch ga je allemaal dingen roepen. Moet je ook eigenlijk maar zelf weten maar denk dat het wel redelijk is om te stellen dat niemand die ook maar een beetje de situatie(s) kent jou ook maar een beetje serieus neemt. Waarom je allemaal onwaarheden komt vertellen is mij dan ook een raadsel, maar aangezien je nogal als een calimero overkomt is het antwoord niet moeilijk te vinden, namelijk iets met voorsprong van 32 punten.....

27 mei 2015 om 22:53

ik heb net ergens een reactie van jou gelezen , ergens waarin je afsluit met de opmerking dat je je conclusies trekt op grond van geruchten , want die reporter was wel vaker goed ingelicht over het gebeuren bij nec . jouw eigen woorden . En dan leef ik in mijn eigen wereld ? moet niet gekker worden . dat van limbombe is gewoon op tv geweest , ik zou niet weten wat ik er mee zou opschieten om dat te verzinnen , voor al omdat het me eigenlijk helemaal niks kan boeien .

27 mei 2015 om 23:16

' dat van limbombe is gewoon op tv geweest'

Is het niet. Alireza heeft tegen FOX gezegd een stap hogerop wel te zien zitten. Limbombe juist niet. Als bewijs een artikel van Omroep Gelderland:

Nijmegen - Anthony Limbombe blonk uit bij NEC tegen De Graafschap.
De Belgische vleugelspits is bezig aan een sterk seizoen en staat in de belangstelling van diverse clubs, waaronder VfB Stuttgart. "ja, dat heb ik ook vernomen. Nee, ik hoef niet weg. Ik denk dat ik hier blijf. Ik wil graag met NEC de eredivisie in."
"ik had vandaag een paar goede momenten. mooie acties en in de combinatie, al was het ook wat minder soms bij balverlies. In totaliteit mag ik er blij mee zijn. Ik heb een redelijk goed seizoen gespeeld, maar het belangrijkste was promoveren."
zondag 12 april 2015 | 17:47 | Laatst bijgewerkt op: zondag 12 april 2015 | 18:17

Terwijl jij stelt:
' zo'n Limbombe , hij heeft al aangegeven dat hij weg wilt'

Dus bij deze is het wel aangetoond dat je dingen verzint.

' ik heb net ergens een reactie van jou gelezen , ergens waarin je afsluit met de opmerking dat je je conclusies trekt op grond van geruchten'

Buiten dat je dus dingen verzint kan je kennelijk ook niet lezen. Ik trek helemaal geen conclusies, som enkel de geruchten op. Weer ben je aan het verzinnen.

' ik zou niet weten wat ik er mee zou opschieten om dat te verzinnen'

Ik ook niet maar toch doe je het.

' voor al omdat het me eigenlijk helemaal niks kan boeien'

Juist ja.

Nogmaals, je zet jezelf echt ontzettend voor lul. En ik heb het nu ook aan kunnen tonen.

27 mei 2015 om 18:39

Vind Brood ook niet echt het type assistent. Vind Brood echt een alfa mannetje . Daarom vind ik het ook een vreemde beslissing.de tijd zal het leren .

Ik begrijp de beweegredenen van Brood ook niet helemaal. Maar het is nu wel zaak voor NEC om snel te handelen mbt een nieuwe trainer. Weet eigenlijk niet eens welke trainers op het moment beschikbaar zijn . Maar Been zou idd wel het meest voor de hand liggen.

Jammer voor NEC dat Brood vertrekt, vond het altijd een zeer degelijke man met veel verstand van voetbal. Ook voor de camera´s altijd heel rustig en kalm. Jammer dat die niet probeert van NEC weer een stabiele middenmoter te maken. Snap niet helemaal het nut om assistent te worden bij Psv.

Benieuwd welke trainer NEC gaat aanstellen. Been lijkt mee meer een romantische keuze, denk niet dat dit gaat gebeuren. Misschien Joop Gall? heeft een goed gepresteerd met Emmen.

Het is natuurlijk te verwachten. Brood heeft uitermate goed gepresteerd met Nec. En al verwacht ik dat NEC Willem II voorbij gaat streven... Wat ik ook hoop! De kans is natuurlijk ook aanwezig dat het misschien mislukt. Bij PVS heeft Brood een veilige plek.want je moet stoppen op je hoogte punt. En het rommelt toch bij Nec. Misschien zitten er nog lijken in de kast waar Brood van weet?

Hendriksen ziet zn ouder voetbalmaatje weer terug. En wie weet presteren ze. Hendriksen kan natuurlijk veel meer winnen in Engeland dan in d mini mouse competitie....

Al met al een enorm logische beslissing!

27 mei 2015 om 22:28

Volgens mij valt het met dat rommelen wel mee. Er moet zeker veel gebeuren voordat het komende seizoen begint, maar daar zijn ze zich bij NEC ook bewust van en willen ze, zeker gezien de financiële situatie, geen overhaaste risico's nemen.

Verder vraag ik me net de redenen voor het vertrek van Brood af. Enige wat ik kan toevoegen is een opsomming van de geruchten en dingen die gister en vandaag in (met name) de, als het om NEC gaat goed ingevoerde, Gelderlander stonden over deze zaak. Het schijnt dat:

- Brood, net als zijn assistent Hendriksen, zijn contract bij NEC heeft afgekocht, hetgeen door NEC inmiddels is bevestigd.
- Brood bij PSV minder gaat verdienen dan bij Nec.
- Brood tegen PSV heeft aangegeven dat hij geen doorlopend contract had cq transfervrij weg kon bij Nec, hetgeen het standpunt van PSV zou verklaren om geen transfersom te betalen toen bleek dat Brood nog 'gewoon' voor een jaar vastlag. Hierdoor ontstond een op z'n zachtst gezegd ongemakkelijke situatie.
- Er ondanks het successeizoen en de tevredenheid er toch (hele) lichte twijfels heersten binnen NEC over Brood en zijn capaciteiten om de club echt verder te helpen in de Eredivisie.
- Brood ontzettend graag in de top van het Nederlandse voetbal en CL wou werken en daarvoor behoorlijk wat over had, hetgeen het toch wel opvallende gerucht van het mindere feit en het inmiddels bevestigde gerucht van het afgekochte contract (deels) zouden verklaren.
- NEC uiteindelijk een 'tevredenstellende afkoopsom' heeft gekregen, PSV weinig tot niets heeft moeten betalen en Brood zijn overgang naar Eindhoven kreeg waardoor iedereen uiteindelijk tevreden is.
- Ernest Faber, Patrick Kluivert en Mario Been drie kandidaten zijn. Laatstgenoemde heeft tegenover Forzanec.nl al gereageerd. Ik quote: “Ik vind NEC een geweldige club. Ik heb er enorm veel plezier gehad, dus daar moeten we dan over praten. De vraag is ook wat de club kan doen en hoe de selectie eruit gaan ziet. Eerste of eredivisie is een wezenlijk verschil.”

Voordat ik alles en iedereen hier over me heen krijg wil ik nogmaals benadrukken dat het geruchten zijn, met de aantekening dat De Gelderlander( lees: de betreffende journalist Lex Lammers) over het algemeen uitstekend ingevoerd zijn binnen Nec. Maar deze dingen leken me wel interessant om te delen voor geïnteresseerden.

Op zich toch jammer, nu maar hopen dat nec een goede vervanger haalt. Ben trouwens wel van mening dat nec een nieuwe keeper moet hebben met smits als nr 1 ben ik bang voor een gevalletje kalle...

Begrijp eigenlijk niet zo goed waarom Brood zo graag de assistent van Cocu wil gaan worden. Tuurlijk is PSV als club een stap voorruit, maar om na zo'n mooi seizoen bij NEC het hoofdtrainerschap aan de kant te zetten boor een bijrol bij PSV kan ik niet rijmen.

Maar goed, wellicht gaat Brood zijn keuze later aan ons toelichten.

Ik ben er niet heel rouwig om. Wens Ruud veel succes bij PSV. Hoop dat NEC Appiah kan behouden. Deze wilde namelijk niet bijtekenen vanwege het gebrek aan speeltijd na zijn blessure.

Als opvolger wellicht Been die de club kent, weet wat er speelt en daarmee om kan gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.NEC0-1
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. Proper Middenvelder10
L. SchöneMiddenvelder10
Pedro MarquesAanvaller10
I. BronkhorstVerdediger10
S. El KarouaniVerdediger10
O. TannaneAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

11 fans
Coach, 59 jaar

In de wandelgangen

Maandag 8 augustus
Manchester United ziet in Guido Rodríguez een goed alternatief als Adrien Rabiot niet haalbaar blijkt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren