Zielloos Ajax gaat met klein verschil ten onder in Kiev

Donderdag, 12 maart 2015 om 20:49Gijs Freriks

Ajax hoopt voor het eerst sinds het seizoen 2002/03 de kwartfinale van een Europees toernooi te bereiken, maar dat gaat nog een hels karwei worden. De Amsterdammers verloren donderdagavond namelijk hun eerste ontmoeting met Dnipro Dnipropetrovsk met 1-0 en moeten in de return van de achtste finale dus sowieso een doelpunt maken. Die terugwedstrijd staat voor volgende week donderdag gepland in de Amsterdam ArenA.

/

Onder leiding van Frank de Boer schaarde Ajax zich nog nooit bij de laatste acht van een Europees toernooi en er zal na de nederlaag in Oekraïne al helemaal een krachttoer moeten worden geleverd, om de volgende ronde te bereiken. De eerste mogelijkheid was wel voor de rood-witten, maar Thulani Serero kreeg zijn lob vanaf de rand van het strafschopgebied niet over doelman Denis Boyko heen. Na tien minuten was Dnipro dicht bij de 1-0: Evgen Selezenev vergat verdedigend gestuntel van Ajax af te straffen en prikte de bal voorlangs. Beide partijen hadden zodoende één goede kans genoteerd in het eerste kwartier van de wedstrijd. Er ging echter niet veel goed in balbezit.

Beide partijen leken last te hebben van het zanderige veld in het Olympisch Stadion van Kiev, want er werd veel balverlies geleden en de combinaties kwamen er nog niet echt uit. Dnipro schoof naarmate de helft vorderde echter wel steeds meer op richting het doel van Jasper Cillessen en na een halfuur viel de 1-0: Evgen Konoplyanka liet Ricardo van Rhijn zijn hielen zien en op aangeven van de sterspeler van Dnipro tekende Roman Zozulya voor de openingstreffer. Een paar minuten later werd Cillessen weer aan het werk gezet toen hij een hard schot van Seleznev naar de zijkant moest duwen. Ajax zat duidelijk niet lekker in het duel, maar had wel met een beter gevoel de rust in kunnen gaan.

/

Davy Klaassen kopte een corner door naar de tweede paal en Joël Veltman had de bal daar voor het inschieten, maar hij mikte over. Ajax moest in de tweede helft dus in de achtervolging, maar in het eerste kwartier kwam men niet door de blauwe muur van Dnipro heen, want de voorwaartsen konden nauwelijks worden bereikt. Trainer De Boer greep daarom na een uur in en haalde Serero en Lasse Schöne naar de kant, ten faveure van Daley Sinkgraven en Ricardo Kishna. Die wissels pakten echter niet geweldig uit, want de invallers hadden moeite om in hun spel te komen en na 65 minuten werd het bijna 2-0 voor Dnipropetrovsk.

Cillessen kon een indraaiende vrije trap echter in twee instanties pakken. In de laatste twintig minuten voerde Ajax de druk op: El Ghazi bereikte Kishna echter niet en verdediger Douglas voorkwam even later ook dat Arek Milik gevaarlijk kon worden. De tijd begon te dringen voor de huidige nummer twee van de Eredivisie, maar verder dan een goede mogelijkheid voor Kishna kwam men niet meer. De buitenspeler werd in kansrijke positie vrijgespeeld, maar wachtte te lang met het schot en daardoor kon Douglas ingrijpen. De beste kans was nog voor de nummer drie van Oekraïne: Douglas kopte de bal uit een hoekschop op het dak van het doel.


Poll

Denk jij dat Ajax de volgende ronde bereikt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

224 reacties (laatste reactie door ninjakai)

Deze wanprestatie werd mede mogelijk gemaakt door: Frank de Boer, angst- en faalhaas. Welke idioot doet de aanvoerdersband om de arm van zijn slechtste speler genaamd: Boilesen? Welke idioot zet zijn beste aanvallende middenvelder neer als CVM en zijn beste CVM aanvallend neer. Welke idioot zet een trage kabouter middenvelder op linksbuiten en laat zijn beste speler uit de selectie op de bank? Frank!

Chelsea - PSG gezien en nu ik dit niveau zie met nul coma nul creativiteit en dan doel ik op de Ajax spelers.. schaamteloos. Dit is toch frustrerend, de beste spelers zitten wekelijks op de bank en de spelers die wel spelen, die staan op de verkeerde positie of zijn Ajax-onwaardig! Ik begrijp niet hoe de spelers zo ongeïnteresseerd over het veld kunnen lopen. Ik zie spelers op 80% sprinten, benen terugtrekken in duels en gewoon volledig ongeconcentreerd over het veld dwalen. Onbegrijpelijk met een vraag teken.

Lasse , Boilesen strik erom heen en weg ermee!!!

12 maart 2015 om 20:55

Cillessen speelde gewoon.

12 maart 2015 om 20:55

Lasse en boilessen niet weg doen, iemand moet de wc's bijhouden in de arena.

12 maart 2015 om 20:56

Eigenlijk was alles slecht in Kiev, van veld tot scheidsrechter, van Ajax tot Dnipro. Frank niet te vergeten natuurlijk.

De fouten van hem die je benoemt, zijn volledig terecht.

12 maart 2015 om 21:03

Alles was slecht ja. Echt wat een zaaddodende pot. Al met al is 1-0 verliezen niet uitzichtloos. Dnipro zal een aantal spelers missen volgende week. ik ben er niet gerust op, maar kansloos is het zeker niet.

12 maart 2015 om 21:14

Cillessen! Die was weer goed. Die goal was zo ongelukkig, klote veld, anders had ie de bal gewoon gehouden waarschijnlijk.

12 maart 2015 om 20:56

inderdaad van der vaart ! schone , boilesen en kishna moet je verkopen voor een mooi prijsje.

13 maart 2015 om 07:50

Wat heeft Kishna nou eigenlijk laten zien in Ajax 1? Behalve de ontelbare keren balverlies en het lakse terugverdedigen?

12 maart 2015 om 20:58

@vd.vaart, ben het helemaal met je eens maar ben wel benieuwd wie je dan de beste van ajax vindt? Kishna of Sinkgraven ofzo?

12 maart 2015 om 21:02

Niemand anders dan keeper Jasper Cillessen! Zonder hem waren we met 3 a 4 -0 van het matje getikt in Kiev..

12 maart 2015 om 21:06

Ja ok maar je zegt: de beste spelers zitten op de bank. Wie bedoel je daarmee?

12 maart 2015 om 21:12

Zivkovic, normaal gesproken ook Kishna en Sinkgraven..

12 maart 2015 om 21:28

Hahahahahaha Zivkovic beste speler? De jongen die in die minuten dat hij mocht spelen alles verspeeld heeft wat hij aanraakte? Laat me niet lachen. Die jongen mag nog wat minuten doorbrengen bij Jong Ajax. Maar vd Vaartje, het valt me op dat jij altijd zo vreselijk pessimistisch bent en altijd bovenaan staat met je negatieve wedstrijdverslagen. Je vind Frank de Boer helemaal niks. Hoe komt dat toch? Als er een andere trainer voor de ploeg had gestaan waren we niet 4x achter elkaar kampioen hoor! Droeftoeter.

13 maart 2015 om 01:24

@vd vaart. Jij hebt er klaarblijkelijk net zo weinig verstand van als f de boer. Zwakste schakel deze wedstrijd was de aanval en met name serero. Jezus die gast kan echt heeeeelemaal niks. Over Boilesen lijkt me dat er wel genoeg over is gezegd. Wat een lachertje die aanvoerder. En Milik, de houten klaas die alleen kan schieten met links. Nee dit Ajax is het slechtste van de afgelopen 10 jaar.

13 maart 2015 om 07:52

Kishna is absoluut niet 1 van de betere spelers van Ajax hoor.. Het woord 'wisselvalligheid' hebben ze speciaal opgenomen in het Van Dale woordenboek om Kishna zijn spel aan te duiden..

13 maart 2015 om 08:52

Serero kan zeker wel wat, alleen komt vanaf links / meer aanvallend toch minder tot zijn recht. Heeft niet die beslissende steekpass zoals bijvoorbeeld Eriksen dat had, je zag dat ie geen flauw benul had wat ie met de eindpass moest doen, maar kan vanaf VM prima het spel verdelen.
Volgens mij zet de Boer Klaassen VM omdat ie daar beter kan sturen en coachen enzo, maar andersom, dus Serero op VM en Klaassen AM, liep het toch echt veel beter.

13 maart 2015 om 09:40

De Boer zet Klaassen op VM omdat hij vanwege zijn blessure het niet kan belopen op AM en omdat FdB hem toch graag erin wil hebben zet hij hem dan maar VM. Maar om Boilesen dan aanvoerder te maken is een onbegrijpelijke beslissing. Serero op AM? Zet hem dan naast Klaassen om defensief sterker te staan. Zet dan Schone AM en Ghazi Spits ofzo.

12 maart 2015 om 20:59

Het zegt genoeg dat jij denkt dat kishna de beste speler van ajax is....

12 maart 2015 om 22:10

Cillessen en Klaassen staan buiten kijf, daar rekent hij ook omheen neem ik aan. maar wie vind jij dan daarnaast? als je dan niet met Kishna of El Ghazi aan kom zetten heb je geen verstand van voetbal.

12 maart 2015 om 21:00

Vd Vaart. Wat een respectloze reactie over de Boer. Koel eerst even af en post dan iets zinnigs

12 maart 2015 om 21:01

Zijn wel meer van die koekoek trainers hoor. Vd looi maakt ook kieftenbelt aanvoerder en dat is de slechtste bij grunn. De roon bij heernveen etc. Schijnt in te zijn....

12 maart 2015 om 21:02

Zou Frank de Boer er niet zo uit willen lichten als de mannen op het veld zo afgrijselijk hard falen. Het was echt tien keer niks. Snel vergeten deze wedstrijd en hopen dat er internationaal niet veel gekeken hebben. Wat ontzettend slecht gespeeld, allemaal niets ajax-waardigs kunnen laten zien. Alleen degenen die verantwoordelijk zijn voor het transferbeleid van Ajax moeten deze wedstrijd onthouden, want wat de helft van het elftal liet zien leek helemaal nergens op. Het vlaggenschip en paradepaardje van het Nederlands voetbal, onze recordkampioen, speelde schandalig zwak. Volgende week moet er eerherstel komen, want je staat hier echt voor schut. Er kunnen geen woorden te hard zijn om deze wanprestatie te duiden. Ik baal echt.

13 maart 2015 om 09:11

Nee Frank moet wel eens uitgelicht worden. Er moet juist eens keihard tegen hem gezegd worden dat hij moet presteren i.p.v. stuntelen.

Zijn opstellingen slaan helemaal nergens meer op. vast houden aan Boillissen terwijl die week in week uit staat te schutteren (nu weer bij goal, gaat een beetje dom sliden in de 16 en wordt simpel uitgekapt).

Serrero waar iedereen zo'n hoge pet van op heeft is echt een waardeloze speler. Hij is slecht als zes en nog slechter als aanvallende middenvelder, maar die wordt ook week in week uit opgesteld. Die speelt echt geen enkele bal vooruit het is allemaal tikje terug en tikje breed. Hij mist ook gewoon techniek en scorend vermogen (getuige het slechte afmaken van die grote kans). Sinkgraven heeft echt drie keer zoveel passes gegeven die resulteerde in kansen in 30 minuten als Serrero in 65 minuten. Dat zou toch genoeg moeten zeggen, maar nee dat doen we niet. We stellen Serrero gewoon op. Laten hem spelen op een positie waar hij week in week uit faalt en de speler die het wel goed doet op die positie geven we 30 minuutjes. tegen Excelsior wisten Sinkgraven het nog om te draaien en tegen Dinpr lukte het bijna weer....

Klaassen op zes heeft hij uitgelegd. Juist dan moet je Sinkgraven veelvuldig opstellen en die twee keer lekker aan elkaar laten wennen samen met Bazoer want dat is je middenveld van de toekomst en is een stuk creatiever dan die klote serrero.

En dat geklooi voorin. Kies een formatie en houdt daar aan vast. En een belangrijke tip. Schone was een zeer bruikbare speler voor Ajax met belangrijke doelpunten. Toen speelde hij wel op rechts en niet links waar hij echt helemaal niets te zoeken heeft.

Maar wij gaan gewoon vrolijk door met alle creativiteit dood maken, vertrouwen op twee zeer grillige buitenspelers en moisander die kste wat kost moest blijven lekker op de bank parkeren. Goed bezig Frank, goed bezig. Getik achterin waar niets uit voorkomt, weinig kansen creeren, maar je hebt wel lekker de controle. Zou bijna gaan denken dat hij in het verleden een granieten, sobere verdediger is geweest..............

13 maart 2015 om 12:28

De logica achter De Boers keuzes ontgaat mij ook hoor, maar ik weet niet waarop hij zijn keuzes baseert. Klaassen niet helemaal fit, Kishna kan 3x spelen per week niet aan en Sinkgraven is ook zo'n jongetje eigenlijk nog. Wie weet waar De Boer allemaal rekening mee moet houden? -- Maar ik wil ook helemaal niet voor De Boer opkomen. De reden dat ik op vd.Vaart reageerde is dat ik 90 minuten dramatisch en volledig niveauloos voetbal heb gezien... van Dnipro! En daar kon Ajax niets tegen inbrengen. Nogmaals, het vlaggenschip van het Nederlandse voetbal. Zo diep heb ik Ajax nog nooit zien zakken internationaal. -- Als ik dan de eerste reactie lees die over De Boer gaat, snap ik dat niet. De spelers waren zo ontstellend slecht (muv Cillesen, Klaassen, Bazoer en Sinkgraven), terwijl je ongeacht welke vorm je inzit, achteruitlopend en met twee vingers in de neus van Dnipro moet winnen. Zij waren namelijk ook heel slecht, maar ze zetten Ajax gewoon onder druk. -- Dat zit mij dwars. Er zitten wel eens wedstrijden bij tegen kleintjes dat het even niet lukt en dan kun je zelfs tegen een 1-0 nederlaag aanlopen. Andorra - Oranje ofzo, er zijn zat voorbeelden. Maar Andorra zet Oranje dan niet vast in de eigen zestien. En als dat wel gebeurt dan zijn de kranten kritischer dan ik nu ben. -- Er is een nadeel aan het aantoonbare talent van Klaassen, Bazoer etc. en dat is dat we nu pas zien wat een prutsers de andere jonge talenten zijn. Het halve elftal is gewoon niet Ajax-waardig dus, om van de volledige selectie nog maar te zwijgen. -- Dat moet de conclusie zijn na deze wedstrijd en daarom vind ik het niet fair dat het vizier nu op Frank de Boer gericht is. -- (ps: sorry voor die rare strepen, Enter-witregels werken niet bij een reactie via mijn mobiel. Hopelijk verbeteren die streepjes de leesbaarheid.)

13 maart 2015 om 16:53

Ja en nee, de selectie is wel Ajaxwaardig, er zijn een aantal spelers die niet Ajax waardig zijn. Echter kiest de boer ervoor om die gewoon op te stellen.

Iedereen roept wel dat er geen keus is, maar die is er wel. Sterker nog er is gewoon echte keus. De boer gaat gewoon voor de slechte keuzes dus hij moet er wel degelijk op aangesproken worden. Iedereen maakt fouten, maar alleen domme personen blijven volharden in die fouten. Ik had echt het idee dat de Boer een topcoach zou worden, echter krijg ik nu steeds meer het gevoel dat hij dat juist niet gaat worden omdat hij totaal niet flexibel is en ik nog nooit een tactisch goed strijdplan ben tegen gekomen op de momenten dat het nodig is.

12 maart 2015 om 21:02

@ van der Vaart:

Je verwoordt het goed. Ik doe er nog een schepje bovenop: de gehele selectie + technische staf voldoet niet. .
Conclusie: Ajax ligt op sterven....

12 maart 2015 om 21:16

Van sterven, spelen we volgende week als hemel op ons eigen stekje..

13 maart 2015 om 00:15

Sterven... Wat een emotionele wn belachelijke reactie!!!

Het was om te janken maar ppfff wat jij zegt raakt noch kant noch wal.

12 maart 2015 om 21:07

@Vd Vaart

Alinea 1. Precies hoe ik erover denk, dat vreet me op tijdens een wedstrijd. Ik vraag me altijd af, waarom zo moeilijk? Volgens mij als je 5-6 wedstrijden met onderstaand elftal speelt, en ze vertrouwen geeft, heb je een prima elftal. Echter krijgen naar mijn idee bij Frank de verkeerde spelers het vertrouwen.

V Rhijn Veltman Viergever Riedewalt
Serero
Klaassen bazoer
El Ghazi Milik Kishna

12 maart 2015 om 21:08

Lasse moeten we wel behouden imo. Is nog steeds goed. Maar iedereen was gewoon slecht vandaag. Boilesen moet wel weg. Was echt heel erg slecht...

12 maart 2015 om 21:44

Ben je eigenlijk wel op de hoogte van t feit dat Klaassen een buik blessure heeft? En daardoor een aanvallende rol niet kan belopen? Logische keuze dus van de boer om hem als verdedigende middenvelder neer te zetten. Klaassen gaf een aantal mooie steekpasses.
Alleen dat serero aanvallende opgesteld stond snap ik niks van. Die heeft voorin niks te zoeken. Wat dat betreft heb je gelijk. Schone heb je ook gelijk in. Komt geen dreiging uit, loopt zich steeds vast, wacht te lang, is te traag.
Ik heb ondanks de matige prestatie vandaag vertrouwen in een goede afloop. Thuis spelen op een strakke mat is toch anders dan op dit knolleveld. Komt bij dat er 3 spelers van djnepro geschorst zijn. Spreekt in ons voordeel zou je zeggen. Positief blijven mannen. De EL is t enige wat ons seizoen nog glans kan geven

12 maart 2015 om 21:47

Wat zijn we weer makkelijk aan eht afkraken.
Het probleem ligt duidelijk op het middenveld bij dit Ajax, De verdedigende middenvelder doet te weinig werk en de aanvallende middenvelder spelen te neutraal.
Ik ben het mee eens dat Frank de boer maar wat aan het doen is en Boilesen Ajax onwaardig maar het is nou niet dat dit Ajax schandalig slecht was.
Dnipro is geen verkeerde ploeg en als je zag wat voor beer die achterin hebben lopen, die Douglas zo een beest heb ik al tijden niet meer gezien.
Daarnaast is Ajax er een aantal keer gevaarlijk uit gekomen en had het kansen om te scoren.
Voor dit Ajax thuis zijn er zeker kansen om door te gaan.

12 maart 2015 om 21:47

Het was inderdaad niet al te best wat Ajax liet zien. Al vond ik het wel een gelijkwaardige wedstrijd. Die Polen kregen eigenlijk grotere kansen tegen Ajax als deze ploeg.
Ik ben het ook regelmatig niet eens met de keuzes van Frank, maar met zo'n jong team tegen dit elftal is de uitslag niet eens verkeer. Ik denk dat ze deze ploeg thuis sowieso wel gaan verslaan. Alleen is het de vraag of ze ook doorgaan.

Maar Chlesea - PSG vergelijken met deze pot is ook oneerlijk omdat te vergelijken. Dat was zelfs in de CL de beste wedstrijd van de afgelopen weken. Tevens speelde ze hier in een zo goed als leeg stadion en worden de wedstrijden ook veel minder mooi in beeld gebracht als bij de CL. Dat zijn ook aspecten die van belang zijn. Tevens was dit pas de 1e wedstrijd en die van Chelsea - PSG was de beslissende wedstrijd. PSG moest wel aanvallen en daarom werd het zo'n mooie pot.

12 maart 2015 om 22:00

@van de Vaart

Maar de grootste strik dan toch maar om Frank als ik je eerste regel mag geloven

12 maart 2015 om 22:03

Niet dat ik nu als een gek de Boer wil verdedigen. Maar ik begrijp zijn denkwijze eigenlijk wel.. In deze wedstrijd verwijt ik hem wel 2 dingen:

1. Waarom Milik wisselen voor Zivkovic? de Boer had nu eens een keer die gekke vd Hoorn gedachte moeten krijgen. Hij was de enige die eventueel iets kon forceren voorin. Die Douglas zat echt overal tussen. Door de lengte en speelwijze voorin van v.d hoorn zou hij of de bal erin hebben gekopt... Of iedereen was bij de hoekschoppen zo met hem bezig dat de kopkans voor anderen groter wordt. Van een Zivkovic worden die grote kerels echt niet zo bang.... Daarnaast ging die mafkees ook nog even vrolijk in discussie met Klaassen. Als Klaassen tegen je praat als invallend spitsje van 18/19 kun je beter luisteren, ja knikken, oppikken en verder je mond houden.

2. Waarom niet starten met el Ghazi in de spits? Schöne op rechts en Kishna op links? Milik was net net fit... Je had hem beter kunnen laten invallen.

Schöne was opbouwend inderdaad een drama maar gezien de tegenstander was de keus voor hem opzich logisch. Hij heeft het inderdaad verprutst maar dat kan ik de Boer niet verwijten.

Klaassen speelt waarschijnlijk CVM ivm zijn blessure. Hij gaf zelf aan dat hij het momenteel fijn vind daar, omdat hij dan minder hoeft te lopen.

Serero... Leuk dat hij overal probeert tussen te komen hoor! En leuk dat het ook wel eens lukt... En hij is leuk om naar te kijken! Maar aanvallend is het echt een drama!! Dan kun je beter Sinkgraven of desnoods Andersen de kans geven.

Boilesen speelt drama... Eens! Verschrikkelijk drama zelfs! Maar ik zie wel nog steeds potentie door zijn aanvallende drive. Alves heeft vast ook wel eens een paar slechte jaren gedraaid... Als hij niet meer geblesseerd raakt de rest van het seizoen gun ik hem volgend seizoen nog best een kans. Mocht het in dat eerste half jaar niets worden... Verkopen!

Dat hij aanvoerder is zal ongetwijfeld echt een reden achter zitten. Misschien dat de Boer die band eens van hem af moet pakken. Misschien dat meneer dan wakker wordt. Aan de andere kant... Wat weten wij daar van? Alleen binnen Ajax weten ze waarom hij die band draagt.

Cillessen! Dat lijkt me duidelijk

12 maart 2015 om 23:00

Hehe iemand die hetzelfde denkt als ik...

13 maart 2015 om 00:31

De trage kabouter middenvelder is wel de beste aanvallende middenvelder die jullie hebben hoor, niet Klaassen. Klaassen is overschat en ja ik kijk naar Ajax. Eerste die door de mand valt als Ajax slecht speelt. Daarbij een leuke voetballer maar wel overschat. Schone was twee seizoenen geleden nog zeker de beste, respectloos tegen een speler die zo belangrijk is geweest en nog steeds is!

13 maart 2015 om 07:28

Idioot klaassen staat op die positie vanwege zijn blessure! Niks met frank de boer te maken. Get your facts right

13 maart 2015 om 07:42

Dit valt toch niet serieus te beneb als je zegt dat Schone weg moet of er niks van kan. Een van de beste/vetrouwbaarste en vooeal waardevolste speler in Amsterdam. En dat zeg ik als PSV'er.

Niemand haalde zijn niveau gister maar dat is al weken zo. Al vraag ik me af wat het niveau van viergever en boilesen is.

Dnipro was gewoon helemaal klaar op het einde. Alleen nog maar overtredingen maken en de bal wegmaaien. Ik zie Ajax hier in de Arena gewoon van winnen! Neemt niet weg dat Ajax dramatisch speelde. Ook de Boer blijf ik niet snappen. Waarom Boilessen en waarom ook nog aanvoerder!! Ik heb niet genoten van de wedstrijd maar zie Ajax wel een ronde verder komen. Een groot pluspunt is ook nog eens dat van Dnipro 3 spelers zijn geschorst, waaronder de captain en de doelpuntenmaker.

12 maart 2015 om 20:56

Op basis waarvan denk je dat ajax een goal gaat maken volgende week?

12 maart 2015 om 21:03

Op basis dat de eerste wedstrijd tegen legia ook slecht was en ajax enorm weg kwam en tweede wedstrijd legia plat legde in 1 helft. Ik heb er wel vertrouwen in als de boer even gerationeerd nadenkt over zijn spelers en hun posities. Dan komt het wel goed

12 maart 2015 om 21:19

Ik wil het biet de schuld geven, maar die het toch . De entourage, stadion, sfeer, veld en scheids waren nu bepaald niet best. Het is algemeen bekend dat dit soort wedstrijden altijd tegenvallen.

Donderdag, volle Arena (europacupsfeer), lekker veld en 3 basis Djneppers met schorsing, klapt Ajax er wel op.

12 maart 2015 om 21:50

Op basis van dat als Ajax vandaag druk zetten Dnirpo duidelijk niet wist wat ze er mee moesten en er ook kansen ontstonden voor Ajax.
Het is jammer dat Ajax geen aanjager op het middenveld heeft die goed druk zet.
Sowieso het hele 4-3-3 systeem zonder 10 is in mijn ogen een falend systeem.
Volgend jaar gewoon weer een 10 met een loop actie, steekpass en schot, een opruimer/aanjager en een spelverdeler op het middenveld.

12 maart 2015 om 21:55

Op basis waarvan denk jij van niet? Of heb jij geen kansen geteld voor Ajax vanavond?

12 maart 2015 om 21:56

Als je Serero goed gebruikt heb je een prima aanjager. Hij moet dan wel als CVM staan.

12 maart 2015 om 23:58

Ik heb wel kansen gezien voor ajax maar het is geen toeval dat die tegen een serieuze Europese tegenstander er nooit in gaan... te veel tijd nodig. En dan zie ik alsnog niet ajax de nul houden. Maar goed, laten we hopen dat ik ongelijk krijg

13 maart 2015 om 01:37

Dat is Europa L. Anders dan tegen barca spelen daar doe je je extra je best.

13 maart 2015 om 08:55

Op basis van thuisvoordeel, Ajax altijd stuk beter thuis, en beter veld, en Dnipro dat een aantal spelers mist.

12 maart 2015 om 21:41

Maar als Dnipro een goal maakt dan betekend dat dat Ajax er 3 moet maken.
Zo gunstig is uit verliezen met 1-0 nu ook weer niet.

Het allerergste is dat dit gewoon een haalbare kaart is. Je ziet duidelijk dat die Oekraïners amper kunnen voetballen. Maar je ziet wel een groot verschil in spelmentaliteit, na een corner als een bal terug naar achter word gespeeld, spelen die Oekraïners hem meteen terug naar voren, terwijl Ajax meteen terug naar de keeper speelt. Dat soort kleine dingetjes kunnen een hoop schelen aanvallend gezien en zorgt voor onrust bij de defensie van de tegenpartij. Is natuurlijk al heel het jaar zo, maar is jammer om te zien.

Ik blijf positief en zie nog mogelijkheden voor de return! Graag wat puntjes voor Nederland!

12 maart 2015 om 20:58

Das de Hollandse school, keeper doet mee, balletje terug kan altijd en blablabla

Wut? Artikel eerder dan einde van de wedstrijd?

12 maart 2015 om 22:30

Dat is misschien nog wel het meest schrijnend, Voetbalzone kon dit artikel al ruim van te voren typen, Ajax toonde toch geen initiatief. Ze durfden het zelfs al te plaatsen voor het eindsignaal.

matige ploeg die Dnjepr, maar wat ajax liet zien, is echt dramatisch. ajax mag van geluk spreken dat ze niet meer tegengoals hebben gehad, waardoor het volgende week nog kans maakt... Slappe hap!!!

12 maart 2015 om 22:57

T is maar net hoe je het bekijkt. Goed was het zeer zeker niet, maar Ajax had sowieso een keer moeten scoren (Veltman) en zelfs Serero had de 0-1 al snel op zijn schoen. Maar jij kijkt het maar van een kant

Ajax verliest naar mijn mening onnodig met 1-0 van Dnipro, Veltman had aan het einde van de eerste helft het belangrijke uitdoelpunt moeten maken maar hij miste de grote kans. Ik denk dat Ajax thuis vol gas gaat geven en Dnipro met 4-1 uit Europa stuurt.

Dieptriest zoals er gespeeld is. Ongelofelijk..

De Boer, koning de spelers op de verkeerde plek zetten.... man man man

12 maart 2015 om 20:53

Ik vond dit eigenlijk wel een goede opstelling.

12 maart 2015 om 20:54

Dat vond Dnjpr ook

12 maart 2015 om 20:58

Schone speelt zn beste wedstrijden op rechts, de boer zet hem op links. Klaassen is verreweg als beste als aanvallende middenvelder en komt vaak gevaarlijk in de 16. Thulani is gewoon niet goed genoeg, maar als 6 is hij dan nog wel redelijk, maar nee hoor.

Het is om te janken.

12 maart 2015 om 20:58

Frank maakt Davy kapot op deze manier. Je haalt alle diepgang uit je middenveld zo. Zet Bazoer op 6 Daley links en Davy rechts en dat gaat zoveel schelen. Kishna en El Ghazi gewoon het vertrouwen geven nu en het zal stukken beter lopen!

13 maart 2015 om 01:27

Davy staat op 6 door zijn buikblessure die hij heeft. Op die positie kan hij het nog belopen en ook Davy geeft aan dat hij momenteel liever op 6 speelt tot zijn operatie na het seizoen.

12 maart 2015 om 21:02

En spelers blijven opstellen die dramatisch spelen.

Trap die boilesen er uit die hoef ik echt nooit te meer te zien bij ajax.
Van rhijn moet ook eens op zijn donder krijgen.
Hij probeert niks om die bal af te pakken.
Voor de rest is het natuurlijk ook geen best veld maar daar moet je je aan aanpassen.
Doen ze een kwartier goed thats it.
Maar ja dan maar thuis pakken die gasten want zo best zijn ze niet.

Geen wonderploeg maar zo zie je maar weer dat Dnipro geen Legia is

12 maart 2015 om 21:24

Dnipro is inderdaad geen legia. Net zoals excelsior geen Dordrecht is. Bedankt voor je bijdrage

12 maart 2015 om 21:44

Misschien nu maar inzien dat het toch geen appeltje eije was pikkie? Of kom jij nu ook ineens met "ik was vooral ook zo pessimistisch"? Buiten het feit dat zowel Dordrecht als Excelsior geen moer met dit topic te maken hebben en ik dus Legia refereer aan het feit dat hier vooraf door tal van jochies werd geroepen dat Ajax de kwartfinale wel ff zou halen, ben je niet bepaald grappig ofzo. Dus bij deze word jij bedankt voor je waardeloze bijdrage

13 maart 2015 om 00:07

Als je de wedstrijd hebt bekeken zie je toch dat dit Dnipro eigenlijk nauwelijks een bal kan raken (buiten Konoplyanka), en dat er thuis gewoon gewonnen moet worden.

Je zou maar Ajax supporter zijn en hiervoor helemaal naar Oekraïne reizen. Respect voor hen. Klaassen een 6, de rest was belachelijk. Oh en Bazoer was ook voldoende, een 7 door zijn leeftijd.

12 maart 2015 om 21:02

Serero krijgt van mij ook een voldoende, omdat hij onze Zuid-Afrikaanse strijder is. Dat ie op een andere positie wordt neergezet, is niet zijn schuld. Zelfde geldt voor Klaassen.

12 maart 2015 om 21:38

Vond ik tegenvallen. Weinig bruikbare ballen en teveel balverlies. Was ook logisch dat hij gewisseld werd.

12 maart 2015 om 21:49

Serrero speelde op zn favo positie aanvallende middenvelder. Maar ik vind hem gewoon weg te slecht. Heel simpel, hij lijdt veel bal verlies kiest alleen voor de veilige keuze, voor zijn positie te weinig scorend vermogen, te weinig diepgang. Enigste wat die kan is af en toe goed storen. Maar nu ben ik te negatief en word ik bejubeld dat ik t niet goed zie. Maar ik volg hem nu 3 wedstrijden lang, ik zeg geef daley een keer een kans voor een langere tijd. Waarom heb je hem anders gehaald? En als je met milik speelt speel met echte flank spelers. Al met al, Ajax niet in goede doen en hopen dat ze het volgende week recht zetten. Maar ben bang dat als Ajax vol voor de aanval gaat dat hun vol op de counter gaan spelen.

12 maart 2015 om 22:50

Ik heb Serero over het algemeen hoog zitten, maar hij was vandaag echt dramatisch. Veel slechte aannames en zijn voortzetting was vaak nog slechter. Heeft echt heel weinig goed gedaan vandaag. Terechte wissel dan ook wat mij betreft!

Drama dit Ajax, zo slecht. Daarom wou ik dus dat ze tegen Wolfsburg moesten, had je heel waarschijnlijk nog een leuke wedstrijd gehad. Al was het eenrichtingsverkeer en speelde Wolfsburg Ajax van de mat.

12 maart 2015 om 21:24

Hoe weet je dat?

12 maart 2015 om 21:56

Wolfsburg staat tweede in de bundesliga en heeft een aantal topspelers in de gelederen( de bruyne, schurrle, gustavo, rodriguez). Ajax zou hier hard van verliezen.

13 maart 2015 om 00:07

En toch ligt dat soort tegestanders Ajax beter. Ik zeg niet dat ze zouden winnen, maar eenrichtings verkeer en van de mat gespeeld worden geloof ik niet.

13 maart 2015 om 10:09

Ik had Ajax niet graag tegen Wolfsburg gezien, we zouden zijn afgeslacht. De Bruyne tikte gisteren in z'n eentje Inter van de mat.

Jezus, wat een enorme martelgang om deze wedstrijd uit te kijken, zelfkastijding in optima forma. Maar goed, 1-0 nederlaag, nog steeds kansen voor de return. Maar tjonge jonge wat was dit een bak ellende wat Ajax ons voorschotelde.

12 maart 2015 om 21:04

Jij bent voor Feyenoord toch? Dan vind ik het oprecht een wereldprestatie dat je dit hebt uitgekeken. Ver-schri-kkelijk. Nul beleving, nul passie, wat een drama. Ook weer een slechte opstelling, met Boilesen, met Klaassen op 6, met Serero te aanvallend, met Schone op links. Ach, hopen op beter in Amsterdam.

12 maart 2015 om 22:26

Klopt, maar vanavond was ik voor Nederland, dat maakte het wat dat betreft nog zwaarder : . In de eredivisie kan je soms nog een zeker sadistisch genoegen halen uit een slechte pot van Ajax en komt Feyenoord misschien nog wat dichterbij (wat ze doorgaans nalaten na puntverlies Ajax). Hopelijk speelt Ajax beter in Amsterdam, Oekraïense tegenstanders zijn juist belangrijk om te verslaan voor de coëfficiëntenlijst.

13 maart 2015 om 10:19

Ik hoop met je mee. Maar altijd als ik voor Europese wedstrijden in de arena zit verliest Ajax, dus statistisch gezien is de kans aanwezig dat het een debacle wordt

Die linksback van Dnipro is goed zeg

13 maart 2015 om 10:10

Die linksback van Ajax is niet zo heel goed.....

Zeer droevige wedstrijd. Nul komma nul beleving. Echt apart.

Jeetje. Ik heb maar tien minuten gekeken maar ik heb er slaap van gekregen. Als Feyenoorder vraag ik me af waar het mooie flitsende Ajax is gebleven. Het is echt reteslecht.

12 maart 2015 om 20:56

Dat is al jaren zo hoor.
el ghazi, Milik, kishna. schone, Zivkovic. Veltman, Boilesen, Viergever, van Rhijn, Sinkgraven allemaal dramatisch.
Alleen Cillessen, Bazoer en Klaassen haalden een voldoende.

12 maart 2015 om 21:39

Vond Sinkgraven ook aardig invallen.

12 maart 2015 om 22:57

Ik vind Sinkgraven sowieso niet slecht spelen. Hij geeft tenminste passes naar voren en in de diepte. Ik heb nu aantal wedstrijden opgelet, maar als Sinkgraven erin komt lijkt het beter te lopen. Bazoer/Serero op 6, sinkgraven links, Klaassen rechts. Dat is beste middenveld naar mijn idee

Dit stond er snel op zeg.
Wat en verschrikkelijk slechte wedstrijd zeg.
Ze hebben geluk dat djnepr bijna net zo slecht is.
Dat wordt nog heel moeilijk in de arena

Tsk tsk. Dit hadden we niet hoeven te verliezen. Nu zul je een muur zien volgende week. Aan Frank om daar wat aan te doen. Maar dit was echt zeer slecht.

Ajax is kapot. Dit team is zo slecht. man man man man man. Dit is echt de kroon op het werk van de technische staf. Hoe durf je om met zo'n selectie te komen. Ik zou me kapot schamen voor de supporters.

13 maart 2015 om 01:17

selectie kan beter. Maar zo slecht is het ook weer niet maar je moet ze wel op goede plek zetten. Serero en Klaassen moet je anders neerzetten. Milik en El Ghazi zaten er gewoon niet lekker in, kan gebeuren. Sinkgraven deed behoorlijk als invaller, Bazoer is een goede en mooie speler. Zet alles spelers goed neer en haal een no-bullshit verdediger van type van Beek of Botteghin die denkt goh er staat iemand tussen mij en de bal. jij krijgt een tik en Aja doet mij om titel.

Oh ja, promoveer een ballenjongen tot linksback en ze Ajax doet mee om de titel.

Cillessen
van Rhijn
Veltman
Botteghin
Ballenjongen
Klaassen
Serero/Bazoe
Sinkgraven
El Ghazi
Milik
Khisna

Onbegrijpelijk dat boilessen aanvoerder is. Bij balverlies huppelt ie vervolgens erachteraan. Mentaliteit van niks en verdediger van niks.

Focus op Heerenveen, zal zware pot worden ook.
Hoe dan ook, deze 1-0 biedt perspectief, aanvallen stokte door zwakke aannames die in mijn ogen vooral kwamen door het veld.
Het verschil in kwaliteit zal naar voren komen in de thuiswedstrijd verwacht ik.

Diep triest dit, echt zo slecht dit. Tegen dit Dnepr moet je toch met drie goals verschil winnen? Zo'n Kishna of Zivkovic, die zouden bij Dordrecht of NAC niet opvallen.

12 maart 2015 om 21:27

Nee zivkovic hielp Groningen vorig seizoen naar de playoffs maar bij NAC zou hij niet opvallen.

Over en sluiten voor Ajax... Die Oekraïners scoren zeker een keer in de Arena. Ajax maakt er nooit 3 tegen zo'n ploeg

Veltman en Schone. Wat een geweldige spelers. De klasse spat er vanaf.

Ajax heeft deze nederlaag helemaal aan zichzelf te danken, want zo indrukwekkend was dat Dnipro niet.. In de duels te zwak, de passing was waardeloos en op een kansje van serero in de eerste minuten na amper iets gecreëerd. Deed pijn aan de ogen dit.. en dan ook nog een scheids die dacht dat ie een zaalvoetbal wedstrijd, want elke aanraking was een overtreding

Wat een vreselijk matige en saaie wedstrijd. Zat geen geur of smaak aan beide ploegen, zéér maar dan ook zéér weinig te genieten. Ik denk wel twee keer na, voordat ik komende tijd nog een wedstrijd van Ajax in de Europa League (of überhaupt) ga kijken.

Het veld, de gebrekkige entourage en de slaapverwekkende commentaar hielpen natuurlijk niet mee, maar dan nog.

ik vind dat men wel erg iedere keer zielloos enz en de supporters maar zeggen dat ze slecht/dramatisch spelen. Ik heb meer het iedee dat we tegen de scheidsrechter aan het spelen waren. Jammer dat veldman en viergever die kans niet hebben kunnen afmaken.

En maar lekker oostblok teams onderschatten he Amsterdammers

12 maart 2015 om 20:56

Ze onderschatten ze niet, Ajax kan gewoon niet beter dan dit

12 maart 2015 om 21:23

Valt hier weinig aan te onderschatten. Als je een beetje voetbalkenner bent zie je toch ook wel dat zij erg weinig voorstellen. En ja, momenteel stelt ajax ook zeer weinig voor. Ajax creëert gewoonweg helemaal niks. Thuis tegen excelsior was het precies het zelfde verhaal. En ja, dan ga je achter de feiten aanlopen.

Ik wil het veld niet de schuld geven voor het zielloze spel van Ajax, maar van mij mogen ze ploegen eruit gooien als ze zo'n kut veld hebben. Dat slaat toch nergens op; pure competitievervalsing.

Echt jammer nu hopen dat t volgende week beter is anders is het seizoen klaar en boilesen ga alsjeblieft weg na dit seizoen ik wil je wel wegbrengen !!

Alsof er bij Ajax niet wordt getraind op passing.
Vorig jaar was het saai, slow en ga zo maar door, maar de passing was nauwkeurig. Nu is zelfs dat te slecht voor woorden.
Duels winnen gebeurt amper en te veel spelers kunnen het gewoon niet opbrengen op belangrijke momenten.

Maarrrr 1-0 verliezen is niet eens zo erg.

Positieve punten: Cil en Bazoer. Ook Sinkgraven vond ik in ieder geval veel meer brengen dan Serero.
Zivkovic heeft bewezen waarom hij niet in Ajax 1 hoort.

12 maart 2015 om 21:09

Sluit mij helemaal bij je aan, geen speld tussen te krijgen! Alleen als toevoeging: Ze missen wel 3 basis spelers, waaronder hun aanvoerder.. en ja, het blijft voetbal, de bal is rond en wij moeten gewoon het avondje City zien terug te krijgen dan komt het helemaal goed met ons aller Ajax (trust me)

12 maart 2015 om 21:12

1-0 is juist erg vind ik. Dan maken zij er 1 en moet Ajax er meteen 3 scoren. Dat kan Ajax niet, 3 keer scoren in 1 wedstrijd.

Ik heb me geschaamd, doe ik trouwens het hele seizoen al. Dan zie je gister Veratti voetballen, het kan zo mooi en simpel zijn, en dan zie je nu Klaassen (die niet eens de slechtste is) rommelen met de bal. Laat staan spelers als Boilesen.

Vorig seizoen was Ajax nog vaak dwingend, dan hadden we balbezit en speelden de tegenstander stuk zonder kansen te creeeren. Nu zijn we ook niet meer dwingend.

Vraag. Heeft ajax nu niet een LB in jeugd rondlopen? Alles beter dan Boilessen. Van de zomer een goeie verdedigende linie halen en Boilessen verhuren/verkopen.

12 maart 2015 om 21:06

De enige echte linksback die ik me nu kan bedenken is Savastano en die zal nog wel even uitblijven.

12 maart 2015 om 21:43

Maxwell terug!!

Echt alles was slecht. Ajax was slecht. Djnepr was slecht. De scheidsrechter was slecht. Het veld was slecht.

Wat een wanvertoning,helemaal weg gespeeld! Van Rhijn boilessen viergever el ghazi en Veltman zijn wel heel slecht wat vallen ze weer door de mand zeg en F de boer die valt keer op keer door de mand zodra die Europees voetbal speelt. Zonde van m'n tijd om na dit amateuristische niveau te kijken.weer niet een ronde verder in de Europa league en dit nu al 5 jaar achter elkaar.en niemand die de ballen heeft om F de boer te ontslaan want hij is er verantwoordelijk voor.

Hopen dat de boer z'n verstand weer vind als ie weer in Amsterdam is.

Neem aan dat Boilesen zn laatste wedstrijd voor Ajax heeft gespeeld. Belabberd speelt die zeg, hij maakt de complete verdediging onzeker. En dan nog de band om ook. Mijn goed.

Verder is het belachelijk dat er in de Europeese toernooien op een veld als dit veld wordt gespeeld.

Tot slot Ajax zeker niet kansloos in de thuiswedstrijd. 3 Djneppers geschorst, goed veld en een full house. Afmaken die hap. Maar dan zonder Boilesen en Schone. Riedewald op LB, Serero CVM, en een aanval "gewoon" met Kishna/Milik/El Ghasi.

Doelloos zielloos en vreemde scheids

De broek zakt ervan af niet om aan te gluren

12 maart 2015 om 21:02

En dan weer dat cliché antwoord van Veltman " we konden er wel aardig onder uitvoetballen"

Ik haat t om Derksen gelijk te geven maar het is echt een kudde non personalities

12 maart 2015 om 21:57

Precies, dat soort "bullshit" verhalen zijn gewoon lachwekkend, maar die horen we al jaren. Helaas durven de meeste journalisten daar ook niets van te zeggen. Dat is wat we helaas in heel Nederland regelmatig voorbji zien komen

Wat wen saaie wedstrijd zeg! Ajax krijgt t nog zwaar genoeg in de Arena, ondanks dat Dnipro dan 3 spelers mist. Heel Ajax was slecht maar de allerslechtste was drama aanvoerder Boilessen, snap niet wat Frank in hem ziet.

Dra-ma-tisch!!! Had beter excelsior kunnen sturen naar deze wedstrijd, die hadden het nog beter gedaan. Het voetbal onder de boer is gewoon niet om aan te zien. En dan blijft hij nog een jaar langer ook! Ga aub weg en neem overmars mee!

Tja, geen verrassing. Dnipro heeft geen slecht team en Ajax is vaker dolende dan goed. Hopelijk kunnen ze thuis wel een goede vorm etaleren, maar bij een tegengoal ben je meteen wel goed de sjaak.

Wat was dit slecht zeg. Heb je zo'n goede loting en dan doe je er niets mee..

Ok veld en scheids zijn erg matig, geen reden om dan zo dom en zielloos te spelen. Ballen op een hobbelveld terug spelen, geen enkel technisch hoogstandje, el ghazi en kishna komen weer 0 keer hun man voorbij. Krijgen ze een kans dan heeft kishna teveel tijd nodig.

Sinkgraven bracht weer eens dreiging, die jongen kijkt altijd vooruit dat is een verademing. Thuis wordt erg lastig, dnjenpr gaat lekker counteren. Missen ook het gogme om op zon veld niet anders te spelen.

200 miljoen op de bank, 12 euro op het veld

Hoe kun je nu een spelletje spelen waardoor je slechtste spelers 70% van de tijd aan de bal zijn. De verdeding van ajax zal echt flink vernieuwd moeten worden wilen ze een keer stap gaan maken.

Boilesen werkelijk om te huilen! wat is die slecht geworden zeg. Zit je 2 dagen CL wedstrijden te kijken zie je tenminste goeie backs in actie. En dan bij mn eigen clubie is het niet om aan te gluren. Hy kan niet dribbelen geen voorzet geven niks. En dan is hy onze aanvoerder belachelijk.

Komt goed volgende week. Goed veld hopelijk een betere scheids. En het publiek er massaal achter. Vond Dnipro ook niet zo goed spelen komen wat gelukkig op 1-0 door die bal die net op stuitert.

Verdomme! Weer 90 minuten lang dood geërgerd aan deze laffe wanvertoning! 3 (!) kansen (serero, Veltman en Kisnha) in de hele wedstrijd gecreëerd, wauw! De Boer zal wel weer zeggen': 'we hebben gedomineerd, prima spel en kansen gecreëerd'. Het was niet om aan te zien, om te janken, het hele seizoen al. Maarja, ze zien het daar in Amsterdam niet blijkbaar, te triest voor woorden.

12 maart 2015 om 21:17

Correctie: de laatste 2 en half jaar is het al niet om aan te zien (uitzonderingen daargelaten).

12 maart 2015 om 21:54

@ Stapperij

Precies, dezelfde fouten die we ook wekelijks voor de revolutie zagen komen nu weer wekelijks in karrenvrachten voorbij. Wat ik nog het ergste vind ik het ontbreken van de bezieling, ik kan gewoon echt niet anders tot de conclusie komen dat ze er gewoon geen zin in hebben.

Ajax was slecht. Zij moeten beter spelen in de Arena als ze door willen gaan. Laat Kishna beginnen, Klaassen op 10 en Serrero op cvm.

Welke spelers van ajax mogen niet mee doen

De boer wilt niet eens ervaring halen voor de verdediging. Waarschijnlijk haalt hij gewoon niemand voor de verdediging.

Hoe is het in godsnaam mogelijk dat je een speler met de traptechniek van m'n gehandicapte neefje op de aanvallende middenveld positie neerzet (serero). En Klaassen weer als controleur: weg alle diepgang. Onvoorstelbaar, ook dat di mislukkeling van een Schöne weer speelde, helemaal niks goed gedaan. Om over Boilesen maar te zwijgen, dat hij aanvoerder is, is echt lachwekkend. We hebben volgend seizoen een nieuwe linksback, nieuwe rechtsback en een nieuwe cvm nodig, succes ermee..

12 maart 2015 om 21:31

Ben het wb Boilesen volledig met je eens.Boilesen wil graag verkassen, ik hoop echt dat ze ieder bod boven een tientje accepteren.

Serero Cvm en V Rhijn Rb is prima hoor. We hebben volgend seizoen een Lcv en een Lb nodig.

13 maart 2015 om 00:37

Voor 9 euro mag ie van mij ook weg

Wat een ellende. Hoop dat Ajax toch nog de volgende ronde weet te bereiken.

Ajax had hier minimaal met 1-1 naar huis moeten gaan. Zo zonde dit. De kansen waren er. Ajax was matig maar djnepro was ook niet best. Thuis moeten we ze af kunnen maken met 2-0. Volle bak dat moet onze spelers toch een boost geven

De boer blijft onbegrijpelijke beslissingen nemen. Hij is schuldig aan de vormpdip van klaassen en schone met zijn gedraai elke keer.

Weinig stootkracht en dan toch een paar dotten van kansen. Dan moet je slagvaardiger zijn.
Van Rhijn bewijst helaas weer dat hij niet kan verdedigen.
Ben benieuwd volgende week.

Klotewedstrijd. Gewoon allemaal stoppen met voetballen. Stelletje nietsnutten!

Het was weer een hele zit, 90 minuten saajax.

Dnipr kon er vrij weinig van wordt gezegd. Maar kan Ajax dat wel dan? Dit heeft niks meer met vorm te maken, het team is gewoon verschrikkelijk slecht. Klaassen, Cillesen en Bazoer zijn goed, de rest zou niet eens op de tribune mogen zitten. Nee, ook Kishna niet.

12 maart 2015 om 22:43

Dat is de enige conclusie die je na vanavond kunt trekken, ja. Sinkgraven kan ook nog wel mee, dat ene balletje op El Ghazi was toch wel klasse.

Ik denk dat het aantoonbare talent van de door jou genoemde spelers (+Sinkgraven evt.) alleen maar aantoont wat een prutsers die andere jonge spelers eigenlijk zijn. Daar zit gewoon niet zoveel rek in als ik en velen met mij dachten.

Je hoopt dat ze een beetje naar internationaal niveau groeien, maar sommige dingen kun je gewoon niet aanleren. Een ding is zeker: Echte talenten maken veel grotere sprongen in hun ontwikkeling.

12 maart 2015 om 22:53

Klopt, Sinkgraven was ik vergeten. Ik denk dat het al heel veel zou schelen als je een team hebt dat gewoon voor de helft uit ervaren spelers bestaat. Het is nu al zo vaak bewezen dat je het niet redt met alleen maar jonge jongens. Waarom dan toch elke keer weer denken dat het wel kan.

Heb laatst nog een boek gelezen met teamfoto's van Ajax en Psv uit 2005. Bekijk alleen die en je ziet al wat het verschil is. Namen als Alex tegenover Bruma nu..

Ik zei het al in de reacties van Live Meepraten maar het grootste manco van de Boer is dat hij altijd 2 maanden te laat ingrijpt voor zaken waar iedereen zich al maanden aan het ergeren is.

Het Ajax wat laatst speelde met Viergever- Moisander - Veltman - Tete achterin speelde prima! Het middenveld met Sinkgraven - Klaassen - Bazoer is het beste. Voorin gewoon Kishna - Milik - El Ghazi.

Lazerstraal op met die Schone in de aanval. Kap toch met die kabouter van een Serero. Die voegt helemaal niks toe. Kan alleen maar kaatsen. Goals maken kan die niet. Steekpassen zijn te doorzichtig. Is 1.43 m hoog. Fysiek van een wandelende tak. Boilesen bakt er helemaal niets van. Een aanvoerder is het zeker niet. Het is gewoon een schrale sjap.

Nu moet je als Ajax-liefhebber gaan hopen dat Ajax keihard op zijn bek gaat anders gebeurd er niets. Dan blijven ze maar "aanknopingspunten" vinden. Je wordt gedwongen om als supporter dingen te doen die je helemaal niet leuk vindt. Namelijk keihard Boilesen uitfluiten. En dat is de Boers schuld.

En het is weer hetzelfde liedje bij ajax: 748 de bal terug naar cillessen passen, constant zachte ballen inspelen op een konijnenveld. Ook mijn vertrouwen in boiliesen is nog verder naar beneden gehaald. Serero en klaassen die totaal niet functioneren op de positie waar ze stonden. Schone ongelofelijk zwak en slapjes zoals dit hele jaar. Je moet het toch van deze jongens hebben die nu al een tijdje meelopen... toch zal het me niet verbazen als we volgende week nog doorgaan ook, als is het misschien wel beter om de deksel (weer) in europa op de neus te krijgen, we hebben gewoon 2 ervaren rotten nodig

Beste selectie in jaren! De Boer is een toptrainer die met sprankelend en dominant voetbal 4x kampioen is geworden.
Ajax kan de finale EL halen, zei de Boer...
Na Vitesse uit, zei de Boer...neem het van mij aan, PSV laat ook nog punten liggen hoor...*denkt hij dat Ajax dan alles zou winnen ofzo vanaf dat moment??

ff zonder grappen...ik kan nu wel mijn frustratie er uit schreeuwen. kansloos dit Ajax, de boer, overmars,
serieus, overmars ga aub terug naar GAE en neem een paar spelers mee.
De Boer jij bent klaar voor de volgende stap, kuch kuch...maar in het leven moet je soms 1 stap teug nemen om dan 2 stappen vooruit te gaan. dus de boer..jij mee met Overmars (is toch te gek voor woorden dat GAE 1 stap terug is! zou eigenlijk 3 stappen terug moeten zijn, maar op dit moment sportief gezien is dat 1. hard maar realiteit)

er zijn genoeg trainers in de eredivisie met nog minder materiaal, die hun elftallen beter/aantrekkelijker/meer passie laten voetballen...maar deze de boer...man o man..dominant hoor...tikkie breed tikkie terug...70 balbezit...dominant gespeeld jongens, een ranja verdiend en sticker op jullie plakboeken

Het probleem is gewoon simpelweg het niveau van bepaalde spelers. Op het moment dat Viergever momenteel je beste verdediger is, dan weet je eigenlijk al genoeg over de kwaliteit die je in huis hebt. Van Rhijn zou een stabiele back moeten zijn, maar is in balbezit een speler die louter breed of achteruit kan spelen. Veltman blijft verdedigend zijn fouten maken en over Boilesen zou ik eigenlijk niet eens meer willen beginnen. Als je wilt opbouwen van achteruit heb je spelers nodig die in de twee seconden na de bal te hebben ontvangen al een zuivere pass naar een ploeggenoot te hebben gestuurd die vooruit geschoven staat.

Vandaag was dat schijnbaar weer teveel gevraagd, 2 seconde hadden de spelers van Ajax ongeveer nodig om de bal te controleren, gevolgd door het zoeken naar een medespeler (weer 3 seconde verder) om vervolgens een pass te geven die totaal onzuiver is.

Ik stel voor de rest van het seizoen de strategie aan te passen. We gaan gewoon openlijk op de counter spelen, dat gaat namelijk veel beter als de verlepte poging om te domineren. De Ajax verdediging kan niet opbouwen, dus waarom een strategie waarbij we moeten opbouwen ? De tegenstander kan in vrijwel de meeste gevallen ook niet goed voetballen. Dwing die dan om de fout te maken, in plaats van vruchteloos de bal in een driehoekje op de eigen helft te laten rondgaan in een bejaarden tempo.

12 maart 2015 om 21:28

over dat kwaliteit ben ik zo met je eens...zeg ik al lang genoeg...zojuist bij livemeepraten weer. maar het is niet alleen kwaliteit van de spelers....maar ook van de boer.
totaal geen plan B, waar plan A verre van goed wordt uitgevoerd.
rare opstellingen, rare wissels, rare beslissingen...
Het ergste is...boilesen aanvoerder!!! ow wacht...nee, zijn allemaal even erg.

12 maart 2015 om 22:31

Ik vond de wissels vandaag niet raar, Sinkgraven, Kishna en Zivkovic erin gooien waren geen onbegrijpelijke zetten. Natuurlijk heeft De Boer die wel af en toe, zo'n Zimling erin te gooien in de blessuretijd tegen Vitesse bij een 1-0 achterstand is kansloos en onbegrijpelijk.

Maar het gebrekkige vermogen van Ajax om inderdaad zich aan te passen is storend. Ik eis heus geen 50 wedstrijden per jaar die gespeeld worden volgens de Ajax filosofie. Een rode lijn in je opstelling en strategie is prima, maar het moet wel functioneel zijn. Als je niet het kwalitatieve materiaal hebt om je strategie tegen bepaalde clubs te spelen moet je het anders aanpakken. Daar ontbeert het dit jaar aan, waar ook vorig jaar al eens op gewezen werd.

Het uitvoeren van dezelfde filosofie met minder kwalitatief materiaal en tegelijk steeds minder instaat zijn een alternatief plan uit te voeren. Dat is natuurlijk zeer zorgelijk. Ik beschouw De Boer nog steeds als een uitstekende trainer, als een van zijn voorgangers nu aan het roer stond waren we waarschijnlijk heel wat meer punten kwijt geraakt. Maar goed, we willen niet achteruit maar vooruit. En dan zullen er toch wel de nodige aanpassingen moeten komen.

Dit waren 90 frustrerende en ellendige minuten om naar te kijken die weinig hoop bieden voor volgende week. Maar het zal toch volgende week moeten gebeuren, de kwartfinale moet echt gehaald worden. Als het niet alleen voor onszelf was, dan wel voor het Nederlands voetbal wat op de Uefa ranglijst een vrije val maakt. Nog even en onze kampioen speelt slechts voorronde CL.

12 maart 2015 om 22:47

Eindelijk eens iemand met wie ik het volkomen eens ben! Op misschien het aanpassen van de tactiek na. Ik denk dat je dit seizoen gewoon moet blijven proberen op te bouwen. De tweede plek is zo goed als zeker, dus dan kunnen ze blijven werken aan dit spelletje voor volgend seizoen.

Het heeft gewoon te maken met de kwaliteiten. De balaanname bij de meeste spelers is inderdaad dra-ma-tisch. Wat een verschil met ploegen in de Champions League. Daar kan iedere middenvelder met twee spelers in zijn nek een bal aannemen en (naar zijn eigen team) terugpassen, vaak zelfs nog vooruit ook! Bij Ajax is er geen enkele middenvelder die dat kan.

Is het een gekke gedachte dat Cillessen weg gaat na dit seizoen? Solide, jonge keeper die nooit gekke dingen doet, zit duidelijk nog rek in en is los van 1e keeper van Ajax ook 1e keeper van het NL elftal. Hij is zeker niet veel minder dan wat er bij de subtop van europa zit, en zelfs sommige keepers van top clubs zijn niet veel beter dan hij.

12 maart 2015 om 21:35

Ik denk niet er ook maar een topclub op Cillessen zit te wachten. Hij doet het aardig, maar is geen toptalent zoals Courois.

12 maart 2015 om 23:16

Courtois is ook buiten categorie, dat is zeker heel wat beter dan Cillessen maar ik zie hem wel een stap hogerop maken.

1-0 is een kloten uitslag. Ten eerste verlies je, ten tweede scoor jezelf niet. Verlies dan met 2-1 oid.

Wat is dat commentaar trouwens onzin. ''de invallers konden niet in de wedstrijd komen'', nou, Sinkgraven viel aardig in hoor. Zivkovic daarentegen slecht.

Voor de rest was dit waardeloos.

As donderdag gewoon met een middenveld Klaassen, Sinkgraven, Bazoer, voorin Kishna Milik El Ghazi.

Verder moeten we iets verzinnen voor de defensie, mn linksback. Waarom niet Moisander/veltman centraal en Viergever linksback?

Boilesen... Wat een schande. Als hij tegen Utrecht speelt ben ik altijd blij maar voor Ajax fans moet dit vreselijk zijn

Nerjes hoor. Nu mag je thuis tegen een muur acteren en bibberend hopen dat er geen counter invliegt. Maar verrassend is het natuurlijk niet, Ajax haalde gewoon weer het nveau van de afgelopen weken.

Ik als Feyenoorder wist niet wat ie zag vanavond. Wat een wanprestatie van Ajax hier zeg. Ze hadden gewoon totaal geen antwoord op de fysiek sterke spelers van Djinpro nogwat. Dit Ajax is te jong, er is geen leider die de boel opzweept als het allemaal ff niet gaat. Geluk dat Cillessen nog op goal staat. Jongens zoals Boilesen, veltman en viergever zijn toch niet Ajax waardig?? Milik heeft geloof ik 3 balcontacten gehad dus Ajax speelde ook nog is met 10 man. Daarna brengt Frank, Kishna en Sinkgraven in die Ajax wel even moeten gaan redden. Jongens met amper haar op hun ballen. Ga toch weg man. Het doet me pijn om te zien dat zon grote club als Ajax het moet hebben van jongens die amper 20 zijn. De Eredivisie stelt niks meer voor. Hoe moeten we dit in Nederland nog oplossen?

Om te janken was het!!! Ajax heeft de bal denk ik 100x vaker naar de keeper of terug gespeeld dan Psg, Bayern, Chelsea en Sjachtar samen. Wat is er met het Nederlandse voetbal? Geen passie, geen techniek, geen durf, geen fysiek, geen bluf en geen kracht! Wanneer gaan we in Nederland eens verdeigers scouten of opleiden die er staan om te verdedigen en niet om 200x de bal breed of terug te spelen. Wanneer gaan we eens spelers scouten en trainen die wel durfen in of uit te draaien en die wel met hun gezicht naar voren spelen. Alleen maar frivole kutspelers lopen er rond bij Feyenoord, Ajax en Psv. Beschamend om te zien hoe erg het niveau gedaald is door de zogenaamde visie op de jeugd en opleiden.

12 maart 2015 om 21:53

PSV en Feyenoord hebben deze mannelijke verdedigers wel dus praat niet voor iedereen. alleen worden onze verdedigers altijd afgezeken na een foute inspeelpass. Bruma bijvoorbeeld. En Wijnaldum/clasie/guardado draaien ook vaak genoeg open. Alleen moet FdB eens inzien dat hij met serero als achterste met Klaassen en Sinkgraven ervoor genoeg durf en techniek op het middenveld is.

12 maart 2015 om 22:02

Met die mannelijke verdedigers spelen ze anders niks klaar in Europa.

12 maart 2015 om 22:23

Ga toch weg man! Bruma is helemaal om te janken. Enige die misschien nog iets van een goede verdediger weg heeft is Sven van Beek

Slechte uitgangspositie voor de thuiswedstrijd. 1 doelpuntje daar zou een wereld van verschil zijn geweest. Nu is het maar te hopen dat hun niet scoren in de Arena, anders wordt het een heel lastige opgave.
Toch wel jammer dat Ajax in de EL zo vaak teleurstelt. In de CL nog een wedstrijd gelijk gespeeld tegen Psg, in de competitie winnen bij titelfavoriet PSV en dan zo afgaan in Kiev.

ik heb weg gezapt.. Big bang theory gekeken, mijn vriendin Gtst en daarna serie aangezet.. Echt Gtst was een blessing vandaag.. Ik heb mezelf voorgenomen dat als ajax denk zo te kunnen presteren en toch denken aangemoedigd te worden dan kunnen ze lekker de T krijgen.. Ik kan beter bij Fcbalophetdak gaan zitten..

Reminder aan iedereen: Ze krijgen voor dit soort prestaties 1 miljoen!!! per jaar.. Moeten jij of ik eens proberen op het werk..

Analyseren heeft geen zin, want het was gewoon weer dezelfde drap, we zullen moeten totdat de transfer markt weer open gaat; en dan hopen dat Overmars erin slaagt om met fatsoenlijke versterkingen op de proppen te komen. Ik dacht dat Veltman altijd zo realistische gozer was, maar zoals ik hem hoorde praten bij RTL 7 was er weinig te merken van enige serieuze zelf reflectie en was het weer dezelfde onrealistische "bs" verhalen.

toen psv van dit team verloor viel heel Nederland over ze heen en waren ze zogenaamd Europa niet serieus aan het nemen. Dit soort ploegen zijn gewoon niet meer zo zwak als vroeger. ik geloof wel dat Ajax thuis een kans maakt.

Als Ajax doorgaat op dezelfde voet zal het publiek uiteindelijk wegblijven; je houdt de mensen niet voortdurende voor de gek. In de zomer Frank de Boer (vooral hij), Boilesen (vooral hij), Viergever, Moisander, van Rhijn de laan uit. Compleet nieuwe (volwassen) laatste lijn halen en trainer die Ajax weer met bravoure laat voetballen. Je moet als supporter toch gek worden van deze angsthazen voetballerij, geïnitieerd door een faalangst trainer, met een gek op de linksback als aanvoerder. Hoe wil je in godsnaam hier mee verder??

Het is werkelijk dramatisch! Kan dit echt niet meer aanzien, dit Ajax. Er zit gewoon niks positiefs in deze selectie! ben benieuwd wat ze thuis gaan presteren..... maar ben bang dat ze op een gelijkspel blijven steken.

Waarom speelt Ajax niet meer aanvallend?

1-0 is op zich geen hele slechte uitgangspositie voor de return, je kan er wat mee. Het is alleen doodzonde dat je vanavond niet minimaal een doelpunt maakt, een uitdoelpunt scheelt zo ontzettend veel. Verder was het spel weer even bedroevend als in de competitie. Maar van Dnjepr ben ik ook niet onder de indruk geraakt dus ik heb wel aardig wat vertrouwen voor de return. Verdedigend was het verder erg zwak. Van Rhijn en Boilesen waren echt twee zwakke schakels waarbij Boilesen zijn vertrouwde dramatische niveau weer bereikte. Ook Schone was weer lekker bedroevend bezig. Verder blijft het frustrerend om makkelijke passes over een paar meter mis te zien gaan.

Wat een belachelijke reactie's hier.
Een prima uitslag op een schandalig slecht veld.
Dat word in de Arena gewoon 2 3 0 want Dnpr heeft vandaag laten zien dat ze niet zo heel goed zijn.
Ze hebben geen kans gehad op de goal na.
Zelfs ie had Cillesen gewoon gehad als dien niet net voor zn hand opstuitert

Wat een drama avond zeg. Slecht spel, een dodelijke wedstrijd en een 1-0 achterstand. Nou is dat laatste misschien nog niet eens het grootste probleem, gezien het niveau van Dnjepr. Tegelijkertijd laat dat weer de schande zien dat Ajax hiervan nog verliest ook. Op het moment dat Ajax druk zette, was er weinig over van de tegenstander. Alleen die linksbuiten is een voetballer met veel dreiging, maar de rest viel me toch vies tegen.

Bovendien ben ik erg fan van de Boer, maar wat hij de laatste tijd aan het doen is snap ik echt helemaal niks van. Verdediging was heel erg zwak en er was ook totaal geen drang naar voren. Veltman kan redelijk inschuiven, maar verdedigend en echt opbouwen kan hij ook niet. Viergever valt me ook behoorlijk tegen. Boilesen is helemaal belachelijk. Loopt als een blind paard in om vervolgens de bal te verspelen en de tegenstander juist gevaarlijk te laten worden? Waarom in vredesnaam is deze man aanvoerder?
Het achterin rondspelen slaat ook helemaal nergens op! Er is geen drang naar voren en zelfs een balletje breed tussen Viergever en Veltman of een balletje terug op Cilessen is soms al te moeilijk. Ben wel blij dat Cilessen weer een beetje terugkomt in z'n goede doen zonder al z'n rare trucjes en dingetjes...

Jammer dat Ajax niet heel sterk oogde en een domme goal van Dnjepr doorliet, al was Cillessen erg belangrijk bij een paar acties, want bij 2-0 wordt het een hele zware opgave.
Ondanks het matige spel mist Ajax natuurlijk ook gewoon drie levensgrote kansen op 1-1. Maar misschien maar beter ook dat Ajax fel moet beginnen in de return, dan zijn ze vaak toch beter dan wanneer ze er met 0-0 zouden zijn en op twee gedachten zouden gaan hinken in de return.

Ik ergerde me kapot aan Bebek, lompe schoppartijen van de thuisploeg waren hooguit geel en als Ajacied alleen al naar hem kijken leverde ook meteen geel op. Trapte ook in elke, maar dan ook echt elke Oekraïense valpartij, waar keer op keer gebruik van werd gemaakt. Wat matig zeg dat een scheids daar keer op keer intrapt.

Hopen op een fatsoenlijke scheidsrechter in Amsterdam, en wat scherpte van de Ajacieden en de volle wil om er bovenop te knallen en Dnjepr scheel te spelen. Al blijft het een lepe ploeg met standaardsituaties, vervelende overtredingen, valpartijen en een goede lange bal met sterke spelers voorin.

Thuis moet een 2-0 of 3-1 zeker mogelijk zijn op een goede dag.

Wat een rot wedstrijd. En het was precies zoals ik had gedacht dat het zou gaan. En wat wordt ik toch moe van die Boilesen. Wat ziet Frank in hem. Hij kan niet verdedigen, hij kan niet aanvallen, hij kan niet eens een bal spelen zonder dat deze onderschept wordt. Waardeloze speler vind ik. En dan is hij nog aanvoeder ook nog. Hij heeft niet eens de uitstraling van een aanvoerder. Geef dan die band aan Schöne die ziet er tenminste uit als een aanvoerder en hij heeft ook de status in het elftal. En dan die kans van Veltman die had hij 1000% af moeten maken. Milik was ontzichtbaar vanavond. Alleen Serero was de man die fel speelde maar wordt dan gewisseld. Kishna is voor mij nu ook afgeschreven die laat 1 keer in de maand wat leuks zien en dan is het weer niks. Hij zelfde geldt ook voor El Ghazi. Ze mogen echt blij zijn dat 1-0 is gebleven. Ik ben als ajacied er teleur gesteld. En de slogan 'wij zijn Ajax, wij zijn de beste' is dit seizoen niet van toepassing helaas. We hebben de middelen er niet voor en we spelen te wisselvallig er zal in de zomer toch een paar aankopen gedaan moeten worden. En om te beginnen haal Gudelj op voor die 6 miljoen bij AZ. En wat zou het geweldig zijn als er centraal achterin gespeeld kon worden met die Douglas van Dnipro en die Samba van Dinamo Moskou. Twee klerenkasten. Dat zou het beste centrale duo zijn van de Eredivisie dan. Wat een spelers. Maar die kunnen we niet betalen. Dus kies dan voor Maduro of misschien Van den Berg van Heerenveen. Zou Bottegin van Groningen bij Ajax kunnen spelen? En alsjeblieft koop een nieuwe linkback dan kun je denken aan Simon Poulsen, Emanuelson, of de Mexicaan Jorge Torres Nilo van Tigres uit Mexico. Of Maxwell? Er moet iets gebeuren want met deze selectie zul je nooit potten breken in Europa.

Veltman was ook weer om te janken zeg. En dan zijn er hier nog mensen die hem beter vinden dan Bruma.

13 maart 2015 om 00:41

Bruma is dan ook echt een hele matige verdediger.

Thuis maken we ze af, eerst medium fried, daarna doorbakken goed laten sudderen in Amsterdam zal alles anders zijn! Ze juichen te vroeg, en de scheidsrechters van de EL wat een drama, er was niemand zo goed als Collina, en AJAX zal doorgaan no matter what!

"thuis afmaken die handel" zie ik hier vaak voorbij komen. Volgens mij is Ajax thuis een complete helft zoek gespeeld door een Legia, wat ik echt lager inschat dan Dnipro. Ik denk dat Ajax best kans heeft om thuis nog een doelpunt te incasseren, en dan wordt het echt een lastig verhaal.

Ik vind de verdediging van Ajax echt dramatisch op dit moment. Heb zondag hele wedstrijd gezien en vandaag alleen eerste helft, maar alle vier komen ze naar mijn mening echt te kort voor Ajax op dit moment, in deze samenstelling.
Het is denk ik tijd om flink wat versterking te halen voor in de verdediging, ik denk dat ze in de winter toch heitinga een kans hadden moeten geven op terugkeer.
Als ik overmars was zou Ajax er volgend seizoen zo uitzien.
Cillissen
Veltman-Heitinga-Agger-Buttner
Gudelj
Klaassen-Sinkgraven
Ghazi-Milik-Kishna

Agger, Gudelj en Buttner kosten een hoop geld maar dat zijn het wel waard denk ik.

De aanval is prima zo en ik denk dat Veltman beter rb kan worden, was hij vroeger ook altijd en kan goed opkomen. Bazoer zou denk ik ook goed als cv uit de voeten kunnen.

Als Klaasen een blessure heeft, en je stelt hem toch op, zet hem dan op zijn eigen plek, of helemaal niet. Nou heb je gewoon niets aan Klaasen.
2 jaar al heel slecht, en word volgend jaar echt niet beter onder Frank De Boer. Ron Jans bijvoorbeeld zou Ajax veel beter laten voetballen met de spelers die Ajax nu al heeft. Of in ieder geval zou het mooi zijn om naar te kijken. Je heb de voorstanders en tegenstanders voor De Boer. Ik ben zeker een tegenstander dat hij nog 1 jaar blijft.

De Boer moet altijd eerst op zijn bek gaan voordat hij zijn fouten gaat inzien. Schone en Boilessen horen niet in de basis thuis. Als hij met Kishna was begonnen was het een andere wedstrijd geweest. Ook Boilessen heeft nu genoeg kansen gehad.

Bazoer vond ik met Cillessen de beste spelers. Vond de rest toch aardig de ondergrens bereiken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ten HagUnknown
J. GorterKeeper
A. OnanaKeeper
N. TagliaficoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

283 fans
Middenvelder, 35 jaar

In de wandelgangen

Maandag 2 augustus
Teun Koopmeiners is opnieuw op de radar bij AS Roma verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren