Mourinho uitgelachen: ‘Nog meer te klagen? Was het gras lang genoeg?’

Zaterdag, 21 februari 2015 om 21:20Erik van Dam

Burnley pakte zaterdagmiddag op Stamford Bridge een punt tegen Chelsea (1-1), waarbij een voorval halverwege de tweede helft zeer bepalend was. Het stond 1-0 door een doelpunt van Branislav Ivanovic, toen Ashley Barnes een stevige charge beging op Nemanja Matic. Die reageerde als door een slang gebeten en ging verhaal halen bij zijn tegenstander. De Chelsea-middenvelder moest dat bekopen met zijn tweede geel van de wedstrijd en daarna maakte Ben Mee er nog 1-1 van.

/

José Mourinho reageerde na afloop erg boos op het verloop van de wedstrijd, en met name het akkefietje met Barnes en Matic. In zijn eigen stijl liet de Chelsea-trainer weten wat hij ervan vond. Collega Sean Dyche van Burnley was het vanzelfsprekend niet met Mourinho eens. Hij betitelde de overtreding van Barnes op Matic als ‘een duel’. “Gewelddadig was het sowieso niet. Of ik het terug wil zien? Nee, ik hoef het niet terug te zien. Doe ik later wel”, aldus Dyche.

De rode Mourinho, zoals de coach door sommigen wordt genoemd, kon bitter weinig met het geweeklaag van de trainer van Chelsea. “Zijn er nog meer klachten? Was het gras wel lang genoeg? Of was het misschien te kort?”, grapte Dyche. “Ik heb alle respect voor Mourinho, zijn spelers en Chelsea. Fantastische trainer, fantastische club.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door stadjer050)

Zo hoort het gewoon lachen om Mourinho, das de beste oplossing

21 februari 2015 om 21:44

Maar dat boeit hem niet als hij nog altijd koploper is in de competitie

21 februari 2015 om 23:09

Je zou denken dat iemand van zijn niveau ook iets om eigen waarde geeft. Zo'n intelligent persoon die zichzelf zonder problemen expres belachelijk maakt. ..das gevaarlijk

22 februari 2015 om 01:28

Dan zou ik als Chelsea zijnde de terreinknecht ontslaan, want die hoort er voor te zorgen dat ze op de, voor hun, perfecte omstandigheden kunnen voetballen. Mourinho moet eens iets minder azijn drinken

22 februari 2015 om 10:49

@babymongo
Het feit dat hij zijn eigenwaarde wil opofferen uit belang voor het team getuigt juist van een hoge mate aan intelligentie.
Een fantastische trainer als je het mij vraagt.

Die Ashley barns had twee keer rood moeten krijgen. Scheidsrechter Atkinson mag nooit meer fluiten wat mij betreft. Schandalig hoe slecht de scheids zat te fluiten!

Die barnes moet wat mij betreft 10 wedstrijden worden geschorst. Had bijna de been van Matic gebroken

21 februari 2015 om 21:36

Nee joh. Er is geen duidelijke campagne bezig tegen Chelsea. Sommige mensen zijn echt naief. De FIFA is corrupt maar de organisaties die erop zijn aangesloten niet. Waar veel geld is, zijn veel dieven. Zo simpel als dat!

21 februari 2015 om 22:41

je hebt duidelijk de wedstrijd van vandaag niet gezien , een speler die tot 3x toe rood kan krijgen , barnes gemene overtredingen op ivanovic, op zouma en de laatste op matic en 2 huizenhoge strafschoppen niet gekregen .... dit is nu eenmaal de bevestiging dat er wat aan de hand is ....
het is echt wel triest dat mensen die de wedstrijd niet gezien hebben , zich toch geroepen voelen om te bashen in hun onwetendheid , dit als hobby , join the club there will be always haters ...

21 februari 2015 om 23:59

Als je het nog niet wist , ik was sarcastisch bezig! De scheidsrechter was vandaag zeer zeker partijdig!!! Mourinho wordt gehaat omdat hij niet knielt voor het corrupte systeem van de huidige voetbalbobo's.

21 februari 2015 om 22:34

Ik vind het sowieso schokkend hoe slecht de scheidsrechters in engeland zijn

Nou Dyche kijk t zelf nog maar eens terug. Je voelt bijna zelf je been breken

Haha, die Matic.

Gaat hij eerst liggen op de grond, kreunend van de pijn. Dan ontploft hij, rent hij als een kip zonder kop en slaat die gast net nog niet op zijn hoofd.

Terecht met rood naar de douche, was gewoon een idiote actie.

21 februari 2015 om 21:33

Overtreding had ook rood moeten zijn. Maar zijn reactie kan natuurlijk niet als professional. Ik vind de uitslag wel mooi. Gooit de titelstrijd weer open!

21 februari 2015 om 21:37

Actie vooraf ging aan je voorbij? Als de tackle iets harder was kon Matic nu niet lopen. Begrijpelijk dat hij zo agressief reageert.

21 februari 2015 om 21:40

Hahahah rot toch een eind op man, die beenbreker van een tackle had in een klap z'n carriére kunnen verwoesten. Dat Atkinson Barnes onbestraft liet na tweemaal een gevaarlijke tackle te hebben gemaakt is pas idioot...

21 februari 2015 om 21:52

Ja, ik heb de tackle gezien.
Ja, het kon een lelijlke blessure oplopen

Maar ik vond zijn korte toneelstukje apart. Eerst ontvangt hij een tackle, gaat met pijn op de grond liggen. Dan staat hij Ineens op, rent naar Barnes, en begint hem te duwen?

Komop zeg het zag gewoon uiterst onprofessioneel uit.

21 februari 2015 om 21:56

Denk je nou serieus dat het geen pijn deed? Nadat hij besefte dat zijn been nog heel was ging hij natuurlijk meteen naar de tegenstander toe. Logisch nadenken, zo moeilijk is het niet.

21 februari 2015 om 21:59

Dus?

Dan kan hij rustig erna toelopen en hem toespreken, niet als een bulldozer erop.

21 februari 2015 om 22:00

Als iemand jou op je neus slaat dan kun je ook eerst pijn hebben als soort eerste reflex en dan ineens denken ik pak hem terug.

21 februari 2015 om 22:03

@liquidfire

Nee, Matic stond op toen hij zag dat Atkinson amper floot en het spel liet doorgaan. Uit woede en de schrik reageerde hij zo heftig wat ook meer dan begrijpelijk is.

21 februari 2015 om 22:07

@liquidfire

"rustig erna toelopen en hem toespreken"

En dat na zo'n beenbreker van een tackle? Mijn god jij bent niet goed snik als je echt denkt dat iemand zo kan reageren na een tackle die z'n carrière had kunnen vernietigen.

21 februari 2015 om 23:08

Je kunt het wel goedpraten maar het is zeer dom om zo je tegenstander omver te gooien. Maakt niet uit hoe erg de tackle is. Je bent een professional en je moet de regels naleven. Nu loopt hij waarschijnlijk tegen een schorsing aan en laat zijn team weer in de steek.

22 februari 2015 om 00:40

@arsenalcesc

Ik praat het nergens goed maar je kon duidelijk zien dat hij door de woede en schrik die eerste paar seconden na de tackle z'n beheersing verloor. Ik neem het hem niet echt kwalijk want Matic is uiteindelijk ook maar een mens, en het feit dat een rustig iemand als hem zo reageert zegt alles over hoe provocerend en gevaarlijk de overtreding was.

Maar goed liever dat Matic met rood het veld afgaat dan met een brancard en we hem 10 maanden niet meer terug zien en naar alle waarschijnlijkheid nooit meer de oude wordt...

21 februari 2015 om 22:53

weer eentje die de wedstrijd niet heeft gezien , die barnes had 3x rood kunnen krijgen maar als je het niet gezien hebt kan je het ook niet weten en hierdoor is je reactie dus ook lachwekkend !

moest van persie zulk een doodschop gekregen hebben , die zou geen duw geven hoor zoals matic maar een directe vuistslag , dit was een doodschop die een carrière kan breken .... maar natuurlijk als je het niet gezien hebt schrijf je dus zulke onzin....het enige juiste dat je schrijft is dat matic rent als een kip zonder kop , dit was natuurlijk niet ok maar .... wel begrijpelijk gezien de horror overtreding die hij net had ondergaan .

uiteindelijk is deze wedstrijd met deze referee beslissingen , een bevestiging dat er inderdaad wel wat aan de gang tegen chelsea , de spelers die enkel kunnen gestopt worden door een enorme foutenlast die doorgaans onbestraft blijft , nog maar eens duidelijke strafschoppen die worden onthouden ..... neen het wordt met de week duidelijker , alleen diegenen die het niet willen zien ... zien het ook niet en bashen er ongefundeerd op los .

22 februari 2015 om 08:02

Of zou het er heel misschien een klein beetje te maken hebben met het bijna wekelijks terugkerende clowneske gedrag van Mourinho? Mourinho schroomt er niet voor mensen/arbiters ook persoonlijk aan te vallen, ook wanneer daar geen reden voor is. Dan krijg je weinig sympathie en kan je toch haast niet verbaasd zijn als die rekening een keer terug betaald wordt?

22 februari 2015 om 08:55

Zeurpiet, je bent gehersenspoeld door de woorden van die rare coach van jullie.

22 februari 2015 om 09:47

ik heb jou al eerder gezegd dat inhoudelijk reageren echt wel een probleem is voor jou hé , vandaag bewijs je het nogmaals !
ga er niet verder op in met jou maar wil je toch even naar BBC football site gaan naar de analyse van alan shaerer , en die eens goed lezen , of gebruik de translatie functie als je problemen met de Engelse taal hebt , maar als je deze analyse echt wil lezen zal duidelijk worden wie de zeurpiet is .... of kent alan shaerer ook niets van het spelletje ?

Die Barnes en die coach moeten zichzelf laten nakijken, zo'n idiote actie van die voetballer en dan nog goedpraten. Zeer begrijpelijke reactie van Matic, een normale reactie uit angst (carrièrebedreiging) en woede die vent meteen aanpakken. Kom op nou, dat doe je gewoon niet die Nicky Barnes had de intentie om hem wat aan te doen.

21 februari 2015 om 22:59

Het scheelde ook niet veel of hij had zijn been gebroken, Matics hele been boog al. Voor hetzelfde geld lag hij er nu een halfjaar uit als het niet langer is..

Barns geeft een pass en maakt geen tackle lijkt me volgens de beelden.

Dus Barns speelt de bal en matic komt in en plant zijn been in de baan van die van barns. Dat is wat er feitelijk gebeurt.

Dus absoluut geen overtreding van Barns, al had matic ongelukkigerwijs zijn been kunnen breken.

21 februari 2015 om 21:59

Ik hoop toch echt dat deze reactie een soort van sarcasme is... die Barnes spoort niet helemaal en had gewoon rood moeten krijgen. Matic zijn actie valt ook niet goed te praten maar die vind ik meer te begrijpen dan die achterlijke tackle.

21 februari 2015 om 22:13

@coci

Nee, het is Barnes die doorgaat en z'n voet op de scheenbeen van Matic plant. Als je dit serieus niet als overtreding ziet dan denk ik toch echt dat er een schroef bij jou los zit...

21 februari 2015 om 23:25

Kijk die beelden nou eens goed barnes passt, en zijn stand been blijft staan. Matic komt in en komt tegen been van barnes.

Heb je ooit iemand een pass zien geven waarna zijn been niet doorzwaait.

Barnes komt niet in, hij maakt geen tackle.

22 februari 2015 om 00:28

@coci
Voetbal jij wel eens?
Als ik de bal pas ga ik niet met volle kracht door op dat been maar laat ik mijn gewicht rusten op mijn standbeen. barnes gaat (wat op de beelden goed te zien is) met het volle gewicht door op zijn andere been en je kan zelfs zien in slow mo dat hij naar matic been kijkt en dan doorzet dus kom niet met matic komt in zijn pad want dat is bs

22 februari 2015 om 11:30

Eens !

Ik lach om de reactie van deze trainer. Het was gewoon een duel? Heeft hij dat echt gezegd? Het was een schandalige tackle waar Matic zijn been kon breken en wat zomaar het einde van de carriere van Matic kon betekenen. Dit was geen 'duel', dit was donkerrood. Net zoals Matic ook de rode kaart verdiende voor zijn domme reactie.

Persoonlijk heb ik veel sympathie voor Dyche en zou ik het prachtig vinden als hij Burnleu in de Premier League houdt maar nu loopt hij toch echt onzin te praten. Dat hij niet zo happig is om de beelden terug te zien zegt dan ook alles, hij weet zelf dondersgoed dat dat een donkerrode kaart was en Barnes onwijs veel geluk had vandaag dat hij niet eens met een kaart bestraft werd. Werkelijk schandalig trouwen dat Atkinson ook nog eens die vliegende trap op Ivanovic van Barnes ook onbestraft liet.

Daarnaast is de rode kaart voor Matic terecht alhoewel ik het hem niet echt kwalijk neem. Ik zou ook uit de schrik ook zo woedend hebben gereageerd na zo'n tackle wetende dat het mijn carriére had kunnen kosten. Vind zelfs dat Matic zich nog wel enigszins weet te beheersen door hem alleen naar de grond te duwen en geen slaande beweging te maken eerlijk gezegd. Alleen jammer nu dat we hem in de finale volgende weekend gaan missen tegen Spurs en in de PL tegen West Ham uit en thuis tegen Southampton.

21 februari 2015 om 22:58

3 gemene fouten van barnes , je vergeet er eentje , de analyse op SKY UK heeft ze alle drie duidelijk getoond , de eerste op ivanovic , de tweede op zouma en de derde op matic en de analisten waren overtuigd , het had 3x rood kunnen zijn ! kijk vanavond maar even naar Moftd daar zal het ongetwijfeld ook aan bod komen .

Was een behoorlijke tackle en had rood kunnen krijgen, maar wat Matic doet is gewoon zo dom als wat, dat is ook gewoon terecht rood.

21 februari 2015 om 22:31

Nee, het had rood moeten krijgen. Daar is geen twijfel over mogelijk. Wat Matic doet is dom maar meer dan begrijpelijk, hij dacht nou even niet na puur door de schrik en de woede die erbij kwam kijken seconden na dat Barnes z'n voet op zijn scheenbeen plantte.

21 februari 2015 om 23:27

Ja had rood moeten zijn, kon Matic zijn been breken, maar Matic is gewoon dom om dat te doen ook al snap ik zijn frustratie.

22 februari 2015 om 00:45

Nogmaals, het is niet bepaald slim maar zijn reactie was dan ook "in the heat of the moment" en dan vergeet je eenmaal eventjes na te denken met de gedachte dat het veel erger had kunnen aflopen. Matic is ook maar een mens en daarom neem ik het hem niet kwalijk ook al was ik in eerste instantie boos om de rode kaart en het feit dat hij nu de finale zal missen volgende week tegen Spurs.

Matic kreeg 2e geel en niet direct rood. Dat had Barnes wel moeten krijgen dan krijgt Matic ook geen geel dus rood

21 februari 2015 om 22:51

Nee, Matic kreeg direct rood terwijl Ivanovic degene was die een gele kaart pakte omdat hij verhaal kwam halen bij de scheidsrechter.

Dyche kan wel grappig proberen te doen, maar zoals Chelsea door de scheidsrechter is benadeeld vandaag is echt ongekend. Zoveel fouten tegen een team in een wedstrijd dat zie je maar weinig. Schandalige beslissingen.

Waarom komt Mourinho altijd met deze excuses, als Chelsea punten laat liggen, en niet als ze winnen. Erg hypocriet.

21 februari 2015 om 23:51

Bekijk de beelden maar even, dan weet je genoeg...

22 februari 2015 om 00:22

Zucht, weer iemand die met dezelfde onzin op de proppen komt zonder de wedstrijd ook maar te hebben gezien.

Mourinho is iemand die zijn verlies nooit kan accepteren en dat zie je ook heel goed bij de kleine kinderen. Voor Chelsea mag zulke dingen nooit een excuus zijn tegen Burnley, maar iedereen begint Mourinho wel zat te worden met zijn interviews elke weekend... maar klagen en klagen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Burnley

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
16.Watford7-8
18.Burnley 3-8
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
N. PopeKeeper80
M. LowtonVerdediger80
J. TarkowskiVerdediger81
J. Guðmunds­sonMiddenvelder80
J. BrownhillMiddenvelder80
A. BarnesAanvaller80
D. McNeilAanvaller80
Voor de complete selectie: Clubpagina Burnley .

0 fans
Coach, 50 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren