Marseille houdt hoop op CL-voetbal levend na spectaculaire slotfase

Olympique Marseille heeft zijn eerste thuiszege sinds 31 januari geboekt. l’OM maakte zondagavond twee late doelpunten tegen AS Monaco en won daardoor met 2-1 in het Stade Vélodrome. Het team van Marcelo Bielsa staat nu nog maar twee punten onder nummer drie Monaco en mag dus blijven hopen op deelname aan de derde voorronde van de Champions League. Nummer vijf Saint-Étienne heeft evenveel punten als Marseille en doet dus ook nog helemaal mee om een plek in de top drie.

/

Olympique Marseille - AS Monaco 2-1
Marseille hoopte zijn eerste thuiszege op Monaco sinds december 2007 te boeken, maar kende een dramatische start. Na 46 seconden schoot João Moutinho van afstand raak en daardoor kon de thuisploeg direct achtervolgen. De Portugees maakte voor het eerst als speler van Monaco in twee wedstrijden op rij een doelpunt. Marseille kwam in de eerste helft amper tot kansen en werd bij het rustsignaal hard uitgefloten. Via Bernardo Silva waren de gasten nog dicht bij de 0-2, maar hij raakte de paal. In de tweede helft speelde Marseille wederom niet veel klaar, maar na het uitvallen van Aymen Abdennour werd Monaco kwetsbaarder en na tachtig minuten viel de gelijkmaker. André Ayew kopte op aangeven van Romain Alessandrini raak: 1-1. Diezelfde Alessandrini maakte er na 87 minuten ook nog 2-1 van.

/

Saint-Étienne - Olympique Nice 5-0
Saint-Étienne is bezig aan een uitstekende reeks. Door de overwinning op Nice heeft men maar één van de laatste elf wedstrijden in de Ligue 1 verloren. Zonder Ricky van Wolfswinkel kwam ASSE na 25 minuten op 1-0: Loïc Perrin kopte prachtig raak uit een hoekschop van max Gradel. De aanvoerder maakte daarmee alweer zijn zevende doelpunt in de Ligue sinds de start van het seizoen 2013/14. Jérémy Clément bepaalde de ruststand op 2-0 en scoorde voor het eerst in 12.797 minuten in de competitie. Nice begon best aardig aan de tweede helft, maar incasseerde na rust nog drie goals. Mevlut Erding tekende na een goede actie voor de 3-0 en Gradel en Kévin Monnet-Paquet maakten de vierde en vijfde treffers. Saint-Étienne speelt dit seizoen nog tegen Évian en Guingamp.