Vormer en consorten stellen teleur in historische Europese terugkeer

Donderdag, 16 april 2015 om 22:58Daniel Cabot Kerkdijk

Club Brugge en Dnipro Dnipropetrovsk hebben donderdagavond genoegen moeten nemen met een gelijkspel in het eerste Europa League-duel. In de eerste Europese kwartfinale van de Bruggelingen sinds 1994/95 kwam de ploeg van Michel Preud’homme, die Ruud Vormer in de basis liet beginnen, niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel in eigen huis: 0-0. Dnipro had enkele kansen om zelfs een nipte overwinning uit België mee te nemen.

/

In de eerste helft hielden de ploegen elkaar goed in evenwicht. De grootste kans in de eerste 45 minuten was voor José Izquiero. De aanvaller werd diep gestuurd na een uitstekende actie van Mamadou Obbi Oulare, maar hij stuitte vervolgens op Denis Boyko. Dnipro liet zich in de eerste helft niet onbetuigd, maar tot doelpunten leidde dat niet. Op slag van rust kon Nikola Kalinic de bal uit een, onterechte, hoekschop net niet met zijn hoofd in het doel krijgen.

De tweede helft kende een levendig begin, met meer ruimtes op het veld. Het was echter van korte duur. Het tempo verdween uit de wedstrijd en pas in het laatste kwartier werd het weer enigszins gevaarlijk in beide doelgebieden. Een schot van Refaelov was echter niet precies genoeg en een kopbal van Ruslan Rotan was een prooi voor Mathew Ryan. In de slotminuten moest Ryan nog alles uit de kast halen om een kopbal van Yevhen Konoplyanka te keren. De doelman voorkwam vlak voor het einde opnieuw dat Konoplyanka alsnog voor de 0-1 zorgde.


Poll

Wie bereikt de halve finale?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

94 reacties (laatste reactie door belgunner)

Bij Sporza zitten ze nu te beweren dat Mathew Ryan veel beter is dan Cillissen, beetje twijfelachtig...

16 april 2015 om 23:05

Hij is niet alleen beter maar veel beter!

16 april 2015 om 23:05

Ik kan je enkel vertellen dat Ryan bijna perfect is met de voeten, waar Cillessen ook sterk in is, maar dat Matthew echt geweldige reflexen heeft. Liverpool en Real hadden al interesse en ik denk dat hij na dit seizoen niet meer te houden is voor Club.

16 april 2015 om 23:07

Edit: Zijn uitwerpen is ook fenomenaal en Ryan is ondanks zijn grootte een beest in de lucht.

17 april 2015 om 00:56

Ryan is een heel goede doelman, maar wordt enorm overschat in België. Cilessen is een heel goede doelman, en wordt onderschat in België.

Beiden ontlopen elkaar niet veel. Beide kunnen op vlak van talent goed mee bij een Engelse middenmoter op termijn. Voor een Europese topclub zijn ze wel sowieso te licht. Mignolet was nog een stuk beter in België dan die 2 en die kan maar nipt Liverpool aan. En beide staan natuurlijk lichtjaren van het niveau dat Courtois haalde in België als 18-jarige.

17 april 2015 om 09:16

Overschat,op basis van? Ook in Australië zeker, waar hij o.a. concurrentie had van Langerak. Ze ontlopen elkaar niet veel, lol. Ajax fan? Juist ja.

17 april 2015 om 12:03

Op basis van het feit dat mensen hem op termijn bij een Europese topclub zien, maar als je volledige wedstrijden van hem ziet, zie je dat dit gewoon onzin is.

Hij haalt echt niet het niveau van een jonge Mignolet, Courtois, Cech, De Gea, Lloris, Hart, Fraser Forster. Bijlange niet.

17 april 2015 om 15:27

Kan je dan uitleggen,wat hij verkeerd doet in die wedstrijden? Ryan doet echt niet onder voor een jonge Szczesny, om maar iemand te noemen die ik heel goed ken. Courtois is een fenomeen, maar bijv. Mignolet was echt niet veel beter, hoe kom je daar bij? En de verregaande interesse van Lpool zegt ook wel iets.

Iemand als Hart heeft als jonge gast de ene na de andere blunder gemaakt. Cech, de Gea, Courtois.. vormen een andere categorie.

Mag ik je ook vriendelijk verzoeken om te stoppen met elke reactie die je post zelf een 'like' te geven? Bedankt.

16 april 2015 om 23:06

Ryan is ook gewoon beter.

16 april 2015 om 23:16

Ryan is zoveel beter. Daarom wist ik bij god niet wie dat was voor vanavond. Op basis van de wedstrijd vanavond vond ik het een redelijke keeper, maar stond soms flink te grabbelen. Sowieso viel brugge me heel erg tegen.

16 april 2015 om 23:17

Dat zegt dan meer over uw algemene voetbalkennis hoor.

16 april 2015 om 23:19

Valt mee. Vazquez, de sutter en raffaelov etc zegt me genoeg. Maar die keeper? In belgie ben je al het volgende grote ding als je een bal uit je goaltje houdt? Is dit net zon supertalent als kenny steppe?

16 april 2015 om 23:19

Heb jij zitten slapen tijdens de wk?

Ryan is namelijk de keeper van Australië.

16 april 2015 om 23:21

Ja dat kreeg ik net oom te verstaan. Ik herinner me alleen dat hij liep te grabbelen op die bal van depay.

16 april 2015 om 23:26

Ja en gelukkig speelde hij een minder/slecht WK of hij speelde dit jaar al niet meer bij ons!

16 april 2015 om 23:28

Wie is Depay?

Dat je Ryan niet kent , dat kan. Maar hij is wel de beste keeper op Belgische velden. Cillesen is een redelijke keeper, maar Ryan is toch net iets beter.

16 april 2015 om 23:31

Nouja als hij echt zo goed is dan gaan we het wel zien. Maar het gaat wel ver om hem beter te noemen dan Cilessen. Maar goed, leuk dat die belgen zich spiegelen aan Nederlandse spelers ipv hun eigen mignolet en courtois.

16 april 2015 om 23:34

Ryan is beter? Man je praat over een keeper die een halve finale wk heeft gekeept, 20+ europese wedstrijden en staat in belangstelling van united. Maar goed, kunnen ze beter voor ryan van club brugge gaan, blijkbaar? .

16 april 2015 om 23:49

Een speler die op het WK samen met Pogba en Varane tot "youngsters" van het toernooi werden gekozen en tevens topscoorder en beste speler van de Eredivisie. Op het hogere niveau (WK) heeft Depay een betere indruk gemaakt dan Ryann welke trouwens wel een fantastische keeper is en zeker beter dan onze Jasper.

16 april 2015 om 23:51

Ik heb Cillessen aan eht werk gezien op het WK. Daar was hij overtuigend, ja. Al had Lowietje niet veel vertrouwen in het keepen van penalties. Toch ook geen onbelangrijk onderdeel. Bovendien was het seizoen voor het WK en dit seizoen maar flauwtjes. Natuurlijk, in Nederland kun je hem enkel vergelijken met een Vermeer momenteel, maar dat is een vliegenvanger pur sang, niet echt een waardige opponent.

Ryan wordt wel degelijk met Mignolet en Courtois vergeleken(maar niet gelijk bevonden), en eerlijk gezegd, hij doet niet veel onder voor een Mignolet van bij Sint-Truiden.

Omdat je graag met interesses van topclubs schermt, Ryan wordt al sinds de winter bij Liverpool genoemd. Waarom Cillessen bij Utd wordt genoemd, tja, daar hoeft geen tekeningetje bij.

16 april 2015 om 23:55

Natuurlijk ken ik Depay. Was koekje van eigen deeg voor Mentalist.
Als je dit forum volgt, moet je tig keren per dag lezen hoe goed Depay wel niet is en hoeveel beter hij wel niet wordt dan Ronaldo ^^ Hoe kan ik die nu niet kennen.

17 april 2015 om 00:04

Sjee wat een haat zeg. Zit jullie iets dwars ofzo? Hebben Cillissen en Depay iets verkeerd gedaan? Iedereen in NL is jaloers op De Bruyne , Hazard en Courtois en zegt ook hoe goed ze zijn. Jullie klinken welhaast jaloers.

17 april 2015 om 00:17

Yellio
Kunnen de Belgen ook over jou, mentalist en co. zeggen.
Ryan is nu eenmaal een veel betere keeper dan Cillessen, we moeten niet flauw doen. Da's zeggen alsof Szczesny beter is dan de Gea. Cillessen is een heel goeie keeper, Ryan is de beste van de Benelux, veruit.

Wat de match betreft: teleurstellend, maarja, 8 of 9 afwezigen, dat kan je niet zomaar opvangen. Zie ook PSG en Bayern.

17 april 2015 om 00:27

Over mij , wat heb ik verkeerd gezegd dan ? Ik zeg juist hoe goed de Belgische spelers zijn. Ryan zie ik te weinig om te oordelen . Maar ik begrijp niet waarom hij nu ineens met Cillessen vergeleken moet worden na een pot tegen Dnipro? Zal wel Belgische logica zijn , vond ik wel grappig.

17 april 2015 om 00:31

Je gooit woorden als haat en jaloers in het rond. Ook wat flauw. Die vergelijking vond ik ook raar, je kan ze niet vergelijken op die ene gelijkaardige fase, maar "belgische logica" e.d. is ook maar kinderachtig.

17 april 2015 om 00:34

W8 even, waarom voert iedereen een discussie over cillesen en Ryan? Cillessen is een matige keeper en die Ryan heb ik nog nooit van gehoord. Ik had gehoopt in deze topic nuttige informatie te vinden over de verloop van de wedstrijd maar nee hoor, het is weer de jankers bijeenkomst hier pffff

17 april 2015 om 00:45

@ Luukiesuper: Op de Belgische televisie vergeleken ze die laatste actie met dat laatste goal tegen Ajax. Waar Cillessen geklopt werd hield Ryan de netten schoon.

@ mentalist: Jij gaat hier een discussie aan met een heleboel Belgen op basis van 1 wedstrijd. Sterk! Het is niet omdat jij een speler niet kent dat hij daarom slecht is. Ryan zit binnen hier en 5 jaar bij een topclub. Naast hele goede reflexen heeft hij uitstekend meevoetballend vermogen. En zonder te willen meedoen met de discussie wie dat er nu beter is: Toen Cillessen bankzitter was bij Ajax aan de leeftijd van Ryan is Ryan sterkhouder bij een heel sterk club Brugge. Die jongen heeft dus zonder twijfel een grote toekomst voor zich.

17 april 2015 om 00:46

Cilissen matig op basis van wat dan? Het pakken van punten? Wedstrijde beslissen?

17 april 2015 om 08:22

mentalist,

Dat je hem niet kent, is geen schande. Dat wil gewoon zeggen dat je de Belgische competitie niet volgt. En dat mag, da's geen schande.

Ik denk dat zowat 80 a 90 procent van de Belgische voetbalfans Cillissen ook niet kennen. Dat komt omdat zij de ED ook niet volgen.

Ik heb de wedstrijd ook gezien en mij stelde Brugge helemaal niet teleur. Ik weet wie er allemaal niet bij was en welke net terug uit blessure zijn.

Engels, Meunier, Gedoz, Bolingoli, Storm, en Duarte liggen in de lappenmand. Claudemir en Denswil mogen Europees niet spelen.

En Vazquez komt net terug uit blessure, zat ook nog eens met een keelontsteking en mistte duidelijk wat ritme, zijn passing was totaal niet zuiver. Ballen die anders makkelijk aankomen, kwamen nu niet aan.

Simons moest noodgedwongen verdediger spelen.

En dat doet je dus allemaal niet ongestraft. Vooraf had ik Brugge weinig kans gegeven, maar ze deden toch aardig mee, hadden zelfs kunnen winnen.

Ryan soms aan het grabbelen? Eén keer ja. Bal die tegen zijn enkel kwam en gestopt werd met zijn achterste. Was een gelukje, de bal had door zijn benen in goal kunnen belanden. Maar voor de rest vond ik hem toch aardig keepen en hij pakte uit met een paar zeer goede reddingen.

17 april 2015 om 08:29

Was Ryan niet die keeper die zich tijdens het wk verkeek op de bal van Depay? Zo ja, ik vond hem echt geen sterke indruk maken. Verder ken ik hem niet echt.

17 april 2015 om 08:42

Iedereen komt,

Ik zou me er niet aan wagen om een ajax-speler minder te noemen. 60 waaronder ook moderators zijn ajax fan en zodra wat je wat negatiefs zegt krijg je de volle laag over je heen. Trouwens die de Fauw speelt echt uitstekend bij Brugge, vond hem al bij Zulte een waardevolle speler.

17 april 2015 om 08:45

Mignolet is een dramatische keeper, dus als je hem daarmee gaat vergelijken dan belooft dat weinig goeds... Om eerlijk te zijn heb ik die Ryan niet vaak aan het werk gezien(WK, EL), maar ik schat Cillessen in als subtop (behoort tot de 20 beste doelmannen ter wereld), dus Ryan zal niet zo extreem veel beter zijn, waarschijnlijk zelfs niet

17 april 2015 om 09:05

Forzazitterd,

Laat ze maar komen. Ik heb goede argumenten voor mijn mening. lol

Eigenlijk is De fauw (met kleine f) de weakest link bij Brugge. Speelde gisteren wel een verdienstelijke wedstrijd, maar verknalde toch wat dingen. Wellicht had Meunier, die aanvallend stukken beter is, meer kunnen brengen.

Davy is een fantastische speler voor een Zulte Waregem. Voor Club vind ik hem wat te plat. Maar als bankzitter en stand-in heeft hij wel zijn waarde.

Club Brugge is Barcelona niet. Club kan geen Meunier op het veld hebben en dan nog eens een Meunier op de bank.

17 april 2015 om 09:14

De fauw? Lol, da's net 1 van de spelers waar ik grijze haren van krijg. De fauw, Silv en Denswil zijn spelers die je eigenlijk in en ideaal scenario nooit in de grote matchen zoals deze en de PO moet inzetten, maar door omstandigheden moesten ze dus wel de wei in.

17 april 2015 om 09:14

Nuths,

Mignolet heeft een dramatische periode gehad, maar is daarom nog geen dramatische keeper.

Héél de verdediging van Liverpool was dramatisch in die periode en Migno deelde mee in het gelag.

Maar na de winterstop staat ie als van oudsher weer fantastisch te keepen;

Is echt wel beduidend beter dan Jasper. Er is een reden waarom die laatste nog altijd in de ED zit en Mignolet al vele jaren in de PL. Die reden heeft met kwaliteit te maken.

17 april 2015 om 10:27

De Belgen spiegelen zich niet aan matige Nederlandse spelers. De Belgen zeggen gewoon dat de redding van Ryan gisteren heel puik was, en dat dat schot quasi een kopie was van het doelpunt van Dnipro in Amsterdam, maar dat Cilessen een stuk minder is dat Ryan en dus niet kon beletten dat de bal er in ging. En dat is dus de reden is waarom Dnipro en niet Ajax in de kwartfinale staat. Mathew Ryan is inderdaad een klasse beter dan Cilessen.

16 april 2015 om 23:06

wie zit er dan? aad de mos zeker..die heeft wat goed te maken bij onze zuiderburen..

16 april 2015 om 23:14

Nee, twee Belgen die letterlijk op basis van 1 goal tegen Cillissen bepaalden dat Ryan beter was...

16 april 2015 om 23:26

Hoezo Ryan vergelijken met Cilessen? Die speelde toch niet. Is dat Belgische logica? Wat gaan ze nu doen , de linksback van Club vergelijken met die van rapid Boekarest ? Mafffffff

16 april 2015 om 23:31

was omdat ze die goal toonden van die Oekrainer die Cilessen verschalkte en hij kreeg een gelijkaardige kans die Ryan wel pakte ,, maar goed ik heb Cilessen nog te weinig aan het werk gezien dus heb ik er geen mening over enige wat ik zeg is dat Ryan een mooie toekomst tegemoet gaat

16 april 2015 om 23:32

Omdat Cillissen ook gekeept heeft tegen Dnipro..

16 april 2015 om 23:40

Wie vinden jullie beter. De linkshalf van Brugge of die van Karpaty Lviv? Heeft ook tegen Dnipro gespeeld.

17 april 2015 om 11:05

Dweyer,

Alsof voetbalanalisten, die het voetbal in binnen- en buitenland op de voet volgen, Cillessen alleen maar kenen van die ene wedstrijd.

Cillessen wordt 26 volgende week. En zit nog steeds in de Ed.
Ryan is net 23 geworden en zit volgend seizoen in de Pl.

Zal wel komen omdat ze in Engeland er niks van kennen en iets hebben tegen Nederlanders.

17 april 2015 om 12:16

Zijn jullie in de war ofzo? Alsof NL ers Cillissen moeten verdedigen. Ik vind Cillissen redelijk goed maar zeker geen topkeeper. Verder vind ik het een arrogante kwal. De vergelijking is gewoon vreemd

16 april 2015 om 23:25

Ryan is ook nog veel jonger, eerste keeper van australië en heeft zich stormachtig ontwikkelt. Ik wil even de belgen feleciteren met hun talentrijke competitie!

17 april 2015 om 02:16

Ik vind Ryan een heel erg goeie doelman, die hoogstwaarschijnlijk van ongeveer hetzelfde niveau als Cillessen is, afgaande van wat ik van hem gezien heb op het WK. Maar laten wij Belgen en Nederlanders blij zijn dat beide doelmannen nog op onze velden te bewonderen zijn, ipv te discussiëren wie er beter is. Het zijn gewoon beide talentvolle keepers.

17 april 2015 om 07:56

En dat was dan nog een ex-keeper die dat zei. Zal er wel niks van kennen.

Jasper is een meer dan degelijke keeper, maar zou in België op de 5de plaats eindigen.

Het is echt niet alleen Ryan die veel beter is.

Kijk, de goal van Dnipropetrovsk op Ajax, was zeer gelijkaardig met de bijna-goal op Brugge. Maar Ryan had hem en Jasper niet.

17 april 2015 om 10:55

Gaat het allemaal? Psychologische hulp nodig bij je minderwaardigheidscomplex? Als je wil, ben ik beschikbaar voor 25€ per uur (met respect voor de sobere Belgische economie) om te luisteren naar je oeverloze gezwam over de superioriteit van het Belgische voetbal aan het Nederlandse voetbal. Compleet met een doosje tissues voor dat moment waarop ik je ga herinneren aan de feitelijke successen en prestaties van het Nederlandse voetbal ten opzichte van het Belgische. Als een soort beentjes-op-de-grond therapie. Maar he, veel plezier met Ryan! Ik ben blij voor je dat die beter is dan Cillessen. Man, net als het Belgische voetbal uit het dal begint te klimmen en sympathie opwekt met grote talenten en mooi voetbal, doen die Belgen zelf met hun eeuwige gevoel van minderwaardigheid er weer alles aan om die sympathie weg te nemen. En dan te bedenken dat ze allemaal wel kunnen janken dat ze een land moeten delen met die Frans sprekende subsidieslurpers omdat ze ooit zo graag de paus z'n kont kusten . Succes tegen Dnipro. Jullie gaan die oh zo geweldige Ryan nog nodig hebben ben ik bang.

17 april 2015 om 11:09

Dus als je een Ryan beter acht dan een Jasper, dan heb je een minderwaardigheidscomplex.

Mocht ik al mentale problemen hebben, dan zie ik toch af van uw aanbod. In die situatie zal ik eventueel wel deskundige en professionele mensen consulteren.

Club kwam nog het dichtst bij een goal dankzij een kopbal van De Fauw op corner. 0-0 is wel een logische uitslag. Daar doelpuntje maken en spelen vanuit een strakke organisatie, dan zie ik het wel goedkomen.

Beide ploegen waren gelijkwaardig aan elkaar. Het was absoluut niet zo dat één van beide ploegen volop de verdediging speelde, want er waren zeker kansen. Izquierdo had in de eerste helft zeker moeten scoren voor Club Brugge.

Ik ben onder de indruk geraakt van het Brugse centrale duo Simons-Mechele. Simons is nog altijd zo fit (én goed) na al die jaren en Mechele straalt al veel rust uit voor een jonge verdediger. Dan heeft Club Brugge nog de beste centrale verdediger van België in de lappenmand liggen: Björn Engels. Oularé is trouwens ook een groot talent.

17 april 2015 om 00:22

Ons beste duo centraal achterin is Engels-Duarte, maar Mechele stelt nooit teleur. Simons was een noodoplossing.

17 april 2015 om 08:18

Simons vind ik ook beter als verdedigende middenvelder, uiteraard was dit een noodoplossing. Duarte is zeker ook een goede verdediger, maar waarom zou je Mechele vervangen als hij zo goed blijft spelen?

17 april 2015 om 09:08

Omdat Duarte-Engels het beste duo is, simpel. Maar Mechele zal sowieso zijn plaats behouden omdat Engels dit seizoen niet meer zal spelen (blessure).

Stel dat Mignolet in topvorm is, zoals nu eigenlijk, en Courtois keert terug uit blessure, dan zet je er toch ook Courtois in en Mignolet ernaast? Zelfde met Mechele.

Niet vergeten Club Brugge speelde al 32 competitiewedstrijden, 15 Europese wedstrijden en haalde ook de finale van de beker van belgië !!! Dit is niet meer het Brugge van enkele maanden geleden, maar 0-0 is Europees een degelijk resultaat en ik geloof in onze kansen in Kiev. 70 - 30 ofzo, afwachten nu de wedstrijd tegen Anderlecht zondag. We kunnen ons geen enkele blessure meer permitteren in elk geval!

16 april 2015 om 23:11

Hoe oud is Ryan eigenlijk jongens?

16 april 2015 om 23:13

22 denk ik.

16 april 2015 om 23:26

Een verdienstelijke poging al zeg ik het zelf

16 april 2015 om 23:24

Haha en Nederlanders zijn arrogant? Kom op vent. 70-30 dnipro had op het einde meer recht op de winst dan brugge. Wees realistisch zeg. Je speelt daar op een knollenveld en dnipro strijdt voor iedere stap. zal ook gewoon schaamteloos inzakken. Ik schat het eerder 60/40 voor dnipro in.

16 april 2015 om 23:27

Inderdaad dnipro gaat net zo doen als tegen ajax. Heel verdedifend spelen. Spelen je vermoeid op zo n kapot veld en slaan een paar minuten voor tijd in een counter of individuele actie toe

16 april 2015 om 23:28

Ja die 70 slaat dan ook op Dnipro hé !! ik vind 0-0 een terechte uitslag, 0-1 zou te hard geweest zijn ook niet vergeten Club had in de eerste helft de beste kans met Izquierdo en begin tweede helft De fauw die 10 centimer naast de paal kopt (doelman was kansloos geweest) maar de overwinning hadden we ook niet verdiend, nee. 0-0 vind ik billijk

16 april 2015 om 23:34

Weer een Nederlander die niet weet over wat hij praat. Club is perfect in staat om op een knollenveld te spelen. Daar hebben ze de werkvoetballers voor, naast het technische vermogen van Vazquez en Rafa.

Even al een klein bewijs dat Ryan beter is al Cillessen. Die goal van Konoplylanka tegen Ajax was identiek hetzelfde schot als vanavond. Het enige verschil: Ryan pakt die bal schitterend en ranselt hem uit de hoek, terwijl Cillessen er grandioos naast grabbelt. Dat is het verschil tussen een topkeeper en een goede keeper, het verschil maken wanneer het nodig is. Over het WK: dat weet hij dat hij daar fout zat, hij heeft toegegeven dat hij te zenuwachtig was en dat hij spelers te veel aan het bestuderen was, hoe ze trapten etc. Nu speelt hij terug op zijn gevoel.

Zoals Arsenal_genius hieronder zegt, won Club vrij simpel van Besiktas, een ploeg die beter is als Dnipro. Bovendien werd Dnipro in de CL uitgeschakeld door Kopenhagen, waar Club nu juist met 4-0 van gewonnen heeft. Al is dat nog al een simpel argument, maar goed, jij gebruikt al de hele tijd simpele argumenten mentalist.

16 april 2015 om 23:36

Maxkrekel. leek erg veel op de goal tegen Cilessen. Verschil was wel dat het doel bij ryan kleiner was, het schot net minder zuiver was en hij zicht had op de bal. Cilessen zag hem heel laat. Hoe dan ook lijkt het me zinloos om ze te vergelijken. Ryan zullen we over een paar jaar wel zien vlammen bij stoke en burnley.

16 april 2015 om 23:37

Oh sorry brun00w. Dan had ik je niet goed begrepen. Mwah 70% is wel wat veel voor dnipro. Is geen wereldploeg maar zeer stug. Brugge heeft zeker kans hoor. Hoop wel dat brugge door gaat. Heb zon hekel aan dnepro gekregen. Heb er alleen een hard hoofd in.

16 april 2015 om 23:58

@maxkerel u noemt nu allemaal wedstrijden. Maar prestaties uit het verleden bieden geen garantie tot de toekomst. Dnipro is een erg stugge verdedigende ploeg. Ik betwijfel het. Daarnaast vind ik die cillisen-Ryan vergelijking nu even onzin. En met momentopnames kun je niet veel. Het is allemaal objectief, kies zelf welke de beste is en anders wordt je toch net als mij fan van brian van loo ofzo

17 april 2015 om 00:27

Mentalist
Normaal zijn je reacties beter, is er iets mis misschien? Ryan is een even groot talent als Mignolet en kan zeker even goed worden. Burnley, lol. Je kent hem niet en beoordeelt op 1 wedstrijd...

17 april 2015 om 00:44

Die bij Ryan was juist moeilijker om dat hij ook weinig zag hoor en vooral omdat hij heel ambetant botsen, verder zie je in de herhaling dat hij hem heel laat ziet aankomen en hem heel ver moet gaan halen.

Bij Stoke en Burnley? Allez,, dat zijn dan toch ploegen waar Ryan geraakt op basis van objectiviteit. De enige reden dat Cillessen bij een andere ploeg geraakt, is omdat er een Nederlander aan het roer van die club moet staan.

Wil je toch bewijs van Ryan zijn kunnen? Kijk dan maar eens zijn reddingen tegen Torino. Dan zal je zelf denken: wat is Cilessen toch maar een gewone keeper.

Jammer voor Club natuurlijk, maar een 0-0 is nog geen drama. Geen tegendoelpunt binnengekregen, en als je op Besiktas kan gaan winnen met 1-3 (een ploeg die ik hoger inschat dan Dnipro), moet dat in Oekraïne ook wel kunnen om toch minstens te scoren.

16 april 2015 om 23:22

de vermoeidheid begint nu echt te komen, ze hebben dit jaar veruit de meeste matchen gespeeld in België en dit is niet meer het club brugge van een maandje geleden

16 april 2015 om 23:28

Inderdaad, vrees ook dat Rsca met de titel gaat lopen door die play-offs... Hoop eigenlijk op Gent, maar dat is enkel en alleen maar hoop

1-1 spelen uit is al genoeg. Ik hoop dat Brugge door kan gaan, gun ik ze ontzettend.

16 april 2015 om 23:29

Dat klopt. Aan de andere kant. Ook leuk voor die spelers. Er heerst oorlog daar en de fans en spelers kunnen even vergeten dat er oorlog is en meegaan in de euforie.

Ryan is duidelijk de beste speler van de Belgische competitie. Vind het nog steeds zielig dat de media er voor de Gouden Schoen een strijd tussen Vazquez en Praet van hebben gemaakt. Strijd tussen de nr10's van het grote Anderlecht en Club Brugge. Commercieel wel interessant want zoiets leidt tot veel discussies maar Ryan is echt wel de allerbeste.

Deze twee teams zijn evenwaardig aan elkaar, 1-1 uitspelen zou interessant zijn voor Club.

Positieve is dat Sander Coopman voor de tweedemaal mocht meedoen en alles goed deed en dat Dierckx redelijk vroeg mocht invallen. Izquierdo mag 10x z'n bal verliezen en de bal het stadion uit trappen maar als Dierckx 1 iets misdoet wordt hij te licht bevonden, zo werkt de logica van veel mensen..

17 april 2015 om 00:36

Izquierdo heeft ook al 10 goals. Laatste weken idd veel balverlies, zwakke schoten... Serieus dipje, helaas.

Stellen teleur? Wat had iedereen dan gedacht? Ben best blij met de 0-0, geen tegendoelpunt, en nog steeds geen enkele Europese match verloren!

- Engels, Duarte, Gedoz, Meunier, Bolingoli en Storm geblesseerd,
- Denswil (gelukkig maar want hoewel ik eerder lovend was, stelde hij me zwaar teleur tegen Kortrijk) en Claudemir mogen niet spelen Europees...
Dus het beste elftal van Club stond niet op het veld.

Ik vond het een goede wedstrijd van beide ploegen. Ook een faire match overigens, weinig fouten of smerige overtredingen. Een goede organisatie van Dnipro.

Ik had wel gehoopt dat MPH Dierckx eerder bracht. Hij draait op een vierkante centimeter en met alle geblesseerden leek dit een goeie kans om zich te bewijzen.

Stellen teleur? Hoezo? Was toch een aantrekkelijke pot, met aanvallend voetbal en mooie kansen aan beide kanten. Ik had vooraf verwacht dat Dnipro er gewoon ging over gaan.

Ik vond Dnipro toch iets sterker. Ze deden wat ik elke ploeg graag zie doen: hoog pressen. Brugge kwam er goed uit, maar toch moesten ze noodgedwongen regelmatig de lange bal hanteren. Die dan dikwijls makkelijk te recupereren was. Ze gaven Brugge geen kans om op te bouwen van achteruit: tactisch gewoon slim, de scouts van Dnipro hadden hun huiswerk gemaakt.

Als je niet kunt winnen, dan is 0-0 gelijkspelen the next best thing. Hopelijk kan Brugge wat spelers recupereren in de terugwedstrijd. Ze zijn zeker niet kansloos.

17 april 2015 om 09:30

Tja, het was geen goeie pot he. Inderdaad ook omdat Dnipro ons het voetballen belette door hoog druk te zetten. Mechele en de fauw komen niet in de buurt van Engels en Meunier, uitvoerballens gezien. Verder ben ik wel gek van Mechele.

We haalden bijlange ons niveau niet van Besiktas, laat staan dat van onze beste periode, eind 2014. Best een saaie wedstrijd voor de neutrale kijker, maar met alle afwezigen in het achterhoofd kan je dit dus wel in perspectief plaatsen. Club creëerde slechts 2 echt goeie kansen, waarvan 1 op hoekschop, en verder heeft Ryan ons gered. Opnieuw.

Anderlecht zal ons wel bestudeerd hebben en ik ben er zeker van dat ook zij hoog zullen storen. Is ook normaal met deze wankele verdediging.

Succes vanavond, maar niet te veel een draw zou mooi zijn voor Club

17 april 2015 om 09:44

Belgunner,

Ik heb mij niet verveeld. Een goaltje aan weerskanten had het wat beter gekruid.

Hoog pressen, dat heeft Brugge niet graag. Gent deed het dit seizoen ook al tegen hen. Wel met succes.

Ik heb dat graag, wanneer ploegen dat doen. Snap niet waarom ze het niet altijd doen. Nu ja, je moet natuurlijk over lopers beschikken met 4 longen, maar dit valt toch redelijk makkelijk te trainen.

Door hoog te pressen, ontneem je veel kwaliteiten van de tegenstander, je dwingt hem om de lange bal te gebruiken en zelf ben je altijd instant gevaarlijk, zeker als je dan wat lengte op het middenveld hebt.

Jah, gelijkspel zou ideaal zijn tegen Anderlecht. Vooral wanneer Gent zou winnen op Standard. lol

Echt zonde dat Ajax niet tegen dit Club Brugge had gespeeld, want dan waren ze wel zeker van halve finale!

17 april 2015 om 08:56

Ik denk ook wel dat Brugge dan verder ging.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Club Brugge

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Clinton MataVerdediger391
C. De KetelaereMiddenvelder384
M. RitsMiddenvelder372
R. VormerMiddenvelder376
S. MignoletKeeper380
H. VanakenMiddenvelder3611
N. LangAanvaller2916
Voor de complete selectie: Clubpagina Club Brugge.

31 fans
Middenvelder, 33 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Club Brugge 37 6 4 0
2019/2020 Club Brugge 27 1 4 0
2018/2019 Club Brugge 38 6 7 0
2017/2018 Club Brugge 40 13 4 0
2016/2017 Club Brugge 38 9 5 1
Laatste voetbalnieuws

Vormer brengt Club Brugge in extase: ‘Onze captain blijft aan boord’

Ruud Vormer zal ook de komende jaren in het shirt van Club Brugge te bewonderen zijn. De 33-jarige middenvelder heeft zijn contract bij de Belgisch kampioen met één jaar verlengd en...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 15 juni
Chelsea geeft de komst van Achraf Hakimi zeker niet op. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren