Ex-Ajacied maakt indruk in Eindhoven: Eredivisieclubs tonen interesse

Woensdag, 15 april 2015 om 14:30Matthijs van Laar

Branco van den Boomen is hard op weg naar de Eredivisie. De middenvelder van FC Eindhoven maakt een prima jaar door en heeft daarmee de aandacht getrokken van een aantal clubs. Voetbal International meldt dat sc Heerenveen, FC Groningen en Vitesse interesse hebben.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door trodat4030)

Op zn 16e met veel bombarie n contract bij Ajax.
Op zn 18e helemaal ondergesneeuwd in de Amsterdamse jeugdopleiding.
Op zn 19e keihard teruggeknokt als 1vd beste spelers in de JL bij FC Eindhoven
Dit zie je er niet veel doen....echt knap

15 april 2015 om 14:44

Ik snapte totaal niet waarom die weg mocht. Hij heeft veel potentie en is beter dan de Jong Ajax middenvelders die er nu staan. Deze gaat er echt wel komen

15 april 2015 om 14:46

Nou dennis, hij nwas echt helemaal uitgeblust bij ajax hoor. Ik heb m vaak gezien en hij was gewoon een van de mindere spelers in zn jeugdteam. En Ajax heeft nu eenmaal veel talent op het middenveld vanuit de jeugd dus dan houdt het snel op... Des te knapper dat die jongen zich nu herpakt heeft.

15 april 2015 om 14:58

Clark, hij was echt niet minder dan een Bakker, Warmerdam, Vissie of Noordhoff ofzo.. Punt wat echter óók meespeelde was dat hij uit Veldhoven komt en elke dag minimaal 3 tot 5 uur aan het reizen was om op de club te komen, dat stond hem, icm het vele banken, gewoon tegen. Tot 5 uur in de auto om vervolgens 1,5 uur op een bank te zitten is geen pretje.. Op een gegeven moment kwam hij in Jong op CV af en toe aan spelen toe, dat ging hem best aardig af imo..

15 april 2015 om 15:15

Veel jongens in jong ajax zijn ook niet goed genoeg maar ze moeten nu eenmaal spelers hebben voor die JL. Daar komen de twijfelgevallen gewoon te spelen. IK ben ervan overtuigd dat de meeste spelers uit jong ajax nooit in het 1e van ajax zullen spelen

Het zijn gokjes en men hoopt dat men zich ron de 18/19/20 sterk ontwikkeld. Deze jongen was niet goed genoeg of had het geduld niet om te wachten. Ik snap niet dat je in veldhoven blijft wonen als je in amsterdam voetbalt. Dan is er ook niet de commitment die nodig is op dat moment maar wellicht dus via eindhoven naar de eredivisie.

15 april 2015 om 15:25

Trodat4030, Van den Boomen was een leider in het veld en kon dit overbrengen door duelkracht, maar kon dit vooral voetballend niet bijbenen. In veel wedstrijden speel je toch tegen een muur en dan heb je eigenlijk niets aan zo'n jongen. Dan moet je spelers met handelingssnelheid hebben die erdoor heen kunnen combineren. Fysiek is makkelijker bij te brengen dan techniek (zeker na zoveel jaar) en inzicht en dus kan ik de keuze van Ajax ook wel begrijpen. Al moet ik zeggen dat ie het als CV wel langer had mogen proberen van mij, maar misschien wilde hij dat ook zelf helemaal niet.

15 april 2015 om 15:27

Ik vind dat je een speler van 16 helemaal niet moet halen als hij niet in de buurt woont of wil komen wonen. Vanuit die jongen begrijp ik het wel, maar ik snap dan niet dat hij niet naar een BVO in de omgeving gaat.

Als je goed genoeg bent om gescout te worden door Ajax op je 16e, dan kun je ook naar andere Bvo's.

15 april 2015 om 15:28

Hij bleef daar wonen omdat hij 16/17/18 was. Hij woonde nog gewoon thuis. Zijn vader is Psver in hart en nieren, heeft zelf ooit Jong PSV gehaald en werkt inmiddels bij de supportersvereniging van Psv, dus een verhuizing voor de carriere van hun zoon was niet 123 logisch. En ja, wat is commitment, ik vind 3 jaar lang, 5 tot 7 dagen per week van Veldhoven naar Amsterdam rijden ook best commitment eigenlijk..

15 april 2015 om 15:30

Ik zie dat probleem met 'commitment' niet zo. Veldhoven-Amsterdam is iets meer dan een uur rijden. In Nederland wordt er al snel gedaan alsof dat gigantisch veel is, omdat alles hier zo dicht op elkaar ligt, maar eigenlijk stelt het niet zo veel voor.
Als hij er geen probleem mee heeft om die afstand af te leggen is het juist beter dat hij lekker in zijn eigen omgeving blijft wonen en om dan maar iedere dag op en neer te rijden.
Als dat echter wel een probleem wordt voor hem, dan is het beter om een andere oplossing te vinden, en dat heeft uiteindelijk goed uitgepakt voor hem.

15 april 2015 om 15:33

@ Hoppa!

Hij kwam indertijd bij Willem II vandaan, das best in de buurt van Eindhoven/veldhoven, maar als je een leuk contract bij Ajax kan tekenen snap ik best dat je die stap waagt. Bij PSV was hij al 2 of 3x aangeboden, maar die hebben hem steeds afgewezen. Het is niet zo dat dat niet geprobeerd is iig.

15 april 2015 om 16:32

trodat

dat is precies het verhaal ja..psv wilde hem destijds niet hebben en ajax had hem wel gevraagd, op het laatste moment wilde psv hem wel hebben maar toen heeft hij toch voor ajax gekozen, wat wel goed voor zijn ontwikkeling is geweest

ik denk dat hij tekort komt voor de top en subtop van de eredivisie, vroeger kwam hij er bovenuit mede door zijn kracht en lengte, voetballend is het denk ik net te weinig

15 april 2015 om 15:00

Ik vind het ook knap. Ik vind eigenlijk de hele prestatie van FC Eindhoven uitzonderlijk. Paar jaar terug op sterven na dood en nu betrap ik mezelf er zelfs op dat ik stiekem vaker ga kijken dan vroeger. Jaja, successupporter, ik weet het. Maar het spel is ook gewoon redelijk goed en de sfeer in het stadion wordt ook steeds beter nu het wat voller zit.

Ik gun het de club dat ze dit soort spelers nog een jaartje vast kunnen houden. Toch altijd veel plezier gehad bij FC Eindhoven, als supporter en als speler.

15 april 2015 om 15:36

Het 'geluk' van FC Eindhoven is dat ze net iets eerder in financieel zwaar vaarwater kwamen dan de meeste andere clubs (of het iets eerder door kregen dat het slecht ging), waardoor ze al hadden gesneden in een hoop dingen voordat de crisis echt tot het voetbal doorbrak en clubs als Agovv, Haarlem, RBC en Veendam omvielen. Bij Eindhoven was op het moment dat de meeste andere clubs in de problemen kwamen, de situatie al weer redelijk onder controle en dus kon (ook door goede scouting en gezond beleid) de weg omhoog worden ingezet terwijl veel concurrenten juist af gleden.
Op het moment zit de organisatie goed in elkaar, wordt er alleen geld uitgegeven dat beschikbaar is en weten de trainers de spelers goed aan het voetballen te krijgen. De meeste spelers die binnenkomen zijn elders afgevallen of hebben een dipje gehad in hun carriere, waardoor ze vrij goedkoop te halen zijn, maar de staf verdient zeker complimenten voor hoe ze al die jongens weer aan de praat krijgen. Net als dat de rest van de organisatie complimenten verdient voor hoe ze met de zeer beperkte middelen de laatste jaren steeds een aardig team op de been kunnen brengen.

15 april 2015 om 15:49

Klopt. Daarnaast is het ook gewoon een heerlijke volkse club. Dat resulteert op de tribune nog al eens in wat zielig gedrag (er zitten een paar PSV-stadionverboden op de tribune met xenofobe trekjes), maar rondom de club heeft het ook zijn goede dingen. Geen poespas, gewoon lekker voetbal kijken in de kou met een warme chocomel of friet en bier.

15 april 2015 om 17:02

@drumms: niet geheel juist. FC Eindhoven had namelijk geluk dat het een moederclub had die ze financieel holp: Psv.

Veendam, Haarlem en RBC hadden die niet. Haarlem had daarbij de pech dat Ajax voor de financiële problemen de club al had verlaten en voor Almere City had gekozen.

Het verhaal van Agovv was al helemaal lachwekkend, want die hadden ook een club waar ze mee samen werkte (vitesse). Echter toen ze al in financiële problemen zaten kondigde ze aan aan het eind van het seizoen te willen stoppen met de samenwerking om met Twente te kunnen samenwerken, wat totaal niet goed viel bij het bestuur van Vitesse. Vervolgens kwam Agovv een paar maanden later (nog in hetzelfde seizoen) met hangende pootjes bij Vitesse smeken om geld om niet failliet te gaan. Hoe zou het toch kunnen dat Vitesse daar niet (meer) aan mee wilde helpen...

Wat een beest is het! Gun hem een stap omhoog wel, denk dat hij bij clubs in het rechterrijtje zeker niet zou misstaan en misschien in de toekomst nog wel beter.

Prima speler, Branco, maar paste gewoon niet heel erg bij Ajax, beetje type Poulsen. Schuwde duels niet, sterk in de lucht, mooie lange trap in de benen.. Als CV had ik het nog wel eens willen aanzien, maar voor CVM mist(e) hij gewoon dynamiek, techniek en handelingssnelheid. Leuk dat hij het goed doet en interesse geniet van hogerop..

15 april 2015 om 15:09

Eigenlijk dus een soort van der Heijden 2 verhaal.
Maar het doet me deugd dat de spelers die het bij Ajax niet redden het wel redelijk goed doen bij andere clubs.
Ook een goed teken voor toekomstige spelers die twijfelen tussen Ajax of een andere club.

15 april 2015 om 15:27

Jup, te weinig handelingssnelheid voor het middenveld en eventueel een mogelijkheid als voetballende verdediger langs een pure verdediger.

Edit: verdediger hoort in dit geval zonder 's' geschreven te worden.

15 april 2015 om 17:07

Zou dat misschien iets te maken kunnen hebben met de jeugdopleiding van Ajax? Dat ze gewoonweg in zo'n straks keurslijf worden geperst dat ze hun talenten er niet uit kunnen halen, om vervolgens bij een andere club (waar dat niet hoeft) wel te kunnen opbloeien?

Het is volgens mij juist niet een goed teken voor toekomstige spelers, want blijkbaar kunnen ze veel meer ervan bakken bij andere clubs. Daar blijken ze de benodigde stappen namelijk wel te kunnen zetten.

Je ziet het niet alleen bij jeugdspelers, maar je ziet het ook bij spelers die Ajax aankoopt dat ze regelmatig een stuk minder gaan spelen omdat ze niet binnen dat keurslijf pasten. Je ziet het momenteel met Zivkovic, die geen schim meer is van de speler die zo geweldig was bij FC Groningen.
Je zag het in het verleden bijvoorbeeld ook met Machlas die bij Vitesse de sterren van de hemel speelde en zelfs Europees topscoorder werd en bij Ajax er niets meer van leek te kunnen. Zelfs een wereldtopper als Ibrahimovic leek in eerste instantie ten onder te gaan bij Ajax, maar die had gelukkig zoveel talent, dat hij zich uiteindelijk toch staande wist te houden.

15 april 2015 om 17:45

Welk keurslijf bedoel je superghost?

Leuke ploeg dat FC Eindhoven. Hen daar een artikel gelezen hoe zijn bewust kiezen om spelers beter te maken. Ook spelers halen die bewust kiezen voor het ontwikkingstraject van de club. Respect dat zo'n jongen een stap naar Eindhoven zet en op die manier alsnogdoorbreekt.

Zou mooi zijn als we die kunnen halen, ben erg blij met het huisige beleid bij Vitesse. Richten op jonge voetballers en talenten, het liefst Nederlands ook. Prima! Zul je zien dat het toch nog wat wordt hier in Arnhem!

Altijd jammer gevonden dat hij weg moest, had hem liever in jong ajax gezien. Mooi dat hij de weg naar boven heeft gevonden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Eindhoven

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.Telstar41-3
14.Jong PSV39-11
15.FC Eindhoven39-12
16.Jong AZ38-35
17.Jong Ajax37-17
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
H. BotermansAanvaller368
J. van der SandeAanvaller367
J. DonkorAanvaller253
A. JoaoAanvaller170
J. SleegersAanvaller153
R. SwinkelsKeeper340
M. AmevorVerdediger332
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Eindhoven.

1 fan
Verdediger, 28 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 8 mei
De naam van Mohamed Salah prijkt op het verlanglijstje van Chelsea en Thomas Tuchel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren