Update: ‘Kluivert wordt geen bondscoach, maar supervisor op Curaçao’

Donderdag, 5 maart 2015 om 08:07

Het heeft er alle schijn van dat Patrick Kluivert zijn trainersloopbaan oppakt als bondscoach van Curaçao. Bondsvoorzitter Rignaal 'Jean' Francisca bevestigt aan Amigoe dat de onderhandelingen met de oud-international van Oranje in een vergevorderd stadium zijn. Van een definitief akkoord met de voormalig spits van clubs als Ajax en Barcelona wenst Francisca nog niet te reppen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat er in Patrick Kluivert een goede trainer schuilt?


Gerelateerd

82 reacties (laatste reactie door scrumpti0uz)

Aparte stap.. Kon beter hier in Nederland beginnen met een team, liefst een jeugd team.

26 februari 2015 om 16:57

Gisteren was op vz te lezen dat Kluivert na het wk enkele aanbiedingen op zak had, maar deze waren niet interessant genoeg. Maar curacao wel dus.. Als je de ambitie hebt om hoofdtrainer van ajax te worden is dit stilstand in je ontwikkeling.

26 februari 2015 om 17:53

Of die andere aanbiedingen waren nog minder dan deze of het was gewoon een leugen.
En bij Twente mocht hij weg omdat hij vaker afwezig dan aanwezig was. Hij was continu ergens anders geld aan het verdienen.

26 februari 2015 om 17:54

Hoezo stilstand, hier kan die als trainer meer winnen dan verliezen. Tevens is dit misschien wel goed. Hij zal verdedigend moeten spelen en eventueel, zal er meer talent van het eiland na NL komen. Kan denk ik alleen maar positief uitdraaien, ik zeg Win Win

26 februari 2015 om 18:55

Stilstand omdat: - Hij kwalitatief met mindere spelers traint - Niet dagelijks voor een vaste groep staat om te trainen en progressie te boeken. - Niet meer actief is op het Europese continent. In zuid amerika heb je toch met een andere mentaliteit en beleid te maken.

26 februari 2015 om 19:50

oke dus kwalitatief mindere spelers is stilstand? Dat je niet dagelijks voor een vaste groep staat is stilstand? En om in latijns Amerika te werken is stilstand? Alle 3 kun je ook de + punten op zetten. Bondscoachschap heeft ook andere taken, oa scouten, wat je minder doet bij clubcoach, belangrijke wedstrijden bezoeken en netwerken, andere voetbalcultuur. Zo kun je wel even doorgaan, wat + punten voor hem zijn. Wat die nu doet is stilstand, namelijk niks nakkes nada.

27 februari 2015 om 17:13

Heeft hij al gedaan...assistent-coach geweest bij oranje en coach van jong Twente. Maar hij krijgt de kans niet en als hij dan het land van zijn moeder vooruit kan helpen....waarom niet?

Wordt tijd dat deze jongen naar Ajax getrokken wordt!

De Boer gaat onvermijdelijk binnen de komende 1,5 jaar weg, tenzij echt niemand zich meldt maar dat lijkt me sterk...
Bergkamp heeft gen ambities om hoofdtrainer te zijn
Marco v Basten evenmin
Jonk heeft nog geen enkel potentieel getoond naar het publiek. Zoals je Frank in Z-Afrika zag zitten wist je gewoon dat het een hoofdtrainer zou worden, en zeker een gepassioneerde

Aangezien Ajax naar alle waarschijnlijkheid iemand van binnen wil halen om FdB te vervangen moet Kluivert maar snel komen om in ieder geval als alternatief voor Jonk of Stam te kunnen gelden.

Wellicht Stam en Kluivert samen? Heb je een echte vechter en een ontspannen slimme jongen

26 februari 2015 om 17:53

Kluivert vind ik nog minder een hoofdtrainer dan Jonk. Veel te timide.

4 maart 2015 om 20:02

Hoe weet je dat? Jonk heeft helemaal geen ervaring.

26 februari 2015 om 17:55

Wat heeft Kluivert laten zien als trainer? Niets.

Bij Twente was hij er continu niet omdat hij ergens geld zat te vangen via functies van de Fifa of Uefa etc.
Bij Oranje was het gewoon een ja knikker en zijn tijd bij NEC was zo kort dat deze gewoon niet relevant is.

4 maart 2015 om 17:17

Bij NEC was Kluivert spitsentrainer voor Vleminckx, we weten allemaal hoe dat afliep.

4 maart 2015 om 20:03

Werd hij geen kampioen met Jong Twente..? Papegaai.

26 februari 2015 om 17:58

Denk dat Kluivert een te druk leventje heeft voor hoofdtrainer. Met jong twente werd die kampioen, maar werd er ook uit gezet, omdat die rand zaken belangrijker vond. Bondscoach van Curacau is dan wel lekker, beetje scouten op de tribunes in NL en voor de rest nog bezig zijn met oa eurosport.

26 februari 2015 om 18:06

@de reacties.

Kluivert heeft inderdaad zeer weinig laten zien nog en het is totaal geen garantie. Het is ook absoluut niet mijn hoofddoel. Ik denk echter dat Ajax hem pas op waarde kan schatten wanneer hij binnen de club een trainersfunctie gehad heeft. Ik zie zelf liever een ander type trainer komen maar de huidige trainers met een ajax-verleden zijn allen teleurstellend. Zo praat Seedorf te veel, wil Rijkaard niet meer, wil Ten Cate niet meer, heeft Stam geen papieren etc. Ik zie binnen Ajax/oud Ajax gewoon geen goede vervanger klaar staan. Ik kan geen goede alternatieven verzinnen eerlijk gezegd

26 februari 2015 om 18:09

Kluivert is totaal niet geschikt als hoofdtrainer. Hij probeert al een aantal jaar de volwassene uit te hangen, maar iedereen kan zien dat hij nog steeds een kind is. En daar zal nooit verandering in komen. En je gaat geen kind voor de selectie van een serieuze club of land zetten.
Het is zelfs gênant om hem soms te zien praten. Dan probeert hij interessant over te komen door te doen alsof hij kennis van de materie heeft. Maar elk persoon met echt verstand van voetbalzaken prikt daar doorheen. Dat is ook de reden dat hij nergens (serieus) aan de bak komt. Alleen maar dit soort aanbiedingen waarbij het meer gaat om de naam van de voetballer Kluivert als om de capaciteiten van de "wannabee-trainer" Kluivert..

4 maart 2015 om 21:21

Magicmike heeft gesproken. Je hebt duidelijk een hekel aan Kluivert. Niets meer niets minder. Voor de rest is je hele reactie onzin.
Kluivert komt op mij over als iemand die het spelletje goed ziet. Tevens zijn alle spitsen onder zijn hoede gaan scoren.

5 maart 2015 om 08:31

Wat een dikke onzin. Als er iemand hier nog een kind is dan ben jij dat duidelijk. Als hij zo ongeschit is waarom is het overal goed gegaan met de club waar Kluivert actief was? Kampioen met Twente, als spitsentrainer bij Nec werd Vlemmic topscorder en bij AZ als spitsen trainer werd El Hamdoui topscorder. Bij het Nederlands elftal liepen elke speler met hem weg. Matige trainer hoor als je dat presteert.
Jij bent gewoon een zuur persoon met geen verstand van voetbal

5 maart 2015 om 08:53

Neverbackdown en stua
We gaan het zien. Ondertussen is dit hele verhaal over bondscoach worden ook alweer veranderd..
Ik hoef mijn gelijk niet te halen in deze, Kluivert maakt dat makkelijk genoeg op deze manier. Maar goed, we gaan het zien..

Het zou jullie overigens sieren om je reacties inhoudelijk te houden, hoe moeilijk dat voor sommige mensen kan zijn.

Leuke uitdaging. Hoop niet dat hij hierdoor uit beeld raakt aan deze kant van de plas.

Nou mooi toch. Kan hij ervaren hoe op eigen benen te staan. Curaçao moet niets. Hij kan zichzelf ontwikkelen en daar een beetje de 'hollandse school' meegeven. Lekker een paar jaar doen. Regelmatig op en neer naar Curacao .. Lekker hoor!

26 februari 2015 om 16:56

Waarom de "Hollandse school"?

26 februari 2015 om 17:12

Wat bedoel jij ermee?
Ik bedoel dat hij daar kan gaan trainen zoals hij gevormd en getraind is. Onder v.gaal bijvoorbeeld .

26 februari 2015 om 17:14

In Curacao woont iemand die als the "regionale Messi" wordt beschouwd

26 februari 2015 om 17:20

Mag ik vragen wie dat is want ik heb Curacoa onlangs nog zien spelen en daar zat geen speler bij van uitzonderlijke klasse.

4 maart 2015 om 19:17

Sarcasme.. Lasig is dat he?

4 maart 2015 om 19:18

*Lastig

Jongens, Curacao is toch van NL? Hoe kan het dan dat hij dan bondscoach wordt?

26 februari 2015 om 16:55

Geen enkel land is in het bezit van een ander land

26 februari 2015 om 16:56

Schotland heeft bijvoorbeeld ook een eigen team.

26 februari 2015 om 16:56

Schotland heeft toch ook een eigen elftal, evenals Noord-Ierland

26 februari 2015 om 20:04

Klopt, maar volgens de regels van de Fifa zouden die eigenlijk géén lid mogen worden (alleen de VK zou dat mogen). Dat zijn namelijk geen onafhankelijke staten, maar deelstaten van het Verenigd Koninkrijk.

Het lidmaatschap van Schotland, Engeland, Noord-Ierland en Wales in plaats van het Verenigd Koninkrijk is ontstaan door historie: die deelstaten hadden (behalve Noord-Ierland, dat toen nog Ierland was) al een eigen bond voordat de Fifa werd opgericht. Toen Ierland zich vrij maakte van het VK kreeg Ierland ook een eigen lidmaatschap, terwijl de rest van Ierland dat nog wel bij het VK behoorde (Noord-Ierland dus) wel lid bleef.

Dat is bijvoorbeeld ook de reden dat er vanuit het VK ook geen voetbalelftal mee kan doen met de Olympische Spelen. De kwalificaties daarvoor worden geregeld door de Fifa, terwijl het eindtoernooi door het IOC georganiseerd wordt. Het IOC accepteert alleen onafhankelijke staten, dus mag er alleen een gezamenlijk VK-team meedoen. Dit terwijl er geen VK-team lid is van de Fifa en zich dus ook niet kan kwalificeren. Tijdens de Olympische Spelen in Londen werd er een uitzondering gemaakt, doordat er geen kwalificaties nodig waren als gastland. De 'nationale' voetbalbonden binnen het VK moesten hiervoor echter wel samenwerken om dat tot stand te krijgen.

26 februari 2015 om 17:10

Serieus? Ik mag hopen dat dit geen serieuze vraag is. Je zou mogen verwachten dat iemand de vaderlandse geschiedenis wel wat kent, zeker de recente. Curacao is een sinds 10 oktober 2010 onafhankelijk land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Ze erkennen dus ons koningshuis maar zijn verder totaal onafhankelijk, een beetje zoals Australie nog onder het Britse koninkrijk valt maar toch ook echt een onafhankelijk land is.

26 februari 2015 om 19:46

Korte uitleg:
Het Koninkrijk der Nederlanden telt 4 landen: Nederland, Aruba, Curacao en Sint-Maarten.
Elk van die landen heeft een eigen regering, maar geen eigen nationaliteit. Je hebt alleen de nationaliteit van het Koninkrijk de Nederlanden (onterecht door velen gedacht dat dat de nationaliteit van het land Nederland is, maar dat is dus foutief).

Aruba werd in 1986 een onafhankelijke staat binnen het koninkrijk (daarvoor behoorden ze bij het land Nederlandse Antillen). De andere 2 eilanden zijn in 2010 een onafhankelijke staat geworden, toen de Nederlandse Antillen ophielden te bestaan. De eilanden Saba, Sint-Eustasius en Bonaire, die ook bij de Nederlandse Antillen behoorden, zijn vanaf dan onderdeel geworden van het land Nederland.

Aangezien Aruba, Curacao en Sint-Maarten onafhankelijke landen zijn, kunnen ze dus ook lid worden van de Fifa. Aruba is dat al een hele tijd, Curacao wordt (als grootste eiland uit de voormalige Nederlandse Antillen) door de Fifa gezien als de opvolger van dat land en heeft het lidmaatschap en de rankingspunten van dat land overgenomen. Sint-Maarten is (nog) geen lid van de Fifa, maar zal dat wel kunnen worden.

Bonaire heeft ook een eigen voetbalelftal, dat ook geassocieerd lid is van de Concacaf. Omdat Bonaire echter geen onafhankelijke staat is, kan het geen lid worden van de Fifa.

Kluivert zal waarschijnlijk proberen Anita en Bazoer voor Curacao te laten spelen.

26 februari 2015 om 17:11

Anita is al voor het NL elftal uitgekomen dus die optie vervalt. Bazoer kan hij proberen .

26 februari 2015 om 17:14

Waren het geen oefenpotjes waar hij aan meedeed?

26 februari 2015 om 17:18

Anita heeft nog geen officieel interland met nl gespeeld.

26 februari 2015 om 18:06

3 interlands oefen maakt bij deze niks uit.

26 februari 2015 om 18:43

Ah dan heb ik me daar vergist. Zou kunnen dan voor Curacao!

26 februari 2015 om 17:56

Ik denk dat Bazoer zich ervan bewust is dat hij een hoger niveau kan halen dan Curacao. Daarnaast denk ik niet dat hij er zelf om staat te springen om regelmatig naar Curacao te vliegen om op dat knollenveld daar te voetballen.

Na Suriname gaat dus nu ook Curacao het wk van 2018 proberen te halen.

Dit is echt jammer. Doe dan nog een land waarmee je kan verassen. Hoe zit het met spelers met bloed uit Curacao. Kunnen die daarvoor uitkomen? Ik kom niet verder dan Bonevacia, dat spelertje van Emmen

26 februari 2015 om 17:14

Locadia, Brenet, Bacuna, Fernadez, Bazoer, Anita, Maduro, Martina, Room en Hooi kunnen allemaal nog voor Curacao spelen.

26 februari 2015 om 17:19

Anita en maduro hebben al potjes gespeeld in het nl elftal. Die mogen niet meer lijkt me

26 februari 2015 om 17:19

Maduro en Anita hebben al voor het NL-elftal gespeeld. Als Kluivert deze namen tot zijn dienst zou krijgen vind ik het wel een mooie uitdaging. Mexico,vs en Costa Rica staan boven ze, maar de strijd kunnen ze aangaan met Honduras en Canada

26 februari 2015 om 17:20

Martina, Hooi en Pisas zijn Antilliaans

26 februari 2015 om 18:44

Maar zijn ze dan van Curacao of de andere antillen? Curacao is namelijk zelf als land aangesloten bij de Fifa en niet als (onderdeel van NL) antillen.

4 maart 2015 om 17:54

Aruba en Curacao hebben een eigen team.

Omdat Aruba geen deel meer uitmaakt van de Nederlandse antillen mogen zij enkel en alleen spelers uit Aruba opstellen.

Curacao mag dit echter wel aangezien St. Maarten (dat ook een eigen team heeft) niet wordt erkend door Fifa. Bonaire, St. Eustatius, Saba etc. is dus allemaal "curacao".

Anita(newcastle), Bazoer(ajax), Willems(psv), Locadia(psv), Martina (twente), Vdw(psg). Hiermee haal je wel de volgende ronde mee

26 februari 2015 om 17:15

Willems en vdw hebben al officiele interlands met nl gespeeld

4 maart 2015 om 17:26

Met zes spelers ga je de volgende ronde niet halen hoor.

Ze zouden bij voetbal net als bij cricket een team van de West Indies moeten hebben. Als je Jamaica en Trinidad en al die Caribische eilanden samengooit in één team heb je nog best een leuk elftal dat een toernooi kan bereiken.

26 februari 2015 om 17:33

Dan verdwijnt het nationaal gevoel.

26 februari 2015 om 17:49

Maar in een andere sport kan het dus wel!

En hun landgenoot Churandy Martina was eerst Antilliaan, toen Nederlander en straks weer Curaçao'er, hoeveel nationaal gevoel hebben ze daar überhaupt nog over joh

26 februari 2015 om 18:09

Het paspoort is wel hetzelfde als de Nederlandse, dus kunnen ze kiezen en aangezien hier betere faciliteiten heeft dan daar en een groepje jongens hadden die ook vrij snel 100m konden rennen was het logisch en zijn machientje schakelde snel om

Snap nog steeds niet waarom Kluivert niet al lang in de technische staf bij Ajax zit.. Een Ajaxheld, met veel ervaring waar elke aanvaller veel van kan leren. Absurd eigenlijk...

In FM haal ik hem iig altijd bij mn staf

4 maart 2015 om 19:20

Vraagje haha: hoe haal je op de handheld (mobiele versie van FM) mensen bij je staff?

Het zal het Nederlands voetbal niet ten goede komen als Suriname en Curacao potentiele NL elftal spelers weg snoept. Beide landen zullen in de toekomst al in een vroeg stadium spelers aan het land proberen te binden. Spelers zoals Berwijn en Bazoer zullen al vroeg benaderd worden. Deze ontwikkeling zie ik in de toekomst zeker toenemen.Steeds meer landen proberen serieus voor te gaan om op een wk actief te zijn. Ik denk niet dat Kluivert met alleen maar lokale spelers een gooi wil doen naar het wk

26 februari 2015 om 17:39

Denk niet dat voetballers zijn die voor het Nederlands elftal in aanmerking komen voor een derderangs land gaat kiezen. Het zijn dan de tweederangs voetballer die daar voor kiest. Dus het gaat niet ten koste van het Nederlandse elftal.

26 februari 2015 om 17:44

Ik denk dat jij je daar aardig in vergist. Bousouffa kwam voor het nl elftal in aanmerkig maar koos voor Marokko.

26 februari 2015 om 18:19

Tja Marokko is wel wat anders dan een eilandje pak hem beet texel, met 150000 inwoners. Tevens heeft Marokko al een staat van dienst op een WK 1998 oa (mooiste shirt van het toernooi en van de laatste 10 wk's). En de kans dat je verder komt met NL en Marokko is ook gewoon groter. Ook de tegenstanders waar tegen je speelt moet een uitstraling hebben.

4 maart 2015 om 17:40

Boussouffa is van dezelfde generatie als Vdv, Sneijder en Affelay. Daarnaast waren spelers als Cocu, van Bommel, Nigel de Jong etc. ook zekerheidjes.

Niet gek dus dat hij in 2006 (op 22 jarige leeftijd pas, dus hij heeft wel degelijk eventjes gewacht) voor Marokko koos.

26 februari 2015 om 17:56

Op Curacao wonen minder mensen dan in pakweg Breda. Daarmee ga je niet structureel tot de landen behoren die het WK halen. Met jongens met dubbele paspoorten kun je misschien een stap zetten, maar da's allemaal niet structureel.

De zoon van Dean Goré kan ook voor Curacao uit komen maar dat kan hij ook voor Suriname, Engeland en Nederland.

4 maart 2015 om 17:41

Kenji gaat denk ik wachten op een uitnodiging van Engeland en Nederland. Hij is nog jong.

5 maart 2015 om 02:41

waar speelt die jongen tegenwoordig eigenlijk? hoor je niet veel meer over de laatste jaren

5 maart 2015 om 13:46

Hij staat onder contract bij Swansea. Speelt voor hun reserves/u21.

Als ik zijn social media profielen mag geloven volgt hij nog steeds Man Utd, is hij fan van Barcelona en gaan hij en zijn familie nog regelmatig naar Amsterdam.

Slimme zet van Curaçaose bond, zeker op de lange termijn. Kluivert is iemand die met zijn naam voetballers met Antilliaanse roots over de streep kan trekken. Dit kan zelfs op termijn een bedreiging zijn voor Nederland m.b.t. talenten die Antilliaanse roots hebben en nog mogen kiezen.

26 februari 2015 om 17:58

Toch niet voor de echte topspelers die voor de basis van Oranje in aanmerking komen. Niveautje Romano Denneboom kan ik me voorstellen dat die er voor open staan.

26 februari 2015 om 18:50

Ben je vergeten dat Denneboom gewoon het nl elftal gehaald heeft

Kluivert assistent coach bij AZ? Heb ik iets gemist? Stagiair = assistent?

Heeft er iemand een lijst met spelers die nog uit mogen komen voor Curacao? Ik sta er niet van te kijken als je nog een heel aardig team op kan stellen met spelers die misschien net buiten de boot vallen bij Oranje.

4 maart 2015 om 18:15

- jurgen locadia (psv)
- leandro bacuna (aston villa)
- charlison benschop (fortuna düsseldorf)
- eloy room (vitesse)
- jairchinio antonia (fc groningen)
- joshua brenet (psv)
- roly bonevacia (wellington phoenix)
- cuco martina (fc twente)
- kemy agustien (brighton and hove albion)
- guyon fernandez (nac)
- elson hooi (viborg ff)
- charlton vicento (willem ii)
- rihairo meulens (rapid boekarest)
- dustley mulder (apollon limassol)

bron: transfermarkt.co.uk

Room
Mulder
Martina
Bonevacia
Brenet
Antonia
Agustien
Bacuna
Meulens
Fernandez
Benschop

zou al een godswonder de zijn als hij de laatste kwalificatieronde weet te bereiken. Mexico, de VS, Costa Rica, Honduras en Panama zijn op it momento duidelijk de sterkste landen in de regio, en ik gok dat landen als Jamaica, Canada, Guatemala en El Salvador ook wel interesse hebben in die laatste plaats in de finalepoul.

4 maart 2015 om 17:46

Ik geef Curaçao ook geen enkele kans. Suriname zou nog een kansje kunnen hebben als al die spelers mee zouden willen doen, maar Curaçao heeft niet van dat soort spelers.

Alhoewel.... kunnen niet gewoon alle Nederlanders die niet voor Oranje hebben gespeeld meedoen met Curaçao? Beide landen hebben immers dezelfde nationaliteit en de eis van de Fifa om voor een land uit te komen is dat je de nationaliteit van dat land hebt en nog niet voor een ander land bent uitgekomen.

4 maart 2015 om 17:49

Jamaica en Canada zijn niet zo sterk. Honduras dat ook op het WK was is bijvoorbeeld veel sterker.

Aruba staat bijvoorbeeld op de 17e plek in Concacaf. 1 plekje onder Canada.

Ok, dar geef ik je dan gelijk in Canada zal als het meezit te pakken zijn, maar naast de vif landen die ik omschreef als veel steker (ja Honuras zitdaabij) zijn er nog veellanden die we kunnen bezen als sterker da Curcao. Het lukte Trinidad en 2002 (of was het 2006?) zichals grote onbekende zch te kwalificeren du het kan opzich wel, mar ik heb wel het idee dat honduras e Costa Rica sindsdien sterke zijn geworden en Panama heef zich heel goed ontwkkeld, dus de concurrentie is breder en sterker geworden vergeleken met toen Trindad zich kwalficeerde. Ik wlde zeggen datde Gold Cup van dit jaar een leuke indicatie zou kunnen zijn waar Curacao staat, mar ze zijn er niet bj zie ik net omdat ze vorig aar met 0 punten laatste eindiggen in hun poul in de Carribean Cup, ze boden leuk weerstand tegen Trinidad en cuba, maar ja wat hebje eran als je uiteindelijk tch kansloos laatste word . Veel werk aan de winkel voor Patrick dus,het zou op den duur best kunnen lukken mar weet niet of genoeg tijd gaat krijgen en of hij zelf het geduld zal hebben voor zon lange termijnmissie.

Info over de afkomst van de moeder van kluivert klopt ook al niet deze vrouw is dus half antilliaans(st Eustasius) en half Surinaams en geboren op Curacao.
On topic.
Curacao naar het WK lootsen gaat niet lukken met de spelers die beschikbaar zijn, te weining kwaliteit.

Ik denk dat de combi van werk/ontspannen op de zomerse bestemming sterke argumenten zijn voor hem

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 17
2186 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
Daley BlindVerdediger60
Georginio WijnaldumMiddenvelder61
Kevin StrootmanMiddenvelder50
Wesley SneijderMiddenvelder52
Quincy PromesMiddenvelder53
Davy KlaassenMiddenvelder51
Bas DostAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

147 fans
Coach, 42 jaar

In de wandelgangen

Maandag 20 augustus
Oleksandr Zinchenko is een van de voornaamste transferdoelwitten van Real Betis. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren