FC Oss beklaagt zich na afgekeurd doelpunt en ziet VVV doorgaan

VVV-Venlo heeft de eerste ronde van de play-offs overleefd. Het team van Maurice Steijn verdedigde vrijdagavond met succes een 1-2 voorsprong tegen FC Oss en hield het in de terugwedstrijd in De Koel op een doelpuntloos gelijkspel: 0-0. In de volgende ronde is waarschijnlijk NAC Breda de tegenstander. Trainer Robert Maaskant was vrijdag aandachtig toeschouwer in Venlo.

/

Oss had een doelpunt nodig en zocht vanaf het begin de aanval, terwijl de tegenstander voor een behoudende tactiek koos. De eerste grote kans was echter wel voor VVV, maar Jerold Promes en Melvin Platje slaagden er niet in om een voorzet van dichtbij het laatste zetje te geven. Aan de andere kant trof Jorzolino Falkenstein de paal en ontsnapte VVV dus aan een achterstand. Na 32 minuten kwamen de geelhemden opnieuw met de schrik vrij: een snel genomen hoekschop werd door Istvan Bakx voor het doel gebracht en hij raakte de paal. Keeper Niki Mäenpää viel met bal en al in het doel, maar scheidsrechter Richard Liesveld liet doorspelen en boorde Oss daarmee de 0-1 in de neus.

Drie minuten voor rust was het VVV dat smekend richting Liesveld keek, nadat Ramon Voorn in het strafschopgebied naar de grond was getrokken door Jeffrey Ket. Ook dit keer weigerde Liesveld om te fluiten. In de tweede helft waren de beste kansen voor VVV: Luuk Koopmans voorkwam een treffer van Platje, hield later ook Danny Post van scoren af, Guus Joppen raakte het leder bij een kopbal helemaal verkeerd en Randy Wolters had het vizier evenmin op scherp staan. Oss moest nog twee keer scoren, maar kon geen vuist maken en mag daardoor niet verder in het promotie-degradatietoernooi.

Denk jij dat VVV-Venlo nog een ronde overleeft?