Davids gaat alsnog overstag en treedt in voetsporen van Seedorf en Stam

Maandag, 11 mei 2015 om 09:20Peter Nusselder • Laatste update: 09:10

Het is goed mogelijk dat Edgar Davids in de toekomst als trainer aan de slag gaat in de Eredivisie. De voormalig middenvelder, die tussen december 2012 en januari 2014 al wel in Engeland werkte als coach van Barnet, gaat in mei van start met een aangepaste cursus Coach Betaald Voetbal.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk je dat Edgar Davids een goede trainer wordt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door de toekomst)

Heerlijk zou het zijn een trainer met een persoonlijkheid die spelers veel kan leren. Het is alleen jammer dat jongens als Kluivert, Seedorf en Davids door hun huidskleur nooit de echte waardering hebben gehad bij het Nederlands publiek waardoor zij niet snel een club in Nederland zullen krijgen. Mensen vergeten wel eens dat zij echt parels waren voor het Nederlands voetbal. Het is te hopen dat zij in het buitenland een club zullen vinden

11 mei 2015 om 09:43

Jjj zegt dat het door hun huidskleur komt. Ik twijfel daar aan (al kan het helaas wel meespelen). Seedorf is een grootheid die pas net is gestopt met zijn spelerscarriere. Iedereen in Nederland ziet Davids als een zeer eigenwijze man die een heethoofd kan zijn. Kluivert was tijdens zn carriere bepaald geen onbeschreven blad. Zou het niet meespelen dat clubs dergelijke uithangborden liever niet hebben?

11 mei 2015 om 09:49

Veel trainers zijn nou niet bepaald een uithangbord voor een club. Mario Been had ook zijn streken en werd Pittje Bel genoemd, maar dat weerhield niet zijn trainers carrière. Danny Blind die met drank achter het stuur een ongeluk veroorzaakt wordt trainer bij de grootste club van Nederland. Guus Hiddink die een strafblad heeft krijgt in Nederland elke club die hij zou willen. Ik vind het geen toeval dat zij blank zijn.
Davids is inderdaad een heet hoofd, maar was Gertjan Verbeek dat ook niet?

11 mei 2015 om 09:56

Ik kan er inderdaad niet echt veel bedenken die in NL in de eredivisie hebben getraind. Rijkaard, Henk Ten Cate, Fraser en misschien nog wel enkele. Maar het is inderdaad wel opvallend weinig in ieder geval t.o.v. de blanke coaches.

Wat toch wel een gek is als je naar de samenstelling kijkt van de NL samenleving. Hieruit kan je toch wel een bepaalde conclusie trekken.

En ook is het gek dat veel clubs een grote naam zoals Kluivert niet aandurven. Natuurlijk heeft hij een ongelukkige verleden met een aantal bizarre jeugdzondes. Maar in het buitenland zouden zulke grote namen gewoon een kans krijgen. Kijk bijvoorbeeld naar Engeland!

Zelfs Seedorf heeft al AC Milan mogen trainen.

11 mei 2015 om 10:08

@ijsmuts

Ik kan ook aantal trainers/assistenten opnoemen die geen onbeschreven blad hebben, over Davids kan ik het eens met je zijn, maar kan ook een aantal heethoofden noemen die het gewoon goed doen als trainers, Simeone is een groot voorbeeld.

We kunnen ook tal van voorbeelden blijven noemen waarom donkere coaches niet aan de bak komen maar het feit blijft dat Uiterlijk/huidskleur/achtergrond/gewicht/homo of niet Homo etc. altijd wel parte spelen bij het aannemen van iemand. Onbewust maak je altijd een keuze waarbij zulke factoren parte spelen, hoe hard sommige het ook ontkennen maar het is gewoon iets wat zo is.

11 mei 2015 om 10:39

Donkere coaches zijn inderdaad ondervertegenwoordigd, maar als je bedenkt dat vrouwen 50 procent van de beroepsbevolking zijn, is het gebrek aan vrouwen nog schokkender. Slechts 1 profclub in Europa heeft een vrouw als trainer! Ook zijn er ruim een miljard Chinezen overal op de wereld, maar nergens in Europa zit een geel getinte medemens op de bank. Ook het aantal Noord-Afrikaanse coaches is laag, lager nog dan het aantal donkere coaches.

11 mei 2015 om 10:31

@neverbackdown

Ik ben het met je eens dat die drie, met name Seedorf veel te weinig waardering hebben gehad. Maar zo zijn er wel meer voetballers die weinig waardering hebben gekend denk bijvoorbeeld aan Makaay. Ik vind het dan ook wel erg makkelijk om het op hun huidskleur te gooien.

Daarbij vergeet niet hoe Kluivert zijn carrière begon en hoe hij en Davids vaker negatief in het nieuws is gekomen. Denk daarbij aan betrokken zijn bij een dodelijk ongeval of herhaaldelijk fysiek geweld en zo nog wel meer.

11 mei 2015 om 10:48

neverbackdown, heb jij inzicht in de diversiteit op het gebied van etniciteit bij de cursus Cbv? Blijkbaar wel, want je trekt een conclusie die je alleen kunt maken als je weet hoeveel donkere mensen zich aangemeld hebben voor de cursus en hoeveel er daadwerkelijk geslaagd zijn. Als er namelijk niets op de arbeidsmarkt is, is het ook nier mogelijk voor clubs om uit donkere trainers te kiezen. En tuurlijk ik ken ook de namen die je noemt, maar dat is procentueel gezien niks vergeleken met wat er in de afgelopen jaren is geslaagd voor de cursus.

Ik ontken dus niet dat het met huidskleur te maken heeft, maar ik ben benieuwd of je je mening op basis van feiten hebt gebaseerd of puur op onderbuik gevoel.

11 mei 2015 om 11:12

@neverbackdown

Dat is een aanname, waarschijnlijk gevoed door een minderwaardigheidscomplex.

On: Davids was een speler met veel agressie en toewijding. Net als Simeone, die het ook niet slecht doet. Ik vraag me alleen af of Davids de capaciteiten heeft een groep te managen.

11 mei 2015 om 11:50

in het bedrijfsleven zie je ook bijna nergens donkere mensen als directeur of leidinggevende...het zal toch ergens mee te maken hebben lijkt me, niet alleen met discriminatie hoor...daar is het de tijd niet meer voor

in seedorf zie ik wel een goede trainer/coach, in davids zie ik dat helemaal niet...veel te agressief persoon en ik twijfel aan zijn denkvermogen

wel respect voor beide, seedorf heeft dat wel te weinig gekregen vanuit nederland, want hij was 1 van de grootste voetballers die we ooit hebben gehad

11 mei 2015 om 12:21

Seedorf en davids waren gewoon lui in het nederlands elftal. Kluivert heeft alle waardering wel gehad. Even als rijkaard. Gullit en zelfs een aron winter. Aan de huidskleur kan het dis niet liggen

11 mei 2015 om 15:10

Ja dag, dat ligt niet aan hun huidskleur. Van Bronckhorst krijgt nu toch ook gewoon zijn kans? Fraser toch ook? We moeten nu niet overdrijven..

Goeie zaak en ik ben benieuwd of een club het met hem aandurft. Zou het graag zien trouwens. Vorige week het bericht dat donkere coaches worden geweerd bij clubs en dat dat te maken heeft met discriminatie. Zou kunnen, maar ik sluit niet uit dat clubs Davids liever niet als boegbeeld hebben. Steeds meer clubs vinden goede pers en een degelijke uitstraling belangrijk. Bij Davids weet je van tevoren niet wat er gaat gebeuren lijkt me.

Het is goed dat de Knvb een aangepaste cursus biedt voor dit soort jongens. Het zou inderdaad zonde zijn als dergelijke jongens verloren zouden gaan voor het NL voetbal.

Wel zie ik in Davids geen geschikte trainer maar wel een voortreffelijke assistent. Dit omdat ik Davids altijd zeer zwak heb zien optreden als het om de media gaat. En dat is tegenwoordig gewoon een belangrijk onderdeel in het huidige voetbal.

Maar hopelijk heeft Ajax straks een leuke functie voor hem waar hij niet veel te maken krijgt met de media.

Nou Ajax, kom er maar in!

11 mei 2015 om 10:42

Hahaha, dan zal er eerst weer een revolutie plaats moeten vinden. Davids stond namelijk aan de zijde van de tegenstander, weet je nog?

Ik gun Davids echt het allerbeste en hij zal ook van meerwaarde zijn voor een boel clubs. Echter lijkt het me ook verstandig een beetje "normaal" op tv te verschijnen. Een club als Cambuur, Utrecht, Twente of NEC gaat toch geen veredelde filmster voor de groep zetten.
Doe eens normaal, laat die vedette zonnebrillen achterwege als je op tv bent. Neem een voorbeeld aan Jimmy, die maakt een veel betere indruk.

De racisme kaart trekken is grote onzin, ophouden met die "slachtoffer" onzin.

Draagt davids die grappige bril eigenlijk nog?

als fred rutte voor de camera kan staan, dan zie ik davids t echt ni slechter doen hoor. die dude heeft gewoon de tv kantine gehaald.

Weet eerlijk gezegd niet of Davids zn geweldige coach zou zijn. Schijnt toch een kerel te wezen met aardige kapsones, bezit veel temperament en kan zomaar ineens uit zn slof schieten. Toch een persoon met een gigantische handleiding. Hoop dat ik me vergis en dat hij het heel goed gaat doen, hopelijk maakt dat ook de weg vrij voor meer donkere coaches. Ik geloof niet dat het discriminatie is, maar kan me wel voorstellen dat ze huiverig zijn. Wat zijn de mensen waarmee ze kunnen worden vergeleken? Dat kan weinig tot niet, omdat ze vaak zelf geen interesse hebben in zn baan. Vind het overigens zonde dat Kluivert nu een 'klote' baantje als bondscoach van de Antillen heeft.... Had toch wel verwacht dat hij bij een eredivisieclub aan de bak kon, ivm met zn verleden als assistent bij o.a. v Gaal. Toch niet de minste!

11 mei 2015 om 13:52

@conti Weet eerlijk gezegd niet of Davids zn geweldige coach zou zijn. Schijnt toch een kerel te wezen met aardige kapsones, bezit veel temperament en kan zomaar ineens uit zn slof schieten. Toch een persoon met een gigantische handleiding. dat kan je van van gaal ook zeggen, die is hierin de extreemste voorbeeld van, maar dat maakt van hem nog geen slechte trainer, wim kieft zei het vorige keer ook over trainers als guardiola, dat gestoorde en irrationele van hen maakt van ze de beste trainers van de wereld. en ik moet dat ook beamen.

11 mei 2015 om 14:11

@ Mattetouan

Heb je gelijk in, helemaal mee eens. Alleen ben ik van mening dat de personen die jij noemt een uitzondering zijn die de regel bevestigen. Davids is echt een heel moeilijk mannetje en is zelfs rancuneus te noemen, waar ik Pep en Louis niet van beticht. Als Davids jou niet mag, dan wel een hekel aan je hebt, heb je een gigantisch probleem. Als trainer dien je dat uit te schakelen en ben bang dat Davids dat niet kan. Daarnaast vind ik Davids nou niet bepaald een personage van intelligentie op voetbalgebied. Waar ik Louis en Pep zeker inhoud vind hebben op voetbalgebied.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2224 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

131 fans
Middenvelder, 48 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren