Update: Engelse bond schorst bijtgrage middenvelder voor half jaar

Woensdag, 15 april 2015 om 19:38Matthijs van Laar • Laatste update: 19:33

Joss Labadie maakt zich op voor een forse straf. De speler van Dagenham & Redbridge FC uit de Engelse League Two (vierde klasse) beet afgelopen zaterdag voor de tweede keer in korte tijd een tegenstander. Vorig seizoen werd hij al tien wedstrijden op non-actief gezet door de tuchtcommissie van de Engelse voetbalbond.

Dit keer liet Labadie zich gaan tegenover Ronnie Henry van Stevenage. Het incident vond plaats aan de zijlijn, waar de twee letterlijk in een gevecht om de bal verwikkeld waren. Het spel lag op dat moment stil, maar Labadie weigerde de bal af te geven aan de tegenpartij. Toen Henry probeerde het leer uit zijn handen te grissen, werd hij gebeten.

Volgens Stevenage-manager Graham Wesley heeft zijn speler een forse wond overgehouden aan de 'Suárez-imitatie' van Labadie. "Hij is bijna zijn vinger kwijtgeraakt. Ronnie was in shock. Je gaat niet het veld op met het idee dat je je vinger kunt verliezen." Naast de tuchtcommissie onderzoekt ook de lokale politie het opmerkelijke voorval.

Update 19.38 uur - Engelse bond schorst bijtgrage middenvelder voor half jaar
De Engelse voetbalbond heeft Joss Labadie voor zes maanden geschorst. De middenvelder van Dagenham & Redbridge beet in maart voor de tweede keer in korte tijd een tegenstander en mag zich dus voorlopig niet op de voetbalvelden vertonen. Labadie beweerde onschuldig te zijn, maar de tuchtcommissie dacht daar dus anders over.Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door pruttelpot)

Muilkorfje erop en niemand heeft er nog last van.

26 maart 2015 om 14:57

Iemand half dood trappen zoals pepe deed kan door de beugel, maar bijten (wat natuurlijk ook niet kan en mag) word als onmenselijk gezien. Dat vind ik dus een onmenselijke gedachte.

26 maart 2015 om 17:13

Nee maar als busquets hoofd staat dan is t niks.

15 april 2015 om 20:02

Als iemand echt half dood wordt getrapt wordt dat ook niet getolereerd

15 april 2015 om 20:37

Je komt niet echt objectief over met je nicknamexd

Bizar dit... Zal dit nou echt allemaal door het voorbeeld van Suarez komen? Vroeger hoorde je hier namelijk nooit wat over. Hoe gek in je kop moet je zijn om zoiets te imiteren, of überhaupt in je op te laten komen?

26 maart 2015 om 12:28

Nouja bizar. In het rugby en zelfs boksen wordt er ook weleens gebeten. Ik vind het schandalig. En je verdient eigenlijk een levenslange schorsing. Maar goed.

26 maart 2015 om 13:03

Na 3x bijten levenslang ja.

Maar goed, zie Suarez, na een paar maanden speel je weer.

15 april 2015 om 19:45

Heeft niets met imiteren te maken. Dit is van alle tijden, ellebogen, natrappen, arbiters in elkaar slaan het is dagelijks kost op het voetbalveld.

15 april 2015 om 20:01

Haha ik voetbal al 10 jaar, maar heb nog nooit een scheidsrechter in elkaar geslagen zien worden, volgens mij gebeurd dat iets minder vaak als de andere dingen die je noemt.

15 april 2015 om 20:35

Waarschijnlijk stort de media zich er nu wel op na de Suárez incidenten. Eerder gebeurde dat niet en hoorde je er dus niets van. Ik denk namelijk ook niet dat de eerste keer bijten van Suárez zo duidelijk in de media kwam in alle landen.

Suarez imitatie haha. Denk niet dat ie dacht laat k maar ff die gekke Uruguayaan nadoen. Zit gewoon in zulke mensen die gewoon agressie niet kunnen bedwingen en het zo uiten. Rondje naar psycholoog zeg ik.

Dit komt allemaal door Suarez. #schuldvansuarez

Ik ben erg benieuwd naar zijn straf. Als hij de eerste keer al 10 wedstrijden kreeg, zal hij er nu minimaal 15 krijgen.

Ben geen fan van zon soort gedrag en keur het af, ik ben fan van suarez, maar heb direct gezegt dat ik dat soort gedrag niet goedkeurd, maar om nu bij ieder ander die ook een beet doet hem erbij te betrekken wordt vervelend. Het zit ergens bij iedereen in, ik zelf stoeide vroeger graag en als ze me vast hielden en ook niet los lieten, kon je verwachten dat ik iets gelijkwaardig deed. Mijn man, stoeide met me en zijn hand hong voor mijn mond en ja ik kwam niet los en zei tegen hem dat hij me los moest laten, vanwege dat hij me pijn deed. Nou deed hij dat niet, dus beet hem in zijn vinger. Dus op een gegeven moment doet men wat, dat niet hoort.
Op een voetbal wedstrijd hoort het niet, dat ben ik het met iedereen eens, maar het gebeurd, ik vindt iemand zijn rug of been breken erger dan een beet, alleen nogmaals het hoort niet.

Suarez was er na een paar maanden schorsing ook vanaf.

Dus deze jongen zal wel net zo zacht gestraft worden.... En de paar maanden schorsing was zelfs bij Suarez de 3de keer...

26 maart 2015 om 15:09

Misschien dat een of andere Noor weer een bak met geld heeft gewonnen nu..?

26 maart 2015 om 15:43

Haha idd

6 maanden schorsing waarvan een deel in de zomerstop. Ik vind het geen goede straf voor iets wat totaal niet thuishoort op het voetbalveld. Hier moet je veel harder tegen optreden!

15 april 2015 om 23:15

Dtel je toch niet aan man. Ramos deelt elke week een elleboog uit maar is een held en bijten... Woooooow dodelijk gevaarlijk

16 april 2015 om 17:08

Ik vind die Ramos zelf ook een achterlijke gladiool, maar dat terzijde. Ellebogen kunnen nog per ongeluk worden gegeven, dat hoort bij de sport (ik keur het zeker niet goed), maar bijten heeft werkelijk waar 0 met de sport voetbal te maken. Dit lijkt mij gewoon een reden om na de zoveelste keer langer vaarwel te zeggen tegen deze gek.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Engeland

FIFA ranking: 4
104 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
O. WatkinsAanvaller
S. HollandUnknown
G. JonesUnknown
H. KaneAanvaller74
J. PickfordKeeper70
R. SterlingAanvaller73
B. SakaAanvaller40
Voor de complete selectie: Clubpagina Engeland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Engeland.

1014 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Atlético Madrid 8 4 3 0
2020/2021 Atlético Madrid 32 21 6 0
2019/2020 Barcelona 28 16 4 0
2018/2019 Barcelona 33 21 5 0
2017/2018 Barcelona 33 25 9 0

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren