Borussia Mönchengladbach neemt Hazard definitief over van Chelsea

Maandag, 23 februari 2015 om

Thorgan Hazard speelt ook de komende jaren voor Borussia Mönchengladbach. De Duitse club maakt maandag via de officiële kanalen bekend dat de 21-jarige aanvaller na dit seizoen een vast contract krijgt bij de club, met een looptijd van vijf seizoenen. Hazard wordt dit seizoen nog slechts gehuurd van zijn eigenlijke werkgever, Chelsea.

/

Chelsea haalde Hazard in de zomer van 2012 weg bij Lens, nadat men zijn oudere broer Eden ook al had overgenomen van Lille. De middelste van de drie voetbalbroers (de negentienjarige Kylian spelt bij Zulte-Waregem) maakte echter nooit minuten in Londen. Eerst kwam hij twee jaar op rij uit voor Zulte-Waregem en daarna trok Gladbach hem aan. Dit seizoen is de aanvaller vooral invaller. De komende jaren krijgt hij echter de kans zich verder te ontwikkelen bij die Fohlen.

“Thorgan heeft de voorbije maanden aangetoond, dat hij een groot talent is. We zijn blij dat het ons gelukt is, hem aan ons te binden en dat hij besloten heeft bij ons te blijven”, zegt sportief directeur Max Eberl trots. Tegen Hertha BSC maakte Hazard in december zijn enige doelpunt van het seizoen in de Bundesliga. In de Europa League-voorronde en in de DFB Pokal scoorde hij ook al.


Poll

Denk jij dat Thorgan Hazard uit zal groeien tot een belangrijke speler bij Gladbach?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door gooner4)

Matige speler die alleen door Chelsea gehaald werd om zijn broer blij te maken.

23 februari 2015 om 15:35

Tuurlijk daarom wil gladbach hem zo graag overnemen

23 februari 2015 om 15:40

Want Chelsea en Gladbach zijn gelijkwaardige clubs?
Voor Gladbach is het een leuke speler maar niet meer dan dat.

24 februari 2015 om 06:54

Wow hij "spelt" bij zulte waregem

23 februari 2015 om 16:47

Beetje kort door de bocht.

23 februari 2015 om 20:05

Je zegt matige speler. En dan noem je het een leuke speler voor gladbach. Gladbach vind ik zeker geen matige ploeg.

Mourihno heeft nog gezegd dat hij een van de enige talenten was waar hij persoonlijk voor ging kijken. Deze move had ik niet verwacht, maar ik ben blij dat er een terugkoop clausule is opgenomen in de deal.

Succes Thorgan... Hopelijk zien we je terug over een paar jaar...

23 februari 2015 om 15:32

Die komt sws nooit meer terug. Wanneer was de laatste keer dat er een verhuurd talent ook echt aan spelen toe kwam bij Chelsea? Nooit volgens mij.

23 februari 2015 om 15:44

Nou nou, dat kan wel wat minder. Er is niet voor niets die clausule opgenomen in het contract... Als hij in de toekomst denkt dat Chelsea de juiste club voor hem is en hij goed genoeg is dan zie ik hem graag terug!

23 februari 2015 om 15:44

Courtois is wel een leuke

23 februari 2015 om 15:46

Courtois ?

23 februari 2015 om 15:53

Courtois is de uitzondering die de regel bevestigt.

23 februari 2015 om 15:54

Eentje dus.
Er worden zo enorm veel spelers verhuurd door Chelsea, maar elke keer wordt er toch weer iets anders gekocht. Geen talent krijgt daar de kans.
Wat wel waar is, is dat Chelsea hier veel geld mee verdient.

23 februari 2015 om 15:54

Courtois en Matic spelen toch best vaak

23 februari 2015 om 15:56

Ik zou hem maar vergeten. Dan hebben ze allang iemand anders gekocht. Zie bv De Bruyne. Enorm getalenteerde speler die de sterren van de hemel speelt nu, maar bij Chelsea het haasje was omdat er weer nieuwe spelers kwamen.

23 februari 2015 om 16:03

Je hebt natuurlijk gewoon gelijk. Grote toppers in wording zoals Lukaku, de Bruyne en in mindere mate van Ginkel krijgen gewoon niet de kans. Chelsea heeft zoveel spelers en Mourinho kan er maar elf opstellen. Als dan ook nog een topper als Fabregas wordt gekocht.. Chelsea is gewoon een koopclub, maar ze plukken er wel de vruchten van.

23 februari 2015 om 16:22

Het mag allemaal wel wat minder.. De bruyne heeft begin vorig seizoen wedstrijden gespeeld, maar was toen niet goed genoeg. Speelt daarna niet veel beter en wil zelf weg als wolfsburg met 25m komt. Niet heel gek van chelsea toch? Lukaku speelt 2 seizoenen redelijk bij wba en everton en eist een basisplek bij chelsea, I mean come on. Everton komt met 35m en lukaku wil zelf weg, ook geen rare beslissing.

23 februari 2015 om 16:26

Verder dan de Bruyne kom ik anders ook niet met spelers die goed genoeg zijn om als basisspelers te dienen. Het heet verder ook niet voor niets talent, de vraag is of ze goed genoeg worden. Hoe beter het elftal, hoe kleiner de kans.

Maar goed ik denk niet dat we Thorgan nog terug gaan zien bij Chelsea. Heeft zeker genoeg talent om een goede speler te worden, maar een topper word het denk ik niet.

23 februari 2015 om 16:31

Lukaku en de Bruyne waren uitzonderlijke talenten. Ze zijn nog steeds jong en er is nu beter materiaal in huis. Maar als je in plaats van Diego Costa Lukaku neerzet, en de Bruyne ipv matic of fabregas, dan geef je ze echt een kans. En het is niet vreemd

23 februari 2015 om 16:33

Excuus, het is niet vreemd dat jonge spelers van ongeveer twintig niet direct het niveau aan kunnen, maar op de langere termijn moeten ze dat toch zeker aan kunnen.

23 februari 2015 om 16:44

Matic is eerst verkocht. Later weer teruggekocht.

23 februari 2015 om 16:52

kuyt23
Staar jezelf niet blind op statistieken alsjeblieft. De Bruyne, dat wordt een geweldenaar, een van de beste 10's ter wereld, maar Lukaku? Die heeft op jongen leeftijd al veel gescoord maar is o zo beperkt en wordt niet beter.

Zijn zwakke punten worden helemaal niet beter. Dan heb je een probleem, hij zal altijd subtop blijven. Hij is enkel geschikt met veel ruimte.

23 februari 2015 om 16:59

Ik denk niet dat Lukaku een basisplaats eiste. Hij wou gewoon een eerlijke kans krijgen. Als Mourinho eerst Eto haalt en vervolgens Drogba dan weet je dat zij de voorkeur gaan krijgen ook al zijn ze vrij oud.

Kijk naar Remy. Staat jammer genoeg achter Drogba in de pikorde.

23 februari 2015 om 17:09

Tuurlijk is dat wel logisch, maar er zijn meer dan genoeg talenten geweest die niet de kans kregen. Elke keer toch maar weer een topper kopen. Natuurlijk is dit voor Chelsea goed, aangezien ze winst maken op die talenten, maar ik vind het gewoon triest.

23 februari 2015 om 17:11

Er zijn enorm veel talenten naar Chelsea toe gegaan. Er is amper een talent geweest dat echt de kans kreeg. Af en toe wat minuten, maar voor de rest verhuren en daarna weer verkopen. Natuurlijk maakt Chelsea hier winst op en dat doen ze slim, maar ze geven de jeugd ook gewoon helemaal geen kans en dat is in mijn ogen triest en jammer.

23 februari 2015 om 19:58

Matic courtois matic vooral de zelfde situatie als thorgan

24 februari 2015 om 13:48

Ik geef je groot gelijk ! De fans willen altijd grote namen terug zien en omdat de grotere clubs deze grote namen aantrekken worden de talenten de dupe van.

24 februari 2015 om 19:30

Ik snap je punt op zich wel, ik ben het zelf er ook niet mee eens dat talenten vrijwel geen kans krijgen. Bij een ruime voorsprong zou de club Mourinho ook moeten verplichten een talent in te brengen.

Bij de verhuurde problemen zie ik niet echt het probleem. Ze krijgen veelal een ruimer salaris, krijgen speeltijd en een uitstekende begeleiding. Genoeg ruimte om je te ontwikkelen als talent.

Ikzelf ben van mening dat je als talent zelfs met verhuurperiodes je beter kunt ontwikkelen. Geen club die je aan je contract houd, of een vraagprijs hanteert die voor het gros niet te betalen is. Enkel stapsgewijs groeien. Natuurlijk is dit theoretisch maar goed.

24 februari 2015 om 20:29

Dat laatste ben ik met je eens, maar dan nog hoor je een kans te krijgen in het echte team, maar dit gebeurt nooit.

23 februari 2015 om 17:25

waar heb je gelezen over een terugkoop clausule?

23 februari 2015 om 18:10

Officiele chelsea site

Geweldig nieuws! Thorgan heeft zeker de potentie om de komende jaren uit te groeien tot een belangrijke speler bij Gladbach. In de wedstrijden die hij speelde viel die altijd wel positief op, goeie dribbels en acties. Ook brengt hij altijd wel extra gevaar. Ik ben heel blij dat hij nu eindelijk gekocht is en ik hoop dat hij het goed gaat doen de komende jaren!

Misleidende titel. Had wel meteen verwacht dat dit over Thorgan zou gaan. Deze wordt nooit zo groot als zijn broer vrees ik.

23 februari 2015 om 16:33

Wat is hier misleidend aan? Het gaat toch over hazard.

On:

Logisch dat Hazard er voor kiest om in Duitsland te gaan spelen waar hij wel speeltijd kan krijgen in plaats van bij het koopzuchtige Chelsea

Oh wie ist das schön! Max doet het toch weer, ongelofelijke transfer. Lucien maakt volgend jaar een absolute topper van je knul. Hopelijk wordt hij donderdag opgesteld en schiet hij persoonlijk ene erin! Op naar een volksfeest, Wir sind Borussia!

Thorgan Hazard is een prima aankoop voor Borussia Mönchengladbach.

Op dit moment komt hij nog tekort voor Chelsea, maar hij heeft in mijn ogen wel de potentie om uiteindelijk bij een grotere club dan Borussia Mönchengladbach terecht te komen.

Zijn broer Eden Hazard drie jaar ouder dan hem en was op 21-jarige leeftijd al een stuk verder dan Thorgan, maar ik denk dat Thorgan uiteindelijk ook wel uit kan groeien tot een hele goede speler en die kans zal hij zeker krijgen bij Borussia Mönchengladbach en ik denk ook dat Lucien Favre hem echt beter kan maken.

Dit seizoen doet hij het inderdaad met aardig wat invalbeurten, maar dit seizoen is denk ik meer een seizoen voor Hazard om zich aan te passen bij Mönchengladbach en het zal mij niets verbazen als hij het volgend seizoen stukken beter doet bij Mönchengladbach.

Het bestuur van Mönchengladbach en de trainer zien het in ieder geval in hem zitten en ook de fans zien het in Hazard zitten, want volgens mij werd hij voor de winterstop verkozen tot middenvelder van Mönchengladbach en dat terwijl hij nu nog niet eens wekelijks verzekerd is van een basisplaats bij Mönchengladbach, maar dat komt nog wel, zoals ik hierboven al aangaf.

Toen Hazard op huurbasis bij Zulte Waregem speelde, toen vond ik hem al een hele goede indruk maken en met name zijn tweede seizoen op huurbasis bij Zulte Waregem, speelde hij echt uitstekend.

Het zal mij niets verbazen als Thorgan Hazard uiteindelijk net zo'n succes bij Mönchengladbach wordt, als Kevin de Bruyne bij VFL Wolfsburg.

En ja, de Bruyne had voor Wolfsburg al een uitstekend jaar op huurbasis achter de rug bij Werder Bremen en heeft daarvoor 'n paar seizoenen steevast in de basis gestaan bij Racing Genk, maar Hazard heeft ongeveer hetzelfde meegemaakt, met een seizoen bij Racing Lens (waar hij toen pas in het eerste elftal zat en vervolgens veertien wedstrijden speelde), twee uitstekende seizoenen op huurbasis bij Zulte Waregem en nu toch wel een redelijk verhuurperiode bij Mönchengladbach, die omgezet is in een definitieve samenwerking.

Zie opstelling: ik weet niet echt wie normaal gesproken de linksback van Borussia Mönchengladbach is, meestal kijk ik van hun alleen naar de samenvattingen. Christoph Kramer staat er niet bij omdat hij na dit seizoen terug zal keren naar Bayer Leverkusen.

Sommer
Jantschke
Stranzl
Dominguez
Korb
Nordtveit
Xhaka
Hermann
Hazard
Raffael
Kruse
23 februari 2015 om 16:06

De linksback is Dominquez of Wendt. En anders hebben we desnoods zelfs nog Daems die daar kan spelen.

23 februari 2015 om 16:31

Ik mag aannemen dat na dit seizoen in nieuwe verdedigers geinvesteerd gaat worden. Schär ga ik zo snel van uit. Hij vormt dan met Stranzl het centrum met Nordi, Schulz en Roel als backup. Jantschke op rechts met Korb als backup en Dominguez op links met Wendt als backup.

Middenveld is nog open. Xhaka is verzekerd van zijn plaats. Reinartz zou al getekend hebben en verder zijn we bezig met Stindl en Geis. 2 nieuwe Cm/cdm zijn wel nodig in mijn ogen en we hebben nog altijd Dahoud als backup en Jantschke en Nordi kunnen ook daar spelen als noodoplossing.

Hahn, Herrmann en Traoré op de vleugels is natuurlijk vingerlikken. Ik vond de variant met Herrmann op 10 tegen HSV best wel lekker werken in het begin, is iets om in het achterhoofd te houden. Hazard zal de gedoodverfde opvolger van Raffael worden. Hazard is de speler die we ook nodig hebben nu. Kan een vrije trap nemen zoals Arango, is creatief en kan een mannetje uitspelen.

Kruse… tjah, Kruse… Ik ben er niet rouwig om als hij voor 12 miljoen verkocht wordt. Of meneer moet eindelijk weer eens gaan scoren. Gelukkig hebben we ons toptalent Branne die met de week beter wordt en langzaamaan eindelijk doorbreekt. Eventueel zou ook hier Hazard kunnen komen te spelen.

Dacht eden hazard. Maar die heeft pas bijgetekend en zou het wel ongelooflijk vinden als die club zijn contract kan afbetalen.

Ben benieuwd voor hoeveel geld.

Als hij geen basisplaats kan veroveren bij Mönchengladbach, ga ik er vanuit dat hij ook niet goed genoeg is voor Chelsea, dus ik maal er niet om in ieder geval.

Schitterende aankoop. Dat ze die Hrgota maar verkopen. Snap niet wat favre in hem ziet en het maar proberen met sener van het 2e elftal. Hazard zal het heel goed doen bij ons. Als hij er in staat gebeurd er altijd iets. Hrgota weg ermee. Zegt ie dat ze meer moeten scoren. Dat is inderdaad zijn probleem. Zulke mooie kansen die hij altijd verprutst. Die loopruimtes waarmee Kruse en Raffael van elkaar kunnen profiteren kan Hrgota niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Borussia Mönchengladbach

Stand
Actuele wedstrijden

38 fans
Aanvaller, 26 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Arsenal is bereid om Granit Xhaka in januari naar Borussia Mönchengladbach terug te laten keren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren