Mourinho pisnijdig: ‘Minuut 30, minuut 33, minuut 43, minuut 69’

Zaterdag, 21 februari 2015 om 19:19Erik van Dam

Chelsea liep zaterdagmiddag averij op in de jacht op de Engelse titel. Branislav Ivanovic had the Blues na een kwartier spelen nog op voorsprong gezet tegen Burnley, maar tien minuten voor het einde kwam de tegenstander toch terug. Ben Mee maakte er 1-1 van tegen een ondertal van Chelsea: Nemanja Matic was twintig minuten voor het einde met zijn tweede gele kaart van de wedstrijd weggestuurd door Martin Atkinson.

/

De scheidsrechter toonde Matic zijn tweede geel, nadat Matic tegenstander Ashley Barnes boos had weggeduwd na een pittige overtreding van Barnes’ kant. José Mourinho verbeet zich na afloop over de keuzes van Atkinson in de wedstrijd. “Er zijn vier momenten waarmee je deze wedstrijd kunt samenvatten. Minuut 30, minuut 33, minuut 43 en minuut 69. Vraag alsjeblieft niet door naar de details”, aldus de trainer.

Mourinho doelde met minuut 30 op het appel voor hands dat niet gegeven werd, nadat Barnes de bal met de hand beroerde. Diezelfde Barnes maakte in minuut 69 dus een overtreding op Matic, die zo boos werd dat hij hem wegduwde en zelf mocht gaan douchen. Dat alles lichtte Mourinho niet hardop toe. “Minuut 69 staat in verband met minuut 30. Dat is het verhaal van deze wedstrijd.”

“Er komt geen minuut 69, wanneer de man die er verantwoordelijk is, zijn werk doet in minuut 30”, aldus de Portugees na afloop. Vorig jaar zei hij een keer dat er dit seizoen ‘een campagne loopt tegen Chelsea’, maar die woorden durfde hij niet nog eens te herhalen. Wel refereerde hij eraan. “Ik ben blij dat ik niet achterlijk ben. Ik begreep alles een paar maanden terug al heel goed”, was het enige dat hij er verder over wilde zeggen.”


Poll

Vind jij dat Chelsea werd tegengewerkt in de wedstrijd tegen Burnley?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

66 reacties (laatste reactie door hyper-hidde)

Aan Mourinho zijn reactie te horen weet ik al dat Chelsea niet gewonnen heeft. ( zonder de uitslag te weten ) Blijf het een nare man vinden.

21 februari 2015 om 19:33

Een nare maar wel sluwe man. Hij bezit zonder enige twijfel over de meest geslepen tong in de voetbalwereld, zonder al te veel te hinten refereert hij aan voorgaande momenten.

On: Hij heeft wel een punt(vooral deze wedstrijd) maar wat wil je, soms zit het mee en soms zit het tegen, zo gaat het in het voetbal en ook in het 'normale' leven.

21 februari 2015 om 19:48

En? Hij heeft gelijk en het is jammer dat de FA mensen het recht op vrijheid van meningsuiting beperkt. Zou toch een rechtszaak voor moeten komen tegen de FA of een andere manier. Daarnaast zou je ook gefrustreerd zijn na zoveel harde werk en zo'n wedstrijd met beslissingen.

21 februari 2015 om 20:19

Die overtreding op Matic, echt een wonder dat ie nog kan lopen. Begrijp Matic wel dat ie zo reageert, door hem een duw te geven (en dat ie direct rood kreeg vind ik ook wel wat overdreven). Matic is echt de rust zelf, die man doet nooit wild of gek, dat hij dat nu wel deed zegt wel genoeg over de overtreding tegen hem.. Mag echt hopen dat die schorsing wordt geseponeerd

21 februari 2015 om 20:57

je heb 100% gelijk kan er niets aan toevoegen.

21 februari 2015 om 21:55

Gelukkig dat Sanchez nog kan lopen na die charge van Cahill. Of Sagna na de charge van Malouda. Of Santi(?) na de charge van Ramires. Of Diaby na de charge van Essien. Allemaal dezelfde overtredingen, geen afkeurend woord van jou.

En dat Atkinson een keer in het nadeel van Chelsea fluit is ook al een wonder te noemen. Die gast pakt 9 punten per seizoen voor jullie.

21 februari 2015 om 20:53

Erg vervelende man, ja. Maar als hij ooit in zn leven gelijk heeft gehad, is het vandaag wel. Werkelijk schandalige scheids, zo'n vent zou 5 duels thuis moeten zitten voor straf (de scheids )

Huilebalk, ligt altijd aan alles in iedereen behalve Mourinho wanneer hij verliest.

21 februari 2015 om 19:31

Ik heb de wedstrijd gezien, en hij heeft in dit geval wel gelijk. Die barnes heeft heel veel mazzel gehd en de scheidsrechter had een paar hele vreemde beslissingen.

21 februari 2015 om 20:07

Vreemde? Het is niet vreemd meer te noemen. Mourinho wordt gewoon zo erg gehaat dat het niet erg meer schijnt te zijn wanneer hij op duidelijke wijze wordt tegengewerkt door de arbitrage. Hij wordt ook nog eens bestraft als ie wat zegt over de partijdigheid van de arbitrage. Corruptie moet uit het voetbal verdwijnen. Wie beweert dat er in het voetbal geen corruptie te vinden is moet zich laten nakijken.

21 februari 2015 om 20:18

Nou, Mourinho heeft wel zijn momenten dat die zich gigantisch loopt aan te stellen na puntverlies. Dat kan ook jij niet ontkennen. Maar zijn kritiek van vandaag is gewoon op zijn plaats. En dat men hier loopt te blaten dat hij weer over de scheef gaat.. Ach dat zijn mensen die dit artikel lezen en niet het daadwerkelijke interview hebben gezien. Laat staan de wedstrijd...

Wedstrijd niet gezien, maar met dit Chelsea tegen dit Burnley mag je toch ook wel 2 goals maken thuis... Toch?

21 februari 2015 om 19:30

Was ook gebeurd als de scheids twee keer terecht een penalty had gegeven.

Maar inderdaad, Chelsea had zijn andere kansen ook af moeten maken.

21 februari 2015 om 19:34

als de penalty werd gescoord ja

21 februari 2015 om 19:36

Ik heb het over twee penalty's. Één daarvan was er heus wel ingegaan.

Kun je natuurlijk nooit met zekerheid zeggen, maar jij weet het, en ik weet het.

21 februari 2015 om 19:41

triest dat Chelsea op penaltys bouwt in eigen huis tegen de nummer laatst

21 februari 2015 om 19:46

Foute informatie heb jij, Burnley was en is geen nummer laatst.

En Chelsea bouwt niet op penalty's. Betekent niet dat je die niet moet krijgen als daar reden voor is. Als die overtredingen niet voorkwamen, hadden ze wellicht in die situaties wél gescoord. Daarvoor moet je de wedstrijd gezien hebben.

21 februari 2015 om 19:55

Sorry dat ik het zeg, trouwens, maar je had zelf met Arsenal net een penalty nodig om te winnen van Crystal Palace, die 5 punten boven Burnley staan en op de 13e plaats bivakkeren.

Een beetje flauw dus om dit te roepen.

edit: hoe kom ik erbij dat je Arsenal-fan bent?

21 februari 2015 om 21:17

Noverca

Niet zeuren.

Burnley heeft dit punt dik verdiend, want ze hebben evenvaak gescoord als Chelsea.

21 februari 2015 om 22:03

Lees al mijn posts daarover nog een keer. Dan zie je dat ik telkens iets zeg als: 'behalve als de scheids raar doet'. Leuk geprobeerd.

22 februari 2015 om 01:25

@alecr ten eerste, Burnley is niet de nummer laatst. Ten tweede, penalties is een onderdeel van t spel en die dwing je af.

21 februari 2015 om 19:34

Ze hadden zeker 1 penalty verdiend, en er had nog een gegeven kunnen worden. Daarnaast had Ashley Barnes er al met rood afgemoeten, dan had Matic ook geen rood gepakt.

Maar Chelsea had zeker uit zichzelf vaker moeten scoren, daar geef ik je gelijk in.

21 februari 2015 om 19:35

Zie nu dat Noverca al gereageerd heeft dus mijn reactie heeft weinig toegevoegde waarde.

Mourinho moet altijd op een opwerkelijke wijze de scheidsrechters belachelijk maken. Tuurlijk, het zit niet altijd mee. Maar zulke wedstrijden moet je als Chelsea winnen van respectievelijk Burnley.

Toch blijft het een van mijn favoriete coaches, op zijn opmerkingen na. Enige minpuntje is dat ik Chelsea ook graag aanvallend zou willen zien voetballen in de Cl.

Bij deze heb ik mijn punt gemaakt.

Met vriendelijke groeten,
Punten Slijper

21 februari 2015 om 19:34

Kijk je wedstrijden van Chelsea dan. 9 van de 10 keer maken ze het spel.. wat aanvallend is met hazard en op rechts via ivanovic en willian.. altijd dat gezeik over niet aanvallend. Kijk dan ook niet.

21 februari 2015 om 19:37

Hij heeft het over de CL. En daar heeft hij gelijk in. In de knock out-fase van de CL spelen we meestal niet aanvallend.

21 februari 2015 om 19:42

Iets met belangen, betere tegenstanders en heel veel geld.

21 februari 2015 om 19:48

Je hoeft niet te verklaren wáárom het gebeurt. Dat weet ik ook wel.

Betekent niet dat je het niet mag benoemen echter.

21 februari 2015 om 19:34

Nu nog weten hoe je het woord respectievelijk gebruikt.. Mourinho had gewoon gelijk en ik heb deze wedstrijd wel van begin tot eind gekeken. Daarnaast vind ik dat hij het gewoon op een hele nette manier uitlegt. Zou van de zotte zijn, als je na deze vertoning van de scheids er als trainer niets over zou zeggen. Worden overduidelijk 2 penalty's niet gegeven. Daar mag je best een beetje kwaad over zijn. Vooral als je op weg bent om kampioen te worden.

21 februari 2015 om 19:35

1. Zoek de betekenis van 'respectievelijk' eens op.
2. Puntenslijper is 1 woord.

Bij dezen heb ik mijn punt gemaakt.

Met vriendelijke groeten,
Moreno

21 februari 2015 om 19:43

Je begrijpt zijn naam niet. Zijn voornaam is Punten, zijn achternaam Slijper. Dus: Punten Slijper.

En daar is de ware aard van het beestje weer. Neppe vent. Een schorsing lijkt me hier op zijn plaats.

21 februari 2015 om 19:33

Een schorsing? Voor wat? Doe normaal, zeg. Eerst moest hij een boete betalen voor sarcasme, nu voor dat hij zegt dat de scheids waardeloos was (op zijn manier)?

Weet je waarvoor een trainer geschorst zou moeten worden? Het duwen van een andere trainer. Of, wat mij betreft geven we met Mourinho zelf een voorbeeld, het prikken in het oog van de assistent-trainer van je opponent.

Niet voor deze opmerkingen van Mourinho.

21 februari 2015 om 19:36

Hij geeft standaard af op de scheidsrechter als er niet gewonnen wordt, dat mag weleens afgelopen zijn. Types als Mourinho zou je zonder straf een kopstoot mogen geven, Wenger hielt zich nog prima in.

21 februari 2015 om 19:37

Waarom doe je nog moeite Noverca.

Je weet op voorhand al dat mensen die niet naar de wedstrijd gekeken hebben al een oordeel klaar gaan hebben, enkel omdat ze Mourinho zien klagen.

Verder dan dat gaan de meesten hier niet nadenken.

21 februari 2015 om 19:40

Standaard ja? Wat zei hij na de verliespartij tegen Bradford over de scheidsrechters?

Types als Mourinho zou je zonder straf een kopstoot mogen geven? Tot zover mijn deelname aan deze discussie.

21 februari 2015 om 19:44

Arsenaladdict, als je wedstrijd niet hebt gezien, waarom dan wel reageren op een topic over deze wedstrijd ?? Lekker wegblijven....

21 februari 2015 om 19:45

Wel mooi dat een arsenal fan het geklaag van een trainer afkraakt! Als er iemand is die altijd iets te mekkeren heeft bij een nederlaag over alles en iedereen, is het ÷wwel 'le proffezeur' Wenger!

Verder is het zo dat mourinho inderdaad weleens te ver gaat, maar in dit geval heeft hii gewoon gelijk..

21 februari 2015 om 19:47

Arsenaladdict aan jouw reactie kan ik zien dat jij de wedstrijd van Chelsea tegen Burnley niet hebt gezien en dat jij de interview van Mourinho naderhand niet hebt gezien.

Hij heeft absoluut niks gezegd over de scheidsrechter, juist om een schorsing te voorkomen. De scheids heeft vandaag 2 zuivere penalties afgekeurd voor Chelsea en een rode kaart niet gegeven voor Ashley Barnes na de tackle op Matic.

De rode kaart voor Matic was verdiend, al zal je na het zien van de tackle op hem wel begrijpen waarom iemand zo zou kunnen reageren als Matic.

21 februari 2015 om 19:35

Christus, azijnpissen op Premier League niveau wat jij doet. Wat is er gebeurd net vrijheid van meningsuiting? Hij zegt niks direct negatief over de arbitrage dus ga maar weer terug naar je hoekje op je lip bijten door de Mourinho haat.

21 februari 2015 om 19:36

Hahha een schorsing nog wel... Je kan ook overdrijven he. Kijk het interview maar eens terug, zo erg was het helemaal niet. En vooral omdat hij volkomen gelijk heeft met zijn opmerkingen deze keer.

21 februari 2015 om 19:43

Naar van Gaal kwam ook een onderzoek. Dus dat lijkt me nu ook wel op zijn plaats

21 februari 2015 om 19:50

Mourinho is al beboet voor zijn reacties na wedstrijden dit seizoen. Louis van Gaal heeft vorige keer precies hetzelfde als Mourinho gedaan en gesuggereerd dat de scheidsrechter niet geheel onpartijdig was. De FA heeft Louis van Gaal toen niet een boete opgelegd net als bij Mourinho, maar een waarschuwing gegeven.

21 februari 2015 om 19:52

Een onderzoek op basis van wat? Hij zegt niets verkeerds... Kijk het interview maar eens terug.

Als Chelsea wint door een fout van de scheidsrechter dan zegt Mourinho niets dus hij kan beter nu ook niets zeggen!

21 februari 2015 om 19:35

Ken jij een trainer die het zegt als hij onterecht een wedstrijd heeft gewonnen? Ik niet.

21 februari 2015 om 19:41

De Boer, Koeman, Jans wil je nog meer?

21 februari 2015 om 19:43

Frank de Boer tegen Go Ahead, sowieso al bijna elke coach in de eredivisie. In de Premier League is het blijkbaar normaal om de scheidsrechter de schuld te geven bij een nederlaag, Wenger is ook al zo'n triest figuur.

21 februari 2015 om 19:44

Ik zeg onterecht. Daarmee bedoel ik dat de scheids fouten heeft gemaakt die de uitslag hebben beïnvloed.

Jullie hebben het denk ik over 'onverdiend', hoewel dat ook subjectief is.

21 februari 2015 om 21:13

Alleen praten over zaken waar je verstand van hebt. Volgens mij heb jij nog nooit een persconferentie van Wenger gehoord (of begrepen).

Tja, scheidsrechters zijn ook mensen. Fouten maken kan

21 februari 2015 om 20:01

Tuurlijk kan je fouten maken maar niet zoals de fouten die Atkinson vandaag maakte terwijl hij duidelijk zicht had op de momenten die Mourinho hier opnoemt.

als je de match volledig hebt gezien kun je niet anders dan concluderen dat mourihno gewoon gelijk heeft. 2 penalty's en 2 schandelijke overtredingen (word hopelijk nog zwaar geschorst) werden niet gezien. reactie matic mag niet ,maar is verstaanbaar kon nu even goed op de operatietafel liggen. en voor al de andere die op elk bericht van mourihno direct met hopen kritiek klaarstaan kijk eerst een wedstrijd voor je reageert, hij zegt al ieder weekend dat zijn spelers meer beschermt moeten worden, maar niemand die luistert ......tot dat het eens te laat zal zijn

Normaal vind ik het wat te makkelijk om naar de scheidsrechter te wijzen, maar vandaag was werkelijk het dieptepunt. Chelsea moest tweemaal duidelijk een penalty hebben en beide werden niet gegeven. Daar komt nog eens bij dat er een tackle werd gemaakt op Matic waar je je been kan breken. Matic reageerde dom en daar benadeeld hij zijn team, maar ik begrijp wel dat hij zo reageerde want die tackle kon gewoon het einde van zijn carriere zijn. Matic verdiende rood, maar de speler van Burnley ook duidelijk. Deze scheidsrechter was lachwekkend slecht.

21 februari 2015 om 20:07

die barnes had ook al gemene overtredingen op ivanovic en zouma gemaakt (2e helft) en werd zelfs niet bij de ref geroepen
de analysten op sky spreken van 3 overtredingen waar rood kon voor getrokken worden maar ref atkinson , gaf niet thuis en dit heeft de hele wedstrijd bepaald samen met de niet gegeven strafschoppen !

21 februari 2015 om 21:52

Doet me weer een beetje denken aan Ovrebo dit allemaal. En dat wil wat zeggen...

wie deze wedstrijd heeft gezien , kan er toch niet meer onderuit dat 'de objectiviteit' van de referees ten aanzien van chelsea, hier wel sterk onder druk staat ....
dit is bijna niet meer te geloven , hoe is het mogelijk dat een team zo wordt tegengewerkt door 'vergissingen' van de scheids, week na week trouwens en hoe is het mogelijk dat een team dat enkel kan worden gestopt door een gigantische foutenlast op hun spelers, zo weinig wordt beschermd door de referees ....
de reactie van matic is niet ok ... maar moest deze gemene overtreding op bijvoorbeeld ,van persie gebeuren ... wel hem kennende zou hij geen duw geven zoals matic , neen hij zou hem vlotjes een vuistslag geven en terecht , dit was een overtreding die een carrière kan breken !
schandelijk hoe dit allemaal ongestraft kan ...maar toch enorm rustig maar wel to the point verklaard door mourinho .
wie durft nu nog beweren dat chelsea niet anders beoordeeld wordt na deze toch wel duidelijk feiten !

En door dit soort dingen irriteer ik me aan mourinho.
Altijd maar de schuld afschuiven maar als ze winnen dsn zijn geweldig.
Zeg dan nu ook gewoon dat je niet goed genoeg was.

Wat een zielepoot is deze man ook. Hij laat dit seizoen voor het eerst zijn team eens voeballen, maar aan zijn nare karakter is nog niks veranderd...

Matic was anders ook niet 'volwassen' op het veld.

Eerst gaat hij kreunend op de grond liggen, nog geen 3 seconden later staat hij op vol adrenaline en rent naar die gozer toe.

Heel volwassen, terecht met rood van het veld.

21 februari 2015 om 22:00

Wil je nu serieus iemand wijsmaken dan matic daar echt verkeerd was?? Tuurlijk een verkeerde reactie maar o zo logisch. En dan ook nog eens geen rood voor barnes..

Barnes passt staat op zijn standbeen. tackle noway

kijk de beelden maar na

Een paar gruwelijke overtredingen gezien en de manier waarop Engelse refs daarmee omgaan, allemaal normaal, it's a men's game of zoiets... Yeah right.

Anderzijds blijft die Mourinho een hypocriete vent. Zelf was hij als trainer van Real de man die alle aanslagen van Arbeloa, Alonso, Marcelo, Ramos en Pepe vergoelijkte.

Toen speelden de slachters voor zijn elftal.

Jan Mulder zegt het altijd wat lacherig maar die refs zijn veel te ver doorgeslagen ; aanslagen mogen, tijd winnen mag, alleen kritiek op de leiding mag niet.

Zolang beenhouwers een vrijgeleide krijgen, gaat het nooit veranderen. En ik denk niet dat het gaat veranderen. Altijd zullen er wel mensen zijn die het krapuul op voetbalnoppen gaan goedpraten. Een spel voor mannen.

Zeker wel maar ook dat spel heeft regels en die verdomde refs weigeren van die spelregels toe te passen.

Niet zo zeuren, maar gewoon winnen met dubbele cijfers mourinho....echte kampioenen kunnen dat

ontzettend domme actie van Matic natuurlijk... Maar die overtreding die op hem gemaakt werd, was ronduit afschuwelijk. Wat een geluk heeft Matic gehad dat hij geen dubbele beenbreuk zoals Ramsey, Eduardo ofzo heeft opgelopen. Hopelijk kan die speler voor die tackle nog geschorst worden, ook al heeft de scheids het dus volgens mij wel waargenomen...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
T. TuchelUnknown
KepaKeeper
E. MendyKeeper
Marcos AlonsoVerdediger
AzpilicuetaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

849 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2021- AS Roma
2019-2021 Tottenham Hotspur
2016-2018 Manchester United
2013-2015 Chelsea
2010-2013 Real Madrid
Laatste voetbalnieuws

Romano komt met uiterst verrassende wending in transfersoap Granit Xhaka

Arsenal heeft een nieuwe aanbieding neergelegd bij Granit Xhaka, zo weet Fabrizio Romano vrijdagavond te melden. De middenvelder van the Gunners ontving eerder al een bod van AS Roma, dat volgens...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 2 augustus
Noa Lang staat bij Sevilla op de radar om de concurrentie aan te gaan met Oussama Idrissi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren