Roma-fans lopen boos weg bij gênante eliminatie tegen Fiorentina

Donderdag, 19 maart 2015 om 20:49Erik van Dam • Laatste update: 20:53

/

Fiorentina heeft zich donderdagavond, als tweede club na Napoli, verzekerd van een plek in de kwartfinales van de Europa League. La Viola speelde vorige week in eigen huis gelijk tegen AS Roma (1-1), maar maakte in de return in twintig minuten tijd gehakt van de landgenoten. Halverwege de eerste helft stond het al 0-3 en was het over en sluiten voor de Romeinen. De fans liepen toen al boos weg.

Roma had, gezien de uitslag van vorige week, voldoende aan een doelpuntloos gelijkspel. Na zes minuten wist het team van Rudi Garcia echter al dat het aan de bak kon. José Holebas haakte Maxi Fernández en Cüneyt Cakir legde de bal terecht op de stip. Gonzálo Rodríguez schoot binnen, maar moest de strafschop overnemen en schoot in tweede instantie weer raak. Daarna kwamen er twee mogelijkheden voor Roma, maar Miralem Pjanic volleerde naast en Vasillis Torosidis liet een vrije kopkans onbenut voor i Giallorossi.

/

Daarna viel de boel uit elkaar bij de thuisclub. Lukasz Skorupski ging in de fout bij een terugspeelbal: op de rand van de zestien meter liet hij zich de bal ontfutselen door Marcos Alonso, die dankbaar profiteerde en naar het doel dribbelde. Met de punt van de schoen tikte hij binnen in de lege goal en maakte hij er 0-2 van. Er waren toen pas achttien minuten gespeeld en Roma wist dat het driemaal zou moeten scoren, om nog door te gaan naar de kwartfinales. Fiorentina maakte het echter binnen een minuut nóg erger.

Bij een hoekschop vanaf de rechterkant werd José María Basanta volkomen vrij gelaten en dus kopte hij onbedreigd de bal binnen: 0-3. De fans van de fanatieke Curva Sud waren het toen spuugzat en een deel van hen besloot weg te lopen uit het Stadio Olimpico, uit ergernis en frustratie over wat zich op het veld afspeelde. Zij zagen niet hoe Pjanic voor rust nog probeerde er 1-3 van te maken. Zijn kopbal werd van de lijn gehaald door Borja Valero. Na rust begon Roma aan de onmogelijke missie er nog wat van te maken.

/

Terwijl er berichten doorsijpelden dat het buiten het stadion heel onrustig begon te worden, vocht Roma erbinnen tegen de bierkaai. Mohamed Salah loste snel een waarschuwingsschot op de paal, Skorupski verrichtte een redding op en schot van Khouma Babacar en aan de overkant hield Basanta Gervinho na een dribbel af van scoren. Fiorentina voetbalde vrijuit en had de score uit kunnen breiden, maar Salah had het geluk niet aan zijn zijde. De man die zes keer scoorde in de negen duels die hij speelde voor zijn club, raakte vanuit een kansrijke situatie opnieuw de paal. Behoudens een tweede gele kaart voor Adem Ljajic gebeurde er echter niet veel meer.

Tien minuten voor het einde kwam een zeer grote groep ultra’s terug het stadion in, nadat ze gaandeweg de eerste helft waren vertrokken. Buiten protesteerden zij al luidruchtig en in de laatste fase zetten ze hun ontevredenheid meer luister bij, nu vanaf de tribune. Er werden leuzen gescandeerd richting de technische staf, waarbij trainer Garcia de komende dagen ongetwijfeld onder zware druk zal staan; de politie kwam er ook aan te pas. De de leiding van Roma moest het ontgelden. Het zal nu afwachten zijn of Garcia zijn positie kan behouden.


Poll

Zie jij Fiorentina als een potentiële winnaar van de Europa League?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

62 reacties (laatste reactie door denn7nho)

Ik weet gewoon niet meer wat te zeggen. Ik ben blijkbaar niet de enige, want zelfs de Curva weet het niet meer.

De Curva Sud verliet het stadion gewoon. Dezelfde Curva die het elftal toezong na de 1-7 nederlaag tegen Bayern, die ondanks het uitblijven van een thuisoverwinning de afgelopen 4 maanden (!) bleven zingen en supporten, zijn er nu gewoon klaar mee.

Nog nooit gebeurd in de complete historie van Roma in het Olimpico.

Dit seizoen is een verschrikkelijke nachtmerrie. En het is nog niet klaar, we moeten nog zo lang. Dit team gaat compleet ten onder, kan niet anders. Er is helemaal niets meer over van deze ploeg.

Het doet echt zo veel pijn om dit te moeten aanzien,.

19 maart 2015 om 20:55

Sterkte amico, want dit gun ik je echt niet!

19 maart 2015 om 20:59

Wat Alex zegt! En de Romanisti staan buiten het stadion te wachten dus rellen zijn aanstaande.

19 maart 2015 om 20:59

Waar ligt het nou precies aan dan eigenlijk? Kan je het verklaren? Aan het begin liepen ze gelijk op met Juve en leek er zelfs titelhoop. Uiteraard was Juve altijd wel favoriet maar het verval is wel heel erg ineens.

19 maart 2015 om 21:03

Veel verschillende dingen. Stortvloed met blessures, niemand is fit, tactische koppigheid van Garcia, foute aankopen van Sabatini, kapot zelfvertrouwen na Bayern en heel, heel veel botte pech.

Een meltdown als deze ligt niet aan één ding, dit gebeurt alleen als alles mis gaat wat mis kan gaan. En dat is typisch Roma.

19 maart 2015 om 22:01

Bijna eens met alles wat je xegt behalve dat Garcia schuld heeft. Af en toe heeft hij foute keuses gemaakt, maar met dezelfde tactiek heeft roma een geweldige eerste seizoenshelft gespeeld. Sabatini en de spelers geef ik de schuld Sabatini heeft alle aankopen fout gedaan en de spelers lijkem wel op of geen zin te hebben. Wel pijnlijk dat we dit moeten meemaken laten we hopem dat we die 2e plek kunnen vasthouden

19 maart 2015 om 21:03

overdrijven is ook een vak. Ja de resultaten laatste tijd zijn niet best, maar jullie staan nog steeds tweede dus nog genoeg voor de spelers om voor te strijden en de supporters om voor te steunen.

19 maart 2015 om 21:21

Maar voor hoelang staan ze nog 2e, gaat niet lang meer duren zo.

19 maart 2015 om 21:22

Nee, dit is echt een kwestie van tijd. Als ze het hadden kunnen omdraaien onder Rudi, dan hadden ze dat al een maand of meer geleden al gedaan. In plaats daarvan wordt het elke week alleen maar erger.

Binnen nu en een maand staan we 5e en is het seizoen zo goed als klaar. Met ons programma voor de boeg en het ontbreken van ook maar een enkel signaal dat het er beter op gaat worden...

Ik ga uit van het ergste scenario en ik zal er amper naast zitten.

19 maart 2015 om 23:24

Lazio staat 2e voor je het weet hoor

19 maart 2015 om 21:27

ik heb die gevoelens al 30 jaar je krijgt een bescherm schildje om je voetbal hart en gaat nog meer van je club houden, sterkte.

19 maart 2015 om 21:46

Is ook zeker niet mijn eerste dramaseizoen met Roma, volg deze ploeg al een lange tijd. Houden van deze club doe ik zeker en daarom doet het ook zo veel pijn om dit aan te zien.

Ik hoop gewoon op betere tijden, meer kan ik niet doen.

19 maart 2015 om 21:36

Wat ik niet begrijp is waarom de fans altijd snel de goede tijden vergeten... Garcia heeft AS Roma ook mooie dingen gebracht en natuurlijk is het in de voetbal wereld zo dat als het slecht gaat de trainer de dupe is, maar neem dan op een waardige manier afscheid van zo'n trainer. Als het uberhaupt aan de trainer ligt, want de kwaliteit in het veld liegt er ook niet om, zij zouden zelf ook meer kunnen brengen. Het is zonde, want Roma was de enige club die in de buurt van Juventus kon komen, met deze chaos zal de positie van de Oude Dame voorlopig alleen maar steviger worden. Niet dat ik het die club niet gun, maar de competitie verliest steeds meer aan spanning.

19 maart 2015 om 21:45

De fans vergeten de goede tijden niet per se, maar het is gewoon zo onder de verwachting. Ze zijn ook zeker niet alleen boos op Rudi Garcia, maar ook op de spelers en op de technische staf in zijn geheel.

Punt is dat deze ploeg, spelers én trainer, een hele hoop praatjes had aan het begin van het seizoen en nu zetten ze niet alleen zichzelf, maar ook de fans voor keihard voor lul. Roma is momenteel het lachertje van Italië en dat doet echt pijn, zeker voor de trouwe fans die ook elke week een kaartje betalen.

De schuld ligt niet alleen bij Garcia, maar hem treft wel degelijk blaam. En een trainer is makkelijker te vervangen dan spelers, zo simpel is het ook wel weer.

Vraag is nu of Garcia daadwerkelijk gaat vertrekken. Gezien zijn contract zie ik hem niet zo makkelijk ontslagen worden door het bestuur, maar hij staat onder enorme druk om op te stappen.

En belangrijker nog: geloven de spelers nog in hem? Zo niet, dan kan hij beter zsm vertrekken, want dan wordt het nooit meer wat.

Een schandalige vertoning tegen een volledig buitenlands elftal van Fiorentina. Terecht dat de fans wegliepen om een signaal af te geven. Roma moet blij zijn als ze op de tweede plaats eindigen in de Serie A. Wat een dramatische vorm.

Hhaha, verdiende loon voor tegen Feyenoord. Dit als PSV supporter zeggende.

19 maart 2015 om 20:55

Want? Ben ook PSV supporter maar de Feyenoord hooligans in rome en supporters in de kuip hebben zich belachelijk gedragen.

19 maart 2015 om 21:02

Oke doei

20 maart 2015 om 08:15

Waar waren de Roma fans dan met hun grote bakkes?

Gelukkig voor feyenoord dat ze niet door zijn gegaan

19 maart 2015 om 20:54

Want wat heeft Feyenoord hier aan?

19 maart 2015 om 20:55

Want? Word Feyenoord terug gebracht naar de EL nu?

19 maart 2015 om 21:04

Jazeker

Ow Ow Ow wat is er toch aan de hand met Roma na de winterstop.
Geniet Trouwens wel van Fiorentina, cuadrado word niet gemist, salah vult het prima in.

19 maart 2015 om 22:18

Heb de tweede helft niet kunnen zien, maar begrijp dat Salah erg op dreef was.

Roma was belachelijk slecht.

De gifbeker is nu helemaal leeg, einde garcia, roma speelt al 3/4 maanden zwak. Fiorentina verdient door.

19 maart 2015 om 21:00

Think again. Gifbeker is pas leeg zodra we buiten de EL plaatsen vallen. CL plek verliezen we voor het einde van de maand en verder vallen kan altijd. Gifbeker is pas leeg na de laatste derby.

Pijnlijk voor de Roma fans. Is ze niet gegund. Van uitdager van Juventus tot lachertje van Italie dat moet oppassen voor de top-3 en afgedroogd word in de EL. Auw

Gefeliciteerd Viola fans. Simpel en zeer terecht door.

Das dan weer fijn om te lezen! :D

Wel zielig dat het al die Feyenoord fans nog zo diep zit, want over twee wedstrijden won Roma gewoon dikverdiend. Eigenlijk ook harstikke slecht van Feyenoord, want Roma is de laatste weken/maanden van het niveau Virtus Entella of Cittadella.

19 maart 2015 om 21:10

Er wordt hier ook opvallend vaak ook meer gehaat op teams uit de Serie A. Verder volkomen terecht dat Fiorentina door is. Het gaat echt helemaal fout bij Roma pff

19 maart 2015 om 21:12

gewonnen met dank aan Turpin.

19 maart 2015 om 21:17

Gewonnen met dank aan een tekort aan kwaliteit bij Feyenoord zul je bedoelen. Als er een moment was om Roma uit te schakelen was dat toen.

19 maart 2015 om 21:29

Ach man, uit had Roma qua kansen al 4/5-1 moeten winnen.

19 maart 2015 om 21:52

nee dat bedoel ik niet want met een eerlijke scheidsrechter hadden we ook gewonnen.

En terecht AS Roma kon nauwelijks stand houden tegen feyenoord.. vind ze dan ook ronduit slecht spelen!

19 maart 2015 om 21:19

Huh nauwelijks stand houden tegen Feyenoord... Gooi t maar op sarcasme van je.

Eigenlijk wel sneu dat Feyenoord de enige club is die in tijden van Roma heeft verloren. Feyenoord had het ze veel moeilijker moeten maken, die ploeg lijkt wel doodmoe te zijn.

19 maart 2015 om 21:15

met een normale en eerlijke scheidsrechter hadden we het ze ook moeilijker gemaakt.
Dan had de Rossi al heel snel rood gehad en hadden we grote kans gehad om te winnen.

20 maart 2015 om 10:57

Feyenoord - Roma sloeg inderdaad nergens op en dan doel ik op de scheidsrechter, belachelijk gewoon. Maar we moeten niet net doen of Feyenoord daarom niet door is, want met een beetje pech stond Roma in de eerste wedstrijd al met 3-0 voor bij rust.

20 maart 2015 om 09:40

Wordt lastig he met 10 man tegen 12 Romeinen.

hahahahahahaha gerechtigheid! Kopen we alleen nog steeds niets voor. UEFA MAFFIA

Mooier wordt het niet. De vreugde hier is net zo groot als bij de juventini gisteren. Ik volg Fiorentina al jaren maar dit is een seizoen om in te lijsten. Gouden greep gedaan met Salah, aangezien we in de voorhoede wat krap zaten met de eeuwig geblesseerde Rossi en ook Gomez die blessuregevoelig blijkt.

Wat heeft Roma ons ook geholpen door de goals letterlijk weg te geven.
Maar zoals gezegd een team met karakter. In januari de zeperd tegen Parma maar daarna herpakt. Een pak slag van Lazio maar daarna weer herpakt met een inhaalslag tegen Milan. De wedstrijd Inter uit met 9 man overgebleven maar de overwinning eruit gesleept. Ik volg La Viola al jaren en durf bijna te zeggen het beste team ooit te zien. Misschien wel beter dan de Batistuta tijden. Montella verdient een kroon op zijn werk. De EL of de Coppa Italia of beide....(stop met vooruitdenken) Eerst Udinese.
Jammer dat er geen Italiaan in de basis begon, maar de primavera doet het de laatste jaren ook goed, Bernardeschi komt eraan en hoop spoedig ook Minelli en Capezzi te kunnen zien.

19 maart 2015 om 23:22

Het Fiorentina van Batistuta, Edmundo en Rui Costa was toch echt een stap verder. Ze speelden Cl. en dat deden ze zeer verdienstelijk tegen de Europese topclubs. Herinner me nog steeds de goals van Batigol uit tegen Arsenal en Utd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AS Roma

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Juventus4113
7.AS Roma358
8.Lazio357
9.Torino319
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
H. MkhitaryanMiddenvelder213
J. VeretoutMiddenvelder214
Rui PatrícioKeeper220
T. AbrahamAanvaller218
Voor de complete selectie: Clubpagina AS Roma.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AS Roma.

0 fans
Verdediger, 37 jaar

In de wandelgangen

Maandag 17 januari
Chelsea heeft de kans om Layvin Kurzawa te contracteren laten schieten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren