‘Ajax-ADO is een grote derby, voor de supporters is het dubbel zo erg’

Zaterdag, 21 maart 2015 om 11:06Gijs Freriks • Laatste update: 10:34

Dmitry Bulykin speelde in Nederland voor ADO Den Haag, Ajax en FC Twente en komende zondag staan die eerste twee clubs tegenover elkaar in de Amsterdam ArenA. De 35-jarige Rus beseft hoe belangrijk het duel voor beide kampen is: “Voor sommige supportersgroepen is het dubbel zo erg.”

/

“Vooral de supporters van ADO waren voor die wedstrijden erg fanatiek. Voetbal is gewoon een spel, maar dat ligt wat anders voor veel supporters. De wedstrijden tussen Ajax en ADO zou je kunnen zien als een grote derby. Daar hou ik van, zeker in de Arena voor 50.000 man was het genieten. Dat was prachtig om mee te maken”, zegt de clubloze aanvaller in een interview met Ajax Showtime.

Bulykin zit sinds zijn vertrek bij Volga Nizhny Novgorod zonder club. Hij kreeg zijn salaris daar steeds te laat uitbetaald en heeft daarna nog aanbiedingen ontvangen uit de Verenigde Arabische Emiraten, Qatar en Azerbeidzjan. “Maar ik wil mijn carrière voortzetten in Rusland of anders elders in Europa. Het moet een goede club zijn, maar ik heb nog niets gevonden”, zegt hij tegen het Russische MK.


Poll

Wat verwacht jij van Ajax - ADO Den Haag?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door sjaakc)

Niemand wil die gozer meer hebben, is al lang over zijn top heen en als je aanbiedingen negeert uit Amerika of iets dergelijks, komt hij nergens meer te spelen

21 maart 2015 om 11:21

Je moet maar in Amerika willen wonen en werken. Is toch nogal een dubieus land wat mensenrechten en oorlogen ontketenen betreft. Zeker voor een Rus kan ik me voorstellen dat je daar weg wil blijven.

21 maart 2015 om 12:56

Lol, prachtige reactie!

Haha, weer zo'n eenzijdige 'derby' zoals Ajax deze wekelijks speelt.

21 maart 2015 om 11:26

Weleens echte Ajaxsupporters gesproken over deze wedstrijden joostfan? Die rivaliteit is behoorlijk hoor en in die zin kun je het wel een derby noemen inderdaad. Maar dat eenzijdige derby zoals Ajax deze wekelijks speelt vat ik niet zo. Ajax speelt dit soort wedstrijden alleen tegen Utrecht en Ado, terwijl Feyenoord deze speelt tegen Excelsior, Dordrecht, ADO en Utrecht. PSV speelt dit soort wedstrijden tegen Willem II, NAC en voorheen Roda en Vvv. Dus het valt wat dat betreft bij Ajax nog wel mee hoor.

21 maart 2015 om 11:34

Behalve dat elke club in Nederland tegen Ajax extra gebrand is. Voor psv is psv-ajax de wedstrijd van t jaar terwijl voor ajax die tegen feyenoord de wedstrijd van t jaar is.
Tegen Ado is komt het ook alleen van ado uit, de wedstrijd van t jaar. Zelfde voor Utrecht.

En Ajax heeft er zeker mee te maken dat een ploeg als Groningen tegen Ajax net dat beetje meer gemotiveerd is hoor

Niet dat ploegen dat tegen Feyenoord en Psv niet hebben, maar Ajax heeft op momenten zeker een zekere ongunstfactor over zich heen waardoor clubs graag willen winnen

21 maart 2015 om 11:44

Nou Steef, ik kom al twintig jaar bij Ajax er is echt niemand die bijzondere waarde hecht aan een potje tegenado hoor. Misschien een paar doorgesnoven idioten die graag willen knokken. Clubs als Ado, Utrecht, Vitesse, Groningen, Nec, Zwolle, AZ, Feyenoord en PSV hechten bijzondere waarden aan een wedstrijd tegen Ajax. Op Feyenoord na is dat omgekeerd niet aan de orde. Best wel sneu.

21 maart 2015 om 11:44

Dat vind ik altijd zo'n onzin, alsof er maar één wedstrijd van het jaar is. Als wij winnen van Ajax dan sta ik ook te springen (en mijn ajax collega's uit te lachen). Maar er is nog een heel seizoen te gaan, dus ik denk dat je je eigen club een beetje teveel eer toeschrijft.

21 maart 2015 om 12:00

joostfan, de clubs die jij opnoemt zijn net zo gedreven om te winnen tegen PSV als tegen Feyenoord. Daar komt bij dat Ajax en Feyenoord ook bijzondere waarden aan een wedstrijd tegen PSV hechtten. wat jij benoemd over dat eenzijdige derby verhaal gaat hoogstens op voor Utrecht en Ado, voor de rest is iedere club extra gebrand om een resultaat tegen een topclub, dus Ajax, PSV en Feyenoord te behalen. Overigens is de enige wedstrijd die wat mij betreft voor Ajax als derby aangemerkt kan worden, Ajax-AZ. Juist deze wedastrijd vind ik altijd wat gematigd benaderd worden.

21 maart 2015 om 12:42

Niet sneu. Zie het als compliment. Ajax is de club met de grootste historie, de meeste prijzen en de hoogste begroting. Natuurlijk is het mooi voor ons als provincieclub om van het grote Ajax te winnen met onze beperkte middelen. Uiteindelijk hebben we er meer aan om van een directe concurrent te winnen, maar winnen van Ajax,Fey of Psv voelt heerlijk. Al is de wedstrijd van het jaar in Groningen natuurlijk Twente.

21 maart 2015 om 12:43

Was reactie op Joostfan trouwens.

21 maart 2015 om 13:31

Ik ben een echte ajacied...
Ik vind het hartstikke leuk als we winnen, maar het overgrote haat komt toch echt vanuit Den Haag.

21 maart 2015 om 14:08

Nou Steef, ik als echte Ajacied voel ook een enkele rivaliteit met ADO Den Haag.
Daarnaast is een derby een wedstrijd tussen twee ploegen uit één steek. A'dam en Den Haag liggen toch te ver uit elkaar daarvoor.

21 maart 2015 om 14:13

Dan heb jij flink zitten slapen in die 20 jaar joostfan. Er is een hoop gebeurd in de geschiedenis tussen Ajax en Ado. Niet dat het altijd met voetbal te maken had. Ik ben als Hagenaar een paar keer in Amsterdam geweest en ik kom daar nooit meer. Je moet eens weten wat voor dingen op je bord krijgt zodra er wordt geroken dat je uit Den Haag komt. Vergis je je flink in goos, ligt gevoeliger dan je denkt. Hoe zeggen ze dat ook alweer? 'stop een mes in het vlees, van een K#@#er Hagenees'?

21 maart 2015 om 16:52

"Best wel sneu"... Krijg je ervan als je jarenlang roept: wij zijn ajax wij zijn de beste. Dan motiveer je automatisch je tegenstanders om hun ongelijk te bewijzen.

21 maart 2015 om 11:30

Echt hè. Denk dat Dimitry bedoeld dat dit voor de ADO-fans een grote derby is.

Neemt niet weg dat dit altijd vervelende potjes zijn, net als tegen Utrecht, maar echt niet op het niveau van Feyenoord hoor.

21 maart 2015 om 11:42

Zeker niet op Feyenoord niveau. Daar winnen we namelijk altijd eenvoudig van, tegen ADO en vooral Utrecht is dat toch lastiger de laatste jaren.

21 maart 2015 om 11:55

Joost heeft gelijk... iedereen haat ajax.. vitesse wint liever van ajax dan van nec.. heereveen wint liever van ajax dan van Groningen en zo door.. afgunst noemen we dat.

21 maart 2015 om 12:14

nou... Dat weet ik zo net nog niet of Vitesse liever van Ajax wint. Gelderlands trots/eer behalen is misschien nog net iets mooier dan een potje tegen Ajax die we al veel vaker hebben verloren in de geschiedenis van de club

21 maart 2015 om 12:22

Nou dat denk ik echt niet. Ik denk dat Heerenveen liever van Cambuur wint en andersom. Misschien liever wel van ajax dan van groningen maar dat weet ik niet zo. Dan worden supporters van andere clubs nog wel eens calimeros genoemt. maar echt niet iedereen is tegen ajax.

21 maart 2015 om 12:31

@ Jacksparrow
Als Vitesse supporter moet ik je bekennen dat ik eigenlijk heel graag wil dat Vitesse iedere wedstrijd wint. Maakt niet uit wie de tegenstander is.

Alleen voor de wedstrijden tegen NEC verheug ik me altijd het meest.
Daarom is mooi dat de wedstrijden volgend jaar weer op het programma staan

21 maart 2015 om 14:42

Jaa, dat zou ik ook hebben.. maar bijna iedereen van vitesse was blij toen nec degradeerde, ik zou nie blij zijn als fc kakkerlak degradeerd.. wat betreft heereveen - cambuur daar heb ik het niet over, maar heereveen groningen is ook een grote wedstrijd in het noorden en denk dat Groningen/heereveen liever wint van ajax dan van elkaar..

21 maart 2015 om 20:28

Ikzelf had er gemengde gevoelens bij bij de degradatie van NEC Aan de ene kant is het leedvermaak om je rivaal te zien degraderen maar aan de andere kant zie ik liever Vitesse-NEC ieder seizoen.

Ado kan beter tegen concurrenten zo opgefokt zijn anders spelen ze volgend jaar tegen jong-ajax! Punt tegen ajax =feest om vervolgens tegen Heracles te verliezen. ..

Voor veel Ajacieden is dit een wedstrijd net als andere, andersom ligt het anders omdat de haat daar groter is. Ik wil gewoon 3 punten, de rest zal me een rotzorg zijn.

Potjes tegen ADO is wel degelijk speciaal voor Ajacieden. Samen met de wedstrijden tegen Feyenoord en Utrecht zijn dat de krenten in de pap. Er is rivaliteit tussen Amsterdam en Den Haag, en dat maakt de wedstrijd morgen anders dan wedstrijden tegen bijvoorbeeld Alkmaar, Eindhoven of een Groningen.

Feyenoord, FC Utrecht en ADO Den Haag zijn de rivalen van Ajax, die wedstrijden zijn speciaal.

21 maart 2015 om 13:07

Onzin Feyenoord psv en voor de rest... Ado is een wedstrijd waarvan ik als ajacied gewoon minimaal 3-0 verwacht en ik weet dat het dit seizoen niet best is maar ik verwacht eigenlijk thuis altijd een fijne zege met 2a3 goals verschil

Als er supporters mee mochten was het nog wel aardig geweest. Maar zonder supporters boeit ADO echt niemand in Amsterdam hoor. Utrecht en ADO uit is nog wel een dingetje maar thuis allang niet meer. ADO kreeg, en Utrecht krijgt, het uitvak in de Arena normaal gesproken niet eens vol. En dan maar schreeuwen dat ze zo'n hekel aan ajax hebben.

21 maart 2015 om 16:14

Wat is de capaciteit van het uit vak in de Arena als ik vragen mag? ADO kwam altijd met een man of 1600 en er zijn weinig clubs die dit aantal halen.

21 maart 2015 om 23:31

Het boeit jou niet, dat is wat anders. Genoeg rivaliteit op Zuid tov Den Haag. Maar goed, niet iedereen weet wat er leeft.

Ik vind haat of hekel altijd van die overtrokken woorden.

Spreek liever van gezonde rivaliteit. Die voel ik wel met Ajax. Mag collega's die voor Ajax zijn graag uitlachen als ze verliezen en andersom doen ze dat ook elke week bij mij. Maar haten, dat is wel erg overtrokken.

Er zijn natuurlijk altijd mensen die Ajacieden haten, en er zijn Ajacieden die Hagenezen haten, en er zijn Utrechtenaren die het hebben over "haagse Joden". Denk dat de bottom-line is dat we maar moeten accepteren dat er overal gekkies rondlopen en dat we als normale mensen, onderling, maar het beste van moeten maken. Lachen om de wappies die denken dat winst tegen Ajax het hoogtepunt van het jaar is, en lachen om de wappies die denken dat als op 15000 man 100 gekken zijn het hele stadion wel gek zal zijn.

Doe normaal. Dan je doe al gek genoeg.

21 maart 2015 om 16:26

Voor utrecht is ajax de grote rivaal en voor ado id ajax ook de grote rivaal in vind dit zo'n comedianten gedoe want in mijn ogen is een rivaal iemand waarmee je je kan meten en dat zijn die ploegen in de verste verten niet het lijkt mij dat je probeert je op te laden tegen ploegen als nac en heracles want punten de je daarvan pakt zijn wat belangrijker lijkt mij , en ook morgen valt er weinig te halen in de arena voor ado .

21 maart 2015 om 18:04

De Ajacieden die ik ken vinden het ook leuker om tegen ADO te spelen dan tegen NAC ofzo.

En dat de een vaker wint dan de ander, dat is compleet irrelevant.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.VVV-Venlo16-2
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
S. SteijnMiddenvelder125
V. BesuijenAanvaller124
L. KoopmansKeeper120
A. ĆatićAanvaller123
T. VerheydtAanvaller117
X. SeverinaAanvaller80
J. AmofaVerdediger120
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

Rusland
21 fans
Aanvaller, 41 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 27 oktober
Manchester City wil met Barcelona de strijd om de handtekening van Antony aangaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren