‘Bayern probeert schuld altijd bij de scheids te leggen als wij ze verslaan’

Woensdag, 29 april 2015 om 12:46Peter Nusselder

Bayern München dacht dit seizoen voor de ‘treble’ te gaan, nadat de landstitel binnen werd gehaald en er in de halve finale van de Champions League twee ontmoetingen met Barcelona op het programma staan. Die vlieger gaat echter niet op voor der Rekordmeister, want Borussia Dortmund knikkerde de ploeg van trainer Josep Guardiola dinsdag na penalty’s uit het Duitse bekertoernooi.

/

Nadat Bayern via Robert Lewandowski op voorsprong was gekomen, tekende Pierre-Emerick Aubameyang namens de bezoekers voor de gelijkmaker en in de verlenging kwam geen verandering meer in die 1-1 tussenstand, zodat een strafschoppenserie moest uitwijzen welk team zich zou plaatsen voor de eindstrijd van de DFB-Pokal. Dat werd Borussia, na liefst vier missers van de thuisploeg.

Bayern was van mening dat de bal al tijdens de reguliere speeltijd op de stip had gemoeten, omdat Marcel Schmelzer hands zou hebben gemaakt, maar die geluiden konden op weinig sympathie rekenen bij BVB-middenvelder Sebastian Kehl. “Bayern probeert de schuld altijd bij de scheidsrechter te leggen als wij ze verslaan”, geeft de routinier aan in gesprek met Sky. “Om dat nu te doen, is echt onzin.”


Poll

Ben je het met Sebastian Kehl eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door andrev.d.)

Serieus? Dat was gewoon volleybal. Duidelijke penalty.

29 april 2015 om 14:04

Hij had de arm langs zijn lichaam en maakte geen slaande beweging naar de bal. Dus absoluut geen penalty.

29 april 2015 om 14:14

Raymond, ben je nu serieus.
Je ziet dat hij bewust naar de bal gaat met zijn arm. 100 % strafschop, net zoals bij Lewandowski.
Bayern mag hier absoluut kritiek op hebben, want dit zijn cruciale fases in de wedstrijd.

29 april 2015 om 14:49

En dan met je arm langs je lichaam met je hele lichaam naar de bal. Duidelijk opzet.

29 april 2015 om 14:58

Het was een penal, maar doet niks af aan de klasse die dortmund de tweede helft liet zien. Alonso en benatia hadden allebei 2x geel moeten zien, en kampl wordt een tweede kaart aangenaaid door schweinsteiger. Over de gehele wedstrijd gezien een terecht gelijkspel en vooral heel komisch om bayern zo te zien falen in de strafschopserie. Met als toppunt die arrogante neuer; "ik laat het wel even zien". Kortom; Berlin Berlin wir fahren nach Berlin!

29 april 2015 om 17:06

Serieus, ik vind het mooi dat Borussia Dortmund wint (bayern wint al te veel), maar als je dit als onopzettelijk hands wilt bestempelen dan houdt het wel een beetje op.

Kijk het nogmaals:

https://www.youtube.com/watch?v=a9i-QFo1Y5g

Bal gaat er langs en je ziet hem met de arm naar de bal gaan om die tegen te houden. Heel bewust.

29 april 2015 om 18:48

Wat mij meer stoorde was dat de bal alsnog goed voor Muller uitkwam, maar hij allang richting de scheidsrechter aan het rennen was. Als hij gewoon doorgaat schiet hij die bal er alsnog in. Kan je daarna rustig vertellen dat het hands was. Die Guardiola mogen ze ook lekker een wedstrijdje van de tribune laten kijken, vergelijkbate actie met Klopp vorig jaar in de CL tegen Napoli, krankzinnig.

Maar het was nu gwn echt de schuld van de scheids hij moest de b gwn op de stip zetten en dan stond het 2-0 en won bayern het zeker

29 april 2015 om 13:00

Ze hadden 4 penalty's gemist, wie zegt dat ze die in de reguliere tijd wel hadden gescoord?

29 april 2015 om 14:24

Troy. Op basis van het feit dat Thomas Muller die zelden een pingel mist er toen nog op stond.

29 april 2015 om 13:00

Op basis waarvan stond het dan 2-0? Op die geweldige penaltyreeks is dat gebaseerd? Waar er welgeteld nul in gingen? Ik vind dat altijd zo makkelijk praten. Dortmund speelde de eerste vijf kwartier met gierende hartkloppingen en speelden minder. Daarna hebben ze aangetoond Bayern onder druk te kunnen zetten en een gefrustreerde Guardiola langs de lijn te krijgen. Toen ik hem zag tegen Lewandowski begreep ik echt niet wat die man mankeerde.

29 april 2015 om 13:28

Buiten dat het een terechte pingel was vind ik het toch mooi dat ze er uit liggen al was het alleen maar voor die trainer die 90 minuten als een idioot langs die lijn staat te gebaren daar wordt ja als speler toch gek van en hij wordt volgens mij ook niet eens meer serieus genomen .

Aan de lachwekkende strafschoppenserie te zien had Bayern die pingel ook niet gemaakt, als ze hem kregen. Zijn terecht uitgeschakeld, moeten verder niet zeiken. Misschien nog wat op strafschoppen trainen...

29 april 2015 om 13:06

Guardiola wisselde wel heel vreemd.. Muller is een zekerheidje voor pingels ook.
Maar het was ook echt een duidelijke handsbal, duidelijke 11 meter

29 april 2015 om 13:08

Je weet dat Thomas Muller nog op het veld stond? Die 19 van zijn 21 strafschoppen geeft gescoord en al 1.5 jaar niet heeft gemist

29 april 2015 om 13:14

Kijk simic jullie zijn daar inderdaad benadeeld. Dat doet echter niks af aan het feit dat pep domme wissels maakte. Ten eerste had hij gotze moeten brengen en geen halve Robben bij een 1-0 voorsprong en ten tweede had hij alonso eraf moeten halen en geen muller. Daar komt nog bij dat hij zich weer als een malloot stond te gedragen langs de zijlijn.

29 april 2015 om 13:32

Jammer genoeg klapte nu niemand naar Guardiola toen robben geblesseerd raakte.
Je gaat toch geen risico nemen als je weet dat barca er aan kom nee hij zet robben er gewoon in.
Ik denk dat de club arts voor de tv heeft lopen klappen toen het gebeurde.

29 april 2015 om 18:23

@aritz

Dus? Je punt is trouwens zwak. Hij had geen Robben moeten brengen voor Thiago maar Schweinsteiger. En Alonso eraf halen en dan met hetzelfde aantal middenvelders spelen had ook niet gewerkt. Hij moest Muller er wel uit halen.

29 april 2015 om 18:23

@dordt078

Hoe moest Guardiola weten dat Robben een totaal nieuwe blessure zou oplopen?

30 april 2015 om 00:17

Niet maar hoe moest de club arts toen weten dat die speler van bayern toen geblesseerd uit zou vallen.
Maar hij had hem gewoon rust moeten geven ook van wegen ze oude blessure.
Want het lijk mijn dat de CL iets belangrijker is toch.

Kritiek op de scheids is bij deze zeker wel terecht en dat is geen onzin zoals Kehl beweert.
Uiteindelijk heeft Bayern van zichzelf verloren aangezien ze ondanks de scheids gewoon nog steeds beter waren dan Dortmund. Ze hadden genoeg kansen om het alsnog te beslissen maar dat neemt niet weg dat de scheids een bepalende rol heeft gespeeld.

Muller tikt de bal tegen de hand van Schmelzer aan. Duidelijk gevalletje van 'bal naar hand' en dus overduidelijk Geen penalty.
Zou erg lullig zijn als Bayern een penalty zou krijgen door de lompheid van Muller. Een meer verfijnde voetballer had de bal gewoon langs Schmelzer gespeeld en niet tegen zn hand.

29 april 2015 om 13:29

Heb het niet gezien hoor, maar is het niet eerder slimmigheid dan lompheid als je de bal tegen de hand van de tegenstander tikt? In mijn ogen wel namelijk

29 april 2015 om 13:34

Hij bewoog natuurlijk overduidelijk zijn arm naar de bal, maar goed, gedane zaken.

29 april 2015 om 15:52

Haha bal naar hand... Het was duidelijk arm naar de bal toe en een 100% penalty, maar goed bayern kan niet alleen de scheids de schuld geven. Ze hebben kansen genoeg gehad.

29 april 2015 om 19:03

Zo overduidelijk geen penalty dat de scheids zich na het zien van de beelden voor zijn fout verontschuldigde.

Als Bayern wint door een fout van de scheids zeggen ze ook altijd dat de tegenstander niet moet zeuren. Dat moeten ze nu dus ook niet doen. De scheidsrechter heeft niet gefloten, klaar.

Bayern was het overgrote deel van de wedstrijd de betere, dus ze hadden zelf gewoon moeten scoren. Neemt niet weg dat ze sowieso een penalty hadden moeten hebben, na de handsbal bij de actie van Muller. Duidelijker ga je ze niet krijgen vind ik.

Onzin, het was duidelijk de schuld van het veld.

Ik vind Bayern langzaam toch ook wel veranderd in een zeur team. Een bezeten trainer langs het veld die om een of andere reden de 4e man gaat knuffelen, Muller zeurt en zanikt 90 minuten en zo kan ik nog wel even doorgaan. Erg jammer, om die reden ben ik een aantal jaren ook bij Barcalona afgehaakt. Ze hebben het helemaal niet nodig, het zijn geweldige teams.

29 april 2015 om 13:52

Daarnaast bezorgd hij Lewandowski nog een hersenschudding vlak voordat de verlenging begon. Die liep met een wazige blik het veld weer op na die kopstoot.

Ik gun het Dortmund helemaal. Fantastische club

Voor de 1ste keer dit seizoen was er eens een scheids die niet constant in het voordeel van Bayern floot. Iedere week hebben ze het voordeel van de twijfel, zowel uit als thuis. Zonder het voordeel van de scheids steeds te krijgen zou Bayern nu helemaal nog geen kampioen zijn geweest maar een nek aan nek race met Wolfsburg gehad hebben.

29 april 2015 om 18:27

Hahaha onderbouw maar eens, kom eens met feiten aan ipv dit zwakke gelul. Typische reactie van jou weer hoor. Verbaasd me helemaal niets ook. Ga je nou maar schamen waar je eigen club staat. Calimero gedrag terwijl ze na Bayern het meeste uitgeven, en dan nog janken als ze een speler verliezen.

29 april 2015 om 22:44

Wat hahaha pipo, ik weet niet of jij de Bundesliga volgt maar blijkbaar niet anders zat je hier niet zo onnozel te doen. Iedereen weet het en zegt het ook in Duitsland. Onlangs kreeg bijvoorbeeld BVB duidelijk geen strafschop na een fout op Auba, in Hannover onterecht doelpunt afgekeurd voor Hannover terwijl Bayern in buitenspel mag scoren. En zo zijn er zovele punten.
Moest jij een serieuze man zijn zou het je sieren om toe te geven dat iedereen bang is om tegen Bayern te fluiten, maar nee, jij bent gewoon een huilebak, een loser 1ste klas.

En wat dat janken betreft bij het verlies van een speler, ja iemand waarvan ik hou zien vertrekken doet nu eenmaal pijn en zeker naar de aartsvijand.
Jij zou dat leuk vinden? Aan jou debiele reactie te zien wel ja, lekker stoer jongen. Ik pis op u sukkel

29 april 2015 om 22:53

Loser, zegt er 1tje dat hoort. Je behoort zeker tot de nieuwe generatie Bvbers, dat je Bayern een aartsvijand noemt zegt gelijk alles. Moet ik dan nog op je ingaan? Kruip lekker in de hol van Watzke. het is gewoon sneu hoe diep je daarin zit.

Bvb, Frankfurt, Hoffenheim. 3 wedstrijden waarin Bayern beslissingen tegen had. Als ik er zo makkelijk 3 al kan opnoemen knul. Je zegt dat Bayern bevooroordeeld wordt maar noemt dan geen voorbeelden. Nee je komt met wedstrijden van BVB aan!

29 april 2015 om 23:12

Wie speelt er nu Calimero? Get a life kid. Wat zit ik eigenlijk tegen een puber hier mezelf te verdedigen. Sinds de transfer van Götze is niet langer S04 de aartsvijand maar Bayern. Ik ben geen nieuwe generatie fan, ik zelfs nog een truitje van jullie sportief directeur.
Ik vind je echt een zielig ventje dat hier een grote mond opzet terwijl ik eigenlijk helemaal niets abnormaal zei. Bayern wordt net als Ajax, Juve, Real, Anderlecht gewoon altijd bevoordeeld.
Dat is geen insinuatie, dat is gewoon wetenschappelijk bewezen en dat iedereen, zelfs iemand die niks maar dan ook niks van voetbal kent. Maar nee, jij bent de kenner, het orakel van Vz.
U mag het laatste woord nu hebben, ik heb gezegd wat ik te zeggen had. Veel succes en jank maar lekker ik ga nog even nagenieten van de overheerlijke overwinning van gisteren, Zum Wohl

29 april 2015 om 23:16

Zeg dat in Duitsland en iedereen lacht je uit. Sinds de Gotze transfer is Bayern de aartsvijand. Wat een gelul zeg.

Allemaal feitenlijk en wetenschappelijk bewezen maar nergens kom je aan met een onderzoek, een linkje naar een onderzoek of iets dergelijks. Geen voorbeelden van wedstrijden, geen onderzoeken.

Geniet er maar van, zijn de kleine dingen waar je van moet genieten bij zo'n club. Veel grote zullen er niet zijn.

30 april 2015 om 09:15

Dat zijn niet mijn woorden maar de woorden van het bestuur en het is een waarheid als een koe. Kijk maar, eerst Sammer halen, dan Götze, dan Lewa, dan Reus proberen, nu Gundagan, ook al bot gevangen bij Hummels.
Maar jij weet hier niks van, jij volgt de Buli amper. Jij weet niks een roept maar wat in het rond

Het was hands, dat moet ik toegeven als niet Bayern fan, maar de scheids was aan beide kanten zwak.

29 april 2015 om 14:07

De bal werd tegen de hand aangeschoten. Dus absoluut geen hands.

Als ze die 4 van de strafschoppenserie missen dan zouden ze ook niet die ene in de regoliere speeltijd scoren denk ik.

P.S sorry voor de spellingsfouten

Ik vind dat het spel van dortmund nou ook weer niet uitstekend was gisteren. Daarnaast mogen we idd van geluk spreken dat de scheids geen penalty gaf. Er zijn al vaak genoeg stafschoppen gegeven bij handsballen zoals bij schmelzer én Langerak kwam als een debiel op lewandowski af, en dan met de vuisten en ellebogen tegen zijn hoofd ipv de bal. Al met al ben ik blij, maar in de finale moet het anders.. geluk dat er gisteren was, was er vorig jaar niet! onterecht afgekeurde doelpunt.

Daarnaast Pep, heel dom dat die robben erin bracht..

29 april 2015 om 16:04

Ik dacht dat hij met 1 hand de bal, met de ander lewandowski raakte.

30 april 2015 om 09:18

Tuurlijk raakte hij ook de bal. Ik vond het dan ook geen penalty, er waren geen intenties om Lewa te raken. Gewoon een ongelukkig duel.

Pengel was misschien terecht maar dat hij Alonso er niet af stuurde sloeg nergens op , maakt binnen 10 min twee overtredingen die met geel bestraft hadden moeten geworden maar durfde dat blijkbaar niet terwijl er wel een speler van Dortmund af werd gestuurd met twee keer geel binnen 20 min.

29 april 2015 om 16:55

Ooh jongen, die overtreding met zijn elleboog naar volgens mij Gundogan. Recht in zijn rug geplant en op de helft van Dortmund. Dom en 100% bewust om de tegenstander te blesseren. Die man had wel drie keer geel kunnen krijgen.

De scheidsen zijn sowieso verantwoordelijk voor het huidige blessureleed van Bayern.

Ik ben lichtelijk BvB fan maar Bayern waren duidelijke twee pingels ontnomen

Ongelooflijk hoe o.a. ook Rummenigge over Gagelmann praat. Bayern heeft belachelijk vaak (opzettelijk of niet) de scheidsrechter 'mee' dit seizoen. Alleen al de wedstrijd tegen Hannover laatst. Ik kan me dit seizoen minstens 8 situaties herinneren die door een fout van de scheidsrechter tot een goal van Bayern heeft geleid.
Toen zei natuurlijk niemand wat, dus moet je nu ook gewoon een grote jongen zijn en je mond houden en niet huilie gaan doen. Over respect gesproken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Borussia Dortmund

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
J. BellinghamMiddenvelder81
A. WitselMiddenvelder80
D. MalenAanvaller80
M. ReusAanvaller72
G. KobelKeeper80
M. DahoudMiddenvelder60
M. AkanjiVerdediger80
Voor de complete selectie: Clubpagina Borussia Dortmund.

Duitsland
7 fans
Middenvelder, 41 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren