Promes kroont zich tot matchwinner en voert topscorerslijst Spartak aan

Zaterdag, 21 maart 2015 om 19:01Gijs Freriks • Laatste update: 19:11

Guus Hiddink heeft Quincy Promes niet opgenomen in de selectie voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije en de oefeninterland tegen Spanje, maar de aanvaller blijft het wel gewoon uitstekend doen in de Russische Premjer Liga. Zaterdag kroonde hij zich in het uitduel met Torpedo Moskou tot de matchwinner voor Spartak Moskou.

/

De 23-jarige Promes tekende na 21 minuten voor het enige doelpunt van de wedstrijd en maakte daarmee alweer zijn zevende competitietreffer van het seizoen. De ex-speler van FC Twente en Go Ahead Eagles ontving de bal van Denis Davydov, stuurde aanvoerder Vladimir Rykov en Aleksandr Katsalapov met een kapbeweging het bos in en schoot de bal vervolgens onder keeper Yuri Zhevnov door: 0-1. Hij voert nu samen met Artem Dzyuba, die inmiddels voor FK Rostov speelt, de topscorerslijst van Spartak aan.

Torpedo eindigde het duel overigens nog met tien man, doordat Diniyar Bilyaletdinov in de slotfase zijn tweede gele kaart pakte. Torpedo speelt normaal gesproken in het Saturn Stadion, maar omdat de grasmat daarvan niet goed genoeg werd bevonden door de Russische bond, week men voor zaterdagavond uit naar de Otkrytie Arena van Spartak. De rood-witte volksclub speelde dus voor eigen publiek. Spartak staat door de overwinning met 35 punten op de zesde plaats en de achterstand op nummer drie FC Krasnodar bedraagt drie punten.


Poll

Denk jij dat Spartak Moskou in de top drie eindigt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door fct 4 ever)

Letten we even op Guusie? Affelay wel Promes niet?
Met Wijnaldum heb je al een multifunctionele middenvelder, dus Affelay is overbodig

21 maart 2015 om 19:09

Ik heb mijn vertrouwen in die man nu echt verloren.

21 maart 2015 om 19:10

Idd, ook De Guzman is beter dan Afellay.

21 maart 2015 om 19:16

De Guzman zit er gewoon bij

21 maart 2015 om 19:18

Iedereen prijst hier de Guzman maar die heeft ook geen vaste basisplaats bij Napoli dus ik vind die keuze begrijpelijk van Guus.

21 maart 2015 om 19:40

Laatste tijd speelt die gewoon bijna alles dus dat is onzin wat je vertelt.

Daarnaast is het ook bij een grote club als Napoli dat er meer gerouleerd wordt dus dan zal je nooit alle wedstrijden spelen.

Heeft er dit seizoen al 21 gespeeld in de competitie.

Europa League vaste klant alleen tegen Dinamo de tweede wedstrijd kreeg hij rust en tegen Bratislava ook omdat beide wedstrijden bijna nergens meer om gingen.

21 maart 2015 om 19:26

Het is eerder, narsingh wel en promes niet, lijkt me? Promes is een buitenspeler

21 maart 2015 om 19:26

Afellay speelt op het middenveld bij Oranje, Promes als buitenspeler.

21 maart 2015 om 19:31

Afellay is geen basis speler bij zijn club en Promes wel.
Afellay heeft al vrij lang niets laten zien bij Oranje en bij Promes heb je die kans wel.
Dus laat dan gewoon Narsingh thuis en neem Promes mee en laat dan Afellay thuis en neem iemand mee die wel gewoon basis speler is bij zijn ploeg en waar toekomst in zit.

21 maart 2015 om 19:39

Klopt . Daarom een rare reactie van Psvf4n, Promes kan niet als vervanger van Affelay worden gezien.

Maar wie dan wel? Dan kom je toch in het rijtje Sinkgraven/maher/toornstra/ziyech. Dan is Affelay nog wel een begrijpelijke keuze

21 maart 2015 om 20:44

Promes kan zeker wel als vervanger van affelay gezien worden. Speelde in de jeugd altijd op '10' en zou hier ook in het eerste gaan spelen, als hij niet weg moest vanwege geldproblemen. Hij had de hele voorbereiding al op 10 gespeeld. Is dus van nature een middenvelder die ook als rechtsbuiten kan, alleen speelt hij altijd als rechtsbuiten.

21 maart 2015 om 21:01

Promes heeft meer op het middenveld gespeeld dan als buitenspeler...

21 maart 2015 om 21:11

Hij heeft dus toch niets als middenvelder bewezen op hoog niveau. Waarom zou je hem dan meenemen? Affelay heeft bij PSV en wat potjes bij Barca ten minste bewezen op het middenveld te kunnen staan, Promes in de JL.

21 maart 2015 om 19:27

Tsja, ben bang dat je met Guus aan het roer Affelay al haast kan invullen voor de Ek selectie, misschien zelfs wel met een basisplaats. Die jongen is zo overduidelijk het lievelingetje van Guus, die gaat hij nooit laten vallen. Maar deze Promes had bijvoorbeeld ook prima gekund i.p.v. Narsingh op dit moment.

21 maart 2015 om 19:27

Afellay oke, vooral Narsingh slaat gewoon nergens op. Die vent raakt al maanden geen bal bij Psv.

21 maart 2015 om 21:00

Geen promes en Douglas is wederom bewijs dat ze in Zeist zoveel moeilijk spelers van de traditionele top 3 uitnodigen ivm oude afspraken en vriendjespolitiek.

Ik snap een beetje waarom Promes niet is opgeroepen als je kijkt hoe hij speelde tegen Mexico. Maar voor de rest speelde hij bijv. tegen Frankrijk een sterke wedstrijd. Ik hoop dat hij het goed doet bij Spartak en misschien dat hij dan CL speelt.

Mooi dat Promes wederom laat zien dat een stap van de Eredivisie naar Rusland lang niet zo slecht is als dat iedereen beweert. Davydov trouwens ook een heel groot talent. Het gaat wat ver om hem te vergelijken met Messi, maar zijn dribbels tonen verschijnselen van hem. Hopelijk kan hij de druk die er op hem wordt doorgevoerd van de media en van Capello(zit bij de definitieve selectie van Rusland) weerstaan en blijft hij de komende jaren beter worden waardoor wij als Rusland weer een erg groot talent erbij hebben die kan schitteren op het aankomende WK.

21 maart 2015 om 19:22

Aan de ene kant laat 'ie inderdaad zien dat de stap niet slecht is geweest, omdat hij meer dan goed presteert en aan de statistieken te zien uitblinker is bij een team in de Russische competitie. Aan de andere kant laat hij wel zien dat het een slechte stap is, omdat hij, ondanks dat hij uitblinker is voor zijn team, niet wordt opgenomen in de selectie voor het Nl'se elftal. Dit terwijl een Narsingh, die totaal niks laat zien in Nl'se competitie, wel 'gewoon' wordt geselecteerd. Blijkbaar is het dus zo dat de bondscoach spelers in een 'onbekende' competitie nog steeds links laat liggen, ook al zijn de prestaties beter dan de spelers uit eigen competitie.

21 maart 2015 om 19:28

Als hij maar goed blijft presteren komt hij uiteindelijk wel in beeld voor het NL eftal en ook andere clubs in Europa.

21 maart 2015 om 19:30

Tsja dat is naïviteit van veel Nederlanders. Onderschatten competities als Rusland en oekraine. Van Promes is het gewoon een goede stap geweest. Hij is naar betere club gegaan, naar een competitie met meer sterke ploegen. Maar Hiddink wil het misschien niet zien terwijl hij zelf in die competitie heeft gewerkt. Promes maakt goede stap. Maar veel mensen zien dat niet waaronder het bondscoachje.

21 maart 2015 om 19:31

Het is volgens mij vaak gewoon luiheid en gemak. Het slaat nergens op om spelers die hier niks presteren op te roepen en spelers die het uitstekend doen in een zeker niet mindere "verre" competitie lekker thuis te laten.
En in het geval van Affelay en Hiddink is het een kwestie: zeer bekend en bemind. Affelay kan de komende jaren niks presteren in clubverband, hij zal gewoon bij Oranje zitten.

21 maart 2015 om 20:27

@inkemontana,

Dat vind ik wel een erg opportunistische opmerking, want verleden keer was Promes er wel nog bij, maar hij is een keer niet in de selectie opgenomen en het is meteen een slechte stap.

21 maart 2015 om 20:38

Koni

Mwa bedoel ook over het algemeen dat spelers uit Russische competitie toch wat vaker overgeslagen worden. Lens, Douglas hebben er bijv. toch ook wel last van, lijkt het. En wordt ook Promes niet meegenomen, die toch een betere indruk achter lijkt te laten dan Narsingh in de Nl'se competitie.

Het is niet zozeer een kritiek aan de Russische competitie, meer een kritiek aan Nederlandse bondscoaches die spelers uit die competitie vaak over het hoofd zien. Maar in dat licht bezien, is het niet een hele voordelige stap om in beeld te blijven voor het Nederlands elftal.

21 maart 2015 om 20:45

Hiddink heeft zelf een verleden in Rusland en houdt ze natuurlijk ook in de gaten. Lens maakt weinig indruk bij Dinamo Kiev en Douglas heeft ook niet de vorm die hij eerst wel had. Is toch vaak op kleine foutjes te betrappen.

21 maart 2015 om 21:50

@koni020 hoe gaat het met anzhi? Ik zag laats dat boly goet in vorm is die spits die ze voor volgensmij 7 ton haden gehaald. En gaat Anzhi investeren als ze gepromoveerd zijn dan? En ik snap niet waarom rubin kazan zo raar bezig is met transfers eerst livaja halen voor 6 miljoen van atlanta bergamo en daarna devic in de winter verhuren en dan hou je eigenlijk een echt goeie spits over. En hoe zit het met het nieuwe stadion van rubin kazan? En waarom haalt Cska moskou zoveel middelmatig spelers.met strandberg vind ik het opmerkelijk 9 ton betalen voor een talent die niet veel heeft laten zien in Zweden. Hopen dat lokomotiv moskou en rubin kazan nog gaan vlammen in de competitie.

21 maart 2015 om 22:11

@omfan,

Anzhi staat momenteel eerste en zullen waarschijnlijk wel gaan promoveren. Of ze dan gaan investeren weet ik niet. Boli is inderdaad een hele goede speler, maar ik twijfel of hij zich ook in de Premjer Liga kan waarmaken.

Rubin heeft de focus nu meer op jonge spelers gelegd. Devich heeft niet gebracht wat van hem werd verwacht. De aankoop van Livaja heb ik echter nooit begrepen, want dat is gewoon een overschatte speler in mijn ogen. Maakt het nooit waar als hij een kans krijgt. Dat nieuwe stadion is al een tijdje af, maar wordt nu gebruikt vanwege een zwem evenement.

Cska kan het zich niet meer veroorloven om veel geld uit te geven voor goede spelers en moet nu nog creatiever zijn. Heeft met de roebelcrisis te maken en er is ook fors betaald voor het nieuwe stadion wat waarschijnlijk vanaf volgend seizoen gebruikt wordt.

21 maart 2015 om 19:26

Hoe laat hij dat zien dan?

21 maart 2015 om 20:24

Door als rechtsbuiten zeven goals te maken in een competitie die hoger aangeschreven staat als de Eredivisie.

21 maart 2015 om 21:08

En vergeet niet zijn 4 assists. Maar voor de rest ben ik het totaal met je eens.

Promes had best meegemogen, kan het niet slechter doen dan Narsingh op rechts!

De bondscoach is nog steeds in de veronderstelling dat de Russische competitie minder voorstelt. De oost-europese competities (rusland en Oekraine) zijn gewoon onze Eredivisie voorbijgestreefd. Jammer voor Douglas, Promes en Lens dat de bondcoach daar geen oog voor heeft. Hoop dat de volgende bondscoach zich meer op deze spelers gaat orienteren.

21 maart 2015 om 22:51

Ja maar Lens vind ik echt belachelijk slecht in Oranje. Toen hij PSV speelde deed hij het goed met zijn doelpunten, assists en versnellingen. Maar sinds hij in Kiev speelt is het zeker geen toegevoegde waarde. Hij heeft voldoende kansen gehad, maar had misschien naar subtop/middenmoter buitenland gaan. Ja, hij doet het goed in Kiev, maar helaas doet hij voor Oranje het niet zo goed.

Douglas zou ik wel graag in Oranje willen zien, want hij heeft toch wel uitstraling en bij Twente was hij als verdediger meedogenloos. Volg hem niet echt meer sinds hij in Rusland speelt. Maar het kan misschien wel een toegevoegde waarde voor Oranje zijn, maar dat moeten we maar zien.

Promes zou ik wel selecteren, want in de minuten die hij speelde in Oranje was hij toch dreigend en speelde hij met durf. En in Rusland laat hij ook zijn vaardigheden zien. Dus zou hem wel bij Oranje halen, is toch velen malen beter nu dan Narsingh...

Heeft hij natuurlijk ook op geoefend met Touzani in Amsterdam, zo door de benen van de keeper heen schieten.

Maar als deze jongen nog 1 jaar in Rusland blijft, kan die jongen echt een stap maken naar de top. Want hij doet het werkelijk fantastisch!

Fantastische speler die Promes moet eigenlijk altijd geselecteerd worden in het Nederlands Elftal. Guus is een beetje oneerlijk hè met zijn Psv'ers. Afellay is toch niet meer van waarde voor Oranje. En Narsingh heeft ook nog niet zijn oude vorm terug gevonden. En Zoet die is niet goed genoeg voor PSV en helemaal niet voor Oranje. Tijd voor een nieuwe frisse bondscoach. Laten Danny Blind maar gewoon passeren. Dat lijkt me toch geen bondscoach type. Laten ze Ronald Koeman gewoon aanstellen. Dan moet de Knvb gewoon onderhandelen met Southampton over een dubbelfunctie. Hij heeft wel een faire kijk op spelers die kiest de beste gewoon uit ongeacht waar ze spelen. Zo'n bondscoach moet je hebben. Hij had Promes wel geselecteerd denk ik. Promes en Depay zij worden samen met Dost denk ik de nieuwe voorhoede als Robben, van Persie en Huntelaar met Oranje kappen.

Opstelling voor de Toekomst als de nu oudere spelers zoals Robben, Sneijder, De Jong, Huntelaar, Van Persie, Vlaar, Van der Vaart, Kuyt definitief international af zijn.

Cillessen
van der Wiel
De Vrij
Martins Indi
Blind
Klaassen
Clasie
Sinkgraven
Promes
Dost
Depay

Zonde dat die jongen al zo vroeg naar Rusland is gegaan. Carrière verpest. Van daaruit ga je niet meer naar een mooie club in Engeland, Duitsland of Spanje. Ook is het veel moeilijker om voor Oranje in beeld te blijven.

22 maart 2015 om 11:24

Carrière verpest? Hoezo, hij voetbalt zich zo wel in de picture hoor. En bovendien, je kunt niet meer naar een mooie club? Onzin.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Spartak Moskou

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Sochi3610
5.Rostov334
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. KrálMiddenvelder190
J. LarssonAanvaller198
E. PonceAanvaller178
A. SobolevAanvaller125
A. MaksimenkoKeeper190
T. AkmurzinKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Spartak Moskou.

87 fans
Middenvelder, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Spartak Moskou 0 0 0 0
2020/2021 Ajax 19 6 0 0
2019/2020 Ajax 20 12 3 0
2018/2019 Sevilla 33 2 2 0
2018/2019 Spartak Moskou 5 1 1 0
Laatste voetbalnieuws

Derksen: ‘Ik denk dat ze bij Ajax dolblij zijn dat ze dat eikeltje kwijt zijn’

Johan Derksen is van mening dat Ajax goede zaken heeft gedaan door Quincy Promes te verkopen, zo liet de analist vrijdagavond weten in Veronica Inside. Hoewel de Amsterdammers de 29-jarige aanvaller...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren