Financiële ‘shit’ bij FC Twente: ‘Dan hadden we die drie niet gekocht’

Donderdag, 9 april 2015 om 08:20Daniel Cabot Kerkdijk

Joop Munsterman stapte vorige week op bij FC Twente nadat hij in een eerder stadium al bekendmaakte na dit seizoen te vertrekken. De voormalig topbestuurder wordt nu verweten dat hij financiële beslissingen nam zonder daar de Raad van Commissarissen over in te lichten. Uit elke lade in De Grolsch Veste komt momenteel een door Munsterman gemaakte afspraak of overeenkomst waar de RvC naar eigen zeggen niets van wist.

/

Financieel adviseur Arjan Hoop weet wanneer het bij FC Twente fout is gegaan: vanaf het moment dat Munsterman zijn eigen functioneren als directeur moest gaan controleren. In de periode dat Jan van Halst deel uitmaakte van het organigram, was er niets aan de hand. De afwezigheid van een RvC-lid met de portefeuille financiën was ‘een tweede weeffout’, zo erkent Hoop donderdag in gesprek met TC Tubantia.

Hoop gaf in oktober tekst en uitleg over de financiën van FC Twente. “We waren door de directie en het management verkeerd ingelicht. Als de cijfers correct waren aangeleverd, was er veel eerder ingegrepen”, claimt de financieel adviseur, die het liefst vorig jaar zomer al duidelijkheid had gehad. “Dan was er niet voor zes miljoen euro in nieuwe spelers geïnvesteerd. Dan waren Kamohelo Mokotjo, Kasper Kusk en Hakim Ziyech absoluut niet gekocht en hadden we niet zo ver in de financiële shit gezeten als nu het geval is.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

70 reacties (laatste reactie door iedereen komt)

Ik vind het behoorlijk de zwarte piet gooien naar Munsterman. Dit had nooit zo ver mogen komen. Maar daar is de RVC ook verantwoordelijk voor. Zij zijn er onder andere voor om Munsterman te controleren. Blijkbaar hebben ze dit niet goed gedaan. De Rvc is net zo verantwoordelijk voor deze shit.

9 april 2015 om 08:37

Ja haha deze man is financieel directeur... Heeft geen idee wat er in en uit gaat?! Dan mag je toch echt naar jezelf kijken.

9 april 2015 om 08:45

Ook als adviseur hoor je te weten wat er speelt. Anders kun je toch geen advies geven. Joop Munsterman is hoofdverantwoordelijk voor dit alles. Maar de Rvc is ook zeker verantwoordelijk. Als je die andere artikelen leest doen ze net alsof ze er niks aan kunnen doen.

9 april 2015 om 08:58

Pdb4,

Het verschil tussen een directeur en adviseur is dat een adviseur overal om moet vragen om financiële stukken in te kunnen zien. En wat je vraagt hoef je niet altijd te krijgen.

En Arjan Hoop is geen directeur.

9 april 2015 om 09:01

Als adviseur weet je in principe alles wat wordt aangeleverd door de directeur... als die geen goede info geeft krijg je ook verkeerd advies

9 april 2015 om 09:03

Klopt ik las het verkeerd. Het is nog vroeg. Maar dan nog, Dat niemand van de beleidsbepalers de werkelijke cijfers wist... Kan echt niet.

9 april 2015 om 09:30

@pdb4, het zou niet de eerste keer zijn dat een directeur de godganse boel bij elkaar liegt.

Er zijn zat voorbeelden te vinden van directeuren die een dubbele agenda hadden en miljarden wegsluisden naar hun eigen rekening zonder dat iemand dat ooit door heeft gehad.

Niet dat dit hier gebeurd is, maar het is niet onmogelijk dat Munsterman en zijn vertrouwelingen de boel met opzet besodemieterd hebben en dat dusdanig goed hebben gedaan dat men het niet door heeft gehad.

9 april 2015 om 09:41

Het komt voor ja. en wellicht heeft Munsterman een hoop achtergehouden bij Twente, toch blijf ik deze mensen (rvc etc.) zeer schuldig vinden door hun onwetendheid.
Als je enige bestuurlijke functie bezit, en je weet niet wat er speelt, of je doet er niet alles aan om dat te weten te komen... tja. Ik denk als deze mannen eerder uit hun comfortabele onwetende hoekje waren opgestaan, deze zaken voor het seizoen al aan het licht waren gekomen en er nog wat te redden viel.

Hoe gaan die bekende uitspraken ookal weer? Knowledge is power? In dit geval: Ignorance is stupidity.

9 april 2015 om 13:33

Als adviseur weet je alleen wat er speelt als de financieel directeur jouw de correcte info geeft en dat is dus niet gebeurt.
Munsterman heeft gewoon alle belangrijke functies zelf bezet waardoor er niemand was waarmee hij samen moest werken.
Dit ging jaren goed waardoor de RVC geen nut zag in ingrijpen.

Nu blijkt dus dat het een tijd lang helemaal niet goed gegaan is, juist doordat Munsterman alles op eigen houtje kon doen.

9 april 2015 om 18:46

Een financieel adviseur kan meer doen dan alleen op de aangeleverde stukken advies geven. Als financieel adviseur had ik heel graag de interne beheersing in kaart willen brengen en het kan niet anders dat ze daarin flink tekort schoten. Maar goed op een leken site als vz krijgt men snel al een titel toegespeeld. Dan is het de RVC ten alle tijden nog kwalijk te nemen dat ze een dubbele petfunctie hebben geaccepteerd en het risico op override door management niet op waarde hebben geschat.

9 april 2015 om 08:58

En wat als de RvC-voorzitter ook directeur is? Juist, dan valt alle weg controle. Ik denk trouwens dat Munsterman de zwarte piet krijgt, zodat sponsoren vertrouwen houden in het huidige bestuur.

9 april 2015 om 10:45

Als hij niet overlegd met de rvc maar wwl handelt dan kan de rvc mijn inziens daar niet heel veel aan doen, munsterman zn bedrijf ging ook niet van n leien dakje op n vergelijkbare manier

9 april 2015 om 11:21

De RVC heeft te lang teveel vertrouwen in Munsterman gehad. Hoe kan het in een organisatie mogelijk zijn dat de directeur zichzelf controleert. Dat had de RVC nooit mogen toestaan.

Als een banaan niet krom was dan was die recht. Ik vind het raar dat Munsterman zomaar Twente kan verlaten. Iedereen die hier verantwoordelijk voor is moet er voor opdraaien. Waarom zie je altijd als het bij bedrijven mis gaat de boosdoeners hun ontslag indienen van ´zo ik wil er niets meer mee te maken hebben´.

9 april 2015 om 09:14

Omdat als ze blijven iedereen zit te zeiken dat ze moeten oprotten?
Dat doen ze toch ook met trainers? Degradeer je? Flikkeren ze de trainer eruit en mag de nieuwe trainer het oplossen met de rest van de club die er nog zit.
Zo werkt dat nou eenmaal.

9 april 2015 om 12:50

Maar een trainer gaat niet over de financiën.

9 april 2015 om 09:29

Omdat ze totaal niet meer geloofwaardig zijn.. Dat betekent dus ook dat het personeel en alle andere betrokkenen vraagtekens gaat zetten bij je beslissingen en dus kan je niet meer besturen. Je wordt gewoon weg niet meer serieus genomen en dan kan je maar beter het werk aan iemand laten die wel serieus wordt genomen.

Het kampioenschap is Munsterman naar zijn bol gestegen. Nu zitten we met de gebakken peren.

Je zat al in categorie 1 van de Knvb en je mocht Ziyech niet kopen tenzij je een boete betaalde. Dat laatste heb je gedaan om hem toch maar te halen. Lekker naïef om dan nu te roepen dat je ze niet had moeten halen vanwege achtergehouden cijfers. Er waren voldoende aanwijzingen dat er iets mis was en daar is niks meegedaan.

9 april 2015 om 10:16

Daar ligt wellicht de fout van de Knvb. Twente mocht hem namelijk wel kopen omdat de Knvb de overeenkomst nietig kon verklaren en dat niet deed. Zij leken er na de verkoop van Promes en Tadic ook niet direct aanleiding toe te hebben.
De boete kreeg Twente vanwege de contractdatum.

9 april 2015 om 11:25

Als ik 160 rijd op de snelweg en de politie besluit om mij slechts een vermaning te geven, betekent dat niet dat ik dus 160 mocht rijden.

9 april 2015 om 13:04

Als ik 10 kilo cocaine koop en ik krijg een boete en celstraf, moet ik de cocaine ook inleveren.

9 april 2015 om 12:06

Inderdaad. Boete hadden ze zelfs iningecalculeert. Bewust aankopen gedaan dus. En nu janken ze. Aan het begin van het seizoen werd er door de Twente supporters hier aangegeven dat de club op veel punten een topclub was ipv Feyenoord en dat daardoor spelers eerder naar Twente gingen. Het enige waar Twente grotwr in is, is de schuld die ze hebben. Hahahahaha

Bij een voetbalbedrijf als Twente horen toch ook accountantsverklaringen afgelegd te worden??? Waar zijn die dan en waarom hebben die dan niet gewaarschuwd?? Wel heel erg gemakkelijk om alles op Munsterman te schuiven. Daaruit blijkt maar weer dat deze RvC totaal ongeschikt is. Natrappen is wel heel erg gemakkelijk.

9 april 2015 om 14:05

In een accountantsverklaring zit een zin over 'mits alle stukken goed zijn aangeleverd en er geen info achter is gehouden'. Een accountant kan natuurlijk geen stukken in kijken die hem niet gegeven worden.

Als dit echt waar is dan zien we Munsterman nog wel voor de rechter verschijnen. Kan nog een flinke soap gaan worden.

Er verschenen al berichten over onfrisse zaken voor de zomer. Er werd zelfs een jaarrekening ingetrokken.

En ze zaten niet in categorie 3, dan weet je ook al dat het niet allemaal kosher is.

Dus wat een onzin dat ze die spelers dan niet hadden aangetrokken.

Sterkte aan alle Twente fans. Deze gifbeker is nog lang niet leeg ben ik bang...

9 april 2015 om 08:50

Maar neen. Hun redding is net hun eigen stadion. Daar kan je wat op belenen. Begroting zullen ze fors moeten terugschroeven, maar dan nog zullen ze de middelmaat in de ED overstijgen.

Er komt nogal wat volk naar De Grolsch Veste, die zorgen voor een berg inkomsten.

Weet je, zou best kunnen dat Twente sportief het nu ook beter zal doen.

Te weinig geld hebben, is niet goed. Te veel ook niet. Je wil niet weten hoeveel IT-projecten ik heb zien falen waar geld geen issue was. Als er overdaad is, dan gedraagt dikwijls een hele organisatie er zich naar.

9 april 2015 om 09:37

Ik begrijp heel goed wat je zegt over het eigen stadion, is bij Psv ook de redding geweest. Wat ik me wel begin af te vragen: wat is de waarde van een stadion? Met alle respect maar wat zou Enschede of Eindhoven met een stadion moeten als de clubs er niet in spelen? Ik zie echt niet zo goed in waarom dat als onderpand kan dienen. Er heeft verder geen enkele partij iets aan..

9 april 2015 om 09:45

Dat is zo. De grond onder het stadion is het belangrijkste. Daar kan je wel wat met doen voor andere doeleinden. Desnoods breek je het stadion dan af.

Banken zullen ook nooit toestaan dat je een lening krijgt ter grootte van de volledige waarde van het stadion. Bij Twente zal dit dan nog beperkt zijn, omdat ze nog maar net gebouwd hebben, de aflossingen zijn net gestart.

Los er van, zit in een modern stadion heel wat vastgoed die voor niet-voetbal inkomsten zorgen: kantoren, winkels, ruimtes om events te organiseren, ...

9 april 2015 om 10:23

Oke heb je zeker een punt. Het stadion van Psv ligt midden in het centrum. Ik weet niet hoe dit bij Twente is. Stukje industriegrond heeft natuurlijk veel minder waarde. Toch blijf ik het raar vinden dat bedrijven nauwelijks kunnen lenen en clubs die belachelijke risico's nemen wel!

9 april 2015 om 10:50

De bedoeling van zo'n aankoop is natuurlijk dat de betreffende club daarin gaat spelen voor een huur prijs. Veel stadions in Nederland zijn nieuw en van de gemeente met andere investeerders. Een nieuwbouw of dure verbouw van de Kuip zou van de baan zijn als Feyenoord dat niet zou huren. Dat geld dus ook voor het stadion van Twente.
De grondwaarde hangt af van het bestemmingsplan. Als Eindhoven een park bij het centrum wil of flatgebouwen met winkels heeft grote invloed op de prijs.

9 april 2015 om 10:58

De Bieroloog,

Daar zijn allerlei redenen voor. Politieke en klein menselijke redenen.

In een ander bedrijf zijn er geen loges waar je de matchen kan aangluren. Daar zit het klein menselijk aspect in.

AA Gent heeft een nieuw stadion. Investering van 60 miljoen. 20 miljoen komt van overheid en overheidsbedrijven. En ja hoor, de top van de overheid en die overheidsbedrijven hebben loges en business-seats gekregen.

Politici denken dan weer stemmen te 'kopen', door geld in het voetbal te stoppen. Idioot, maar het is zo.

Bovendien is er voor de bank weinig risico, want die eist toch dekking van de gemeente of zo.

9 april 2015 om 20:02

@iedereen komt

Helaas niet in die regio. In Twente is grond relatief goedkoop en veel voorhanden. Zeker grond langs een spoorlijn, is nou eenmaal niet zo populair om er huizen op de zetten.

11 april 2015 om 15:38

Grond is niet zomaar voorhanden. Denk jij dat de groente uit blik komt? Of dat koeien uit de randstad gouden kaas maken?
Ga een huis bouwen in het vondel park, dat is geen beschermde natuur.
Een kavel in Ouder Amstel is niet veel duurder als in Enschede.

9 april 2015 om 09:14

Tja het is inderdaad makkelijker te kiezen om je club compleet uit handen te geven aan één of andere onbekende buitenlander is het niet?

9 april 2015 om 09:18

Nolimit,

Alsof die 'buitenlander' minder bekwaam zou zijn dan die 'inlander', gewoon omdat ie 'buitenlander' is.

Clubs zat in handen van 'buitenlanders' die wel goed geleid worden.

9 april 2015 om 09:22

Daar gaat het niet eens om. De ziel van je eigen club verkopen, die in de shit zit, aan inderdaad een "buitenlander" om vervolgens blij te gaan doen als andere clubs in financieel zwaar weer zitten.

9 april 2015 om 09:45

Of je je ziel nou verkoopt aan buitenlandse investeerder of binnenlandse megalomaan, dan maakt dat ook niets meer uit.

9 april 2015 om 10:12

Nolimit,

Dus als je aan een buitenlander verkoopt, dan verkoop je je ziel?
En bij een verkoop aan een inlander niet?

Neen, vat ik niet.

Het maakt geen bal uit of die koper inlander of buitenlander is. Zijn kwaliteiten en intenties zijn belangrijk.

Je kan even goed je ziel verkopen door aan een 'inlander' te verkopen.

9 april 2015 om 11:09

Daar vind ik persoonlijk nogal een verschil tussen zitten ja. Een Nederlander die een Nederlandse club koopt of een Rus of Chinees. Maargoed, dat zal wel aan mij liggen.

9 april 2015 om 13:10

Lijkt me sterk. Volgens mij zijn er maar weinig supporters die met Vitesse bezig zijn, laat staan dat ze er iets voor of tegen hebben. Behalve dan dat er genoeg mensen zijn die het niet geweldig vinden dat Vitesse met Chelsea 3 speelt.

9 april 2015 om 13:28

En wat is de ziel van je club dan volgens jou nolimit?

Ik kan er ook niets aan doen, maar ik voel ook wel een beetje leedvermaak. Spandoek met Faillietesse is ook al heel vaak voorbij gekomen op twitter de afgelopen dagen.


9 april 2015 om 14:55

Dat beetje leedvermaak heb ik ook al jaren bij jullie dus dat vind ik nog niet zo erg. Qua ziel van de club, die is natuurlijk opgehouden nadat jullie een soort 3e elftal van Chelsea zijn geworden.

9 april 2015 om 15:16

Maar dat is nog steeds geen antwoord op mijn vraag. Wat is de ziel van een voetbalclub?

9 april 2015 om 23:10

@nolimit : Weinig die met Vitesse bezig zijn? Oh, dus daarom nemen jullie elke keer op internet de gelegenheid waar om het over Chelsea 3 (toch knap met slechts 1 basisspeler van Chelsea en überhaupt maar 3 huurlingen van hen) benutten en ook in het stadion spandoeken over onze financieen laten zien. Man man man, wat laat je je kennen. Geef gewoon toe dat het hypocriet is wat er bij Twente gebeurde (ook het bestuur verwees immers graag naar Vitesse als voorbeeld hoe het niet moet).en om eerlijk te zijn, ik geniet hier stiekem wel van. Boontje komt om zijn loontje...

10 april 2015 om 09:05

Alsof ik dat niet overal heb toegegeven wat er bij Twente is gebeurd?
En dat spandoekje van je. En "jullie" gebruik maken van de gelegenheid dat Vitesse van Chelsea is, dat doen alleen Twente supporters? Het feit dat ik dit erbij haal is meer als response op dat "dit gun ik jullie" gedoe.

En als je het hebt over leedvermaak, dat heb ik al jaren bij jullie dus zo hebben we allebei wat.

11 april 2015 om 16:56

Nolimit,

Ja, dat is een vooroordeel.

Ik heb het bestuur van mijn club hoog zitten, maar ook zij raken al eens aan de ziel van de club.

Het logo is bv. gewijzigd. Origineel keek de indianenkop naar links, nu naar rechts. Nu zou ie naar de toekomst kijken. Ach wat een onzin, laat het zijn zoals het was, authenticiteit is mooi.

De vlaggenparade (traditie van bijna 100 jaar oud) voor de match is afgeschaft, vonden ze niet meer passen in de moderne tijd.

Recent zijn ze afgekomen met een Engelstalige gebakken lucht slogan 'we Are One Family, We are Buffalo'. Dat wringt. Ook al omdat ie Engelstalig is. En we zijn geen één grote gelukkig familie. Dat laten we liever over aan die van Club Brugge. lol

Ik bedoel maar, je moet geen buitenlander zijn om aan de ziel van een club te raken. Doen inlanders even goed.

Twente zit in een klote positie, moeten waarschijnlijk (dure) spelers verkopen.
Maar clubs weten dit en dus kunnen ze niet de hoofdprijs vragen.

Jammer, hopelijk kunnen zij net als Feyenoord het jaren met eigen jeugd opvangen.

9 april 2015 om 09:02

Er is een verschil van kwaliteiten tussen de jeugd van Feyenoord en FC Twente. Feyenoord heeft een dusdanige goede jeugd dat ze financiële klappen konden opvangen.

9 april 2015 om 09:16

De jeugd is kwalitatief inderdaad beter over de jaren maar dat neemt niet weg dat er bij Twente nu een aantal voor de deur staan zoals Tapia, Ould Chikh, ter Avest, Andersen etc. Ik ben benieuwd of zij zich goed doorontwikkelen Tapia is sowieso een pareltje en Ould Chikh kan nog wel eens moeilijk blijven doen over z'n contract.

9 april 2015 om 10:01

Ould-Chikh wou zijn contract toch niet verlengen? Ik zelf weet niet waarom niet, was dat het sportieve aspect?

9 april 2015 om 10:19

Lijkt me niet het sportieve aspect, maar het financiele. Sportief zou een verblijf bij Twente ontzettend goed voor zo'n jongen zijn omdat hij in een uitgeklede selectie volgend jaar volop kansen kan krijgen.

Tja daar heeft de raad toch zelf aan meegewerkt. Niemand die op het idee kwam om Munsterman eens te gaan controleren? Vind het maar makkelijk om de schuld jhelemaal op Munsterman af te schuiven, er werken daar meer mensen bij die club.

Okj, Munsterman deed schijnbaar dingen die niet kloppen. Maar had de RVC niet een idee bij de aankopen van, goh laten we eens in de boekhouding kijken?? Allemaal slaperds daar!

Heel merkwaardig dat ze die constructie kennelijk wel goed hebben gevonden. En erg makkelijk om nu naar een ander te gaan wijzen.

Gehele RvC is medeschuldig, kijk naar de feiten
1) De in januari vertrokken financieel directeur Gert Jan Neiwijde en Arjan Hoop zijn de makers van het oude plan van aanpak. ( dit hebben Arjan Hoop en Gert Jan Neiwijde zelf aangegeven ) Dit plan van aanpak is door de raad van commissarissen van FC twente goedgekeurd.
2) de financiële rapportages werden gemaakt door Gert Jan Neiwijde. Deze werd verstrekt aan alle leden van de RvC
3) Alle mondelinge afspraken boven de 35000 euro moeten eerst schriftelijk vastgelegd worden en door de RvC goedgekeurd worden om bindend te zijn. Joop Munsterman heeft dit altijd duidelijk gecommuniceerd. Er zijn vele interviews te vinden waar hij dit extreem duidelijk gemaakt heeft. De gesprekspartners van Joop Munsterman zijn hier dan ook allemaal van op de hoogte
4) wie betaald, die bepaald Vele RvC leden zitten met veel geld in de club. de RvC leden die er heel veel geld in hebben zitten, moeten dus ook heel sterk het beleid bepaald hebben.

Raar verhaal, je kijkt toch eerst hoeveel geld je heb voordat je miljoenen gaat uitgeven?

9 april 2015 om 10:56

Hoeveel club's hebben geen schuld? Hoeveel huishoudens in Nederland hebben een hypotheek schuld. Schulden voor een auto, wasmachine of vakanties.

Dit had natuurlijk niet mogen gebeuren, maar Munsterman heeft ook gezorgd voor een kampioenschap. Wel slap om nu opstappen. Twente heeft nu behoefte aan rust, maar dat komt voorlopig niet.

En het modder gooien blijft maar doorgaan! Zal nog een lading die kant op sturen kunnen ze verder gaan! Zucht... Natuurlijk is Munsterman grotendeels verantwoordelijk, maar ieder verhaal heeft 2 kanten. Kan me niet voorstellen dat niemand binnen de club hier niets van wist behalve Munsterman, dat lijkt me echt onzin. En meneertje hoop is nog wel een financiele man en dan maar zeggen dat je niks weet, jaja. Ik kan niet binnen de club kijken natuurlijk, maar om nou alles op Munsterman te gooien vind ik onterecht. Er is altijd een hoofd verantwoordelijke, maar kijk ook eens naar jezelf in plaats van alleen maar naar anderen wijzen.
Er zijn flinke fouten gemaakt in het bestuur en management en veel te veel geld uit gegeven, maar goed dit soort berichten moet je juist nu vermijden wanneer de club al slecht in het nieuws is.
Probeer dit gewoon zoveel mogelijk binnen de club te behouden en ga de club redden.

Aan de ene kant stom dat ze het zover hebben laten komen, maar ik hoop dat ze er binnen een paar jaar overheen kunnen komen! Financiele afgrond gun je gewoon geen enkele club.

Enerzijds goed dat er redelijk open gecommuniceerd wordt, anderzijds vind ik dit wel een beetje makkelijk van de rvc. Zij hebben hun werk ook maar half gedaan als Joop met al die deals weg kwam. Ze hadden toch wel eerder onraad kunnen ruiken lijkt mij. Tuurlijk is Munsterman de grote dader, maar de rvc gaat ook niet vrijuit vind ik. Maar ondanks alles geloof ik wel dat Munsterman het beste met Twente voorhad.

Ook ik vind de reacties van Arjan Hoop en de overige commissarissen heel zwak. Ik kan met goed voorstellen dat Joop niet alles verteld heeft. Maar het lijkt mij sterk dat hij ook de complete administratie doet.

Zeker een Arjan Hoop, die zichzelf verhuurt als financieel adviseur en belegger had en Joop beter in moeten schatten, en in de cijfers moeten duiken. Het kan niet zijn dat hij als adviseur geen inzicht in de cijfers had.

In mijn ogen zijn er 2 opties: Of Arjan Hoop is niet geschikt voor deze functie of hij weet beter.

Wat het antwoord ook is, hij is in mijn ogen onhoudbaar voor een rol binnen twente.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.FC Twente38-3
13.PEC Zwolle35-10
14.RKC Waalwijk30-19
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper330
DaniloAanvaller3317
T. EbuehiVerdediger321
J. BoschMiddenvelder312
Q. MenigAanvaller318
R. ZerroukiMiddenvelder300
D. DumićVerdediger231
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

310 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Chelsea 22 2 3 0
2019/2020 Ajax 21 6 1 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
Laatste voetbalnieuws

Chelsea presenteert nieuw shirt met piano spelende Ziyech: ‘Shit of a jersey’

Chelsea heeft het thuisshirt voor het seizoen 2021/22 bekendgemaakt. In een presentatievideo, waarin onder meer Hakim Ziyech op een piano te zien is, via de officiële kanalen wordt het nieuwe shirt...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 13 mei
Marcos Llorente stapte in 2019 voor dertig miljoen euro over van Real Madrid naar Atlético Madrid en is nu minstens het dubbele waard. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren