‘Ajax concurreert met Schalke en doet ‘Mittelfeld-Juwel’ aanbieding’

Dinsdag, 17 februari 2015 om 20:45Gijs Freriks • Laatste update: 20:53

Ajax heeft een poging gedaan om Louis Schaub over te nemen van Rapid Wien. De twintigjarige middenvelder heeft de aanbieding uit Amsterdam echter afgeslagen. Dat heeft de 59-jarige Herbert Prohaska - oud-bondscoach van Oostenrijk en een voormalige middenvelder van onder meer Internazionale en Austria Wien - aan de grootste Oostenrijkse krant Kronen-Zeitung laten weten.

/

Schaub is een in Duitsland geboren jeugdinternational van Oostenrijk die in 2007 de overstap maakte van Admira Wacker Mödling naar Rapid. Hij speelde tot dusver 69 wedstrijden in de Bundesliga en hij kwam daarin tot zeven doelpunten en acht assists. Schaub kan ook als rechtsbuiten of valse nummer negen uit de voeten.

Ook Schalke 04 en Club Brugge zitten achter de Mittelfeld-Juwel aan, zoals de linkspoot wordt omschreven. In mei 2014 bevestigde zijn Nederlandse zaakwaarnemer Rob Groener in SPORTNET dat er voor zijn cliënt belangstelling was uit de Eredivisie. Schaub staat bij Rapid nog tot de zomer van 2017 onder contract.


Poll

'Ajax kan een extra middenvelder goed gebruiken'


Gerelateerd

Meer sportnieuws

64 reacties (laatste reactie door ricky2000)

Geloof ik helemaal niets van. Talenten voor het middenveld zijn er zat bij Ajax.

Ervaring hadden en hebben we nodig, en dat heeft deze jongen niet.

17 februari 2015 om 20:52

Nogmaals; Ajax moet op zoek naar kwaliteit, niet perse naar ervaring. Goede talenten aankopen is altijd een goede zaak mits de één de ander niet in de weg gaat lopen.

17 februari 2015 om 20:57

Maar loopt ieder talent dat ze aankopen voor centraal op het middenveld uiteindelijk niet Klaassen, Sinkgraven, Bazoer, Nouri of die Donny van Beek(?) in de weg?

Dat maakt de aanschaf van nog een talent toch per definitie overbodig of zie ik iets over het hoofd?

17 februari 2015 om 21:05

Kebm, zie je nou serieus niet dat we ervaring ontberen..?? Zoals Calm al zegt, we hebben al meer dan genoeg talenten op het middenveld.

17 februari 2015 om 21:10

Sammerens, je ziet niks over het hoofd! Ben het helemaal met je eens, meer talent halen voor op het middenveld is funest voor de huidige talenten. Dit team schreeuwt om ervaring in de zowel het middenveld als verdediging.

17 februari 2015 om 21:48

Sammerens..

Ja, je ziet inderdaad wat over het hoofd. Namelijk dat ieder jaar de sterkhouders uit de Eredivisie, dus ook bij Ajax, verkocht worden. En dat niet ieder talent die jij noemt daadwerkelijk doorgroeit tot een Ajax-waardige middenvelder. Iets waar hier op VZ vaak over geklaagd wordt, dat ieder talent van Ajax meteen de hemel in geprezen wordt. Natuurlijk hoeft het niet in het overdrevene, maar als je de leeftijden bekijkt en ziet dat ze behoorlijk verschillen, hoeft het ene talent de ander zeker niet in de weg te lopen.

17 februari 2015 om 21:56

Sulejmani..

Het gelul over ervaring vind ik een beetje na-praterij van de mensen van de televisie. Een aantal kenners vertellen dat Ajax opeens ervaring mist (terwijl we 4 jaar op rij kampioen zijn geworden zonder al te veel ervaring) en de rest kletst er gewoon achteraan.
Het voetbal is niet goed de afgelopen wedstrijden. Maar iedereen moet zien dat de jeugd die er al staat en de jeugd die er aan komt gigantisch veel potentie heeft. Zoveel potentie dat je daar mee door moet gaan. En dan kan je er prima 'ervaring' bijhalen, maar dan wel een speler die zich wil schikken in het gekozen beleid. Dus ervaring is prima maar dat is niet de ingeslagen weg. De ingeslagen weg is die van de jeugd..

17 februari 2015 om 22:12

Ze missen gewoon een leider en in veel gevallen kan een ervaren speler dat brengen!

17 februari 2015 om 22:25

Kebm, heb je die Guardado niet zien schitteren? Ik durf te zeggen dat we met hem wellicht wel kampioen waren geworden. Met al die jonkies heb je gewoon een ervaren kracht nodig, vorig jaar was Poulsen dat. We zijn inderdaad nieuwe weg ingeslagen met jeugd, maar ervaring is geen overbodige luxe. En dat heeft niks met die lui van tv te maken, iedereen ziet dat in.. Een ervarenkracht in de verdediging en middenveld is broodnodig, snap echt niet dat je dat bagatelliseert ben het normaal gesproken wel vaak met je eens.

17 februari 2015 om 23:31

Die Guardado is niet iemand die Ajax wil halen. Guardado is gewoon een topspeler. Tuurlijk is hij ervaren, maar niet zoals iedereen hier bedoeld. Een ervaren kracht als Poulsen is altijd handig, zolang hij geen vedette nijgingen krijgt en altijd wil spelen. Guardado kan je niet op de bank neerzetten, maar een ervaren kracht als Poulsen wel. Gaat niet per se om een basiskracht.

17 februari 2015 om 23:40

Talenten gaan inderdaad voor, maar aan de andere kant Guardado vind ik zo goed dat hij denk ik onder Frank ook altijd zeker gespeeld had.

17 februari 2015 om 23:59

@sulejmanni

Ook met guardado zouden wij dit seizoen geen kampioen worden hoor. Een hoop spelers van PSV zijn gewoon wat verder in hun ontwikkeling. De belangrijkste spelers zijn in mijn ogen de Jong, Depay, Willems en metname Wijnaldum die ze het seizoen ervoor grotendeels hebben moeten missen. En juist die spelers hebben al een aantal seizoenen in de benen zitten, in tegenstelling tot Kishna, El ghazi, andersen en Milik.

Ben het wel met je eens dat er een verdedigende middenvelder en een cv bij moeten komen. Het liefste zou ik Nigel zien komen, aangezien Serero te beperkt is. De overige posities zijn ruimschoots bezet.

18 februari 2015 om 23:37

Ajax moet ervaring halen wel goede ervaring geen Heitinga die helemaal niks meer kan ervaring hoeven geen oud spelers te zij je kan bij opvolger Van schone - Ruiz En een ervarenbuitenspeler als dudszak zou ook fantastisch zijn al kost het veel geld of haal clasie ondanks hij van Feyenoord komt je moet er ook geld in durven te stoppen !

17 februari 2015 om 20:55

Ze hebben afgelopen transferperiode ondanks al dat talent wel Sinkgraven gehaald, dus hoezo zouden ze deze jongen niet ook gepolst hebben voor als Sinkgraven mis liep of misschien zelfs voordat ze naar Sinkgraven gingen?

17 februari 2015 om 20:56

Talenten zat, maar waarom zou je een wellicht groter talent weigeren als je hem misschien voor een mooie prijs kunt halen. Ik zeg niet dat hij een groter talent is, want ik ken hem niet, maar als dit waar is zullen ze het zeker wel goed overdacht hebben. Misschien was hij in beeld voordat Sinkgraven gehaald werd...

17 februari 2015 om 21:38

Zodrs Ajax overlopen word in de Europa league door nietszeggende teams draaien jullie bij en heeft het team weer oudere meer ervaren spelers nodig.. Waarom haalt Marc geen afrikaan voor op het middenveld zoals de PL clubs?

17 februari 2015 om 21:41

Alleen nigel kopen

17 februari 2015 om 21:53

De Jong is tranfervrij deze zomer... 3 jaar contract voor 1 miljoen per jaar + 3 miljoen tekengeld, en ik ga m nog op de fiets halen!

17 februari 2015 om 21:42

Of eventueel maxwel proberen

17 februari 2015 om 21:54

Daarom hebben ze Sinkgraven gekocht.... Die jongen zal niet voor niets de bijnaam middenveld-juweel hebben. Was dus blijkbaar gewoon een talent waar ajax het vorig jaar in zag zitten (toen net zo oud als sinkgraven nu) dus dit kan prima waar zijn.

17 februari 2015 om 23:33

Iedereen krijgt prachtige bijnamen, maar zijn cijfers zijn niet geweldig voor zijn type speler. En de club waar hij speelt vind ik ook niet je van het.

17 februari 2015 om 22:30

Dit is oud nieuws mensen, staat toch duidelijk dat het vorig voorjaar was...
Dit is helemaal geen issue meer. El Ghazi deed het goed in de voorbereiding en heeft zijn kans gepakt en daarna is de interesse verloren.

18 februari 2015 om 06:17

Dus omdat el ghasi op de flank zijn kans heeft gepakt is het middenveldjuweel niet meer belangrijk? Denk eerder dat na de aankoop van sinkgraven deze jongen vergeten is.

18 februari 2015 om 13:36

Plus het aantrekken van Muric natuurlijk. Als je wat meer van deze speler afwist dan had je geweten dan hij 95% van zijn wedstrijden als RW speelt.

AJAX had hem nooit een aanbieding moeten doen gewoon ervaring zoeken talenten genoeg bij Jong Ajax

Lijkt me toch sterk. Als deze interesse er al was dan zal het zeker oud nieuws zijn geworden nadat ze Sinkgraven aan hebben getrokken.

Ik mag toch hopen dat ze straks met een ervaren bikkelaar op de proppen komen. En dan heb ik het dus zeker niet over een Heitinga of van der Vaart. Dat de scouts van Ajax op het gebied van jonge spelers goed werk verrichten mag duidelijk zijn. Laat ze dat nu ook eens doet met een iets oudere speler met body en agressiviteit in het spel. Dat lijkt me wenselijker en zal ze in mijn ogen verder brengen dan een stylist.

Wat moet Ajax met nog meer van zulke spelers, alle positie's op het middenveld zijn dubbel bezet.
Voor het middenveld wil ik in de zomer 1 aankoop zien en dat is Nigel de Jong.
Heeft zelf gezegd dat hij mogelijk terugkeert bij Ajax na dit seizoen en zijn contract bij Milaan loopt af.
Aanvallend zijn er al genoeg talenten en Serero en Riedewald kunnen ook minuten maken op andere plekken dus je houd het talent niet tegen

17 februari 2015 om 20:57

Nigel de Jong heeft dat zelf gezegd? Ik heb dat nergens gelezen. Heb je hier ook een bronvermelding voor of ben je alleen maar mensen het hoofd gek aan het maken?

17 februari 2015 om 21:01

Hij overweegt het, dus niet definitief dat hij terug wil keren.
http://ajaxfanzone.nl/2015/02/17/gazetta-dello-spo...

17 februari 2015 om 21:03

Link werkt niet goed, kijk maar gewoon op Ajaxfanzone.nl en dan het bovenste artikel

17 februari 2015 om 21:04

Een italiaanse journalist van gazetta dello sport heeft dat getweet.

17 februari 2015 om 21:08

@shikamaru Ik heb het artikel gevonden, thanks! Het zou mooi zijn als Nigel terug zou keren, hij is zeker iemand die voorop in de strijd kan gaan bij Ajax. Helaas is het nu alleen nog allemaal speculatie, maar hopen kan altijd!

17 februari 2015 om 21:48

Inderdaad. Als je de voorronde cl door wilt komen heb je gewoon ook jongens nodig die er direct staan. En als er in de zomer weer een paar vertrekken kun je de cl wel uit je hoofd zetten.

17 februari 2015 om 20:57

We kunnen niks zeggen over deze speler want we weten niet veel... Stel dat het een schot in de roos zou zijn a la thern van Heerenveen? Ook alwel die thern pas 3 aardige wedstrijden heeft gespeeld....

17 februari 2015 om 21:03

En wat dan met al die miljoenen die zijn geïnvesteerd in Andersen en Sinkgraven.
En alle tijd die in spelers als Klaassen en Serero zijn geïnvesteerd en daarnaast hebben we zelf ook nog 4 toptalenten daar achter die opkomen met Nouri, Van Beek, Bazoer en Riedewald waarvan de laatste 2 al minuten in het 1e maken.

Ajax moet Tapia halen. Verdedigende middenvelder/centrale verdediger waar ik heel sterk het gevoel van Rijkaard van krijg. Het is geen routine nee maar Ajax zoekt een verdedigende middenvelder en ik vind Tapia typisch zo'n speler die dan na verloop van tijd een linie achteruit zakt om echt op de 4 te gaan spelen en als inschuivende verdediger gaat spelen.

17 februari 2015 om 20:58

Blunder van mijn kant. Zat alleen te denken aan een ervaren speler uit het buitenland en ben daarbij volledig voorbijgegaan aan het talent van Twente.

Overigens lijkt me dat zeker niet de speler die Ajax nodig heeft maar dat terzijde.

17 februari 2015 om 21:13

Speelde afgelopen zondag een sterke pot tegen Ajax. Tapia is van Twente.
En nee, omdat hij goed speelde wil het niet zeggen dat hij meteen naar Ajax moet.

17 februari 2015 om 21:13

Jou niet nee, maar iedereen die een beetje Eredivisie volgt weet wel wie Tapia is inmiddels. Tapia is een Peruaanse middenvelder van Twente.

17 februari 2015 om 21:17

Je kijkt wel eens voetbal ?

17 februari 2015 om 21:39

Behoorlijk blunder van mijn kant inderdaad. Ik zat alleen maar te denken aan een ervaren speler en daarbij zat ik zeker niet aan een 19 jarig talent met 9 Eredivisiewedstrijden in de benen te denken.

18 februari 2015 om 11:07

Lijkt mij een speler die oud genoeg is omdat hij goed genoeg is. Ik kan het ook niet bewijzen dat hij zou gaan maken bij Ajax maar mn gevoel zegt dat het een hele grote gaat worden.

17 februari 2015 om 21:39

Ansjo, Tapia is een vreselijk groot talent. Maar we hebben al Bazoer en Vbeek.

17 februari 2015 om 22:02

Ansjo

Ik volg Tapia sinds hij bij Twente is. Van oorsprong is hij een CV. Liverpool en Tottenham wilden he, hebben maar verdedigers moeten in Engeland 1.90cm zijn, voor ze hen willen halen. Tapia is 1.86cm. Officieel is hij ook een CV. Maar op het middenveld is hij vele malen beter. Ijzersterk, rustig aan de bal, fantastisch overzicht, tacktisch sterk en een fantastische pass. Briljante speler die een hele grote kan worden!

18 februari 2015 om 11:11

Er zijn toch best een hoop goede verdedigers op te noemen die rond de 1.86 zijn hoor.

18 februari 2015 om 12:05

Precies. Maar schijnbaar wil men perse een verdediger van 1.90cm lang. Er valt natuurlijk ook wel iets voor te zeggen, aangezien men in Engeland nogal fysiek te werk gaat. Maar kom op, Tapia is een beer.

Extra talent kan nooit kwaad, hierdoor stijgt de concurrentie ook waardoor de druk en drive om het maximale uit jezelf te halen zal groeien. Echter vind ik dat Ajax zich ook wel eens op verdedigende talenten mag richten. Las trouwens een bericht op Ajax showtime dat Ajax contact met Nigel de Jong zou hebben. Zou wel een stunt zijn als het waar is! Samen met van der Vaart lijken mij dit 2 geschikte leiders om onze talenten naar een hoger niveau te brengen.

Haal eerst maar een paar beesten van verdedigers, doe je internationaal ook eens wat langer mee.

Niks voor Ajax deze speler lijkt me, van der Vaart en de Jong kopen en je selectie is compleet. Stel je salaris plafond bij tot 1,5 miljoen voor deze 2 spelers. Het zal wel weer te mooi om waar te wezen zijn. In de praktijk zullen we het wel weer moeten stellen met spelers als Maduro.

Cillessen
van Rhijn
Veltman
Riedewald
Boilessen
Klaassen
de Jong
Bazoer
El Ghazi
van der Vaar
Kishna
17 februari 2015 om 21:32

En wat ga je doen met Mlik en Zivkovich?

17 februari 2015 om 21:40

Van der Vaart zou ook nog op het middenveld kunnen spelen. In Milik heb ik niet veel vertrouwen, maar Zivkovic moet volgend jaar wel z'n minuten gaan maken. Trouwens de kans dat van der Vaart het hele seizoen fit is, is toch niet heel groot.

18 februari 2015 om 00:49

Bergkamp, Van der Vaart op het middenveld? Je geeft zelf al aan dat Van der Vaart niet fit is en je denkt toch dat Van der Vaart op het middenveld kan spelen. Voor het middenveld is Sinkgraven gehaald, Sinkgraven is fit en maakte tegen Twente de meeste meters. Van der Vaart terug halen slaat nergens op. Ajax heeft momenteel genoeg creatieve middenvelders en Van der Vaart zou de ontwikkeling van Sinkgraven alleen maar belemmeren. Van der Vaart in de spits is ook geen optie, daar is hij gewoon te traag voor en verliest hij het van Zivkovic en Milik. Nigel de Jong is niet haalbaar, die kan kan nog jaren probleemloos mee in de Premier League waar hij 4 keer het salaris kan verdienen dat Ajax hem kan bieden.

Ik vraag me eerlijk gezegd af of niemand bij Ajax ziet dat de verdediging zo slecht is.
Serieus hoe blind kunnen ze zijn, Altijd maar weer terugkomen op middenvelders.
Waar blijft de interesse in verdedigers?

Van Rhijn, Veltman, Boilesen, Van der Hoorn, Moisander, Viergever. Pure middelmaat of slechter. Maar ik lees nooit iets over belangstelling voor verdedigers. Vreemd hoor.

17 februari 2015 om 22:31

Kan best zijn dat ze wel bezig zijn (mag ik hopen) maar dat er nog niks gelekt is.

17 februari 2015 om 22:34

Van Rhijn speelt toch wel een heerlijk seizoen hoor en scoorde ook na de winterstop elke wedstrijd een (dikke) voldoende. Die is goed bezig om zich weer bij Nl's elftal te knokken. Veltman doet het ook niet onaardig, maar moet gewoon een fysiek sterke cv naast zich hebben. Van der Hoorn speelt steeds wat beter, maar voorlopig nog niet best. Moisander is best drama dit seizoen en Viergever doet het redelijk. Ik zou Veltman en van Rhijn sowieso vertrouwen geven, een Lcv/lv met veel ervaring zou wel lekker zijn. Maar de Boer denkt er niet aan inderdaad. Misschien vvanwege Tete/bazoer/riedewald/hopen op opleving Boilesen?

Is dit de ervaring die ajax wilt aantrekken? Voordat sinkgraven werd aangetrokken riepen ze bij ajax ook al dat ze ervaring nodig hadden en dan vervolgens leuk met weer een talent aan komen zetten.

Ajax zal voor het middenveld Nigel De Jong moeten halen, voor de verdediging Botteghin en Maxwell en dan is Ajax als het aan mij ligt klaar voor een nieuwe titel en overwinteren in de Champions League.

Geloof ook niks van dit bericht. Kan eerder naar de wandelgangen dit. Nigel de jong. Die hebben we nodig en niet een of ander talentjes. Die hebben we namelijk genoeg!!!

Het middenveld van Ajax heeft echt niet "nog" een extra talent erbij nodig, zoals Frank de Boer zelf zegt hebben ze ervaring nodig in de verdediging en aanvalslinie. Een middenveld van Klaasen, Sinkgraven, Serero met Riedewald en Bazoer als back-up lijkt me voldoende om de komende jaren op uit te bouwen.
Qua versterking achterin zou Ajax moeten proberen Botteghin te halen en voorin iemand van boven de 25 jaar (als het maar een volwassen en stabiele voetballer is) en dan kan die best uit de 2e divisie van Frankrijk komen want in de Eredivisie scoort toch iedereen de laatste tijd.

Ik denk dat Ajax wel belangstelling voor hem had. Ze zijn altijd geinteresseerd in talenten. Maar dat lukt niet altijd.

ajax heeft genoeg middenvelders en talenten! ajax heeft ervaring nodig! zoals de concurrenten van Ajax ook ervaring hebben binnengehaald, Daarom wordt psv kampioen.

Leuke voetballer maar nergens voor nodig! Staat anders in de weg voor de ontwikkeling van jeugdspelers! Het is geen slechte speler maar liever eigen jeugd ... Zoals de revolutie vraagt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3844
2.Vitesse3818
3.PSV3722
4.Feyenoord3520
5.AZ3416
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Q. PromesAanvaller166
D. TadićAanvaller169
L. TraoréAanvaller117
A. OnanaKeeper160
D. KotarskiKeeper00
N. TagliaficoVerdediger130
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

1 fan
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 FC Luzern 14 2 2 0
2019/2020 1. FC Köln 9 1 0 0
2019/2020 Hamburger SV 12 0 1 0
2018/2019 1. FC Köln 27 3 3 0
2017/2018 Rapid Wien 30 5 2 1

In de wandelgangen

Zondag 17 januari
Adama Traoré moet ook de overstap naar Elland Road maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren