Duits toptalent transfereert voor acht miljoen naar club in 2. Bundesliga

Woensdag, 1 april 2015 om 21:22Gijs Freriks • Laatste update: 12:23

RasenBallsport Leipzig heeft zich voor komend seizoen verzekerd van de diensten van Davie Selke, een twintigjarige aanvaller van Werder Bremen. De voetbaltelg van de energiedrank Red Bull betaalt liefst acht miljoen euro en de transfersom kan nog oplopen tot tien miljoen.

/

Selke tekent een contract voor vijf jaar in Leipzig, zo maken de clubs woensdag officieel bekend. De lange Selke komt uit de jeugd van onder meer TSG Hoffenheim en wordt gezien als een van de grootste aanvalstalenten van Duitsland. Hij maakte in januari 2013 de overstap naar Bremen en was dit seizoen goed voor zes doelpunten in 23 competitiewedstrijden voor die Grünen.

Afgelopen zomer werd Selke nog Europees kampioen en topscorer met Duitsland Onder-19. “Selke is een klassieke spits: snel, groot, beweeglijk en doelgevaarlijk”, reageert technisch manager Ralf Rangnick. De kans is overigens aanwezig dat er volgend seizoen een Nederlandse trainer voor de groep van RB Leipzig staat, want Fred Rutten zou in de belangstelling staan van die Roten Bullen. Achim Beierlorzer, Thomas Tuchel en Markus Gisdol zijn de overige trainerskandidaten.


Poll

Denk jij dat RB Leipzig binnen drie jaar in de Bundesliga speelt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

90 reacties (laatste reactie door diekertjedap)

Het voetbal is dood in de Eredivisie!! Dit is maar weer een voorbeeld hoe ver wij achter lopen met ons kikkerlandje. Als een club uit de 2de divisie dit al kan doen is het wel erg gesteld met onze competitie.

1 april 2015 om 21:29

Heb je gezien welke club? Geen 1 andere club uit de 2. Bundesliga zal dat daar doen.

1 april 2015 om 21:33

Integendeel, het voetbal is dood in de 2. Bundesliga als een club uit 2de divisie voor een absurd geldbedrag een toptalent van een Bundesliga club kan halen.

Werkelijk waar belachelijk en dit laat maar weer eens zien hoe geld in het voetbal de verhoudingen compleet omgooit.

1 april 2015 om 21:34

Alsof wij hier in Nederland niet 8 miljoen voor zo'n talent kunnen aftikken? De enige vraag is waarom het niet gebeurde..

Klinkt in mijn oren als een prima investering, dankzij die jongen promoveren naar de Bundesliga. Daar een jaar met hem spelen en hem vervolgens voor het dubbele doorverkopen.

De enige echte vraag is, waarom die speler hiervoor kiest.

1 april 2015 om 21:36

Dat is toch geen vraag?

Als een club uit de 2de divisie 8 miljoen voor jou op tafel kan leggen, verdien je waarschijnlijk ook een flink salaris..

1 april 2015 om 21:53

Vast geen salaris die een Nederlandse topclub niet kan ophoesten. Die jongen zal echt geen 100k per week verdienen.

1 april 2015 om 22:53

Geld.

O.t. : Ontzettend zonde. Hij is amper 20 jaar, basisspeler bij een Buli ploeg en kiest er dan voor om zo'n stap terug te zetten. Voor talenten als hij is het volgens mij ontzettend belangrijk om op een hoog niveau zoveel mogelijk minuten te maken. Het geld kan Werder overigens goed gebruiken. Zal hopelijk deels gebruikt gaan worden om het contract van Di Santo open te breken. Gelukkig voor ons staat Lorenzen, ook een jeugdproduct, klaar om hem te doen vergeten. Tevens kan Bartels ook op zijn positie uit de voeten. In een nog later stadium zal J. Eggestein (16) ingezet kunnen worden op zijn positie.

Selke zelf heeft triest genoeg al een bodyguard in moeten huren om hem te beschermen en wordt kapot gemaakt op o.a. Social Media door fans van allerlei clubs. De stap naar RB Leipzig ligt gewoon erg gevoelig. Mensen die hier mee-discussiëren over het bestaansrecht van RBL moeten wel weten waar ze het over hebben en geen vergelijkingen trekken met Bayer, Hoffenheim en Wolfsburg. Leipzig is de overtreffende trap en de druppel die de emmer doet overlopen in de ogen van de Duitsers.

1 april 2015 om 23:10

Kun jij iets verder toelichten waarom dit zo'n gevoelige overstap is dan? Ben erg benieuwd namelijk.

ON: Te gek voor woorden, 8-10 miljoen naar een 2e divisie. Het salaris bij RB Leipzig zal waarschijnlijk niet mis zijn voor dit talent.

1 april 2015 om 23:35

Omdat RB Leipzig voor alles staat waar de gemiddelde Duitser een hekel aan heeft op dit gebied. De manier hoe de club onstaan is en hoe ze geleid worden.

1 april 2015 om 23:39

Dan zeg je dat er geen vergelijking mag worden gemaakt met Hoffenheim, maar volgens mij waren die ook absoluut niet populair toen die hun opmars maakte.

1 april 2015 om 23:47

Hoffenheim bestaat al sinds 1945 en is niet opgericht om een bepaald bedrijf of product te promoten. Populair zijn ze zeker niet maar die zijn anders als RB Leipzig.

2 april 2015 om 11:01

Heb je de begrotingen van de eredivisieclubs al eens bekeken. Dan kun je concluderen dat weinig clubs dit kunnen betalen en de meeste clubs gelijk uitgekocht zijn voor de rest van het jaar.

1 april 2015 om 21:37

Dat betekend gewoon dat de club Leipzig bezig is met investeren om te promoveren.
Wie betaald anders 8 miljoen om iemand te laten spelen in de 2de divisie. Mulenga speelde laatst ook in de 2de divisie van Turkije. Die club is ook bezig met promoveren want anders is het niet logisch dat Mulenga actief is in de 2de divisie van Turkije

1 april 2015 om 21:40

Geld? In Turkije heb je diverse clubs met een rijke eigenaar waar spelers rondlopen die voor het niveau van de club vrij veel geld krijgen.

1 april 2015 om 21:49

Mulenga is een hele goeie spits en natuurlijk krijgt hij veel geld.
Een club strooit niet zomaar met veel geld, dat is ook omdat de club uit Turkije(adanaspor) wil promoveren. Blijkbaar wilt Leipzig met deze jonge spits ook promoveren anders leggen ze geen 8 miljoen neer voor een speler.
Je moet dus weten alvast dat je Leipzig volgend seizoen in de Bundesliga kan verwachten.

1 april 2015 om 21:55

In Duitsland promoveren de nrs 1 en 2 en de nr3 moet een promotie duel spelen.
Dus hun promotie staat nog niet vast aangezien er nog een gat is.

2 april 2015 om 06:42

Op dit moment zullen niet promoveren vanwege de regels. RB Leipzig zal er nog van alles aan moeten doen om niet terug te worden gezet als ze doelstelling voor dit jaar niet haalt. Deze aankoop zal in dat geval wel worden doorgesluisd naar RB Salzburg.

1 april 2015 om 23:19

Deze jongen reageert ook maar wat zonder de achtergrond te weten, elke land (op VS na) waar een club van de franchise red bull speelt, heeft kritiek op ze. Salzburg en Leipzig voornamelijk. Het doel van deze clubs is in tegenstelling tot meeste clubs, talenten kweken, kopen en/of verkopen om zo een goeie status te krijgen als voetbalopleiding. Dus in feite is Leipzig er alleen om Red Bull te promoten

2 april 2015 om 13:08

Red Bull Brasil is een nieuwe opkomende ploeg wat het volk alleen maar toejuicht

2 april 2015 om 00:15

Toet van almere city stapt over naar ijsselmeervogels het voetbal is raar oke daar zijn redenen voor historie geld aanhang etc. Deze speler maakt een logische stap rb leipzig zal binnen no time de grotere club zijn. Werder is aan het dalen en leipzig aan het stijgen 1 stap terug 2 vooruit

Dit maakt mij oprecht boos! Hij is echt een groot talent en dan gaat ie naar zo'n zielige club die niemand support! Geld is de baas in het voetbal en zoiets als reputatie doet er niet meer toe.

1 april 2015 om 21:46

dat is het probleem van het hedendaags voetbal : het continu beschermen van de " tradionele " clubs . volgens jullie denkwijze kan er dus nooit een nieuwe club op staan maar moeten we het tot in lengte van dagen doen met de clubs die er nu zijn . zelfs in de ere divisie doen we mee met het beschermen van de top 5 , al hebben 2 van die 5 zowieso eigenlijk geen recht om in die top 5 te staan . az niet omdat ze hun bloeiperiode hebben bereikt met illegaal geld en twente niet omdat het eigenlijk competitie vervalsing is dat die überhaupt in de top 5 staan . nee , laten we ervoor zorgen dat buiten de top 5 iedereen met een begroting van 2 of 3 miljoen gaat draaien , dan weet je in ieder geval zeker dat de top 5 lekker 50 procent van de tv gelden kan blijven verdelen . het draait alle voetbal liefhebbers hier toch alleen om geld , nou hebben we er weer een bij die meer als genoeg geld heeft net zoals wolfsburg . misschien wordt het tijd dat de top ploegen in nederland ook eens langzaam aan vervangen worden . ook die zijn op nul begonnen .

1 april 2015 om 22:05

Een club als RB Leipzig gun je toch niks. Een club hoort er voor de supporters te zijn, Leipzig is er om Red Bull te promoten, geen geschiedenis, rivalen, clubliederen of tradities, geen bestaansrecht. Als Augsburg of Go Ahead de top binnendringt (zonder bedrijf/suikeroom erachter) zou ik het prachtig vinden.

1 april 2015 om 22:13

nee dat is onzin wat je aan het vertellen bent . dat is hetzelfde als fortuna en roda hier in het zuiden . zijn notabene fusie clubs . en nog zijn er mensen die zeggen dat als er een fc zuid-limburg komt er geen hond naar gaat kijken . onzin . voetballen bestaat niet alleen uit tradities . tradities worden ook in 2015 begonnen . waarom moet elke ploeg een geschiedenis hebben ? geschiedenis wordt er geschreven ook in 2015 . waarom moeten ploegen als ajax , feyenoord of psv beschermd worden ? speel een eerlijke competitie en maak die competitie gelijk voor iedereen . nee , blijf maar kunstmatig die top 5 beschermen , dat zet zoden aan de dijk . augsburg of goahead zullen dat nooit redden door de bescherming wat de " top " ploegen krijgen van de bonden , en zeer zeker hier in nederland .

1 april 2015 om 22:29

Zo'n Fusieclub zou nog supporters trekken omdat die zich verbonden voelen met de provincie en daarmee de club. Wie voelt zich ooit verbonden met een club opgericht door een bedrijf die niet bedoelt is voor arbeiders van de club?

1 april 2015 om 22:39

jij denkt als iemand uit een harde kern . toen ajax , feyenoord of psv zijn opgericht hadden die ook geen geschiedenis , clubliederen of zoiets . tradities worden geboren en over 50 jaar heb je een nieuwe traditions ploeg . voordat je geschiedenis kunt schrijven moet je eerst bestaan . het gaat zich niet erom dat ze ergens aan verbonden zijn , hoe kun je anders fan zijn van barca of psg vanuit nederland ? daar heb je ook geen direkte binding mee .

2 april 2015 om 14:04

Dieketjedap, wat jij niet wilt zien is de reden van oprichting van Rb Leipzig; namelijk puur het commercieel promoten van Red Bull. Natuurlijk is er niks mis mee als een nieuwe club historie opbouwt, maar wel als er puur commerciële belangen aan vast zitten.

2 april 2015 om 15:27

dat doet toch helemaal niet terzake . feit is dat de club dadelijk steeds meer fans gaat krijgen en zijn eigen tradities . over 50 jaar heeft niemand meer het erover waarom een ploeg is opgericht . dat je nu zegt dat het commercieel is slaat helemaal nergens op . denk je dat een eigenaar van psg , chelsea , mc , real ofzo het ook maar een worst zal wezen dat verleden . die mensen doen het ook maar voor 1 ding en dat is geld verdienen . jij was er net zo min bij als ik toen ajax , feyenoord , psv of sparta zijn opgericht , dus daar weet je de beweegreden voor het oprichten ook niet van . en als ik momenteel naar ajax kijk waar ze alleen veelvuldig naar de bankrekening kijken , kun je daar ook moeilijk zeggen dat het niet commercieel is lijkt mij .

Dit is best wel opmerkelijk zeg. Flinke stap achteruit voor zo'n talent.. En dan nog.. Een 2e divisie club die even 8miljoen op tafel legt.. Waar gaat dit heen ?

1 april 2015 om 21:49

jij bent toch ook wel een beetje op de hoogte van de cashflow van redbull denk ik zo hé ? als die ronaldo willen hebben , halen ze hem . daar is zelfs de eigenaar van chelsea een klein jongetje bij en die heeft toch ook wel genoeg centjes op de bank staan .

Zo, zou niet mijn eerste keus zijn om naartoe te gaan, maar hij zal bijna zeker wekelijks in de basis staan. Wist overigens ook niet dat een club uit de tweede divisie zulke bedragen kon neerleggen. Ik ken deze jongen niet goed genoeg, maar als zo'n club 8 miljoen bereid is te betalen, zal het wel een groot talent zijn. Wel vreemd dat andere clubs zich dan niet hebben gemeld voor deze jongen. Maar goed.

1 april 2015 om 21:34

Alleen het rijkeluiskindje uit de 2de Bundesliga, RB Leipzig, kan dit betalen.

1 april 2015 om 21:37

Club is voor een tijd geleden overgenomen door Redbull

1 april 2015 om 21:39

Het is niet zomaar een club, het is Red Bull.

2 april 2015 om 08:23

Hoffenheim haalde wat jaren terug in de Tweede bundesliga ook al Brazilianen voor dit soort bedragen.

Jammer dit.... die Selke kon veel beter bij het historische werder bremen blijven maar ja jammer genoeg kiest Selke voor het geld. Hopelijk kunnen Yussuf poulsen en Omar Damari volgend seizoen weg nu David Selke voor volgend seizoen is gehaald.Overigens Drama beleid bij RB Leipzig nu hebben ze 6 spitsen ofzo.

1 april 2015 om 21:36

RB Leipzig is bezig met echt lange termijn planning.
Ik denk dat ze hem halen zodat ze home grown spelers hebben over een paar jaar wanneer het nodig is en zodat ze kunnen door selecteren.

1 april 2015 om 22:03

RB gooit er inderdaad niet doelloos geld tegenaan zoals bij PSG gebeurt. Ze zijn bij Red Bull echt bezig met een lange termijnvisie. Clubs opkopen uit lagere divisies en rustig opbouwen. Ze zitten nu in de VS, Duitsland, Brazilie en thuisland Oostenrijk. In hun thuisland Oostenrijk hebben ze eerst ervaring opgedaan alvorens zich te branden aan de grotere competities. Op die manier kun je natuurlijk ook een geweldig talentenprogramma opzetten en met spelers gaan schuiven. Ben je goed genoeg, dan promoveer je naar Duitsland. Is een ster over the hill, dan nog maar even de ambassadeur worden in de VS etc. Hun volgende doel is een club in Engeland en ook dat zal wel weer in een lagere divisie zijn.

1 april 2015 om 22:09

Ik heb soms nog moeite met het geloven hoe absurd veel geld die Oostenrijker van RB heeft.

Want het is niet zo alsof die paar clubs zijn enige speelgoed is.
Hele events en sport teams komen van hem, F1 teams (wat echt bizar duur is).

En zijn zaak is echt alleen Red Bull en als ik het goed heb heeft hij geeneens de rechten over de hele wereld.

2 april 2015 om 00:59

Inderdaad! Je laatste zin ben ik nog wel benieuwd naar trouwens. Het lijkt me dat hij wel alle rechten heeft toch?

En de F1 is wel het duurste team, maar ze hebben ook nog die Red Bull X-fighters, Red Bull Air Race (+ piloten academy) en ze sponseren werkelijk elke sports die 'extreme' is (is ook het streven van Red Bull). Ga je met een ski's of een mountainbike de heuvel af en ben je daarin de beste? Dan wil Red Bull jou sponsoren. Of skateboarden, of skydiven of noem het maar op. En dan nog die lekkere wijven in die auto'tjes die zelfs bij ons regelmatig op de training of bij wedstrijden (american Football) een traytje komen droppen. We hoeven ze geeneens te bellen en ze komen zelfs op zondagen.

Ik blijf me er ook over verbazen hoeveel geld absurd veel geld daar bij RB om gaat. Echter zo lang dat geld terug blijft vloeien naar de sportwereld, gun ik het ze van harte. Bedrijven als Microsoft, Apple en Coca Cola stoppen alles in eigen zak.

2 april 2015 om 05:46

49% is in handen van de uitvinder van redbull en dat is een thaise man.tja hij sponserd ook via het bedrijf en niet uit zijn eigen portemonnee en redbull heeft een extreem grote omzet.het is allemaal niet zo moeilijk te begrijpen.het is super goedkoop om te fabriceren en ze verkopen het tegen topprijzen.

2 april 2015 om 07:17

De Thaise Yoovidhya familie heeft 51% van Redbull in handen en tevens het originele Aziatische merk onder de zelfde naam. Redbull is sponsor van vele teams, maar RB Leipzig is van Dietrich Mateschitz welke 49% van de redbull aandelen heeft.

Neee, Werder is mijn favoriete club uit Duitsland en dit vind ik heel stom Selke is een zeer groot talent. Hopelijk komt RB Leipzig pas over 5jaar in de Bundesliga, al vrees ik dat het wel eerder gebeurd

1 april 2015 om 22:02

Hoffenheim en RB Leipzig hebben net zo veel recht als Wolfsburg en Leverkusen.
Want bij die laatste 2 worden net zoals bij die andere 2 idioot hoge bedragen gepompt door de eigenaar. Die laatste 2 pompen er zelfs flink meer in dan die andere 2.

Maar omdat die laatste 2 ouder zijn is het een traditie en dat is dan ok.
Nou VW heeft vroeger nooit interesse gehad in Wolfsburg en er waren zelfs problemen. Opeens vonden ze het een leuk uithangbord en gingen idiote bedragen erin pompen (vooral al die Magath geintjes waren idioot).
Toen deed 1x het bestuur niet wat ze wilden en draaiden ze de geldkraan dicht met als resultaat een uitverkoop.

Bij Leverkusen is het zelfs nog erger omdat de eigenaar de club gebruikt om een deel van de winst weg te sluizen. Ze ontduiken massaal de regionale belastingen door een deel van de winst via marketing budgets weg te sluizen via de club. De stad Leverkusen is zelfs min of meer failliet en de omringende steden betalen alle infrastructuur die Bayer nodig heeft. Omdat ze bang zijn dat Bayer met al hun banen vertrekt.

Maar dat is ook traditie dus is het ok, en dat hele traditie gebeuren gebruiken Leverkusen en Wolfsburg als reden om RB Leipzig zijn licentie af te pakken. Want hun doen het al langer en daarom is het ok.

Nee, het is gewoon 1 pot nat. We moeten de Bundesliga niet op een voetstuk plaatsen want de competitie is rotter dan de meeste Nederlander door heeft.

1 april 2015 om 22:12

Die clubs hebben supporters die voor die club leven (leverkussen tenminste), Red Bull gaat dat never nooit krijgen, daar komen alleen successupporters op af.

Bundesliga is vergeleken met andere topcompetities nog steeds een van de mooiste. Volle stadions, veel uitsupporters, staantribunes, lage ticketprijzen, veel eigen jeugd, veel Duitse spelers, de meeste wedstrijden op hetzelfde tijdstip ipv verspreid over de hele middag/avond zoals hier.

1 april 2015 om 22:26

natuurlijk gaat redbull dat ook krijgen . zo gauw ze in de bundesliga zitten moet jij eens kijken hoe snel die in de top 5 zitten . zelfde verhaal hoffenheim , hele rijke meneer zet een geweldig stadion neer in een dorp , volgens alle kenners zou het nooit wat worden want in het begin zaten daar maar 2000 mensen in het stadion en kijk hoe het nu gaat . ook in nederland zullen de tradionele top 3 vervangen worden . en daar helpt de bescherming wat die ploegen van de knvb krijgen niet tegen .

2 april 2015 om 08:01

@deads

"hoffenheim en RB Leipzig hebben net zo veel recht als Wolfsburg en Leverkusen."

Het Duitse gerecht denkt daar anders over : Wolfsburg en Leverkusen zijn historische clubs met een rijke traditie en zijn gevormd door de fabrieksarbeiders . Het bestaan van deze club's is te danken aan de fabrieksspelers en niet aan de fabriekseigenaar..

Verder voldoen deze club's aan de licentie eisen voor de hoogste 2 bundesliga divisies.
Hofenheim heeft die history niet maar voldoet wel aan de eisen,
RB Leipzig voldoet totaal niet aan de eisen. Leipzig heeft dispensatie voor dit seizoen en dus de tijd gekregen om dingen op orde te krijgen.

Pfff, er zit vrijwel geen enkele logica achter deze transfer (behalve geld). Tja, dit kan je verwachten met een internationaal bedrijf als Red Bull (net als Volkswagen bij Wolfsburg eigenlijk). Alleen dat dit in een club uit de 2. Bundesliga is, is het toch wel 'erg'. Groot talent trouwens, Selke.

Haha wat een onzin , dit afkeuren En straks allemaal weer Europees voetbal kijken naar PSG , Chelsea , Monaco e.d. Beter boos worden op de UEFA , met hun belachelijke prijzengelden trekken ze iedere kleine competitie scheef . PSV krijgt aan startgeld CL al meer dan de hele begroting van 90 procent eredivisie . Als Feyenoord niet heel snel eens kampioen word hebben we definitief een top 2 Ajax en PSV die zoveel meer geld hebben dat ze alles leegkopen . Komt de rest er nooit meer tussen

1 april 2015 om 21:51

Afkeuren is onzin omdat het al vrij lang gebeurt.
We zien alleen maar Psg, City en Chelsea maar dat zijn niet de enige clubs welke puur en alleen hun niveau kunnen halen vanwege een rijke eigenaar.

Juist dat mensen in Duitsland het afkeuren is zwaar hypocriet aangezien in Duitsland vrij veel clubs zijn met een suikeroom. Maar om de een of andere reden mag dat.

Wil je een leuke CL met afwisseling dan moet je het niet toelaten dat zoveel clubs uit 1 land mogen meedoen. Dan moet je ervoor zorgen dat clubs niet gewoon alles kunnen kopen dat los en vast zit en het mogen opstellen. En dat doe je door het verplicht aantal zelfopgeleide spelers te verhogen of x aantal spelers verplichten van de eigen nationaliteit. Dan kunnen ze tenminste niet meer andere andere landen leegkopen.

1 april 2015 om 21:59

Ja zo is het . Maar het is al te laat . De rijke clubs hebben al voetbalschoenen in ' kleine ' landen om te talenten zo jong mogelijk te binden . Volgende stap is dat bijv . Chelsea gewoon bijv. Esbjerg of Molde opkoopt en daar de jeugd gaat opleiden

1 april 2015 om 21:59

+ Een maximaal transferbudget (bijv. €50 miljoen in het begin)
+ Een maximaal salarisbudget voor spelers (bijv. €200 miljoen in het begin)
+ Geen spelers overnemen vanuit het buitenland onder de 16/17/18 (lastig te controleren, maar je moet ergens beginnen)

1 april 2015 om 22:05

Ze zijn gelukkig al bezig met het verbieden van 3rd party owners zoals Doyen.

En hebben we die volgende stap niet al met Vitesse? Welke gewoon eigendom is van Chelsea.
Echt een club kopen kan gelukkig niet, tenminste niet in Europa. Tenzij je niet wilt dat die andere club ooit in Europa actief zal zijn.

1 april 2015 om 22:13

Ik snap nu wel waarom ze in Amerika die rare regels hebben . We mogen wel oppassen in Europa anders krijgen we tien clubs die elk jaar de dienst uitmaken de komende 50 jaar . Sterker nog .... Volgens mij is dat al zo , nou lekker saai dan

1 april 2015 om 23:10

@deadsr

Lul niet zo zwak joh. Er zijn grote verschillen tussen die clubs. Clubs die opgericht zijn voor werkenemers van een bepaald bedrijf of een club die paar jaar geleden nog een totaal andere identiteit had en totaal veranderd is, enkel werd gekocht voor de licentie.

Weet je overigens wel wat hypocriet is? De mensen die hier over klagen hebben net zo goed een hekel aan Wolfsburg, Leverkusen en Hoffenheim. Al is dat minder vanwege de geschiedenis he, opgericht voor de fans en de eigen identiteit gehouden. Fans van deze clubs hoor je ook niet klagen.

Ingolstadt waar audi achter zit kan dit ook wel neertellen hoor, wat is hier mis mee? De helft van de tweede bundesliga clubs staan hoger dan de eredivisietoppers..

1 april 2015 om 21:57

Audi is al mede eigenaar van Bayern (voor 8%, net als T-Mobile en Allianz ieder 8%). Die gaan echt niet weg daar.

2 april 2015 om 00:09

Je mag meerdere minderheidsbelangen hebben in clubs. Maar niet meerdere meerderheidsbelangen... Dus Audi kan gewoon eigenaar zijn van Ingolststadt. En in het ergste geval wanneer Ingolststadt promoveert verkoopt Audi haar 8% in Bayern... Dan heeft Ingolststadt ook veel miljoenen transfergeld....

2 april 2015 om 01:00

Maar Bayern heeft een veel mooiere uitstraling en bereikt een veel groter publiek. Het lijkt me sterk dat Audi 'voor hunzelf' wil beginnen net als Wolfsburg doet.

2 april 2015 om 10:02

dat is nu op het moment zo maar tijden veranderen . er komt een moment dat andere ploegen de dienst gaan uitmaken . ook die ploegen hebben dan een " geschiedenis " . en als de knvb stopt met het beschermen van de traditionele top3 dan gaat dat in nederland ook veranderen .

Domme keuze, puur voor het geld gekozen, is een groot talent die zeker hoger kon dan Werder. Begrijp financieel wel, maar sportief niet.

Red Bull is niet de eerste in Duitsland die met geld een nieuwe club zijn begonnen hoor. De stad Hoffenheim bijvoorbeeld heeft ook minder dan 4.000 inwoners, maar hun stadion van 30.000 zit wel altijd vol en binnen een paar jaar spelen ze nu al om de Europa League plaatsen. Vfl Wolfsburg wordt 100% beheert door Volkswagen en is ook maar een stadje net iets groter dan Leeuwarden. En dan heb je ook nog Leverkussen, de club van het Bayer concern. De laatste 2 staan momenteel 2e en 3e in de Bundesliga, hoger dan traditionele clubs als Schalke en Bvb.

Red Bull heeft eerst mooi ervaring op kunnen doen in hun thuisland Oostenrijk en daarnaast in Amerika en Brazillie. Duitsland is de eerste grote competitie waar ze Leipzig van een 5e divisie club naar de Bundesliga willen halen en dit trucje hopen ze ook te kunnen herhalen in Engeland op termijn. Als je het zo bekijkt hebben ze ook direct een mooi netwerk om spelers ervaring op te laten doen. Talenten scouten in Brazillie en via Oostenrijk klaarstomen voor de topcompetities. Wat dat betreft een geweldige marketing en lange termijnvisie waar een merk als Coca Cola iets van kan leren.

Voor de bestaande clubs en fans is er natuurlijk geen zak aan. Spelers kiezen puur voor het geld wanneer ze daar heen gaan en de clubs hebben nul historie. Uiteindelijk is het wel de toekomst. Ik zie Wolfsburg en RB als de nummers #2 en #3 van de toekomst. Clubs als Bvb, HSV en Stuttgart zijn al bijna ingehaald en hebben het knap lastig momenteel.

Klinkt als een prima investering, iemand met toekomstperspectief. Het gaat wel om veel geld, maar de projecten van red bull op voetbalgebied spreken mij wel aan. Ondanks alle investeringen zijn ze wel gericht bezig en proberen ze Leipzig naar de Bundesliga te stuwen. Stel je eens voor hoeveel exposure dat oplevert. Red bull + Bundesliga = kassa. Denk ook aan samenwerkingen met red bull clubs onderling. Ik voorzie een groot red bull voetbal imperium, met veel zelf opgeleide spelers. Ze hebben het kapitaal ervoor en geven het uit met een visie! Ajeto!

2 april 2015 om 01:03

De volgende stap wordt met de ervaring van nu naar de Premier League toe. Dan hebben ze met hun clubs in de VS en Brazilie het hele Amerikaanse continent en met Oostenrijk, Duitsland, Engeland 3 'topniveau's' in Europa. Stel je eens voor, op je 14e gescout worden in Brazilie of de VS, op je 19e naar Salzburg, op je 23e naar Leipzig en op je 28e klaar voor de Premier League.

Hoe pijnelijk, zelfs de 2e bulesliga, heeft meer t besteden dan een nederlandse subtopper

1 april 2015 om 22:48

Hoe pijnlijk, zelfs een 2e bundesliga club heeft meer te besteden dan AC Milan.

1 april 2015 om 23:15

ac milan heeft bijv 16 miljoen betaald voor Destro, Boem daar ging je kul argument...

1 april 2015 om 23:26

Destro is gehuurd, kan gekocht worden maar er is niets van die 16 miljoen betaald.

1 april 2015 om 23:55

en dat gaan ze ook niet doen denk ik, die gaan voor immobile, hadden ze bij RB Leipzig ook wel voor mogen gaan :P

Hier kan ik wel om huilen. Het enorme talent van Werder Bremen.... verdomme zeg.

Ach, speelt dus voor het geld. Wordt ook snel duidelijk. Laat hem maar lekker falen samen met RB Leipzig. Goed onderhandeld van Bremen ook en neem aan dat ze hem niet meer laten spelen, gelijk doorselecteren.

2 april 2015 om 10:17

Probleem is alleen dat RB Leipzig bijna niet kan falen. Het kan 1 jaar duren, 3 jaar of 10 jaar, maar zij zijn er 'for the long run'. Als sjeiks/oliemagnaten met impuls aankopen zoals Falcao bij Monaco of Eto'o bij Anzhi het al op redden, dan lukt het Red Bull ook. Red Bull heeft een nog groter budget gecombineerd met een veel beter imago.

hier hebben clubs als dortmund, wolfsburg en leverkusen liggen slapen.
een potentiele bundesliga topscorer. maar ik denk wel dat RB Leipzig binnen 2 seizoenen in de BL. speelt. moet eigenlijk wel met zoveel geld

Je moet maar coach zin van een grote traditionele club. Een club zoals Stutgart of Hsv. Dan zie je op gegeven moment een club, dat bij wijze van spreken pas gister is ontstaan, in zeer korte tijd je voorbij streven. Het opkopen van clubs door rijke gasten is klote maar dit soort flauwekul van die Red Bull clubjes vind ik nog erger. Het enige voordeel is dat de shirtjes best mooi zijn.

Voor Werder is het nu een must om het contact van Di Santo te verlengen, anders houden ze echt geen aanvallers meer over.

Goeie aankoop van RBL! Helaas wordt het dit seizoen nog lastig om te promoveren maar volgende met een paar gerichte aankopen vooral verdedigend dan zie ik ze in het seizoen 2016/17 in de Bundesliga spelen! En nadat seizoen keren ook Massimo Bruno(ex-Anderlecht) en Marcel Sabitzer terug van uitleenbeurt van RB Salzburg het enige wat jammer is dat Joshau Kimmich vertrekt voor 8 miljoen naar Bayern München!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

RB Leipzig


15 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Y. PoulsenAanvaller154
P. GulácsiKeeper180
T. SchreiberKeeper00
P. TschaunerKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina RB Leipzig.

1 fan
Aanvaller, 26 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 26 januari
Juventus en Sassuolo naderen een akkoord over de transfer van Gianluca Scamacca. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren