Crystal Palace boekt knappe zege in derby en richt blik naar boven

/

Crystal Palace heeft dankzij een knappe overwinning op West Ham United afstand genomen van de degradatiezone. Het elftal van manager Alan Pardew won de Londense derby met 1-3 en vergrootte het gat met nummer achttien Burnley tot acht punten. Man van de wedstrijd aan de zijde van de bezoekers was zonder twijfel Glenn Murray: hij tekende voor de 0-1 en de 0-3, maar werd een kwartier voor tijd met rood van het veld gestuurd. Die verbanning had echter geen kwalijke gevolgen voor zijn teamgenoten.

West Ham United begon voor eigen publiek voortvarend aan de wedstrijd en kreeg in de openingsfase kansen. Aaron Creswell profiteerde bijna van een fout van Jason Puncheon, maar krulde net naast, terwijl Mark Noble met een mooie vrije trap de lat raakte. The Hammers leken daarmee op het juiste spoor te zitten, maar wisten niet door te drukken. Crystal Palace overleefde de stormloop en kwam tegen het eind van de eerste helft beter in de wedstrijd. Dat leidde op slag van rust tot de verrassende 0-1.

Nadat Murray eerst nog aan grote kans had laten liggen, kopte hij in de 41e minuut raak uit een hoekschop. De aanvaller van the Eagles had daarbij wel het geluk dat zijn inzet van richting werd veranderd, waardoor doelman Adrián kansloos was. Kort na de rust sloegen de gasten nogmaals toe uit een hoekschop. Dit keer belandde de bal precies op de kruin van Scott Dann, die er wel zonder hulp van een tegenstander in slaagde om het leer in het doel te krijgen.

Het nog resterende restje hoop bij de spelers van de thuisploeg en de aanwezige fans werd twaalf minuten later helemaal aan flarden geholpen door Murray. Dit keer liet hij Adrián kansloos met een fraaie kopbal na een scherp aangesneden vrije trap. Diezelfde Murray werd niet veel later met rood (tweede geel) van het veld gestuurd, waardoor de laatste twintig minuten toch nog een zweem van spanning kregen. Dat gebeurde helemaal toen Enner Valencia er een kwartier voor tijd met een schot in de linkerhoek 1-3 van maakte, maar verder dan die ene treffer kwam West Ham United niet meer.