Guardiola niet gediend van commentaar: 'Hij kan beter z'n kop houden'

Vrijdag, 1 mei 2015 om 16:16Matthijs van Laar • Laatste update: 16:22

Josep Guardiola kan de lol van het commentaar van Borussia Dortmund-verdediger Sebastian Kehl niet inzien. Nadat Bayern München liefst vier keer op rij een strafschop miste en daardoor sneuvelde in de halve eindstrijd van de DFB Pokal, merkte Kehl op dat Guardiola er goed aan doet om wat meer te trainen op het nemen van penalty's. "Mijn advies aan hem: als je 35 punten achterstaat in de competitie, kun je beter je kop houden", reageerde hij geprikkeld.

/

Daarmee liet de Spaanse coach van de grootmacht uit Beieren weten bepaald niet gediend te zijn van de opmerking van Kehl, die de uitlatingen bij wijze van plagerij deed. Guardiola benadrukte vervolgens nog eens het enorme verschil tussen zijn ploeg en het elftal van Jürgen Klopp. "We kunnen nu rustig oefenen op strafschoppen, want we hebben de Bundesliga al gewonnen", sneerde hij.

Voor Klopp zelf had hij wel mooie woorden over. "Ik wil hem feliciteren met het bereiken van de finale van de beker. Ik heb nog nooit iemand uitgelachen, ook niet als wij winnen. Ik heb ook nog nooit de schuld bij iemand anders gezocht als we van Dortmund verloren, maar dit keer vond ik dat ik twee goede redenen had om er iets van te zeggen", aldus Guardiola.Gerelateerd

Meer sportnieuws

64 reacties (laatste reactie door kishna43)

Wat een kleuter is die Guardiola toch ook. Als hij nou gewoon een gevatte opmerking terug maakt ipv als een gepikeerd kind te reageren was zijn reactie niet zo triest geweest....

1 mei 2015 om 16:31

Volledig akkoord.
Hier mee kunnen we ook zien dat een groot trainer niet altijd een groot mens is.

1 mei 2015 om 16:34

Nou ik vind die van 35 punten toch aardig gevat. Ook die van wij hebben nu alle tijd om te oefenen, omdat we al kampioen zijn aardig gevat. Buiten dat heeft hij ook gewoon gelijk. Als je zo bedroevend presteert is het niet heel handig om commentaar te leveren op anderen. Iets met balk en splinter.

1 mei 2015 om 16:39

Als je van een ploeg verliest die 37 punten achter je staat zou ik zelf ook mijn kop houden

1 mei 2015 om 17:01

Wat zeg je hier nou. Kehl is de gene die iets zei he. Het is een reactie erop. Kehl had zich gewoon niet moeten bemoeien met wat Bayern moet doen en wat niet.

1 mei 2015 om 17:33

Ik snap de drukte niet. Je kan wel verwachten dat een provocatie beantwoordt wordt, aan de andere kant kun je van een pro als Guardiola verwachten dat hij er niet op in gaat. dat hij dit wel doet boeit niet, maar het zou m sieren als hij dat in de toekomst anders zou doen.

1 mei 2015 om 17:36

Kehl maakt een leuk grapje. Daar zou een normaal mens gewoon op reageren, of je het een leuke grap vindt of niet.

1 mei 2015 om 17:44

Ik zou er ook opgefokt van raken. Een super club is net om de hoek, top spelers vallen een voor een uit, uit de beker getrapt en daarna komt een of andere speler vertellen dat degene zijn werk beter moet doen ( het kan ook zo zijn, maar niet op zo een moment )

1 mei 2015 om 19:24

Helemaal mee eens, Guardiola heeft ook makkelijk praten met een begroting van 3x zo hoog. Ik denk dat deze man zichzelf in recordtijd aan het afbranden is. Ik stoor me vreselijk aan hem en kan me niet voorstellen dat mannen als Rummenigge hem nog pruimen. Het voetbal onder hem is in elk geval niet beter geworden dan obder Heynckes

Pep even in Mourinho-mode zie ik, maar uiteindelijk heeft hij gewoon gelijk.

Wat een naar mannetje word dat zeg die Guardiola, hij kan totaal geen kritiek ontvangen en als hij aangevallen word krijg je gewoon keihard commentaar terug. Sorry maar je kan het toch ook gewoon gepast beantwoorden en er een klein geintje van maken. Bijvoorbeeld dat je als antwoord geeft dat Meneer kehl moet leren titels te winnen??

Vind dit een beetje kinderachtige reactie, en het begint een beetje een lichte vorm van een gek aan te nemen

1 mei 2015 om 16:41

Nee want zeggen dat Kehl moet leren titels winnen is niet kinderachtig?!

Prima reactie van Guardiola, laat Kehl zich lekker met zijn eigen team bemoeien. Zoals Guardiola aangeeft, hebben die wel grotere problemen.

1 mei 2015 om 16:43

Dat is toch wat ie in andere woorden zegt? Moraalridder

1 mei 2015 om 16:53

Het gaat om de manier van brengen. Dat van "zijn kop houden" is gewoon overbodig. Als hij het volgende had gezegd, was er niets mis mee: "Dortmund staat 35 punten achter, dus volgens mij hebben zij belangrijkere dingen aan hun hoofd". Hij blijft hiermee beleefd en hij deelt toch een kleine sneer uit net als Kehl.

1 mei 2015 om 17:04

Oke misschien breng ik het ook niet helemaal super over maar ik bedoel te zeggen dat het ook wel wat netter kan als hou je kop. Kijk ik weet niet of kehl het met een gekke bek zij of dat hij het echt bedoelde om Guardiola te fucken maar alsnog een grote coach zoals Guardiola moet zich niet laten kennen door een speler als Kehl dat zou hem trouwens ook gewoon een betere indruk geven naar buiten toe

1 mei 2015 om 18:09

Smk88,

Guardiola zegt natuurlijk niet 'zijn kop houden'. Dat is slechts de Nederlandse vertaling van een site. Hij zei: 'dan kan hij beter stil zijn'. De essentie blijft hetzelfde, maar de connotatie verandert op positieve wijze.

1 mei 2015 om 19:19

Dat heeft Pep ook niet letterlijk gezegd. Hij hield namelijk een vinger voor zijn mond. De wijze waarop hij zich uitdrukte was heel beschaafd.

1 mei 2015 om 20:04

Dat klopt inderdaad. Als volgt: 'kehl, wann du hast 35 punten hinten (vinger voor de mond) ist besser nicht sprechen''.

En ik maar denken dat Guardiola op de tweet van Verheijen heeft gereageerd..

haha die man is echt overspannen bezig de laatste tijd..

1 mei 2015 om 17:12

Guardiola reageert scherp.
Dat is voor jou reden om hem een psychopaat te noemen? Waarom verwijt jij Guardiola van iets over iets waarop hij reageert, terwijl jij idioot reageert op iets wat niet eens aan jou gericht is?
Weet jij wel wat het woord psychopaat betekent? Blijkbaar niet slimmerik!

1 mei 2015 om 17:31

Guardiola kan het gewoon niet hebben dat er een grapje wordt gemaakt. De laatste tijd draait die helemaal door

1 mei 2015 om 18:24

Ramsey, dat begrijp ik maar hij verliest in die wedstrijd 2 belangrijke spelers en dan komt iemand die een flauwe grap maakt, dus reageert ie, en dan wordt hij aan de schandpaal genageld. Hij geeft scherp antwoord, maar dat zou iedereen doen als hij of zij geirriteerd zijn.

Even laten zien wie de baas is. Ik kan er wel van genieten, Pep laat zich zelden verleiden tot dit soort uitspraken. Des te mooier dat hij het nu wel een keertje doet, en terecht ook

1 mei 2015 om 16:34

niet helemaal terecht als kehl de opmerking met een knipoog heeft gemaakt.

ben een groot bewonderaar van pep, maar laatste tijd komt ie toch paar keer negatief in het nieuws. Lijkt beetje gestrest. Siert hem niet

1 mei 2015 om 16:37

Hij zegt dat hij alle tijd heeft omdat hij op hun voor staat, dat is toch lache haha. Alleen jammer dat hij zegt dat Kehl zn kop moet houden, getuigd toch wel van wat stress inderdaad

Misschien kan jij beter je kop houden als je verliest van een ploeg die 35 punten achterstaat...

1 mei 2015 om 17:01

Idd, bovendien heeft dat niets met de opmerking van Kehl te maken.

1 mei 2015 om 17:17

Sorry hoor Rikkie. Maar wat jij zegt slaat nergens op. Dus omdat Bayern 35 punten voor Dortmund staat kunnen ze niet van hen verliezen? Er was helemaal geen aanleiding voor Kehl om dit te verkondigen ook niet 'grappenderwijs'. Dan vraag je er gewoon om om van repliek gediend te worden. Eerst was Guardiola de schijnheil en nu hij met harde woorden komt is het ook niet goed. Rare mennekes hier op voetbalzone.

1 mei 2015 om 23:06

Na pingels want dat kan niet een keer gebeuren wil je zeggen ...

Ik weet niet hoor maar ik heb eerder wat met Mou dan met deze 'ideale schoonzoon' schijnheilig doen heletijd hoe kan je weer zo sneer uit delen naar BVB.
Guardiola is een zielige man goede trainer daar niet van maar hij slaat door !

1 mei 2015 om 17:15

Zeg es hoe kan Kehl dit zeggen grap of geen grap

Wat een overspannen reactie vooral omdat Kehl nog gelijk had ook. Guardiola is de laatste tijd echt raar bezig.

Ahh, eindelijk n keer niet schijnheilig en nep, maar gewoon zeggen wat ie denkt. Dit zie ik graag.

Hopelijk pakt Dortmund de beker, dan spelen zij in de Supercup komend seizoen tegen Bayern.

Goede trainer!

Echte sukkel en kneus als mens!

Stumpertje! Dan doet mourinho het vele malen leuker

1 mei 2015 om 16:35

mourinho reageert juis al jaren kinderachtig en sneu.
Pep lijkt de laatste tijd wel erg veel last van stress te hebben, want t siert hem niet hoe hij nu geregeld in het nieuws komt

Kehl is toch een middenvelder of tegenwoordig een verdediger?

Arrogante kwal. Goede trainer. Niet beter dan b.v. van Gaal of Mourinho.

Eindelijk zegt hij eens gewoon wat hij denkt in plaats van een politiek correcte uitspraak. Kan het wel smaken en hij heeft nog gelijk ook.

Ik zou zelf mijn kop houden als ik eruitlig tegen een ploeg waarvan ik een voorsprong van 35 punten op heb.

1 mei 2015 om 17:02

Tja, het is ook het enige wat er voor Dortmund nog te winnen valt dit jaar. Guardiola heeft natuurlijk gewoon gelijk dat Kehl zich met zijn eigen zaken moet bemoeien. Als je 39 punten hebt behaald, wat sinds 2008 niet meer zo dramatisch voorkwam en uit de CL ligt dan kan je beter je mond houden. Dat Guardiola dit zo hardop zegt is niet zoals hij is en oogt gestrest deels vanwege de blessures. Het is echter niet zo dat hij ongelijk heeft.

"We kunnen nu rustig oefenen op strafschoppen, want we hebben de Bundesliga al gewonnen." Ze konden voor de wedstrijd tegen Dortmund toch ook al op strafschoppen oefenen, want voor die wedstrijd hadden ze ook al de Bundesliga gewonnen
On: wel kinderachtig van Guardiola zeg. Kehl zei het gewoon voor de gein en Guardiola reageert hier, integendeel, serieus op.

Ik snap Guardiola in deze 100%. Er is niks ergers dan een slechte winnaar.

Wat een rare onderontwikkelde antwoorden hier. Als Guardiola na een verloren wedstrijd een opmerking maakt aan het adres van een persoon die zijn werkwijze min of meer aanvalt, ben je direct een naar persoon. Deze reactie op deze manier uit context plaatsen zegt een boel over het empathische vermogen. Dus eerst nadenken en vervolgens reageren. Eigenschappen en persoonlijkheid kun je niet beoordelen op basis van 1 uitspraak.
Daarnaast gun ik Klopp wel een prijs bij zijn afscheid. Hoop te zeerste dat Dordmund de beker binnen zal halen.

Ach Kehl zal het met een dikke knipoog bedoeld hebben en dat Pep zo reageert had ik niet van hem verwacht. Misschien dat de vele blessures en de druk van de halve finale CL toch een beetje aan hem knagen.

Toch wel een paar zielige mensen. Die Pep alleen willen neerhalen. Get a life

1 mei 2015 om 17:33

Misschien moet jouw maatje Pep een leven zoeken buiten voetbal. Die man is ongezond geobsedeerd, gestrest en eng perfectionistisch.

1 mei 2015 om 17:38

Voor sommige is voetbal leven, wat verwacht je anders. Hij is nou eenmaal een coach. Hoe het aangepakt wordt hangt toch echt van Bayern en niet door een paar leventjes hier

Guardiola is een fantastische trainer. Ik ben fan van hem en van bayern maar snap niet dat mensen hier op de site dat blijkbaar reden genoeg vinden om hem te verdedigen. Het is een verschrikkelijke vent soms en dan moet je dat ook kunnen zeggen toch? Het is een foute reactie van hem, klaar. Wel gek dat iemand die zo ver voor staat, zo veel stress "lijkt" te hebben.

1 mei 2015 om 18:19

Guardiola is een fatsoenlijke en intelligente man op persconferenties. Normaliter reageert hij dus ook op die manier, maar hij maakt hier een uitzondering. Dat kan prima door de bocht en vooral als je ziet dat hij niets kwetsend zegt. Het is gezonde banter.

Irritante man, die Guardiola. Kan werkelijk niets verdragen of hij lijkt zwaar overspannen te raken. Die stress is blijkbaar op zijn spelers overgeslagen want als twee mensen uitglijden vanaf elf meter zit er wat mis. Wel heerlijk dat die Neuer de penalty miste. Wat een hoogmoedswaanzin met die keeper zeg. Altijd op de middellijn staan a la. Maar een penalty gaan nemen? Doe normaal.

Wat hoop ik dat Dortmund voetballes gaat krijgen in Berlijn van Wolfsburg.
Dan ben ik benieuwd hoe Kehl zal reageren.
Overigens vind ik de reactie van Tobias Schweinsteiger een mooi antwoord op de reactie van Kehl per tweet. Hij publiceerde foto's van zijn broer na de overwinningen op het voorbije wk. Dat maakt Schweinsteiger zo speciaal. Ik heb nog geen enkele speler van Dortmund gezien die een tegenstander troost.

Ik ben het er helemaal mee eens, maar Pep had dit beter af kunnen handelen. Een bericht of belletje naar Kehl zou al goed zijn (als hij er echt zo mee zit), maar zelfs dat zou ik zelf niet gedaan hebben.
Lekker de eer aan jezelf houden en niet reageren op zo'n provocerende opmerking.

Kehl kan denk ik bij de Dortmund aanhang niet meer stuk natuurlijk. Toch heerlijk als je van de grote rivaal de coach zo uit zijn tent kunt lokken.

Kan je beter zo een Ron Jans hebben die er een dan een grapje van maakt en klaar. Kehl zegt volgens mij niks ergs dus je kan er ook normaal op reageren.

1 mei 2015 om 18:37

Laffe opmerking van pep. Ze hebben notabene heel dortmund leeggekocht verdomme.

1 mei 2015 om 20:02

2 spelers... Serieus?

2 mei 2015 om 19:27

Wel de 2 beste spelers.

Ik vat de compliment naar Klopp niet.

Vind t wel een leuke reactie van Guardiola alleen mocht hij van mij wel lacherig reageren ipv van geirriteerd

1 mei 2015 om 18:49

Guardiola zegt het ook lacherig. Dat kun je zien op de beelden, die je op Youtube kunt vinden.

Oooooooooowwww. Dat vind ik mooie reactie ook al.is het hard maar wat maakt.die dfb pokal nou uit daar red je niet veel mee.beter worden ze kampioen

Aahw wat zielig voor Pep, werd je daar een beetje boos na die reactie te hebben gekregen?
Je kan wel zeggen dat ze 35 punten achterstaan in de competitie en dat jullie kampioen zijn, maar dan betekent het toch dat Dortmund geen partij voor je zou moeten zijn? Noch in de reguliere speeltijd noch in de penaltyreeks heb je Dortmund kunnen verslaan.. dus je moet zelf eens je grote bek dicht houden meneertje Pep. En Kehl heeft inderdaad gelijk dat jullie moeten oefenen op penalty's het was dramatisch! Maar ja jullie stonden toch 35 punten voor op dortmund, hoe kan je dan toch verliezen? Omdat je geen trainer naar je hart bent!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
B. GlückUnknown
M. NeuerKeeper90
N. SüleVerdediger90
S. GnabryMiddenvelder96
Voor de complete selectie: Clubpagina Bayern München.

288 fans
Coach, 54 jaar
SeizoenClub
2015- Liverpool
2008-2015 Borussia Dortmund
2001-2008 FSV Mainz 05
Laatste voetbalnieuws

Solskjaer: ‘Dit is de zwartste dag in mijn geschiedenis als speler en trainer’

Ole Gunnar Solskjaer zit na de ontluisterende nederlaag van Manchester United tegen Liverpool (0-5) in zak en as. De trainer spreekt tegenover de officiële clubkanalen van 'de zwartste dag' die hij...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren