‘Als ik de kans heb gehad om Oranje te halen, dan was dat toen’

Donderdag, 12 maart 2015 om 16:00Gijs Freriks • Laatste update: 14:09

MÖNCHENGLADBACH - Rooooeeel, Roooeel. Zijn balcontacten worden veelal begeleid met gejuich en applaus. De 33-jarige Roel Brouwers is bij Borussia Mönchengladbach namelijk verworden tot een echte Kult-Verteidiger, een Fan-Liebling in optima forma. Maar na dit seizoen komt er - na acht jaar - mogelijk een einde aan het avontuur van de koempel in Westfalen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Had Roel Brouwers in jouw ogen een uitnodiging voor Oranje moeten krijgen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door peterhf)

Het eerste deel van het seizoen speelde hij niet echt veel. Maar toen ineens mocht hij heel vaak achter elkaar spelen. En dit deed hij goed. Hij heeft laten zien dat hij er is wanneer die nodig is. Vorig jaar had hij ook een aflopend contract en dat werd net op het nippertje verlengt. Ik hoop dat dat dit jaar weer gebeurt want Rooooeeeeel is wel een handige speler om erbij te hebben!

Zolang hij aantoont het niveau nog aan te kunnen zou ik gewoon altijd met een jaar verlengen. Het is toch een luxe om zo iemand achter de hand te hebben voor als Stranzl/Dominguez uitvalt?!
Blijf het zonde vinden dat-ie in 2010 geen kansen in Oranje heeft gekregen. Maar ach, met Mathijsen en Heitinga haalden we de finale: beter had hij het ook weer niet kunnen doen...

Off-topic: Stranzl is eerste aanvoerder VZ, niet Jantschke

Heb hem wel eens zien spelen in Duitsland en hij wordt inderdaad zeer gewaardeerd door de fans daar. Zou hem op straat misschien nog wel herkennen, maar hij is voor ons Nederlanders al niet bijzonder genoeg om aan te spreken. Lijkt me heerlijk voor zo'n jongen. Spelen in een topcompetitie, met een top salaris bij een leuke club. Waardering van de fans en club, zonder de hele tijd een camera op je mik of aan de orde van de dag bij programma's als VI.

Het enige nadeel is dat hij nooit uit heeft mogen komen voor het NL elftal, maar als je het nooit hebt gehad zul je het ook niet snel missen lijkt me (geloof ook niet dat hij het type verdediger is wat het NL elftal nodig heeft). Ik denk dat hij het maximale uit zijn carriere heeft gehaald. Als ik profvoetballer geweest zou zijn, had ik het liefste zijn carriere hebben gehad zonder alle glitter en glamour. Hard werken, je beperkingen kennen en van je hobby je werk kunnen maken.

hij had beter mee kunnen gaan destijds dan bijvoorbeels heitinga of ooijer.

had zelfs in het afgelopen wk niet misstaan.

12 maart 2015 om 11:57

Vergeet niet dat Ooijer tegen Brazilie de wedstrijd van z'n leven speelde he! Ik zeg niet dat Brouwers voor hem onder deed destijds, maar die dekselse Ooijer heeft toen wel degelijk een belangrijke bijdrage geleverd.
Ook Heitinga was gewoon een degelijke en solide factor destijds. Maar ik ben het met je eens dat hij zeker een kans had verdiend. Hield in die tijd vrijwel elke Bundesliga-spits 90 minuten in bedwang...

Deze speler is fantastisch. Club, fans bij iedereen is hij geliefd. Speler van goede klasse helaas niet bekend geworden in Nederland. Hij zou niet hebben misstaan in oranje. En brengt de club en jonge spelers ervaring en daarom zou ik hem zeker houden bij de club ook omdat stranzl laatste tijd geblesseerd is. Top speler!

Voorbeeld voor velen, heeft het maximale uit zijn carrière gehaald!

Zie hem wel graag naar feyenoord komen als boula vertrekt of mathijsen. Heeft ervaring en kwaliteit en dat is volgens seizoen wel nodig denk ik. Hij staat er waneer het moet dus waarom niet zou je zegge

12 maart 2015 om 14:24

Dat is precies wat ik dacht alleen dan voor vitesse, mijn clubje.

12 maart 2015 om 16:10

Ik niet, ik denk dat hij al te lang weg is geweest om het in Nederland zo op te pakken, het spel is natuurlijk wel anders. Daarnaast vraag ik me af of hij het aanzien geniet in de kleedkamer, hij is zoals hij zelf al zegt redelijk onbekend in Nederland en zou dan twee verdedigers voor zich hebben die 13 jaar jonger zijn en die waarschijnlijk (van Beek) wel interlands hebben gespeeld. Daarnaast vrees ik dat hij niet met ruimte in de rug kan verdedigen, de vervangers van Van Beek en Kongolo moeten dat wel kunnen, dan hoeft Feyenoord niet veel te veranderen aan zijn speelstijl bij een blessure of schorsing. Ik word bloednerveus als Mathijsen of Boulahrouz erin moet.

12 maart 2015 om 18:10

ik hoef hem ook niet bij Feyenoord te zien.

Iets voor ajax? Ervaring heeft ie een nederlander en voegt wel iets toe denk ik jullie niet?

Bizar eigenlijk deze man. In Duitsland eigenlijk zo geliefd en van waarde bij een toch behoorlijke club in een sterke competitie, terwijl wij in Nederland echt nooit over hem praten volgens mij. Zelfs nog nooit voor oranje een voorselectie gehad.... dat is toch best vreemd!

Dat typ je goed bizar eigenlijk. Roel Brouwers het is dat er nu over geschreven word,
maar die speler zal makkelijk het niveau van de eredivisie nog aan kunnen.

Zou een goede versterking zijn voor een club als Ajax of PSV , oude goede verdediger die op een hoog niveau heeft gespeeld, beter als een bruma, rekik, Veltman of van hooren. Waarom ze hem nog niet hebben gehaald is me werkelijk een raadsel!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Borussia Mönchengladbach

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren