'Vitesse is op dit moment de beste voetballende ploeg van de Eredivisie'

Vrijdag, 20 februari 2015 om
/

FC Twente zit in de hoek waar de klappen vallen. De Enschedeërs verloren hun laatste drie wedstrijden en zijn afgezakt naar de achtste plek in de rangschikking. Hoe anders is dat bij aanstaand opponent Vitesse, dat vier keer op rij won en daarmee oprukte naar de zevende plaats. Coach Alfred Schreuder verwacht dan ook opnieuw een zware krachtmeting. "Vitesse is de beste voetballende ploeg van de Eredivisie."

Desondanks eist Schreuder zondagmiddag maar één ding van zijn spelers: resultaat. Daarvoor moet alles wijken. "We missen in onze eigen ‘zestien’ bepaalde killersmentaliteit op dit moment. Er alles voor over hebben om een duel te winnen en een kans te voorkomen", vindt hij. "Tegen Heracles, AZ en Cambuur hebben we laten zien het wel te kunnen."

Verschil ten opzichte van de laatste duels is dat de oefenmeester weer een beroep kan doen op Cuco Martina. De verdediger is hersteld van een hamstringblessure en zal zondag waarschijnlijk aan de aftrap verschijnen. "Cuco heeft deze week alles kunnen doen en heeft vrijdagmorgen weer met de groep getraind", zegt Schreuder op de website van zijn club. Ook Shadrach Eghan is er weer bij: hij is volledig hersteld van een schouderblessure.


Poll

FC Twente wint zondag van Vitesse


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door colablikje)

Daarom staat Vitesse ook op de 8ste plek. Vitesse speelt bij vlagen goed voetbal, maar het beste van de eredivisie? Dan stonden zij wel wat hoger.

20 februari 2015 om 15:06

Het spel van Vitesse is wel het beste, maar de resultaten zijn dat niet. Als je dat bedoelt ben ik het met jullie eens.

20 februari 2015 om 15:14

Hoe kan je spel het beste zijn als je waardeloze resultaten behaald? Dan is het vaak genoeg dus dikke drek wat er gespeeld wordt.

20 februari 2015 om 15:18

Door onmogelijke kansen te missen en verdedigers die cruciale fouten maken. Dat heeft niets te maken met goed danwel slecht voetbal JK.

20 februari 2015 om 15:20

Dan kijk jij geen wedstrijden van Vitesse, simpel as that.

20 februari 2015 om 15:24

Vitesse heeft gewoon pech, zij spelen mooi aanvallend voetbal.

20 februari 2015 om 15:24

Jullie begrijpen toch ook wel dat dit Nederlandse trainers-taal is? Hij heeft het over positiespel, druk zetten en dat soort aspecten die hoog in het vaandel staan bij het Nederlandse trainersgilde. Vermoedelijk is Vitesse hierin ook het beste op dit moment. Alleen komt er meer bij voetbal kijken: effectiviteit /techniek (psv), amusement (heerenveen), teamgeest (feyenoord), professionaliteit (ajax), etc etc.

20 februari 2015 om 15:32

Trainerstaal inderdaad: hij eist resultaat. Leuk gesproken, maar een nederlaag is ook een resultaat. Kortom, resultaat behaal je altijd.

20 februari 2015 om 15:54

Spel van PSV is het best want die behalen het meeste resultaat.

20 februari 2015 om 16:10

Helemaal eens met je. Alleen in Nederland maken we ons zo ongelofelijk druk over het veldspel. Daarom gaan we in Europa standaard ten onder, maar hebben we wel weer heel leuk gespeeld! We moeten echt eens wakker worden en meer op resultaat gaan spelen. PSV doet dit nu en dat wordt dan direct uitgelegd als lelijk countervoetbal. Ik kan toch heel erg genieten van een mooie counter ipv dat eindeloze gebrei.

20 februari 2015 om 16:30

Tegen Heerenveen werden ze van het kastje naar de muur gestuurd, in andere wedstrijden vond ik het ook niet heel bijzonder. Feyenoord heeft in mijn ogen het beste veldspel van alle ploegen.

20 februari 2015 om 16:40

@The-DOC

Het spel van PSV is niet het best, ze zijn het meest effectief.
Dat is zeg maar iets totaal verschillends.

20 februari 2015 om 16:44

Zit altijd wel een wedstrijd bij, feyenoord had dat tegen willem2 ,heracles bv. Vitesse tegen Heerenveen en utrecht. Trouwens, ook feyenoord en zwolle werden van het kasje naar de muur gevoetbald maar laat heerenveen het in de uitwedstrijden liggen. Feit is dat heerenveen thuis ijzersterk is,maar uit heel matig.

20 februari 2015 om 18:57

Beste voetballende ploeg is heel leuk gezegd en het zal wel zo zijn. Er is geen enkele maatstaf voor wie het beste voetbal op de mat legt. Persoonlijk vind ik het meer een opinie dan een feit. Persoonlijk geldt voor mij dat de ploeg die de meeste punten haalt met verzorgd, en aanvallend voetbal het beste spel op de mat legt. En zo beschouwd staan er op mijn lijstje toch een aantal ploegen boven Vitesse. Als je 7e staat met de kwaliteiten die Vitesse heeft, dan kun je niet meer praten over pech.

20 februari 2015 om 15:24

7e plek*

20 februari 2015 om 16:13

Staan ze ook

20 februari 2015 om 16:52

Goed voetbal en goed resultaat hebben niks met elkaar temaken (soms wel) vitesse heeft alle top ploegen lastig gemaakt zo niet de boven liggende partij zijn geweest tegen psv stond psv bijna 80 minuten lang met de rug tegen de muur maar toch met counters gewonnen. Ik blijf zeggen met een goede spits en het huidige spel stond vitesse zeker 5 plekken hoger want laten we nou eerlijk zijn vitesse heeft op misschien 2 wedstrijden na altijd beter gevoetbald dan de tegenstander en toch verloren.

20 februari 2015 om 18:43

Ga toch weg man, in nederland zijn ze een beetje aan het doorslaan. Psv speelt gwn het beste voetbal ze leggen de druk op tegenstanders wanneer het moet, verdediging staat als een muur (minste tegendoelpunten) en ze hebben ook nog de 2 topscoorders van nederland in hun team. Als je in england gaat zeggen dat bijv tottenham beter voetbal speelt dan de huidige nummer 1 lachen ze je uit.

Heerenveen voetbalt beter en ook veel leuker/frivoler.

20 februari 2015 om 15:06

Op dit moment misschien, al was het afgelopen zondag ook weer niet geweldig. Had ook met de tegenstander te maken. Cambuur legde vanaf minuut 1 Heerenveen het vuur aan de schenen. De tweede helft was beter, maar Heerenveen uit en thuis is een wereld van verschil. Dit weekend thuis kan zomaar weer eens een leuke pot worden van Heerenveen zijde.

Vitesse staat te laag omdat ze pech hebben gehad. Voetballen wel altijd met een idee en het is ook leuk om naar te kijken. Maar het beste, dat is de vraag.

20 februari 2015 om 16:30

Het verschil is dat heerenveen het alleen thuis doet, en uit vaak dramatisch is. Vitesse speelt altijd hetzelfde spelletje,uit en thuis. Dit is niet de eerste trainer die het zegt trouwens, cocu, Schreuder, jans, henk de jong, booy, vd looi gingen hem bv al voor,bet als analisten als adriaanse en ronald de boer. Zal wel een kern van waarheid in zitten dan toch??

20 februari 2015 om 16:32

Zoiets noemen ze ook wel indekken en de tegenstander in de favorieten rol drukken. Al dat prietpraat van die trainers moet je niet serieus nemen.

20 februari 2015 om 16:47

Grote onzin, uit statistieken blijkt ook dat vitesse de meeste doelkansen creëert, minste doelpogingen tegen krijgt en het meeste balbezit heeft caj de hele eredivisie . Zegt dat ook niks? Feit id dat ze lange tijd niet scoorde,en er altijd wel 1 tegen kreeg. Nu zijn ze zeer stabiel en kan het maar ook zo dat ze bij de eerste 5 eindigen. Krijgen de concurrenten nog thuis. Als ze die niet winnen mogen ze voorlopig wel zwijgen die analisten,winnen ze die wel,hebben ze gewoon een goed seizoen gehad waar veel meer in had gezeten.

20 februari 2015 om 15:22

Feyenoord speelt beter (of eigenlijk gezegd constanter) idd, maar niet mooier voetbal. Is ook niet de tactiek van Rutten die meer resultaatgerichter voetbalt dan Bosz.

20 februari 2015 om 16:06

Feyenoord speelt met zoveel middenvelders dat het haast belachelijk zou zijn als je niet elke wedstrijd controleert.

Feyenoord voetbalt beter Heerenveen aantrekkelijker en dan pas komt vitesse

20 februari 2015 om 15:41

Heerenveen aantrekkelijker? Toevallig een paar wedstrijden achter elkaar resultaat halen betekent niet gelijk dat je aantrekkelijk voetbal speelt.

20 februari 2015 om 16:33

Dan heb jij Heerenveen niet gevolgd. Thuis spelen ze verreweg het aantrekkelijkste voetbal van de eredivisie (op dit moment). Wel moet je daarbij zeggen dat Heerenveen thuis en uit een wereld van verschil is, in die zin dat Heerenveen uit helemaal geen aantrekkelijk voetbal speelt. Vitesse speelt over het hele seizoen leuk voetbal, maar je kunt natuurlijk discussiëren over wie het aantrekkelijkst voetbalt.
Daarnaast staat aantrekkelijk voetbal compleet los van resultaat, al gaat het wel vaak samen. Het seizoen 2007/2008 speelde Heerenveen het aantrekkelijkste voetbal van de hele eredivisie en zijn ze, als ik me niet vergis, vijfde geëindigd.

20 februari 2015 om 16:33

Vitesse haalt anders ook pas een paar weken resultaat. Daarvoor leek het ook vaak nergens op. Heerenveen kan inderdaad het frivoolste spelen. Vitesse is zelden spectaculair.

20 februari 2015 om 16:58

Ik ontken ook niet dat Heerenveen mooie wedstrijden heeft gespeeld, alleen zijn het moment opnames. Cambuur heeft bv Groningen en Dordrecht ook helemaal scheel getikt, maar ook dat zijn moment opnames. En tegen Dordrecht kwam Heerenveen dan weer niet aan zijn spelletje toe.

20 februari 2015 om 16:41

Die allen voorafgegaan worden door PSV bedoel je? Want PSV staat bovenaan en ik geniet enorm van het spel van Psv. Iedere week weer. De wedstrijden van PSV tegen Feyenoord en tegen AZ worden door de kenners beschouwd als de mooiste wedstrijden van het seizoen en reclame voor de eredivisie. Ik vind het zo een onzin om te roepen dat er andere ploegen zijn die zogenaamd aantrekkelijker voetballen. PSV staat met een straatlengte bovenaan.

20 februari 2015 om 17:02

Iedereen was het toch over eens dat De Derby het mooist was. PSV is zeker de effectiefste ploeg en ik denk dat Vitesse er heel wat voor over zou hebben als ze net zo scherp in het afmaken waren. Alleen de weg naar het doel bewandeld Vitesse aantrekkelijker, dat heeft niks met de plaats in de competitie te maken.

20 februari 2015 om 18:40

Feyenoord speelt de laatste competitiewedstrijden dramatisch...

Ohh Cuco is er weer bij dan is het appeltje eitje natuurlijk, je kon zie dat dit de missing link was de laatste tijd

Schreuder moet niet zo blaten met zijn, daarvoor moet alles wijken, hoor al weken dit soort geluiden, maar kijk al het hele seizoen naar niks, nou niks, soms gaat het 20 minuten per wedstrijd wel redelijk, daar moet ik me dan maar aan vast houden.

Leuk maar daar schiet niets mee op. Vitesse speelt leuk voetbal maar te weinig punten gepakt.

Vitesse gaat derde eindigen achter PSV en Ajax dat zeg ik als ajacied en ook nog eens uit Nijmegen de grote rivaal van Vitesse maar ze verdienen het qua voetbal en ze gaan het doen ook geloof me

Zo zie je maar, hartstikke leuk dat veel kenners en trainers lovend zijn over het spel van Vitesse, alleen je koopt er niks voor. Ze staan op de 7e plek, ik geloof niet dat ze daar erg blij mee zijn als we het goede veldspel even buiten beschouwing laten.

Tot aan de 16 meter is Vitesse inderdaad de best voetballende ploeg. Daarna Feyenoord. Beide teams zijn daarna te slecht in de afronding.

Inderdaad speelt Vitesse het meest verzorgd van allemaal. Alleen levert dat niet altijd het gewenste resultaat op. Er zijn dit seizoen voor vitesse 3 wedstrijden geweest waarin het gevoel had dat we niet beter waren. Dat waren utrecht en heerenveen uit en feyenoord thuis. Alle andere wedstrijden waren we gewoon beter. Veel pech gehad met wedstrijden thuis tegen de Eagles,cambuur,nac, door in de laatste minuten de gelijkmaker binnenviel. Maak ook niet uit, als vitesse wint in Enschede denk ik ook echt dat we 3e kunnen worden. De ploegen boven ons, en dan doel ik op heerenveen, az,zwolle,feyenoord en ajax vind ik niet per se beter. Ook biet slechter. Wel is het zo dat sinds traore terug is ,het heel stabiel oogt. Geven gewoon heel weinig kansen weg. Vitesse krijgt twente, excelcior,heracles,eagles feyenoord, en ado nog uit. En zwolle,az,groningen, utrecht, en dordredcht thuis. Wat mij betreft gaan daar heel veel punten gepakt worden. Vooral thuis waar we alleen tegeb psv verloren hebben. Ik houd het toch op 1-1 zondag

gelukkig voor twente hebben ze geen veld om goed op te kunnen voetballen dus ze zijn in het voordeel ten opzichte van vitesse

Vitesse speelt wel het beste voetbal, maar de doelpunten vallen alleen te moeilijk. Met een goede spits kunnen ze meespelen om Europees voetbal

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Q. MenigAanvaller61
J. de LangeKeeper00
J. DrommelKeeper60
D. DumićVerdediger40
T. EbuehiVerdediger60
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

10 fans
Coach, 47 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 27 oktober
Warner Hahn traint vanaf maandag mee bij PEC Zwolle. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren