'Jelle presteert niet voldoende, we gaan het er rustig over hebben'

Dinsdag, 12 mei 2015 om

NAC Breda is door een nederlaag bij AZ veroordeeld tot het spelen van nacompetitie en het is nog maar de vraag of Jelle ten Rouwelaar in de strijd tegen degradatie zal gaan keepen. De doelman maakte dit seizoen al vaker een weifelende indruk en ook tegen AZ zag hij er bij twee tegengoals niet goed uit. Een keeperswissel wordt niet langer uitgesloten door Robert Maaskant.

/

Maandag benadrukte de coach nog dat Ten Rouwelaar niet geslachtofferd zal worden, maar dat de goalie ter discussie staat, is duidelijk. "Als een speler niet voldoet, wordt er naar zijn prestaties gekeken", zegt Maaskant in het Algemeen Dagblad. "Dat geldt ook voor Jelle. We hebben de ervaren Gábor Babos achter de hand en gaan het er eens rustig over hebben."

"Jelle presteert de laatste weken niet voldoende, maar hij is een fantastische sportman en die passeer je niet zomaar", benadrukt Maaskant nog wel. NAC sluit het reguliere seizoen aankomende zondag af tegen FC Groningen en de verwachting is dat het dan zal gaan spelen met de elf namen die het ook moeten gaan doen in de nacompetitie. Ten Rouwelaar weet dus snel waar hij aan toe is.


Poll

Robert Maaskant moet Jelle ten Rouwelaar passeren


Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door nacbreda4live)

"jelle presteert de laatste weken niet voldoende, maar hij is een fantastische sportman en die passeer je niet zomaar", benadrukt Maaskant nog wel."

Hij presteert al het hele seizoen dramatisch en het feit dat ie een goede sportman is lijkt me geen legitieme reden om hem in de basis te houden. Is Babos nog van enig niveau?

12 mei 2015 om 09:54

Ik vond babos in zijn laatste jaren bij nec een prima lijnkeeper, maar had bijna elke wedstrijd wel een slippertje. Toch straalt babos meer uit aangezien hij geen bierpens heeft.

12 mei 2015 om 10:58

Ja Robert, het is zo'n geweldige sportman dat ie met een bierpens onder de lat staat en daardoor als een bejaarde naar afstandsschoten van 35 meter duikt.

12 mei 2015 om 14:58

Precies de reden dat ze gaan degraderen: geen lef bij trainers en bestuur. Ze kunnen een voorbeeld nemen aan wat er bij FC Eindhoven gebeurd!

De laatste weken? Heel het jaar al. En het lijkt ook wel of die 10 kilo is aangekomen.

Lijkt me niet meer dan logisch als Maaskant wisselt van keeper.
Ten Rouwelaar als keeper voor een club als NAC was tot dit seizoen niet verkeerd. Alleen dit seizoen is hij geen moment in vorm geweest. Als keeper moet je punten pakken voor en club in degradatienood. Dit seizoen heeft hij alleen, maar punten gekost. Vind het wel laat als hij nu pas wordt vervangen.

Een fantastische sportman met een bierbuik.....

Onmiddellijk eruit halen die clown, zonder hem stonden we allang veilig.

NAC moet Mikko Rahkamaa halen dan zijn er volgend jaar geen keepersproblemen.

12 mei 2015 om 11:20

Haha wablief? Als je op niki maenpaa (puntjes weggelaten) zou ik het de volgende keer even opzoeken. Anders ben ik benieuwd wie die keeper dan precies is.

12 mei 2015 om 11:25

Je hebt blijkbaar geen idee waar ik het over heb en daarom zou ik je willen verzoeken Mikko Rahkamaa en zijn katachtige reddingen eens op te zoeken. Je reageert zonder enige voorkennis en dat vind ik bijzonder pijnlijk en frustrerend.

12 mei 2015 om 12:12

Vertel dan wie dat is?

12 mei 2015 om 12:53

Sorry hoort minit, maar Mikko heeft al 6 jaar niet meer gespeeld. Lijkt me niet handig die op te stellen..

12 mei 2015 om 13:41

hahaha Minit, ben je serieus met deze opmerking? Reageren zonder enige voorkennis vind jij frustrerend en pijnlijk? Rahkamaa heeft sinds 2009 geen club meer en is ondertussen 34 jaar.. Met welke voorkennis kun jij zeggen dat het een prima keeper is voor nac?

12 mei 2015 om 14:22

Waar haal je het lef vandaan Rahkamaa een werkloze voetballer te noemen. Sinds 2009 heeft hij onder contract gestaan als reservekeeper en keeperstrainer bij FC Inter in Finland. Deze supersub is dus niet alleen 'n aanwinst in het doel maar vooral ook in de kleedkamer. Ik merk dat je de Finse competitie niet volgt en dat is niet erg.

12 mei 2015 om 14:30

Nee die volg ik inderdaad niet en dat lijkt me ook niet zon probleem. Een keeper die al 6 jaar niet zelf meer speelt, hoe kun je dat zeggen dat hij bij nac zo aan de bak kan?

Het is wel gebleken met ter rouwelaar dat alleen een aanwinst in de kleedkamer je nog steeds punten kan kosten in het veld. Dus nogmaals mijn vraag, met welke voorkennis kun jij zeggen dat het een prima keeper is voor nac?

Jelle is er persoonlijk verantwoordelijk voor dat nac nacompetitie speelt. Met een normale eredivisiekeeper waren ze er in gebleven.

Natuurlijk moet deze matige keeper gepasseerd worden, veel slechter kan het heus niet worden. Kijk naar Heracles, die Telgenkamp bakte er ook niets van en zijn vervanger (bram Castro) blijkt een uitstekende keeper te zijn die echt punten heeft gepakt de afgelopen maanden waardoor Heracles zich wél handhaaft.

12 mei 2015 om 10:21

Castro is, statistisch gezien, één van de 5 beste keepers van de Eredivisie. Ten Rouwelaar bungelt in die lijstjes al 2 jaar ergens onderaan.

Was ooit het grootste keeperstalent van Nederland, die Ten Rouwelaar. Werd een gouden toekomst voorspeld toen hij naar PSV kwam. Het is er nooit uitgekomen, vooral omdat hij totaal niet met druk en verantwoordelijkheid om kan gaan.

13 mei 2015 om 16:43

Heeft nog in de selectie van Oranje gezeten dus is er wel degelijk uitgekomen. Bovendien keepte Jelle een aantal jaar geleden gewoon zeer goed. Wat betreft een keeperswissel, lijkt me geen slim idee. Babos heeft sinds zijn terugkeer geen officiële wedstrijd meer gekeept en is al aardig oud, en Noppert is te licht bevonden.

Als een speer Hahn huren van Feyenoord.
Babos de nacompetitie.
Volgend jaar Werner in de goal!

Jelle is op zijn snel retour.
Met hem heb je vovolgend jaar weer hetzelfde probleem!

12 mei 2015 om 20:58

Erwin Mulder lijkt me juist een leuke keeper voor Nac. En die is transfer vrij en wilt veel spelen. Hahn zal wel liever bij Pec Zwolle willen blijven en Jelle kan als 2e keeper aan blijven bij Nac.

Kan Maaskant gelijk zijn eigen functioneren bespreken, want hij presteert zelf ook niet voldoende.

Typisch weer Maaskant om hier mee te komen beetje een wit voetje bij de supporters proberen te halen. Ben je mooi te laat mee!

Laatst stond ik met een jongen te praten en hij maakte mij echt aan het lachen. Want hij zei die Ten Rouwelaar is eigenlijk helemaal niet zo slecht hoor. En hij was echt serieus. Ik zei echt meen je dat nou hij is helemaal niet goed man waadeloze keeper. Ik heb ik gelijk of niet? Mede dankzij Jelle hebben ze punten verspilt. En spelen ze nu nacompetitie. Voetbal is een teamssport en wijzen naar spelers is erg onbeleefd en onsportief. Maar bij NAC moet je echt een uitzondering maken. Want Ten Rouwelaar heeft echt schuld aan het verspelen van de kostbare punten.

12 mei 2015 om 13:01

Oké man.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
L. IlićMiddenvelder184
A. VerschuerenMiddenvelder172
F. StokkersAanvaller173
S. van HooijdonkAanvaller165
S. CustersKeeper00
C. KramerKeeper00
N. OlijKeeper180
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

Nederland
21 fans
Keeper, 38 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 6 december
Ousmane Dembélé houdt alle opties open. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren