Rutten: ‘Er zijn beslissingen geweest, waar je vraagtekens bij kunt zetten’

Vrijdag, 27 februari 2015 om

In een duel waarin van alles gebeurde, verliet Feyenoord donderdagavond de knock-outfase van de Europa League. De wedstrijd werd tweemaal stilgelegd, Mitchell te Vrede en (bankzitter) Erwin Mulder zagen rood en Feyenoord kwam op achterstand, op gelijke hoogte en toch weer op achterstand. Fred Rutten zei nog nooit zo’n wedstrijd te hebben meegemaakt als die tegen AS Roma.

/

De coach van Feyenoord sprak van een rare ontmoeting. “Ik denk dat Roma een paar kansen heeft gehad, wij ook een paar. En dan gebeurt er van alles op het veld, van alles buiten het veld. En dan krijgen wij een rode kaart, en dan gebeurt er weer van alles”, aldus Rutten in gesprek met RTL7. De rode kaart die Daniele De Rossi had moeten ontvangen, voor een elleboog in het gelaat van Colin Kazim-Richards, wilde Rutten niet benoemen.

De Feyenoord-trainer nam het voorval zelf niet waar en kon er dus geen oordeel over geven. “Ik hoorde het na de wedstrijd. Als dat zo mocht zijn, dat is dat heel vervelend”, aldus Rutten, die het optreden van Clément Turpin wel opmerkelijk vond. “Inconsequent kun je dat noemen. Er zijn beslissingen genomen waar je je vraagtekens bij kunt zetten. Aan beide kanten, maar zeker aan onze kant.”Gerelateerd

62 reacties (laatste reactie door sbassf87)

het is toch niet normaal dat een scheids zo vaak de fout in is gegaan samen met zijn assistenten. en hij leerde er niet van, krabde niet achter zijn oren of hij wel goed bezig was. man man man

27 februari 2015 om 04:25

Die gelijkmaker van feyenoord vorige week vergeten?

27 februari 2015 om 06:15

Moet dat nou?

27 februari 2015 om 07:31

Wil je het ontkennen dan? En die elleboog was gewoon karma, Kazim doet dat zelf zo vaak, bijvoorbeeld tegen Excelsior (sloeg ie iemand in het gezicht), en tegen Ajax herhaaldelijk in het gezicht van Moisander slaan..

27 februari 2015 om 09:01

Dus omdat kazim het ook heeft gedaan, was het geen rood? Zo werkt het niet. Als kazim het ook deed had hij ook rood moeten krijgen in de desbetreffende wedstrijd

27 februari 2015 om 13:04

World jij bent echt een smerige kwal.

27 februari 2015 om 13:09

OW dus als je 1 x zon actie als kazim maakt dan is het maar geoorloofd om hem in de 16 een elleboog stoot te geven? Zou wat zijn zeg dat je iedereen een elleboog stoot mag geven zonder een kaart te krijgen (want ja dat is karma, nu verdiend hij elke week een elleboogstoot toch) pfff En daarnaast, wel rood voor Mulder voor uitbundig juichen, maar niet voor de gehele romabank die 2x het veld oprent en minuten staan te juichen Mulder had die kaart uit ze handen moeten trekken en de scheids zelf de rode kaart geven, dat zou de actie van de eeuw geweest zijn

27 februari 2015 om 15:02

Dus eigenlijk had het 1-1 moeten blijven omdat Manu een kans miste, had Gervinho niet mogen scoren dus.. volgens jou provocerende reactie namelijk

Zoals de goal van vorige week Fred?
Ik snap best dat het frustrerend is, maar Clasie is vandaag bijvoorbeeld ook goed weggekomen en vorige week hadden ze al helemaal de scheidsrechter mee met die goal.
Roma is gewoon een stapje te hoog en dat is niets om je voor te schamen.

27 februari 2015 om 00:22

Waaruit blijkt dat dan? In Rome en Rotterdam was Feyenoord grote delen van de wedstrijd minstens gelijkwaardig aan het zogenaamd superieur geachte AS Roma.

Tegen 10 man wist Roma zelfs niks te creëren. Sterker nog Feyenoord nam het initiatief van de wedstrijd over. Ik vrees dat je de dronken heren van VI aan het napraten bent. Van te voren is AS Roma de hemel ingeprezen en dat beïnvloed je oordeel.

Deze wedstrijden bewijzen net als tegen Sevilla en net als wat Ajax heeft laten zien tegen hoger ingeschaalde tegenstanders, dat wij hier in Nederland juist helemaal niet onderdoen.

Het enige verschil vanavond was dat de scheidsrechter het ticket voor de achtste finale gratis weggaf aan de Italianen.

27 februari 2015 om 00:29

Roma wist niks te creëren tegen 10 man? Ook niet die goal toevallig? Die van Gervinho? Waar Kongolo zo blunderde?

Ik denk dat wel degelijk is gebleken dat Roma een stapje te hoog is. Niet alleen puur kijkend naar het voetbal, maar ook zaken als waardigheid en zelfreflectie in acht nemend.

27 februari 2015 om 00:36

Ik vind het duidelijk te zien wanneer een ploeg als Roma het tempo omhoog gooit. bij Feyenoord kunnen ze het net net bijbenen maar maken ze op den duur fouten. Cruciale fouten waar doelpunten uit voortkomen en dat gebeurt bij een ploeg als Roma dan weer net niet.

Je ziet hetzelfde bij PSV en Ajax.

27 februari 2015 om 00:37

Daar heeft Roma in alles laten zien het niet te bezitten.

Ik lees net dat de trainer vindt dat Roma terecht gewonnen heeft. Ze zouden de Roma stijl opnieuw ontdekt hebben!?!? Als je een inferieur Feyenoord niet eens je wil kunt opleggen dan heb je niks te zoeken in Europa.

Daarnaast hebben ze ook op mentaliteit niet laten zien uit te blinken daar je duidelijk kon zien dat de Italianen overliepen van de frustratie en duidelijk zoekende zijn naar iets dat voetbal moet heten.

Ik bedoel met niks creëren dan ook het abstracte plaatje. AS Roma werd geacht met al haar kwaliteit Feyenoord wel even kansloos te laten. De realiteit is dat AS Roma die Fransman op zijn blote knieën mag bedanken voor het gegeven ticket.

27 februari 2015 om 00:43

voetbal_addict

Wat een onzin praat je.
Zet alle gemiste kansen van Roma maar een op een rijtje en dan zie je dat Feyenoord wel goed wegkomt met "slechts" drie tegengoals.
Bovendien was het doelpunt van Feyenoord buitenspel vorige week.

Roma's niveau was ondermaats (ze kunnen véél beter) maar met zelfs een klein beetje meer geluk in afwerking hadden de scores veel hoger geweest.
Niks bedanken...

27 februari 2015 om 00:51

Roma voldoet gewoon niet. Ik kan me enorm irriteren aan het overtrokken overschatten van de kwaliteiten van de Roma selectie. Van te voren werd gedaan alsof er een verschil van hemel en aarde tussen deze selecties zit.

De realiteit zegt dat Roma heeeeel veel geluk heeft gehad. Een corrupte scheidsrechter nodig heeft gehad om door te gaan en daarnaast nergens heeft kunnen laten zien een inferieur Feyenoord haar wil op te leggen.

Met andere woorden: Als Roma tegen een echte Europese subtopper komt te staan is het kansloos. Voor Italië is het een leuke ploeg, thats it.

27 februari 2015 om 01:38


En ik erger me vooral aan mensen die niks over Roma weten. Bekijk maar eens wat wedstrijden van voor januari. Dat was heerlijk spel waar je 90 minuten lang door werd geëntertained.

27 februari 2015 om 04:27

@voetbal-addict. Vorige week maakte feyenoord gelijk door een buitenspel goal en had het de 1e helft geluk dat het geen 3-0 achter stond. Roma liet te weinig zien maar na de 1-1 ging het tempo even omhoog en zat die er alweer in.

27 februari 2015 om 06:53

Troost je niet Voetbal Addict want in de Eredivisie bakken jullie er niets van en dan nu in Europa stoer willen doen??? Laat me niet lachen!!! Feyenoord is geen Europa materiaal.

27 februari 2015 om 09:57

Mijn punt is dus ook als Feyenoord echt zo weinig voorstelt, als Ajax echt zo weinig voorstelt, als Nederland echt zo weinig voorstelt op Europees niveau, waarom kan Roma dan niet gewoon overtuigen met een duidelijk overwicht. Zoals je dat zou mogen verwachten.

Roma is zwaar overschat. De afgelopen twee wedstrijden hebben dat heel goed aangetoond.

27 februari 2015 om 09:59

@ Adoduhhaag

Na de 1-1 rende Feyenoord als een kip zonder poten waardoor Roma, zelfs Roma daar een gaatje kon vinden. Dat had niks met versnellen te maken. Feyenoord was gewoon zwaar in de war dat Roma er niet overheen liep. Wisten zij veel dat Roma eigenlijk helemaal niet zo goed is als wordt beweerd.

27 februari 2015 om 10:03

@nasty Nas

Ik weet niet precies voor welke club jij een bak ben & jerry's achterover gooit.. maar Feyenoord heeft in de competitie ernstig verzaakt. Dat neemt niet weg dat ze voetbaltechnisch hebben laten zien minstens gelijkwaardig te zijn aan Psv. Bovendien zijn ze dit seizoen stukken sterker dan Ajax (wedstrijden in Amsterdam en Rotterdam eenrichtingsverkeer).

27 februari 2015 om 14:24

Voetbal Addict

Er zit ook een enorm verschil in kwaliteiten in beiden elftallen. Als je dat niet kan zien is er wat mis met je. Ook het budget van Roma is vele male groter. Spelers als Strootman, Naingolan, Pjanic, Ljalic, Gervinho, de Rossi, Totti, Ashley Cole en nog anderen zul je van je lang zal ze leven niet in Nederland zien voetballen. Feyenoord heeft een leuk getalenteerde groep, maar realistisch gezien komen ze natuurlijk in de buurt van Roma.

Feyenoord had zeker door kunnen gaan, zeker nu Roma in een dramatische vorm verkeert waarin ze al (8!) wedstrijden niet wisten te winnen. Roma is in een enorme vormdip.

27 februari 2015 om 00:26

Met wat is clasie vandaag goed mee weggekomen??? De Rossi en die inviel hadden beide rood moeten krijgen.

27 februari 2015 om 00:26

*die speler die inviel

27 februari 2015 om 00:27

Met de drie gele kaarten die hij niet kreeg?
Degene die inviel heeft overigens terecht rood gekregen.

27 februari 2015 om 00:33

Ik heb het over de invaller van as Roma die als een gek in kwam bij toornstra of was je dat ook toevallig vergeten???

27 februari 2015 om 07:14

Frhich dat zien ze niet. Trieste mensen. Ze vergeten het dat wanneer de scheidsrechter gewoon normaal fluit, Roma binnen 30 minuten met 10 man staat een wij een penalty krijgen voor de elleboog.

27 februari 2015 om 01:36

Roma wint uiteindelijk terecht maar als de scheidsrechter had gedaan wat hij had moeten doen ( rood en een strafschop geven) had ik het nog maar moeten zien. Belachelijk trouwens dat zes!!! Officials waarvan 1 op twee meter afstand een opzichtige elleboog niet waarnemen, het riekt bijna naar opzet het is in iedergeval grote onkunde.

Gewoon jammer voor Feyenoord en het Nederlandse voetbal, hadden gewoon dominante fases met een man minder nog.
Iedereen die zegt ''blij dat feyenoord eruit ligt want vernielingen en bananen'' moet zich ook bedenken dat hij het behalve die paar honderd m***tjes het ook 45:000 betalende voetbalfans misgunt

27 februari 2015 om 00:22

Iedereen die wil dat Feyenoord doorgaat misgunt het 72.000 betalende voetbalfans...
Vorige week was ik er boos over, maar vandaag hoopte ik stiekem wel weer dat Feyenoord door zou gaan... Tot de "fans" weer van zich lieten horen.
Overal gaat het goed, maar bij Feyenoord"supporters" gaat het 2x in 2 weken vreselijk fout...
Dat is geen toeval meer.

27 februari 2015 om 00:31

Nee inderdaad bij grongen heerenveen ging het ook goed afgelopen week toen waren er maar drie mensen neergestoken... Wat een selectieve geheugen heb jij zeg.

27 februari 2015 om 09:47

Dit gebeurd wekelijks in vrijwel elke wedstrijd dat er bier en aanstekers het veld op gegooit worden, het wordt nu uitvergroot omdat het in Europa met Fey gebeurd net na dat gezeik in Rome.

Tuurlijk had Feyenoord vanavond de scheids tegen.. maar vorige week mochten ze absoluut niet klagen..

27 februari 2015 om 00:24

het zat vandaag veel meer tegen dan dat het vorige week mee zat hoor

27 februari 2015 om 06:02

Vind je ? Vorige week had je zomaar 4-0 kunnen verliezen. Die uitgoal was buitenspel

27 februari 2015 om 05:49

Zondag hadden ze de scheids ook mee. Soms heb je hem ook tegen zo nu tegen Roma.
Kazim deelde zondag een onstrafte rode tik uit en nu kreeg hij er zelf een, koekje van eigen deeg!

Gelukkig gaat hij weg aan het einde van t seizoen

27 februari 2015 om 00:29

Gelukkig?! Ik volg Feyenoord niet wekelijks, maar wat een drama selectie heeft die man. Ik snap goed dat hij eisen gesteld heeft en wacht op antwoord en toezegging.
Als kazim uitvalt heb je niks fatsoenlijks meer voorin.
Ik ovedrijf extra, maar wil zeggen dat t niet aan Rutten ligt hoor. Zijn wissels waren ook prima.

Vooral beslissingen aan de kant van Fred. Hoe in godsnaam had hij dit Roma pijn willen doen? Op de nul spelen en geen enkel gevaar zelf willen stichten, wat een geweldige openingstactiek. Man, gênant.

Is het overigens bekent waarom Mulder die rode kaart nou kreeg? Verder vond ik dit gewoon een dramatisch slechte scheidsrechter voor beide partijen. Jammer dat Roma dan net de ploeg is waarvoor alles net goed uitpakt.

Feyenoord heeft zichzelf tekort gedaan en heeft veel pech gehad maar had zelf ook wat meer af moeten dwingen. toch denk ik dat veel mensen een 1-1 en 1-2 tegen Roma niet hadden verwacht van tevoren en er best voor getekend zouden hebben. Qua resultaat in ieder geval niet om je voor te schamen.

En ja, die scheidsrechter was gewoon een aanfluiting (badum tsss)

27 februari 2015 om 00:32

Qua resultaat hoef je je niet te schamen, ik vind dat Feyenoord erg goed heeft laten zien om Roma het heel moeilijk te maken, dat de arbiter cruciaal is is dan jammer, want je weer dat er meer had ingezeten. Jammer maar helaas, liever door AS Roma uitgeschakeld worden dan met alle respect een onbekende Oekrainse club ofzo..

Het raarste vond ik dat Mulder rood kreeg omdat hij in het veld kwam, terwijl bij de 1-0 de halve bank van Roma in het veld stond. Hoe bedoel je inconsequent.

De scheids trok de wedstrijd wel erg naar zich toe. Hij floot te bepalend en dus de wedstrijd kapot gemaakt. Rossi had rood moeten krijgen. Maar goed. Los daarvan verdiende Feijenoord ook geen overwinning. Roma was gewoon veel beter en speelde t op z'n gemak uit. Jammer het is niet anders. Hopelijk weet Ajax de EL nog wat Nederlandse glans te geven. Ben benieuwd naar de loting morgen

In de eredivisie is het juist het tegenovergestelde. Dan kun je je vraagtekens zetten bij penalty's voor feyenoord en rode kaarten bij hun tegenstanders. Nu weet feyenoord ook een keer hoe de andere kant van de medaille eruit ziet.

27 februari 2015 om 00:38

Welke dan? Kom op!! Voorbeelden. En dan begin ik meteen over Machlas. O nee, dat is dan natuurlijk weer te lang geleden. Piep piep hallo.

27 februari 2015 om 01:03

Afgelopen wedstrijd van feyenoord in de eredivisie niet gezien?

27 februari 2015 om 07:41

Iedereen ziet dat Fey elk jaar bonuspunten krijgt in de kuip omdat de scheidsrechters kuipvrees hebben.

de scheids dit én dat..je moet de schuld toch echt bij jezelf zoeken..waarom geen manu voor kazim kazim..?

Vond de rode kaart voor te Vrede gewoon terecht; wat een achterlijke sliding, duidelijk een bewuste trap, op een plek waar het totaal onnodig is en notabene als invaller. Onprofessioneler kan het bijna niet, en dan ook nog eens van een speler die toch al niks toevoegt aan Feyenoord.

Had het Feyenoord zeker wel gegund, maar geloof me dat iedereen buiten Rotterdam hier blij mee is, deel van de supporters hebben zich totaal misdragen, zowel in Rome als in Rotterdam. Feyenoord heeft hier zowel nationaal als internationaal veel sympathie verloren.

Ik had te doen met alle trouwe supporters die zich wel fatsoenlijk gedragen en met de selectie en technische staf, die toch uiteindelijk een puike prestatie hebben geleverd tegen een veel sterker geacht Roma, maar als ik dan lees dat Rutten en Clasie niet eens benoemen hoe een deel van de aanhang zich heeft misdragen verdienen ze misschien wel dat die prestatie naar de achtergrond verdwijnt.

Diep en diep triest wat er allemaal gebeurd is...

27 februari 2015 om 01:20

Nee niet iedereen buiten Rotterdam. Een deel van de fans hebben zich misdragen, de spelers niet. Ik werd zelf een fan voor het Nederlandse voetbal en was zeker blij toen Manu scoorde. Ik vond dat Feyenoord onrecht is aangedaan met De Rossi en Te Vrede. Deze wedstrijd was gewoon hard en de tackle van Te Vrede vond ik zwaar gestraft als de Rossi maar mag doen wat hij wil en overtreding op overtreding maakte, de elleboog was helemaal lachwekkend. Over de banaan Wil ik geen uitspraken doen, was wel een vreemd moment.

Het zal wel onzin zijn maar met Fransen bekruipt me toch vaak een kleine zweem van corruptie / vriendjespolitiek. Ze hadden niet voor niets figuren als tapie daar. En de trainer van Roma is ook een Fransman...

Manu had er echt eerder in moeten komen.

Gemiddeld krijgt feyenoord per seizoen een punt of 10 kado van de scheids in de kuip! Dan ook niet mopperen als het een x niet mee zit. Verder zal deze scheids ook niet onder de indruk zijn geweest van de kuip, want het was alles behave een kolkende kuip.

27 februari 2015 om 08:46

Je weet dat er verschil is tussen knvb en uefa?

Dat gevoel heb ik bij Ajax in de CL al jaren, je ziet zelfs dat ze hele delen wegknippen.
In het stadion kon ik zien dat Cilessen werd geschopt door Balotelli in de Arena, maar op TV was daar niets van te zien.
De penalty, al die onterecht afgekeurde doelpunten tegen Real, Barcelona die twee buitenspeldoelpunten in hun voordeel krijgt, Neymar die duidelijk natrapt maar waar heel toevallig nergens meer beelden van te vinden zijn, noem het allemaal maar op. De knipoogkroaat en ook daar waren enkele doelpunten van de Fransen buitenspel trouwens, de rode kaart van Balotelli na de rotschop van achter tegen Blind die Balotelli overigens nooit kreeg bij Milan, hij kreeg geel dus kon ook meteen niet meer vervolgd worden en zo blijven de voorbeelden maar op en opstapelen.

1. Roma is een betere ploeg dan Feyenoord die veel beter met een situatie als deze om kan gaan. Dat is een mix van ervaring en kwaliteit. Totti die de scheids op een banaan wijst, De Rossi die heel slim een elleboog uitdeelt en nog veel meer van dat Italiaanse zuiggedrag waar elke Nederlandse ploeg altijd moeite mee heeft. Italianen zijn gewoon klootzakken om tegen te voetballen en daarom hebben ze veel vollere prijzenkasten dan de Nederlanders.
2. Het is idioot en op geen enkele manier goed te praten dat er aanstekers en andere rotzooi het veld op gegooid wordt. Feyenoord zal hier gewoon voor gestraft worden.
3. Van racisme is met die banaan nooit sprake geweest. Als de Uefa Feyenoord hier voor gaat straffen dan zijn ze echt de weg kwijt daar. Je kunt met hele verhalen komen over dat bananen geïnterpreteerd kunnen worden als racisme, maar dat is hier gewoon niet de bedoeling geweest. Ik pakte zojuist een koffiemok uit m'n keukenkastje, waarbij ik mijn rechterarm ver uit moest strekken. Ben ik nou ineens een neonazi? Gewoon onzin dus!
4. Die scheidsrechter was waardeloos. De Rossi had rood moeten hebben, Te Vrede was op z'n minst donkergeel, maar rood is begrijpelijk. Waar het om gaat is dat die man de wedstrijd totaal niet aanvoelde. Dan heb je net heel het stadion op z'n kop staan, gestaakt, etc. en dan ga je lopen zeiken dat een corner aan de andere kant genomen moet worden, of dat een vrije trap een meter terug genomen moet worden. Strikt genomen heeft hij helemaal gelijk, maar een goede scheids snapt dat je in zulke gevallen beter even de andere kant op kunt kijken. En ja, bij de Uefa zullen ze best blij zijn dat Feyenoord eruit ligt. Ik denk (en hoop) dat ze dit niet bewust zo gepland hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4852
2.Ajax4652
3.Feyenoord3615
5.Vitesse266
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

43 fans
Coach, 56 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 16 januari
Bayern München is van plan om de optie tot koop in het huurcontract van James Rodriguez te lichten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren