Galatasaray draait met aanvoerder Sneijder warm voor stadsderby

Galatasaray staat met één been in de halve finale van de Turkse beker. De titelverdediger rekende dinsdagavond met 4-0 af met Manisaspor en de return staat voor 8 april op het programma. De doelpunten in de Türk Telekom Arena werden gemaakt door Blerim Dzemaili, Emre Çolak en Goran Pandev (2x). Galatasaray kan zich nu richten op de Intercontinentale Derby van komende zondag tegen Fenerbahçe.

De laatste officiële nederlaag van het team van Hamza Hamzaoglu dateert van 28 januari (Eskisehirspor, 1-0) en ook Manisaspor was niet tegen de paarshemden opgewassen. De thuisploeg was van begin af aan de betere ploeg en kreeg via Dzemaili, aanvoerder Wesley Sneijder (schot over) en Yasin Öztekin (schot tegen de paal) in het eerste half uur enkele goede kansen om de score te openen. Na 34 minuten opende Dzemaili dan toch de score, door de bal op aangeven van Yasin van dichtbij binnen te schieten. De Zwitser stond ook aan de basis van de 2-0.

Hij werd neergehaald door Sercan Türkeri en verdiende een strafschop, die middels een stift werd benut door Emre. Türkeri kreeg overigens een directe rode kaart en daardoor speelde Manisaspor al helemaal een verloren wedstrijd. Vier minuten na rust had de score verder op kunnen lopen, maar dit keer faalde Emre vanaf elf meter. Sneijder raakte in de 54e minuut nog de paal en werd kort daarop naar de kant gehaald. Door twee rake kopballen van Pandev werd het 4-0. Als Galatasaray doorgaat, treft het in de halve finale Kayserispor of Sivasspor.