‘FC Twente door miscommunicatie jarenlang vast aan peperdure keeper’

Donderdag, 5 maart 2015 om 09:25Thijs Post • Laatste update: 09:28

/

FC Twente leek de weg naar boven gevonden te hebben met verstandig financieel beleid, maar het door Joop Munsterman opgebouwde kaartenhuis is compleet omver geblazen. Volgens De Telegraaf is keeper Daniel Fernandes de ‘verpersoonlijking’ van het geld dat FC Twente over de balk heeft gegooid.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

100 reacties (laatste reactie door giovanni.e)

Hoe kan dit in vredesnaam gebeuren? Wat een amateurs bij twente jezus. Logisch dat ze zo in de penarie zitten.

5 maart 2015 om 09:59

Munsterman is een Karel Aalbers in de dop als ik alles hoor en lees.

5 maart 2015 om 14:17

Aalbers is zoiets nooit overkomen. Vitesse was een kerngezonde club toen Aalbers gewipt werd. Aalbers is allang gerehabiliteerd, onder andere in een NOS documentaire.
Het zal allemaal niks uitmaken; het gezwatel van zijn klungelende opvolgers ging er in als Gods woord in een ouderling en het beeld dat in die periode van Aalbers is geschilderd, zal altijd blijven domineren. Ik heb ook niet de illusie daar verandering in te kunnen brengen, ik wilde het alleen even gezegd hebben.

5 maart 2015 om 10:12

Idd, ipv een contract voor een half jaar huren is een verbintenis voor 4,5 jaar ondertekent?!

5 maart 2015 om 10:30

Heel typerend dit voor de situatie bij Twente. Maar hetgeen wat me nog het meest gestoord heeft is dat Munsterman steeds deed alsof er niks aan de hand was. Elke keer alles goedpraten.

5 maart 2015 om 12:30

Dat is inherent aan de voetbalwereld en eigenlijk overal wel in de top, denk aan het gevalletje Armstrong, kijk naar de banken etc.
Iedereen liegt in zulke functies, gewoon niet luisteren wat ze te zeggen hebben, zijn toch allemaal cliches. Ik vind het eigenlijk raarder dat je er nog van op kijkt dat Munsterman dit heeft gedaan

5 maart 2015 om 15:17

McLaren had in de winter opdracht gegeven Fernandez voor 4,5 maand vast te leggen. Hij werd dus voor 4,5 jaar vast gelegd... Met een hilarische persconferentie als gevolg.

5 maart 2015 om 15:55

Is die persconferentie ergens te vinden op video?

Zo he, ik weet dat recyclen goed is voor het millieu maar dat is wel heel erg. 2 jaar oud nieuws dit.

5 maart 2015 om 09:37

Ja het is wel oud nieuws maar dit wordt er bij gehaald omdat dit zo tekenend is voor alle problemen die er nu "achteraf" blijken te zijn.
Echt absurd hoe groot de problemen nu blijken te zijn. Had wel wat problemen verwacht maar het is wel echt zeer ernstig en dat wordt echt jarenlang werk om weer terug proberen te komen. Feyenoord is naar mijn inziens nog redelijk snel uit de problemen geraakt. Vraag mij af of Twente dit zo snel kan bewerkstelligen.

5 maart 2015 om 09:48

Laat alleen maar nu met die financiële berichten dat Munsterman het dus niet allemaal zo goed op orde had bij Twente zoals hij wel altijd deed voorkomen. Wel een dure fout trouwens door miscommunicatie

5 maart 2015 om 10:25

Briljante opmerking

5 maart 2015 om 12:34

Wat wel nieuws is en wat ik eigenlijk mis hier is dat Blatter door de FBI wordt onderzocht, worden dan misschien toch nog die corrupte halve zolen aangepakt? we kunnen alleen blijven hopen.

5 maart 2015 om 14:35

Dat van Blatter is toch ook oud nieuws. Het is al maanden geleden bekend gemaakt dat de FBI een onderzoek doet naar de handel en wandel bij de Fifa..

Foutje, bedankt!

Wat een financiële wanorde daar. Ben benieuwd wat er nog meer aan "verhalen" boven komen drijven.

Wat een drama daar zeg. Hoop dat Joop nog met een verklaring komt voor de ineenstorting.

5 maart 2015 om 09:35

Munsterman houdt al jaren vol dat hij volledig verantwoord financieel beleid voert en dat de mensen bij de Knvb die daar al die tijd kanttekeningen bij plaatsten maar een stel koekenbakkers zijn.

Nu kort na zijn aangekondigde vertrek blijkt dat hij al die tijd de situatie compleet verkeerd naar buiten heeft gebracht. Nu kan ik me daar nog wel iets bij voorstellen, immers, het is beter voor de bedrijfsvoering als niet de hele buitenwereld weet hoe klote het eigenlijk gaat. Ik ben echter alleen bang dat Munsterman ook zijn eigen kwaliteiten en de potentie bij Twente gruwelijk overschat heeft.

Tel daar dit soort fouten bij op en je hebt al snel een financiele ramp.

5 maart 2015 om 14:01

dat de knvb koekenbakkers zijn is nog steeds hetzelfde verhaal. daar heeft hij nog steeds kanttekneningen voor. IPV in 1 jaar weer gezond te willen worden volgens pva had twente er 3,5 of desnoods 10 jaar voor moeten inplannen was er niks aan de hand.. nou das toch kansloos dat de knvb daar mee instemt

Lekker bezig deze berichten. Dit is dus al heel lang bekend, maar omdat Twente nu in financiële nood zit wordt alles aangegrepen om de club nog meer in diskrediet te brengen. Riooljournalistiek dit.

5 maart 2015 om 09:42

Wat nog niet bekend was, is zijn salaris. We gaan nu lekker met z'n alle in Twente wroeten omdat Joop ons allemaal voorgelogen heeft. Zo werkt media. Joop verteld alleen maar dat de zon schijnt en we naar t strand kunnen, als dat niet zo is ben je gewoon de kop van jut.

5 maart 2015 om 09:50

Zijn salaris is ook al langere tijd bekend.

5 maart 2015 om 10:02

Ook zijn salaris was toen al bekend. Ik ben het met je eens dat het terecht is jegens Joop hoor. Maar ik walg gewoon van hoe de media te werk gaat af en toe. Toen het in 2012 bekend werd is er toen al, terecht hoor daar niet van, genoeg over geschreven en besproken. Het is niet nodig om dat nu weer er bij te betrekken en te doen alsof het een nieuwe misstand is bij Twente.

5 maart 2015 om 10:53

@jackieboy10

Dat zie je toch overal? Ook bij Feyenoord werd alles word opgeklopt, gekopieerd en herhaalt. Uiteindelijk vinden ze altijd wel een manier om een verhaal op te blazen tot iets groots.

5 maart 2015 om 12:01

@eazy-e. Ja klopt. Ik snap het ook volkomen hoor. Het valt mij alleen zwaar tegen dat zo'n bericht van een krant komt, ook al is het de telegraaf. Het niveau van berichtgeving gaat zwaar achteruit helaas...

5 maart 2015 om 12:36

Dit is juist volkomen logisch. Het is nu pas in het nieuws dat Twente binnen nu en snel failliet is en niet meer zal bestaan. Dat is groot nieuws. Munsterman heeft nog meer kapot gemaakt dan Aalbers. Logisch dat nu 1 voor 1 al zijn puinhopen herhaald worden. Anders gaan mensen zoals Joop en Riche toch weer alles goedpraten en profiteren van het feit dat mensen bloopers uit het verleden vergeten zijn

5 maart 2015 om 19:06

Josephius, en jij weet al dat Twente ooit failliet zal worden verklaard? Als Twente een aantal spelers verkoopt staat alles er een stuk rooskleuriger voor. Een club als Twente gaat niet failliet.

5 maart 2015 om 22:49

de spelers die daar voor in aanmerking komen zitten voornamelijk in de doyen group

5 maart 2015 om 11:10

That's life. 2 jaar geleden was heerenveen de klos, nu twente.

Het houdt maar niet op met opmerkelijke berichten over Twente. Wat hebben ze daar allemaal gedaan, zo zonde!

anders doen we dit nieuws over een maand weer... jezus dit speelt al sinds 2012 ofzo en komt elk jaar weer 3 of 4 x na voren..lekker belangrijk!!

5 maart 2015 om 09:42

Lekker belangrijk? Door alleen deze miscommunicatie Is Twente al circa 4,5 miljoen kwijt. Of dat nu 1 of 2 keer naar voren komt doet er niet toe.

5 maart 2015 om 09:54

Door deze miscommunicatie is Twente 4,5 miljoen kwijt?
Weet niet hoe jij rekent, maar hij heeft een 4,5 jarig contract, hij verdient 450.000 euro per jaar, dus dat is zo'n 2 miljoen in die periode, komt bij dat hij voor het 2 jaar verhuurd is, laten we zeggen voor de helft van zijn salaris,dan ga ik er ook nog eens vanuit dat hij ook de restant van zijn contractduur nog verhuurd wordt, dan is de strop 1 miljoen.

Nog belachelijk veel geld en heel stom, maar lang niet die 4,5 miljoen die jij aanhaalt

5 maart 2015 om 11:19

Lezen blijkt toch moeilijk te zijn voor sommige mensen.. 4,5 jaar en 450k per jaar.

5 maart 2015 om 12:38

Je moet geen aannames gaan doen Wandeling, dan ben je net Riche. Jij hebt totaal geen idee hoeveel salaris een verhuurde club betaalt.

5 maart 2015 om 13:57

@josephius al zou wandering geen gelijk hebben met de hoogte van salaris wat de club krijgt voor verhuur, dan nog is 2 miljoen nog lang geen 4,5 miljoen!!!

5 maart 2015 om 18:20

Klopt. Blijkbaar heb ik die 4,5 miljoen verward met die 4,5 jaar. Mensen maken vergissingen. Zie Munsterman whahahahahahaaha

6 maart 2015 om 11:00

whahahaahah giovanni.e scheelt dat ajax nooit fouten maakt. Sullimani 16 miljoen hahahahaha. Waar gewerkt word worden fouten gemaakt as easy as it is

6 maart 2015 om 12:01

Dewit88 whahahahahah enige verschil is dat Ajax zwarte cijfers draait. Die 16 mil is allang terug verdient met al die CL plaatsingen. Dagobert Duck heeft in Amsterdam een kluis vol met poen dat geen enkele andere club in Nederland ooit zal hebben. Plaatsing voor Europees voetbal lijkt al onmogelijk voor Twente. Ciao pik

5 maart 2015 om 15:46

Oh nu is het oud nieuws en ''lekker belangrijk'' terwijl het eerst toch echt zo was: ''nee leugens, Twente is kerngezond...dat zei ons vader(jopie)'' ''de media is weer tegen het oosten''.

Heb ze allemaal voorbij zien komen!
Het word gewoon aangehaald om te laten zien hoe de situatie echt is, hoe systematisch de problemen zijn.

Dit kun je niet afschuiven op miscommunicatie!
Heeft er veel van weg dat iemand (munstrman?) zijn wil heeft doorgedrukt om deze speler vast te leggen terwijl wellicht het idee was om in een huurperiode te bekijken of het een toegevoegde waarde zou zijn.
Ben benieuwd hoeveel van dit soort verhalen er nog gaan komen

5 maart 2015 om 10:29

Nou dat vroeg ik mij dus ook af.

Hoezo miscommunicatie?
Dan mogen ze idd wel eens uitleggen waar die miscommunicatie begonnen is en hoe precies.

Hoe kan iemand nu verkeerd begrijpen dat je niet een half jaar huur bedoelt maar een contract voor 4,5 jaar.
Is mij echt een raadsel

5 maart 2015 om 10:39

4,5 jaar getekend in plaats van 4,5 maand. Wat ruwweg een half jaar is ja.

5 maart 2015 om 10:54

hmmm.. Ja misschien.

Toch een vreemde miscommunicatie imo.
Ik bedoel het lijkt me toch dat zoiets niet beslist word door 1 gesprek tussen 2 mensen waarbij zij elkaar ook nog eens verkeerd begrijpen.

Ik neig toch eerder naar wat Jvb83 zegt, namelijk dat het helemaal geen miscommunicatie is.

5 maart 2015 om 12:53

Wat ik er verder zo over kan vinden is zijn contract bij FC Cluj destijds ontbonden en is daarna naar Twente gegaan....
Dus in hoeverre kan er dan nog sprake zijn van huur?? Denk omdat hij toen transfervrij was hem een contract is aangeboden en dat niet iedereen hiervan op de hoogte is geweest.

Oud nieuws man....... dit was in de zomer van 2012 al bekend en zorgen toen al voor veel onrust en vraagtekens.......

Kom op zeg, dit was toch al lang bekend?

Oud nieuws inderdaad, maar niet onbelangrijk. Maar het was dus de intentie om hem een half jaar te huren voor 450.000/2=225.000 euro? Vind ik ook behoorlijk prijzig voor een reservekeeper.

Hahaha ongekend dat zoiets nou echt gebeurd. Maar dit was wel allang bekend, maar dit had ook nooit mogen gebeuren.

Die contracten moeten toch worden gelezen en getekend. Ik zou niet weten hoe dat miscommunicatie zou kunnen zijn. Iemand bij Twente zal wel een mooie vergoeding in eigen zak hebben gestoken, ik geloof niet in ongelukjes van deze orde.

Dit is geen pech meer maar onkunde en wanbeleid. Mij benieuwen wie er allemaal in de uitverkoop gaan aan het eind van dit seizoen. De koopjesjagers zullen zich al gemeld hebben.

Dit is toch comedy capers eerste klas.
Geweldig dit zeg

dat komt doordat meneer kesler jarenlang twente geholpen heeft nu is hij weg bij de Knvb en komt alles naar buiten

Wat een wanbeleid zeg, club is aardig naar de klote..

5 maart 2015 om 10:37

Dit wist je nog niet dan?

5 maart 2015 om 11:04

En het wordt nog erger, de kans is vrij groot dat ook de Uefa Twente gaat straffen voor het financiële wanbeleid, dit houd in, dat mocht Twente de beker winnen, het alsnog wordt uitgesloten van deelname aan de Europa league. Om die redenen zijn al heel wat clubs uitgesloten van deelname, waarvan Malaga de bekendste is.
Dit geldt natuurlijk ook voor het eventuele fairplay ticket, maar met dat ticket naar Europa gaan vind ik sowieso al niets, die mag van mij wel naar een ander gaan.

Hahaha potje oude koeien uit de sloot halen journalistiek van onze grote vrienden van de televaag.

5 maart 2015 om 10:33

Dit bericht geeft toch het tot stand komen van de huidige problemen voor een deel weer. Dus relevant

Voor sommigen/ de meesten een oud nieuws bericht, maar ik heb het nog niet eerder gelezen. Ik vind het lachwekkend dat er zo een fout wordt gemaakt. een fout? oke dat kan altijd, maar dit slaat alles.

Als ik op school een bron van de telegraaf krijg ik meteen een 1. Het is weer lekker sensatie zoeken hier op voetbalzone. Alles er aan doen om de situatie van Twente nog erger te laten lijken. Misselijk makend.

5 maart 2015 om 10:55

Nou dan zal ik even helpen, de kans bestaat dat ook de Uefa Twente gaat straffen voor het financiële wanbeleid, dit betekent dat mocht Twente de beker winnen, het alsnog wordt uitgesloten van deelname aan de Europa league, lijkt het je zo nog erger?

Wat mij betreft komt er iedere dag 6 artikelen om duidelijk te maken hoe beroerd het wel niet is, Munsterman mag dan mede verantwoordelijk zijn voor de redding van Twente, maar hij is ook mede verantwoordelijk voor de teloorgang, dus eigenlijk heeft Twente in die 12 jaar niets geleerd.
Mochten al deze berichten leiden tot een grote schaamte die er voor zorgt dat Twente zulke fouten niet nog een keer gaat maken, zijn deze berichten alleen maar positief.

Wil mijzelf niet op de borst kloppen, maar doe het toch Roep al vanaf 2012 dat wij als Twente supporters bedondert worden, 95% van de reacties van mijn mede supporters was, dat ik heel snel mijn SCC in moest leveren, dat ik een azijnzeiker was, en dat waren nog de vriendelijke.

Maar ik ben ervan overtuigd dat Twente ook hier weer uit gaat komen, Twente is een goede subtopper en daar moeten wij trots op wezen, gewoon proberen ieder seizoen bij de top 5 te eindigen, dan doe je het als Twente zijnde gewon heel goed.

Niet echt nieuws dit. Dit was al lang bekend bij iedereen die Twente een beetje kent.

5 maart 2015 om 10:41

Gelukkig zijn er meer niet-FC Twente fans die het nog niet wisten dan Twente-fans die het wel wisten.

Dus voor een Tukker wellicht non-nieuws, voor een veel grotere groep wél nieuws.

5 maart 2015 om 10:45

Dit bericht is de afgelopen tijd minstens ieder jaar wel eens voorbij gekomen.

5 maart 2015 om 11:36

Meeste Twente supporters zijn dan ook gloryhunters. Dit seizoen is het perfecte voorbeeld. Die volgen Twente niet zo fanatiek als jij. Tegen NAC werd er omgeroepen dat er 25000 man zat, terwijl meer dan de helft van de stoeltjes leeg waren. Typerend.

5 maart 2015 om 12:40

Nja, veel mensen hebber er ook een handje van om in de grachten te gaan staan. Dat zie je wel vaak als er een zaaddodende pot op de mat wordt gelegd. Beetje bier drinken in de grachten dan. Het is de laatste tijd wel minder geworden ja, maar veel mensen staan ook op P terwijl ze een kaartje voor een ander vak hebben. Vooral 101,136 en 135 zijn altijd leeg, de vakken in de linkerbovenhoek als je vanuit de camera kijkt. Die lui staan vaak op de korte zijde. Maar klopt, het wordt wel minder nu de resultaten slechter zijn.

5 maart 2015 om 17:02

Mee eens @joostjuhb. Het enige positieve aan dit hele gebeuren is, dat alles successupporters (in hoeverre wij die nog hebben) allemaal op rotten, heerlijk!

5 maart 2015 om 19:39

Heerlijk? Je hebt net voor heel veel geld het stadion verbouwd om al die nieuwe supporters een plekje te kunnen geven.

Alles om te scoren over de rug van Twente he VZ?!?! Julkie hebben dit oude nieuws toch wel iets bijgeschaafd ten opzichte van 2 jaar geleden???

5 maart 2015 om 10:46

Rustig maar. Twente komt er straks gewoon weer aan.

5 maart 2015 om 10:56

Niet huilen, Twente komt wel op zijn pootjes terecht.

5 maart 2015 om 11:10

Daar zou ik nog niet zo zeker van zijn. De 'topverdieners' en daar schaar ik oa. Castaignos, Bjelland en Bengtson onder zullen vertrekken of in ieder geval in de uitverkoop gaan aan het einde van het seizoen. Helaas zal het geld wat binnenkomt bij lange na niet in het spaarpotje van de tukkers terecht komen. Geld zal wegvloeien naar investeerders waar onder Doyen en naar schuldeisers en eventueel aflossingen. Twente zal er in spelersbudget en spelersmateriaal op achteruitgaan en gaat denk ik de komende 3/4 jaar geen rol van betekenis spelen in de top 5 van Nederland.

Mochten alle schuldeisers nu hun geld willen dan is Twente failliet. Dit zal natuurlijk niet gebeuren maar het geeft wel de situatie weer waarin ze verkeren. Ik ben er dus nog niet zo zeker van dat alles wel op zijn pootjes terecht komt.

5 maart 2015 om 11:24

Iets met klok en klepel, van de spelers die jij noemt gaat alleen bij de transfer van Castaignos gaat er geld naar een 3e partij.
Twent gaat in de begroting behoorlijk achteruit, namelijk 10 miljoen, maar dan nog heeft Twente een begroting van 35 miljoen.

En schuldeisers hun geld opeisen? Daar zijn gewoon afspraken over gemaakt, en als Twente zich aan de afspraken houdt is er niet zo heel veel te eisen.

5 maart 2015 om 11:25

royeboy,

Positief is dat ze een eigen modern stadion hebben, waar toch een hoop volk naar toe trekt.

Ze zullen nu idd. wellicht een jaar of 5 door het vagevuur moeten, maar dit overleven ze wel.

Ze gaan echt hun spelers in de solden moeten zetten, sommige zelfs ontslaan, terug naar de basis gaan, niet meer uitgeven dan er binnenkomt en dan komt het wel goed.

Als ze hun rekeningen kunnen betalen, incluis de schuldeisers, dan hebben die laatste er geen belang bij om het faillissement aan te vragen.

Dat doen ze alleen wanneer ze er echt niet meer in geloven.

5 maart 2015 om 11:49

@wandering: "als Twente zich aan de afspraken houdt..."

Daar zit het hem net in, ze houden zich de laatste jaren niet echt aan gemaakte afspraken. Omdat ze niet willen of niet kunnen.

5 maart 2015 om 12:00

@ Afca 074

Volgens mij heeft nog niet 1 instantie geklaagd dat ze zich niet aan de betalingsafspraken hebben gehouden, dus ik weet niet wat jouw info hierover is?
Maar ben wel benieuwd erna, dus kom maar op met die info.

Dat het een chaos is dat is wel duidelijk, dat ze links geld gingen halen om rechts te kunnen betalen ook, dat ze op een veel te grote voet hebben geleefd roep ik al een poosje.
Bedoel je gaat geen geld van Doyen lenen omdat je de zaakjes zo goed voor elkaar hebt.
Maar dat ze zich niet aan de gemaakte betalingsafspraken hebben gehouden, heb ik nog nergens gehoord of gelezen.

5 maart 2015 om 12:16

De afspraken met de Knvb, daar hebben ze zich in ieder geval niet aan gehouden. En ik hoor hier in het Oosten van het land zo her en der dat er bedrijven op geld wachten, van openstaande rekeningen die Twente nog moet betalen.

*edit* Ik bedoel dan ook meer in algemene zin. Als je je afspraken met de Knvb niet nakomt, waarom dan wel met schuldeisers?

5 maart 2015 om 12:31

wandering,

Als je al het invest-geld van Doyen moet gebruiken om je kantoorpersoneel te kunnen betalen, dan weet je dat er een hoop rottende lijken in de kasten liggen te wachten.

Ik vrees dat we nog niet alles hebben gezien en gehoord.

5 maart 2015 om 12:48

@ Iedereen komt

Oh daar ben ik van overtuigd, denk dat de helft nog niet bekend is, ben bang dat Munsterman zoveel schimmige deals heeft gemaakt, dat de Twente supporter de eerste jaren de naweeën nog wel van zal voelen.

5 maart 2015 om 13:24

wandering,

De toestand is hopeloos, maar niet ernstig. Zo kan je het samenvatten.

We hebben met Jean Van Milders ook zo'n megalomane zot gehad die de club bijna kapot had gemaakt.

Wens je geen enkele club toe.

twente mag blij zijn met van de belt,is net een klus voor hem,en je bent supporter in goede en slechte tijden,maar ben wel benieuwd hoeveel echte supporters er nog zijn over een jaar

5 maart 2015 om 11:57

Een stuk minder dan nu, laat die gloryhunters maar oprotten

5 maart 2015 om 14:00

Hoezo laat de gloryhunters maar oprotten? Ook die zorgen voor inkomsten

Liever 15.000 gloryhunters en 15.000 echte supporters, dan 15.000 echte supporters en 15.000 lege plekken.
Snap werkelijk waar niet wat iedereen toch tegen gloryhunters heeft, ten eerste betekent het dat de club prijzen wint en zeker zo belangrijk het zorgt voor inkomsten.

Het is bekend dat clubhoppers in verhouding veel geld uitgeven, naast de SCC kopen ze ook veel merchandise, omdat ze nog niets hadden.

5 maart 2015 om 18:26

Lijkt me niet dat er zoveel gloryhunters zijn met een scc, doel meer op de teletekst supporters die na iedere gewonnen wedstrijd lopen te twitteren en facebooken hoeveel ze wel niet van hun club kwamen maar het stadion alleen nogmaar van de buitenkant hebben bekeken

Ik hoorde enkele jaren geleden Munsterman nog zeggen, we gaan ons blijvend nestelen tussen de top3 van NL en deze (wan)beleid kost Twente nu de kop.

Zonder Joop was Twente geen kampioen geworden, dat lijkt me zwaarder wegen dan de problemen die ze nu hebben. Wat is nou t ergste dat kan gebeuren? Dat ze weer afzakken naar onder de (sub)top van nederland. Lijt me ook geen drama, iig heb je dat kampioenschap, dat is wat mensen onthouden.

5 maart 2015 om 11:52

Dat is wat Twente fans onthouden, de rest van het land kan nu al niet meer zeggen in welk jaar Twente kampioen werd. De rest van het land onthoudt de wanorde.

5 maart 2015 om 11:59

De rest van het land is dan ook niet voor twente, wij komen er wel bovenop!

5 maart 2015 om 12:06

Denk niet dat er een Twente supporter meezit wat het rest van het land ervan onthoudt, denk ook dat het nog wel meevalt trouwens, mensen hebben over het algemeen een kort geheugen.
Twente was in het begin van deze eeuw failliet, maar het heeft sponsoren er niet van weerhouden om naar Twente te komen, het heeft een andere club er niet van weerhouden om spelers aan Twente te verkopen.

Dus wat een willekeurige Feyenoord, Ajax, PSV of NAC supporter ervan vindt is niet zo heel belangrijk

Als je er goed over nadenkt is het toch belachelijk dat een club dusdanig in de problemen komt door z'n kernactiviteit 34 wedstrijdjes (17 weken thuis) voetballen met een selectie van laten we zeggen 18 spelers, 3 trainers, een verzorger. De rest is daar allemaal een afgeleide van! Het is niet voor het eerst dat deze publiciteitsgeile sector megalomane gekken aantrekt! Al die gasten geilen op succes en publiciteit ten koste van alles en nog het ergste, spelen met de continuïteit van de club en de grote liefde en trots van veel Twentenaren. Dat dit soort mensen steeds maar weer opduiken in de voetbalwereld is toch ongelooflijk. Je kunt ze haast vergelijken met bankdirecteuren. We ,,gokken'' er op los en vertrekken dan via de achterdeur. Werkelijk schandalig dat die Munsterman nu is ondergedoken en alle supporters in hun hemd laat staan.

Hoop en verwacht dat Van den Belt de zaken weer snel op orde krijgt, verkopen al die niet presterende poenjagers, en je richten op je kernactiviteit (betaald voetbal spelen met 1 elftal). Daarvoor heb je een platte organisatie nodig bestaande uit professionals maar ook met veel mensen met liefde voor de club. Een realistische doelstelling op zowel financieel als sportief gebied zal de club weer terugbrengen. Twente hoort zeker thuis in het betaald voetbal maar mag nooit meer ten prooi vallen aan investeerders, spelers met astronomische salarissen of publiciteitsgeile bestuurders. Alle mensen die daar deel van gaan uitmaken en toezicht op houden wens ik veel succes!

Ik weet niet wie er nog meer zwaar op de loonlijst staat, maar dit is zwaar triest. Hoogmoed komt voor de val. Ik heb het voorspelt toen Twente Castagnois ging halen voor 6 miljoen euro. Toen zei ik al wat als hij niet presteerd? Nu moeten ze blij zijn dat hij nog wat wisselgeld opbrengt.
Dit gaat enorm zwaar wegen in Twente in de toekomst. Ze blijven voorlopig nog in cattegorie 1 van de Knvb en elke 50.000 euro of meer aan uitgave moet verantwoord worden. Dit gaan ze sportief zeker voelen. Ze hebben zeker nog marktwaarde in haar selectie zitten, maar dat geld gaat naar de schuldeisers.
Twente moet weer vanaf 0 beginnen of beter gezegt eerst reduceren dan op 0 beginnen. Dat is een karwei voor de aankomende 5 jaar. En je mag dan god op zijn knieén bedanken dat je ondertussen niet bent gedegradeerd.

Buiten dat geval van miscommunicatie met contractduur van 4,5 jaar ipv 6 maanden, hoe halen ze het in hun hoofd om die man zo'n hoog salaris te geven terwijl hij nooit meer dan 3e keeper is geweest...

Op het moment dat ze Fer en Castaignos kochten zei ik al dat Twente problemen zou krijgen. Met dergelijke spelers moet je elk jaar CL spelen als je Twente ben. Haal je dat een paar jaar niet, dan krijg je dit. Feyenoord had in feite hetzelfde een paar jaar ervoor.

Dit is toch heel oud nieuws.
Die staat komend jaar ook nog gewoon onder contract. En aangezien Bednarek wegbezuinigd wordt wegens aflopend contract zou hij best nog eens derde doelman kunnen worden.

Pffff wat een oud nieuws, Wat een prutkrant die Telegraaf.

Waar zit de provoceren knop bij VZ? Ik snap dat de redactie er lol aan beleefd dat het slecht gaat bij Twente, maar om nou nieuws van 2 jaar terug op te rakelen is gewoon provocatie.

5 maart 2015 om 19:42

Het is geen oud nieuws omdat het in een gehele nieuwe context geplaatst wordt. Twente is technisch failliet en niemand buiten Enschede snapt daar iets van. Elk jaar werden er spelers voor heel veel miljoenen verkocht en nu is al het geld foetsie. Dit bericht geeft aan waarom al het geld weg is, erg is werkelijk met geld gestrooid.

5 maart 2015 om 20:25

Dan is het zeker ook plotseling nieuws dat John Blankesteijn op mannen valt in plaats van vrouwen? Heel veel mensen weten dat immers nog niet, maar geeft wel inzichten op het actuele "homo's in de voetbalwereld"...

5 maart 2015 om 21:42

Op het moment dat er een artikel over homo's in de voetbalwereld geschreven wordt, zal het vast in die context een actueel thema kunnen zijn.

Maar het actuele thema is nu dat Twente bijna bankroet is en dat alle miljoenen van de vele transfers verdwenen zijn, verdampt als sneeuw voor de zon. Dan is het uitgeven van miljoenen aan een reserve keeper die nimmer speelt ineens actueel. Zeker als blijkt dat het een misverstand was en er kennelijk wel heel makkelijk met miljoenen is gesmeten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.FC Twente38-2
13.PEC Zwolle35-8
14.RKC Waalwijk27-20
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper320
DaniloAanvaller3216
T. EbuehiVerdediger311
J. BoschMiddenvelder312
Q. MenigAanvaller308
G. RoemeratoeMiddenvelder290
R. ZerroukiMiddenvelder290
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

2 fans
Keeper, 37 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 12 mei
Het gedegradeerde Sheffield United verlaagt de vraagprijs voor Sander Berge drastisch van 45 miljoen euro naar 14 miljoen euro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren