Update: Barton ontkent: 'Zij zijn niet verantwoordelijk voor onze degradatie'

Dinsdag, 12 mei 2015 om 17:26Peter Nusselder • Laatste update: 17:26

Joey Barton stelt zich niet altijd even diplomatiek op in zijn uitlatingen en gedrag, maar binnen de lijnen is er zelden iets aan te merken op de instelling van de ervaren middenvelder. Dat kan niet van al zijn ploeggenoten gezegd worden bij het inmiddels gedegradeerde Queens Park Rangers.

/

De vernederende 6-0 nederlaag bij Manchester City betekende zondag dat het doek viel voor de ploeg van trainer Chris Ramsey en dat er een voorlopig einde komt aan het verblijf van QPR in de Premier League. Barton liet zich na afloop in weinig fijnzinnige bewoordingen uit over enkele medespelers, volgens hem ‘rotte eieren die het verpest hebben’, overigens zonder namen te noemen.

De Engelse media menen evenwel te weten om welke vijf voetballers het gaat: Adel Taarabt, Armand Traoré, Mauro Zárate, Mauricio Isla en Eduardo Vargas zouden de spelers zijn op wie Barton doelde en het grootste probleem met dit vijftal was naar verluidt dat ze zich tijdens trainingen bepaald niet van hun beste kant lieten zien. QPR staat op de laatste plaats in de Engelse competitie.

Update 12 mei 17.26 uur - Barton ontkent: 'Zij zijn niet verantwoordelijk voor onze degradatie'
Joey Barton ontkent de berichtgeving dat Adel Taarabt, Armand Traoré, Mauro Zárate, Mauricio Isla en Eduardo Vargas de 'rotte eieren' binnen de selectie van Queens Park Rangers zouden zijn. Dat werd beweerd in de Engelse media, nadat de uitgesproken middenvelder (zonder namen te noemen) de degradatie van QPR toeschreef aan een vijftal spelers. "For the record, ik geloof niet dat zij verantwoordelijk zijn voor de degradatie", reageert Barton via Twitter. "Wel interessant dat deze journalist met dit verhaal op de proppen komt."


Poll

Vind je dat Joey Barton gelijk heeft?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door mimosa)

Nou het zijn een aantal spelers die ik in me hoofd had.. Jammer van die Vargas, want dat is geen slechte speler.. maar in zijn hoofd is die volgens mij echt de beste van de wereld. Als je voor die plekken speelt worden er andere dingen gevraagd van je, en had niet het idee dat deze spelers dan leverde.

12 mei 2015 om 10:18

In je hoofd de beste zijn is niet erg, dat is zelfvertrouwen dat een speler wel kan gebruiken, echter dat je mentaliteit te wensen overlaat wel..

12 mei 2015 om 11:01

Ik vond zijn mentaliteit tijdens wedstrijden juist fantastisch, maar hij vond dat hij meer kon dan hij kan.
Tijdens wedstrijden werkte hij zich 3 slagen in de rondte. Maar hij hij reageerde op bepaalde dingen alsof het allemaal naar hem moest want hij zou het wel oplossen..

Volgens mij niet de 1 keer dat Taarabt een gebrek aan instelling en mentaliteit verweten is.
Had QPR dit seizoen toch wel iets hoger ingeschat dan plek 20..dacht lange tijd dat ze zich nog wel veilig zouden spelen..

12 mei 2015 om 10:24

Speelde Taarabt vorig jaar niet een halfjaar voor Milan? Lijkt me dan toch veel te goed voor de Championship.

12 mei 2015 om 10:28

Taarabt is een paar wedstrijden per jaar fantastisch, de rest sjokt hij over het veld en laat hij niets zien. Echt een enorm getalenteerde speler maar totaal geen instelling of drive om zichzelf te laten zien.

12 mei 2015 om 18:23

Heeft dit seizoen bijna geen wedstrijden gespeeld voor QPR, hoe kan hij dat de schuld krijgen dat ze zijn gedegradeerd?

Hoe doet Fer het bij Qpr?

12 mei 2015 om 10:30

Aardig. Veel geblesseerd geweest ook. Pakt zn goaltjes wel mee, maar geen uitblinker in een toch al vrij bleek elftal. De spelers lijken elkaar niet te begrijpen in het veld. Die spits kan iig wel ergens anders heen.

12 mei 2015 om 10:35

Ik vind Fer wel degelijk de uitblinker. Speelt bijna altijd goed, en draagt het middenveld. Lijkt ook een veel beter schot te hebben gekregen. Neemt ook regelmatig de vrije trappen van afstand, om ze dan kiezelhard in te schieten.

12 mei 2015 om 11:01

Ja en nooit een goal te maken...Fer is net als de rest van het team gewoon heel het seizoen ondermaats bezig

12 mei 2015 om 11:02

Ja het hangt er een beetje vanaf wat je een uitblinker vindt, denk ik. Hij is zeker wel een van de betere en ik vind het nog steeds een goeie speler, maar tegelijkertijd is hij ook niet de speler gebleken die dit team op sleeptouw heeft kunnen nemen. Wat ik jammer vind, want met zijn power voetbal past ie perfect in de PL

12 mei 2015 om 13:41

@futureboss

Jouw reactie klonk zo spectaculair dat ik dacht het zal toch niet waar zijn. Ik heb het dus even opgezocht, Fer heeft dit seizoen twee keer gescoord. Dat klinkt toch gelijk wel minder niet?

12 mei 2015 om 18:33

Ik had het anders moeten formuleren. Met kiezenhard in te schieten, bedoelde ik dat hij de vrije trappen ontzettend hard op goal ramt. Iedere vrije trap die ik van hem gezien heb kwam tussen de palen, of op de paal of lat. Zo bedoelde ik het.

Excuses hiervoor. Ik wilde ook niet zeggen dat hij in een keer alles binnen schiet of dat hij alles perfect doet. Mijn lofzang was ietwat overdreven. Hij behoort in ieder geval tot de beste spelers van Qpr. Maar goed, wat zegt dat.

12 mei 2015 om 11:16

Weet iemand wat Fer ongeveer verdient in Engeland? Waarschijnlijk klinkt het heel raar, maar kan Feyenoord hem niet terughalen als vervanger van Clasie / Vilhena? Hij is nu twee jaar achter elkaar gedegradeerd en het lijkt me niet dat hij in de Championship wil voetballen. Die degradaties zullen (Engelse) clubs uit het rechter rijtje best afschrikken en voor de clubs uit het linker rijtje komt hij niet echt in aanmerking. Het zou wat zijn en wellicht voor beide partijen (Fer & Feyenoord) een oplossing!

12 mei 2015 om 11:26

Wat ik kon vinden is zijn salaris $2.437.500

12 mei 2015 om 14:09

Dan houdt het voor Feyenoord dus sowieso al op. Veel te hoog salaris.

12 mei 2015 om 17:44

@ Pietjansma

Mag ik vragen waar je die informatie vandaan hebt?

Ik ben zelf namelijk regelmatig op zoek naar het salaris van een speler maar kan het niet altijd via google vinden..

12 mei 2015 om 19:11

Klopt, Fer gaat echt geen 1,5 miljoen inleveren... Zat ook maar te dromen

Waarom spelers wegsturen? Waarom? Voetballers zijn verwende kleuters met miljoenen op zak die moet je aan kunnen die moet je temmen als je dit niet kan of niet doet dan loopt het uit de hand. Dit ligt niet puur aan hun zelf maar puur aan hun leiders ( coach ) ik durf wel zweren dat deze zelfde spelers dit niet zouden doen bij een coach als Mourinho of Ancelotti.

12 mei 2015 om 10:54

Misschien is er ook wel een reden dat deze spelers niet onder Mourinho of Ancelotti spelen. Ik denk dat de coaches in te top precies weten wat voor speler ze halen, niet alleen qua kwaliteit, maar ook qua mentaliteit. Qua talent kan een Taarabt prima mee bij Chelsea, maar een Mourinho gaat geen energie steken in een speler die vanuit zichzelf niet de juiste motivatie heeft om iedere dag alles te geven. Heeft niets met temmen te maken, als ze zelf al niet de motivatie hebben om er alles aan te doen hoef je er niet eens aan te beginnen. Zeker omdat er genoeg spelers zijn met evenveel kwaliteit en talent die wel die motivatie hebben.

12 mei 2015 om 17:52

Heb jullie alle twee een plusje gegeven omdat ik het idd met jullie beide eens ben.

In feite komen jullie posts ook op hetzelfde neer, namelijk dat het voor een groot deel aan de coach ligt.
Danwel al bij het inkopen, of bij het leiden/runnen van de selectie.

Overigens kan ik wel begrijpen dat je een speler met een belabberde mentaliteit eruit schopt.

Tja ze zouden eens naar het bestuur moeten kijken. Er is behoorlijk wat geld beschikbaar en elk jaar staat er weer een team met redelijk grote namen die niet samen kunnen spelen. Daarna krijgen een paar spelers de schuld en begint het volgende seizoen weer met net zo'n chaotisch samengesteld team. Begint behoorlijk lachwekkend te worden. Misschien dat ze met de degradatie nu eindelijk eens aan een echt team gaan werken.

Fer was nog wel ok. Niet super maar ook niet slecht. Denk wel dat Fer naar een nieuwe club in de PL gaat. Mischien een Sunderland of iets dergeljjks

12 mei 2015 om 10:44

Dan kan hij beter een club in een ander land gaan zoeken, anders mag hij volgend jaar weer gaan voetballen om degradatie te voorkomen.. Hij moet gewoon een stabiele middenmoter gaan zoeken, Everton, Southampton of Swansea iets in die richting..

12 mei 2015 om 11:02

Probleem is dat die clubs er niet op voorruit gaan met een Fer

12 mei 2015 om 11:22

Dan zou ik,als Fer zijnde, mij afvragen of ik in de juiste competitie speelde,ieder jaar degraderen lijkt me niet iets waar je later met plezier op terugkijkt

12 mei 2015 om 16:16

Als je gewoon een halve ton per week verdient zal het hem denk ik niet uitmaken.

12 mei 2015 om 16:19

Dat krijg je in Duitsland,spanje of Italie bij een stabiele middenmoter ook wel..

12 mei 2015 om 18:36

@ Pietjansma,

Zou Leroy Fer niet een goede speler zijn voor bijvoorbeeld een club als Sevilla?

Hij zal daar niet om degradatie strijden, zal meespelen voor Europees voetbal, meestal rond eindigen ze tussen de derde en de zesde plaats en vooral in de Europa League presteert Sevilla altijd wel goed.

Ik denk wel dat Fer het niveau van Sevilla aan kan en dan zullen er waarschijnlijk weer van die mensen komen die dan zeggen dat Fer al voor de tweede keer gedegradeerd is, maar dat komt heus niet door Fer.

Fer was dan niet de beste speler, maar juist daarom is hij geen slechte speler. Mensen die doen net alsof Fer degene is die Norwich City en Queens Park Rangers bij de hand moest nemen en in z'n eentje moest behoeden voor degradatie, maar daarvoor heb je een heel elftal nodig en Fer heeft het niet geweldig gedaan, maar ook niet slecht.

Bij Sevilla zal Stéphane Mbia waarschijnlijk vertrekken en Fer lijkt mij een prima vervanger voor hem.

Queens Park Rangers heb ik al vanaf het moment dat ze zijn overgenomen door die rijke eigenaar, nooit een hecht team gevonden. Ze hebben de afgelopen jaren aardig wat geïnvesteerd en ik had verwacht dat Queens Park Rangers nu rond deze tijd een middenmotor in Engeland zou zijn, maar ze presteren gewoon dramatisch.

De enigste twee spelers die mij wel kunnen bekoren bij Qpr, zijn Charlie Austin en Leroy Fer.

Ik snap de frustratie van Barton wel. Als je zelf alles geeft om QPR in de Premier League te houden is het heel frustrerend dat een paar mensen het laten lopen. Dit moet je echter wel intern bespreken en niet via de media. Misschien is dat wel gebeurt, maar heeft het vijftal hun gedrag niet verandert. In dat geval zou ik als club ingrijpen en zware maatregelen nemen. Jammer dat QPR eruit gaat, maar waren dit seizoen kwalitatief het slechts. Paar aardige spelers als Austin en Fer, maar verder is het niet veel.

12 mei 2015 om 11:39

Hij geeft dan mischien wel alles, maar is zelf alles behalve goed genoeg voor de PL. Het is makkelijk de schuld af te schuiven op anderen, terwijl je zelf ook deel uitmaakt van een team. Je wint met zn allen en verliest met zn allen. Daarnaast spelen Varges / Isla en Fer beneden hun nvieau, kunnen makkelijk een stapje hogerop.

Ben benieuwd wat Fer doet. Lijkt me niet dat hij op het 2e niveau wil acteren.

12 mei 2015 om 10:34

Fer doet hetzelfde dat hij bij Norwich deed vorig seizoen toen ook die degradeerden: verkassen. Staat een afkoopsom in zijn contract die geactiveerd wordt bij degradatie... Hoe hoog die is, geen idee.

12 mei 2015 om 11:42

Echte clubman die Fer.

Ik denk dat ze bij QPR inmiddels wel kunnen concluderen dat hun beleid van spelers met grote namen weghalen bij grote clubs Niet werkt. Zo'n Isla, prachtige speler, maar je moet je toch afvragen wat een dartele flankspeler van een Italiaanse kampioensploeg bij een Engels degradatieclubje komt doen, behalve dan zijn geld ophalen.

Goh wat verrassend dat Taarabt ertussen staat Xd

Dat dit soort figuren überhaupt de kans krijgen om op zo'n niveau te voetballen is mij nog altijd een raadsel. Kan absoluut geweldig voetballen, maar hoe vaak laat hij dat nou zien? 2 misschien 3 keer per een heel seizoen? En wat krijg je ervoor terug als club..... Een ongeïnteresseerd iemand die de kantjes er vanaf loopt tijdens de training en nauwelijks presteert tijdens de wedstrijden.

12 mei 2015 om 10:43

lijkt me sterk dat hij Taarabt er ook mee bedoeld...

die jongen heeft amper gespeeld dit jaar seizoen en de coach liet m zelfs vaak buiten de selectie. dus die heeft in ieder geval geen invloed gehad hierop...

12 mei 2015 om 11:05

iemand die niet in de selectie zit zit wel nog gewoon in de kleedkamer bij de trainingen he. die kan wel degelijk de sfeer beinvloeden.

12 mei 2015 om 10:45

Hij zit al jaren bij Qpr, deed het in de Championship erg goed, na de promotie heeft hij inderdaad geen sodemieter meer laten zien, maar als hij zijn dag heeft is hij de beste van Qpr. Volgens mij hebben ze al wel geprobeerd hem kwijt te raken maar wil niemand hem meer hebben.

12 mei 2015 om 11:46

'maar als hij zijn dag heeft is hij de beste van Qpr'

Precies hier doel ik op. 'als' hij zijn dag heeft... helaas heeft hij dat bijna nooit...

12 mei 2015 om 19:27

Weet ik, ik gaf ook meer een verklaring waarom hij er nog zit Hij had een tijd geleden nog wat vaker zijn dag, de laatste 2 jaar amper meer. Hij was te goed om gratis weg te laten lopen maar laat nu zo weinig zien dat niemand hem meer wil hebben...

Dus Barton klaagt over rotte appels, noemt geen namen en dan weten de Engelse media natuurlijk om welke 5 het gaan.

Ongelooflijk dat je met dit materiaal ergens onderaan staat.

Alle aankopen van QPR in de afgelopen 2 jaar dus eigenlijk?

QPR hoort naar mijn mening ook niet in de PL thuis en vind het ook geen leuk team om naar te kijken, met uitzondering van de schoten van Fer. Ik ben vooral benieuwd naar Watford en Bournemouth volgend seizoen, misschien komen er dan weer leuke jeugdspelers voorbij.

QPR lopen veelal overbetaalde net-niet talenten.

12 mei 2015 om 12:51

Philips is ook nog wel leuk, en Austin ook.

Taarabt wil niet eens meer bij QPR spelen hij is een CL waardige speler jammer dat het zo gaat met hem.

12 mei 2015 om 11:41

CL-waardig? Hij laat nergens ook maar iets zien. Overal is die alleen maar te zwaar en lastig. Kom op, een beetje nuance en objectiviteit mag wel.

12 mei 2015 om 12:17

Heb je hem afgelopen seizoen bij Milan gezien tegen Atletico in de CL. Hij heeft bij het Milan van Seedorf echt wel zijn stempel gedrukt hoor

Is het niet Rotte appels?

Was de degradatie maar af te schuiven op een vijftal spelers. Dan was het probleem zo opgelost. Het hele probleem is al begonnen bij degene die verantwoordelijk is voor de transfers. Afgeserveerde vedetten van topclubs, gemengd met exotische huurlingen en een handje vol waardige voetballers. Stuk voor stuk overbetaald. Blinde ambitie heeft men bij QPR. Er ligt geen plan, er is geen structuur en het geld rolt de verkeerde kant op. Het beste voorbeeld is Taraabt. Gozer heeft nog nauwelijks iets gepresteerd, oogt 9/10 wedstrijden ongemotiveerd, heeft een mentaliteit waar een straatschoffie nog jaloers op is en is alleen op geldjacht.

Afgegleden vedettes. Die Isla en Zarate waren in de Serie A toch zeer talentvol. Alleen voor de poen naar QPR gegaan natuurlijk. Waardeloos, en jammer, want ze hadden op papier gewoon een elftal wat rond de 12e plek zou moeten kunnen spelen.

Barton moet ook maar eens naar zijn eigen kijken. Want volgens mij is het zo als je verliest dat je dan met het hele elftal verliest en ik vind het erg onsportief van hem om te wijzen naar medespelers. Voetbal is nog altijd een teamsport en dan moet je je ook zo gedragen. Ook mede dankzij Barton is QPR weer gedegradeerd. Vargas is niet voor niets eigendom van Napoli en Isla van Juventus daar kom je niet zomaar eventjes binnen wandelen. En Traoré, Zarate en Taarabt zijn ook niet de minste voetballers. Taarabt was nog speler van AC Milan geweest. En ook bij Milan kom je niet zomaar binnen. Daar moet je wel kwaliteiten voor hebben. Dus Barton niet meer zo onsportief praten over je medespelers. Denk het dan maar zonder uitspraak.

12 mei 2015 om 14:42

Ik denk dat juist omdat die spelers zo getalenteerd zijn Barton recht van spreken heeft. Ik weet vrijwel zeker dat Barton het over hun mentaliteit en inzet heeft. Als de beste spelers van de ploeg heel erg laks zijn tijdens de trainingen word niemand er beter op. Barton is ook een speler die altijd alles geeft tijdens wedstrijden en altijd op het randje speelt. Dan begrijp ik dat het hem iriteerd als andere het niet eens proberen.

Misschien gek om te zeggen, maar als je die namen van de "rotte eieren" ziet staan zou je denken meer dan genoeg kwaliteit om op een fatsoenlijke plek te eindigen in de Premier league.

Maar goed zulke spelers moeten uiteraard wel klikken met de rest van de groep en andersom.

Taarabt beschuldigen terwijl die gast sporadisch dit seizoen bij de selectie zit van Qpr
QPR heeft gewoon geen visie en koopt en huurt alles wat los en vast zit. De directie dat is je rotte ei meneertje Barton die trouwens ook bekend staat als een speler met gedragsproblemen.

Het tekent het wanbeleid dat wordt gevoerd bij Qpr. Kwalitatief gezien zijn echt wel slechtere teams in Engeland maar QPR slaagt er telkens in om de verkeerde types binnen te halen bij de club.

Zarate is nog wel het toppunt. Bij West Ham had hij al een verkeerde instelling en gedoe met Allardyce maar toch haalt QPR hem weer binnen. QPR moet voor jonge talentvolle jongens gaan met een goede mentaliteit ipv voor afgegleden vedettes die de kantjes er vanaf lopen.

Ik vond Dunne altijd een beest achterin. Een echte ier met een winners mentaliteit en keiharde duels.

12 mei 2015 om 13:16

En het record van meest eigen doelpunten, als ik me niet vergis.
Zo traag als stront en een draaicirkel van een vrachtwagen vanwege z´n lompe lijf.

Nee, dat is niet het niveau wat QPR moet nastreven.

Barton was in balbezit met afstand de slechtste speler bij QPR. Enige zelfreflectie kent hij niet, jammer.

Spelers als Barton, Isla, Vargas, Austin en Fer zullen wel weg willen en kunnen. Benieuwd wie ze ophaalt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

QPR

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.QPR661
Voor de complete stand: Football League Championsh...
SpelersPositieW
I. ChairMiddenvelder399
R. DickieVerdediger383
J. DunneVerdediger383
S. JohansenMiddenvelder351
C. WillockAanvaller357
A. AdomahMiddenvelder332
L. DykesAanvaller338
Voor de complete selectie: Clubpagina QPR.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina QPR.

57 fans
Coach, 39 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren