Jonk en Klompe tussen elf geslaagden bij trainerscursus van CBV

Donderdag, 21 mei 2015 om 16:58Erik van Dam • Laatste update: 17:03

/

De KNVB Academie heeft deze week elf trainers officieel welkom geheten in de wereld van bevoegde coaches. Elf man rondden de cursus coach betaald voetbal met succes af en verkregen daardoor hun officiële UEFA-diploma. Als er nu clubs interesse in hen tonen, kunnen zij zonder problemen aan de slag gaan bij die vereniging.

De bekendste naam tussen de elf geslaagden is die van Wim Jonk, hoofd jeugdopleidingen bij Ajax en onderdeel van het technisch hart. Ook François Gesthuizen, die al langere tijd voor de groep staat bij Achilles’29, heeft de cursus met goed gevolg afgelegd. Reinier Robbemond, die dit seizoen werkzaam was bij AZ maar straks naar FC Oss gaat, heeft zijn papieren eveneens op zak.

Roy Hendriksen (NEC), Sipke Hulshoff (SC Cambuur), Tieme Klompe (sc Heerenveen), Rob Maas (Vitesse), Frank Peereboom (Ajax), Robin Pronk (FC Utrecht), Remond Strijbosch (Helmond Sport) en Edwin Petersen (KNVB Onder-16) zijn de overige geslaagden.


Poll

Zie jij een geschikte hoofdtrainer in Wim Jonk?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door falcao)

Hopelijk neemt jonk het gauw over van de boer. Jonk is voorlopig de enige die de fluwelen revolutie tot een succes kan brengen. De boer is daarvoor niet meer de juiste man. Die volgt eigenwijs zijn eigen visie maar dat leidt ondertussen tot het slechtste ajax ooit. Het is leuker om naar de A1 te kijken dan naar het eerste elftal.

21 mei 2015 om 17:10

Hij heeft anders wel 4 titels gehaald en als telkens je beste spelers worden verkocht wordt het er niet makkelijker op.
Volgend jaar gaat het onder De Boer echt wel weer beter.

21 mei 2015 om 17:13

Het gaat ook weer eens een jaartje minder in Amsterdam hoor...

Mens en kinder is toch om gek van te worden, het ene jaar moet De Boer een contract voor het leven krijgen en een jaartje later moet ie weer oprotten..

21 mei 2015 om 17:30

Een jaartje minder ? Dacht al iets van twee

Na twee jaar mogen we toch wel wat kritiek leveren of niet? scc zijn duur en we krijgen vreselijk saai voetbal voorgeschoteld. Man, tegen ADO sprongen we van onze stoel omdat we een keer op doel schoten..

Frank heeft ons 4 titels gebracht, maar dan hoeven we ons daar nog niet op blind te staren. Logisch dat na 2 jaar zulk matig spel men kritiek begin te leveren.

21 mei 2015 om 17:43

Al wekenlang zitten we naar wedstrijden te kijken met een belachelijk laag tempo.. en wat dacht je van het aantal kansen dat we creëren? Of het aantal schoten? En als kers op de taart krijg je tegen Dordt VD Hoorn, Boer en een nederlaag te zien, je zou maar zijn meegereisd.. Het ergste is nog dat niemand gemotiveerd lijkt. Alleen Fischer. Ik snap het wel, je speelt nergens meer om, maar je wil toch winnen en het hoogst haalbare qua punten nog halen? Het is schandalig dat Ajax verliest van de degradant. Hoe vaak heeft Dordt dit seizoen gewonnen? Kom op, een beetje motivatie en positieve agressie en je speelt ze (met alle respect) van de mat. Waar blijven die 6-0 overwinningen? Waar blijven de goals van afstand of in de verre hoek zoals die van Eriksen, of een kopbal zoals die van De Jong? Sinkgraven speelde niet zo lang geleden de sterren van de hemel bij Heerenveen. Zelfs hij lijkt er nu niks meer van te kunnen... De Boer moet hier echt snel wat aan gaan doen..

21 mei 2015 om 19:00

Ligt dat aan de spelers of aan de trainer? Hij heeft ook geen wereldselectie. Dat er af en toe dingetjes anders kunnen, een speler links ipv in de spits of een verdediger anders opstellen dat zal allemaal wel maar dat is niet de oorzaak van het mindere spel. De selectie is niet goed genoeg om het niveau dat nagestreefd wordt te halen.

Dat is dan een fout van diegene die de spelers inkoopt.

Sinkgraven speelde helemaal niet wekelijks de sterren van de hemel. Wat een grap blijft dat toch. Eerst Gouweleew, toen Bilal, Ziyech, Sinkgraven, Narsingh, Assaidi en nu weer Larson. Nee, niemand van die jongens presteerde week in week uit goed. Ze zijn allemaal zo gehypted als het maar kan en Heerenveen profiteert er optimaal van.

Sinkgraven speelde nog geen jaar in het eerste en wordt alweer naar Ajax verkocht voor 6 miljoen. Vervolgens verbaast iedereen zich erover dat hij (ze) nog helemaal niet zo ver is (zijn) als men denkt dat hij is.. Wat een grap zeg, hilarisch.

21 mei 2015 om 19:37

Helemaal met je eens! Ik word doodziek van het gezeik. De Boer werd terecht de hemel in geprezen na de eerste kampioenschappen. Doordat de selectie steeds onevenwichtiger werd, is de klad er in gekomen en nu kan hij er opeens niks van. Dat gestook van de zogenaamde verlosser begint inmiddels ook voor tweespalt te zorgen tussen de trouwe aanhang. Tijd dat niet De Boer stopt maar dat het orakel voortaan op de berg blijft.

21 mei 2015 om 17:40

Vind Jonk juist echt een man voor de achtergrond, die zit nu veel meer op z'n plek dan wanneer hij hoofdtrainer zou zijn en ook iemand die gewoon 20 jaar lang zijn werk kan doen daar.

Ik vind Peereboom juist veel geschikter, ben altijd erg onder de indruk van zijn manier van coachen en trainen. Niet zozeer voor de korte termijn, maar over een jaar of 4 a 5 misschien.. Zit je wel met een periode die men moet overbruggen helaas.. Hopelijk kiezen ze iemand die de gedachtengoed van JC een beetje kan volgen en zetten ze Peereboom erbij als assistent die het over moet nemen na verloop van tijd.. Kan alleen geen geschikt persoon vinden voor die tussenliggende periode.. Misschien Aron Winter? Rijkaard, maar die wil niet denk ik.. Seedorf vind ik te eigengereid.

Edit: vd Brom vind ik ook wel een aardige optie trouwens, maar weet niet in hoeverre hij een aanhanger is van Jc..

21 mei 2015 om 17:41

Ben met jje eens dat het leuker is om naar de A1 te kijken dan naar het eerste.
Maar daar heeft Jonk niets mee te maken die staat niet voor de groep.
En hij wil alleen maar 17 en 18 jarige in het eerste en win je niets dus liever geen Jonk als hoofdcoach van het eerste.

21 mei 2015 om 17:51

Jonk rouleert met Peereboom, Vink en Ouaali en staat zodoende geregeld voor de A1.. Jonk heeft er meer mee te maken dan je denkt.

22 mei 2015 om 01:14

Inderdaad. Of hij het kan overbrengen weet ik niet, maar de manier van voetballen van jonk zelf en zijn visie op het voetbal zijn in mijn ogen op afstand gezien perfect voor Ajax.

Tieme Klompe, topper in spe.

Tja als het zo doorgaat hebben we meer werkloze trainers dan zittende. Weet niet of het nog zo is, maar kan je met de Cios opleiding nog steeds training geven in het betaald voetbal?

21 mei 2015 om 17:46

Is voor mij een tijdje geleden dat ik op cios zat.
Volgens mij kan je op Cios tot 'beloften eerste divisie' je diploma halen. Voor eredisivie moet je nog even doorleren.

Tieme Klompe kan het over een paar jaar mooi overnemen van Lodeweges. Doet het toch goed bij jong Heerenveen ondanks de beperkte spelersgroep.

21 mei 2015 om 17:35

Ik bedoel met beperkt jonge en kleine spelersgroep. Goede spelers/talenten zitten er wel tussen

21 mei 2015 om 19:40

Varga was toch zo'n groot talent? Wanneer gaat die jongen eens doorbreken in het eerste?

De wedstrijden die Jonk bij de A1 coachte vond ik altijd leuk om te zien, er werd dan altijd erg aanvallend gespeeld. Natuurlijk is het dan maar de vraag of hij het bij het 1e kan waarmaken maar op termijn zou hij zomaar eens het roer kunnen overnemen.

Het wordt straks nog dringen met al die potentiële hoofdcoaches in de gelederen bij Ajax. Stam en Jonk zullen het uitvechten na het laatste seizoen van De Boer, Jonk heeft natuurlijk niets voor niets deze opleiding gevolgd. Hij zou de ideale cultuur bewaker zijn voor Ajax denk ik zelf. Misschien hem eerst trainer bij Jong Ajax maken en daarna assistent bij 1 en daarna hoofdcoach? Dan kan krijgt Stam een kans en kan hij rustig gebracht worden.

De Boer moet rustig de tijd krijgen, vier titels kijken of hij weer een titel kan pakken en dan met goed voetbal ook nog, laatste twee seizoenen zijn wel heel pover.. Jonk is de ideale opvolger liever Jonk als Stam!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland
0 fans
Coach, 49 jaar

In de wandelgangen

Maandag 8 augustus
Manchester United ziet in Guido Rodríguez een goed alternatief als Adrien Rabiot niet haalbaar blijkt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren