Denswil en Vormer veroordelen Anderlecht tot Europa League-deelname

Zondag, 24 mei 2015 om 16:26Daniel Cabot Kerkdijk

Anderlecht had gehoopt tot en met de laatste speeldag mee te doen om de strijd om de landstitel. AA Gent veroverde afgelopen week echter het landskampioenschap en de Brusselaars hebben zondag ook naast deelname aan de Champions League gegrepen. De ploeg van Besnik Hasi was weliswaar in eigen huis te sterk voor de kersverse kampioen, maar het is Club Brugge dat als tweede in de Jupiler Pro League eindigt en daarmee de Champions League ingaat.

Anderlecht - AA Gent 2-1
De ploeg van Hein Vanhaezebrouck schoot pijlsnel uit de startblokken en mocht al in de derde minuut juichen om een knappe goal van Nicklas Pedersen. Een gelukkig doelpunt van Olivier Deschacht herstelde na twintig minuten het evenwicht tussen beide ploegen. Een inzet van Kenneth Saief op de paal en een misser van Aaron Leya Iseka waren de enige momenten van opwinding in het restant van de eerste helft. Zes minuten na rust sloeg Anderlecht opnieuw toe. Brian Vandenbussche kon redding brengen op een kopbal van Praet, maar had geen antwoord op de rebound van Aleksander Mitrovic: 2-1. Omdat Club Brugge ook als winnaar van het veld stapte, moet Anderlecht genoegen nemen met de groepsfase van de Europa League.

Club Brugge - KV Kortrijk 1-0
Een betere start kon de ploeg van Michel Preud'homme zich niet wensen. Na een heerlijke pass van Victor Vázquez rondde José Izquiero netjes af. Op de klok stond slechts anderhalve minuut: 1-0. Club Brugge domineerde het restant van de eerste helft, maar slaagde er niet in om een geruststellend tweede doelpunt te maken. Ook na de onderbreking bleef de gewenste 2-0 uit, maar Ruud Vormer, Stefano Denswil en consorten hielden de minimale voorsprong intact en hebben zich zodoende voor de derde voorronde van de Champions League gekwalificeerd.Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door timoooow)

Verdiend voor Brugge om tenminste door te stoten naar de CL. Hopelijk kunnen ze zich kwalificeren en verrassen zoals Rsca dat deed.

24 mei 2015 om 18:01

Hopelijk valt de loting mee. Twee ploegen in de CL zou voor het huidige Belgische voetbal opnieuw een grote stap vooruit zijn. Misschien blijft Meunier nog wel als ze zich kwalificeren! Alleszins al een goeie spits gehaald met Diaby.

24 mei 2015 om 18:07

Een goede spits voor de Belgische competitie, maar ik heb geen idee hoe die het gaat doen in de CL. Gewoon hopen dat ze hun kern kunnen behouden, zeker Ryan.

24 mei 2015 om 18:13

Nou, ik heb Anderlecht echt verschrikkelijk overschat. Vond ze echt geweldig in de CL. Hun spel en intentie tegen Arsenal. Ze maakte het ons ontzettend lastig. En nu.. niet eens kampioen van Belgie

24 mei 2015 om 19:11

België telt gewoon 5 topclubs. Anderlecht, Club, Standard, Genk en Gent kunnen hier kampioen worden. Zelfs een subtopper die eens boven zichzelf uitstijgt kan dat. Het is dus niet zo dat een kampioenschap voor Anderlecht logisch is.

De Belgische competitie is flink aan niveau aan het winnen. We hebben niet zonder reden al 5 seizoenen op een rij elk seizoen meer punten gepakt in Europa dan de Nederlandse ploegen.

Ik ben blij met een spannende competitie met een brede top. Dat is eens wat anders dan Nederland waar in maart de eindposities al vastlagen in de competitie.

24 mei 2015 om 19:46

Belgie telt 3 topclubs. Anderlecht, Club brugge en Standard.
Anderlecht dat spreekt voor zich, brugge die komen wel terug, dit jaar was het toch al zeer nipt.
Standard is elk jaar outsider, als traditieclub.
Genk zou het moeten zijn, maar die gaan nog enkele lastige jaren tegemoet..
Gent is nu wel kampioen, maar daar is ook alles mee gezegd.

24 mei 2015 om 21:47

Hroeland
CL is quasi onmogelijk. Overleef je de eerste voorronde, dan moe je tegen Leverkusen, Valencia, Utd, zulke ploegen. Nu ja, je weet nooit.

Deroderidder
Gent eindigde twee jaar geleden nog als 12e, da's geen topploeg. Lol.

24 mei 2015 om 22:06

Ja maar we wonnen wel tegen Besiktas en Dnipro schakelt nu eventjes Napoli uit. En Anderlecht tegen Arsenal was ook een bewijs dat er wel wat mogelijk is. Belgische ploegen hebben een stap vooruit gezet, nu nog bevestigen! Je weet inderdaad nooit

25 mei 2015 om 16:53

De CL halen zal zeer moeilijk worden denk ik. Maar brugge heeft ook in de EL afgelopen seizoen toch wel wat geluk gehad met de loting, dus wie weet, misschien nu weer.. In het slechtste geval gaan ze ervoor al uit en hebben ze niks. Dan blijkt die tweede plaats een vergiftigd geschenk te zijn.

Wat is Anderlecht dit jaar toch bagger geworden in de eigen competitie, het wordt denk is maar eens tijd dat er veranderingen plaats gaan vinden binnen de club.

24 mei 2015 om 17:22

En dat Gent kampioen wordt met spelers als Sven Kums.. en zag volgens mij Pedersen..

24 mei 2015 om 17:56

pedersen was heel het jaar geblesseerd, dat was geen basisspeler
maar sven kums is denk ik aan zijn beste seizoen bezig
hij was heel belangrijk voor aa gent dit jaar

24 mei 2015 om 19:17

Pedersen is een bankzitter. En Kums was in zijn eerste seizoen bij Heerenveen de beste speler daar, lul dus niet. Gent heeft een sterke ploeg en zou na Nieuwjaar ook PSV en Ajax geklopt hebben. Heel sterk gespeeld in de terugronde en een verdiende kampioen.

24 mei 2015 om 20:09

Haha ga jij eens heel snel fietsen, Aa gent wint niet van Ajax en al helemaal niet van het PSV van dit seizoen. Dat ze kampioen zijn geworden geeft juist aan hoe slecht jullie competitie is.

24 mei 2015 om 20:17

Ja, onze competitie is zo slecht dat we al 5 seizoenen op een rij elk seizoen meer punten pakten in Europa dan de Nederlandse teams. De Belgische competitie heeft de Nederlandse definitief ingehaald. Jullie kunnen nog spelers komen ophalen die niet goed genoeg zijn voor ons, maar verder zit er niets meer in voor jullie. Maar blijf vooral leven in het jaar 1995.

24 mei 2015 om 23:05

Daarom spelen onze sterspelers denswil en ruud vormer in jullie top?

24 mei 2015 om 23:17

Daarom werd ons afval zoals Vleminckx, Junker, Bulykin en Malki. Allemaal topschutter in jullie competitie.

24 mei 2015 om 17:25

Tot op het einde meegedaan voor de titel en finale van de beker. Ook een mooie parcours in de CL, waar ze moesten doorstoten. Ik zie hier niets baggers aan hoor, gewoon pech. Volgend jaar worden ze kampioen. Gent hun eerste gunnen en dan volgende jaar 4de in 5jaar pakken

24 mei 2015 om 21:50

Volgend jaar eerst eens Brugge graag al zie ik het somber in, mochten Meunier, Ryan en Duarte vertrekken. De rest blijft wss wel.

24 mei 2015 om 17:37

Dat wordt al jaren gezegd..
Anderlecht heeft het laten afweten dit jaar. Wintertransfers vielen zwaar tegen. Marin ondermaats en veel geblesseerd. Rolando heeft ook maar twee degelijke matchen gespeeld. En Conte was ook al snel geblesseerd..

Voor de rest toch een jong voetballend team. Tielemans dendoncker praet zijn jonge Belgen. En achaempong mbemba mitrovic najar zijn allemaal ook nog jong.

De gemiddelde leeftijd van de kern ligt laag. Alleen proto als keeper is 31 ofzo en dan nog deschacht.
Van defour had ik veel meer verwacht. Goed begonnen, maar toch niet de grote leider kunnen worden. En ook weer te veel blessures.

Ik denk dat uiteindelijk vooral hun bank niet sterk genoeg is. Ook veel jonge gasten. Of spelers die het verschil niet kunnen maken..

Ook maar 1 spits die kan scoren. Met cyriac komt het niet meer goed. En kabasele kan het niveau ook niet aan.
En suarez die ook alleen geblesseerd is.

24 mei 2015 om 21:19

Wow 31 nog een broekie man. Ben zelf 30 maar tijd heeft stil gestaan sinds mn 23e ben niks veranderd.

Vorig jaar werd aangekondigd als een overgangsjaar en werden ze onverwachts kampioen.
Dit jaar werd er veel verwacht als je 6 mil aan Defour geeft.
Dan zag je ze uitblinken in de CL en daarna was het goeie voetbal gedaan!
Daarna hebben ze mss 2 goede matchen gespeeld.

Moet dringend wat veranderen in medische staf en met de transfers.
Als je jaren miljoenen zit te geven aan Conté,sylla, Pollet etc smijt je je geld gewoon weg! En dan hun winter transfers die allemaal niet fit of geblesseerd aankomen!
Als je dan ook nog ziet hoe er wordt omgegaan met geblesseerde spelers of dat de kern 3/4 de van tijd niet fit is dan scheelt er daar toch wel iets !

Volgend jaar hopelijk beter! Wel verbazend dat Mitrovic aan 20 goals is geraakt gezien die nauwelijks een deftige voorzet krijgt tijdens de matchen...

24 mei 2015 om 17:33

Mitrovic is ook een wereldspits in wording. Ik hoop voor jullie dat hij deze zomer te behouden is.

24 mei 2015 om 17:39

Een wereldspits gaat hij nooit worden hoor!
Zie wel een mooie toekomst voor hem bij middenmoter/subtopper in Engeland of Duitsland.

Hij mist wat snelheid/explosiviteit en een echte dribbel voor topper te worden!
Hij mist ook nog iets te veel kansen!

Maar gaat zeker wel een goede spits worden! Zeker met de mentaliteit dat hij speelde de 2de helft van seizoen!

25 mei 2015 om 04:17

Maar hij maakt wel zijn kansen ongelooflijk goed af wat ook een enorm belangrijke kwaliteit is. Ik zie hem over heel wat jaartjes wel terechtkomen bij de top 20 van Europa als hij goed begeleidt wordt want vergeet niet dat hij nog maar 20 jaar is, voor hem is er zeker nog heel veel te verbeteren omdat hij erg kneedbaar is...

Naar mijn mening zak Anderlecht steeds verder af .
Gent Kampioen , Brugge derde voorronde van de Champions League gekwalificeerd..
Het schijn dat Vormer er goed speelt bij Brugge. Is naar mening beter gaan,
voetballen als bij Feyenoord al kwam hij daar niet veel aan spelen toe.

24 mei 2015 om 17:41

"naar mijn mening zak Anderlecht steeds verder af ."

Uiteraard na 3 jaar kampioen op rij te worden , dit jaar bekerfinale en meedoen tot voorlaatste speeldag. Dit is vooral mogelijk als hun niveau steeds verder aan het afzakken is ...

Maar ok is jouw mening , ik deel deze allesinds niet !

Over Vormer die werd denk ik vooral verkeerd gebruikt in Feyenoord! Bij Brugge komt die goed tot zijn recht als box-to-box met zijn immense loopvermogen en hij goed positie kiest in de 16!

24 mei 2015 om 18:38

@thebutcher ik deel jou mening wel.
Ik ben een beetje voorbarig om te zeggen Anderlecht zakt steeds verder af.
3 Jaar kampioen op rij is ook wat, Champions League gespeeld.
Mag het een keer dat ze wat afzakken, volgend jaar beter hopen we.

24 mei 2015 om 22:32

@wimklz
wel moet je ook een beetje gelijk geven! Als je ze dit jaar zag prutsen op stilstaande fases en dat ze niet eens een deftige voorzet konden geven

Dus ja niveau was niet geweldig dit jaar

24 mei 2015 om 17:59

Vormer is echt werelds op de 8. Hij loopt zo ontzettend veel en is bij bijna iedere aanval in de box te vinden. Eén van de beste van Club dit jaar!

Blij dat we uiteindelijk Guardado hebben gehad, in plaats van Defour.

24 mei 2015 om 19:22

Ja, tussen die 2 is wel een duidelijk verschil in niveau idd. Niet te geloven dat Anderlecht 6M neertelde voor Defour. Voor dat geld kan je makkelijk 2 spelers halen die beter zijn dan Defour.

Maar goed, ze hebben met Dendoncker toch het grootste Belgische talent op CVM rondlopen. Fantastische speler. Alleen moet die Hasi eens leren Defour, Vanden Borre en Proto niet meer op te stellen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AA Ponte Preta

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.Brusque27-11
15.Vila Nova26-3
17.Vitória23-3
18.Londrina21-11
Voor de complete stand: Serie B
SpelersPositieW
MoisesAanvaller235
ViníciusMiddenvelder190
Richard RodriguesAanvaller170
FessinMiddenvelder164
Voor de complete selectie: Clubpagina AA Ponte Preta.

95 fans
Verdediger, 28 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren