Update: De Roover vertrekt in goed overleg pas in de zomer bij NAC

Donderdag, 16 april 2015 om 09:49Erik van Dam • Laatste update: 09:53

Volgens Omroep Brabant zetten Sepp De Roover en NAC Breda de samenwerking per direct stop. De dertigjarige verdediger zit vaker op de bank, dan dat hij in het veld staat en dat zint hem niet. Ondanks een doorlopend contract tot volgend jaar zomer zou hij nu besloten hebben met onmiddellijke ingang weg te gaan bij de club. NAC zou daarmee akkoord zijn gegaan.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ik snap dat Sepp De Roover besloten heeft weg te gaan


Gerelateerd

Meer sportnieuws

12 reacties (laatste reactie door nac72)

Moet bij zijn naam altijd denken aan het verhaal dat Van Basten wilde dat zijn scouts bij Oranje deze speler eens een tijdje gingen volgen, ha!

Als je bij dit team niet meer in de basis staat, kun je beter terugkeren naar Sparta of iets dergelijks. Dan wordt het in de eredivisie niet meer wat.

16 april 2015 om 09:31

Waarom wilde van Basten dat de scouts van Oranje een Belgische voetballer zouden gaan volgen?

16 april 2015 om 09:34

Ik denk dat dat juist de grap was..

Wees dan een een vent en blijf ook de laatste paar wedstrijden je team steunen.

16 april 2015 om 09:36

Op de site van NAC wordt vermeld dat ze pas aan het eind van het seizoen uit elkaar gaan omdat hij zich wilt richten op zijn maatschappelijke cariere.
Beetje jammer voetbalzone.

Is ook niet eredivisiewaardig, dus daar mis je niks aan. Veel te soft voor een verdediger.

Weer lekker ingelicht, klasse. Hij blijft tot het einde van het seizoen en kiest daarna voor een maatschappelijke carrière. Stam wordt genoemd als opvolger, staat op lijstje, maar moet zijn contract bij Luik ontbonden worden..

De officiële NAC-side geeft het volgende bericht:
"de Roover stond nog onder contract tot juni 2016. Het laatste seizoen komt door de overeenstemming te vervallen. De verdediger richt zich volledig op een maatschappelijke carrière.
Robert Maaskant: “nac heeft erg veel plezier aan Sepp gehad. Hij heeft zich altijd voor 100% ingezet voor de club. Wij wensen hem veel succes voor de toekomst.”

De Roover: "nac is een fantastische club. Je weet in de voetballerij dat je tijd bij een club vaak eindig is, maar ik koester de momenten die ik met mijn teamgenoten en het publiek heb gehad."

Sepp de Roover is in mijn ogen bij NAC Breda een goede rechtsachter geweest. Sepp was snel en had enorm veel Noad. Zijn beste wedstrijden speelde hij als Drost ook speelde. Zij vertrouwden elkaar voor 100%. Het grootste nadeel voor Sepp was de samenstelling van het NAC-team aan de rechter zijde. Vooral de combinatie met Hooi klopte totaal niet. Sepp had altijd de drang naar voren een Hooi was niet bij machte om een tegenstander te omspelen met het gevolg dat hij bijna iedere bal weer teruggaf aan Sepp.
Hooi werd verkocht en Ruben Ligeon werd aangetrokken. Was dit laatste niet gebeurd en had men een goede rechtsbuiten aangetrokken, dan ben ik ervan overtuigd dat Sepp weer in het team was gekomen. Hoe men het nu ook wendt of keert, Ruben is absoluut de beste van deze twee rechtsachters.

Sepp, bedankt voor alles en in Breda zullen wij jou altijd blijven waarderen en daarnaast hoop ik dat deze sympathieke Belg nog vaak op de tribune bij NAC te zien zal zijn.

Overigens wordt er in Breda gesproken over Ronnie Stam als opvolger. Dit zou een goede keuze zijn, maar persoonlijk zie ik toch liever Ruben Ligeon voor het vervolg. Hoop doet leven.

16 april 2015 om 10:51

Snel en Noad?

Sep is juist niet zo snel en moet het van het goed positioneren hebben. Een voetballende verdediger zoals ze dat noemen.

Vond hem ook vaak te slap ingrijpen en heeft diverse keren staan stuntelen achterin, met tegendoelpunten (al dan niet door hemzelf erin geschoten) tot gevolg.

Ligeon is 2 klassen beter.

@wanny, wij zijn het duidelijk met elkaar oneens. Maar toch ben ik blij dat Maaskant hem ook waardeerde. Jij zou eens moeten kijken hoeveel wedstrijden Sepp (met dubbel P) zonder Hooi heeft gespeeld en hoe hij in die wedstrijden speelde. Ik heb het bijgehouden en dan kom je tot een verbijsterende ontdekking.

Ligeon is inderdaad veel beter, maar dit heb ik ook aangegeven!Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Jong PSV294
11.VVV-Venlo26-7
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
T. HayeMiddenvelder215
B. van SchuppenMiddenvelder204
R. SeuntjensAanvaller2010
N. OlijKeeper220
P. KestensAanvaller192
D. MaloneMiddenvelder180
J. AntoniaAanvaller150
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

België
4 fans
Verdediger, 37 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 18 januari
PSV heeft zich gemengd in de strijd om de handtekening van Nat Phillips. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren