FC Dordrecht ontneemt Ojo aanvoerdersband na verschil van inzicht

Maandag, 16 februari 2015 om 18:21Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 20:08

Funso Ojo is met onmiddellijke ingang geen aanvoerder meer van FC Dordrecht. De band wordt overgenomen door Josimar Lima, die zondag in de competitiewedstrijd bij FC Utrecht (6-1 verlies) tweemaal geel kreeg en zodoende een schorsing wacht.

/

Ojo en FC Dordrecht hadden een verschil van inzicht over hoe de aanvoerdersrol ingevuld moet worden. “Josimar heeft zich in het verleden bewezen als leider, zowel op het veld als in de kleedkamer," zegt trainer Ernie Brandts in gesprek met RTV Rijnmond. “Op dit moment hebben we een type aanvoerder nodig die zichtbaar voorop gaat in de strijd en daarin een inspiratiebron is voor zijn medespelers.”

“In de wedstrijd tegen FC Utrecht heeft Josimar zich overigens niet van zijn beste kant laten zien, daarover is met hem gesproken”, verzekert Brandts. FC Dordrecht heeft Marvin Peersman teruggezet naar het tweede elftal. De verdediger kreeg in Utrecht in de laatste minuut een rode kaart na een grove charge op Rubio Rubin. De KNVB schorste Peersman, die eerder dit seizoen al rood kreeg in het duel bij Feyenoord, voor vijf wedstrijden.


Poll

Een verstandige beslissing


Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door bartvandam)

Goed dat Dordrecht Ojo zijn band afneemt. Ojo bakt er nu al weken niks van en teert nog steeds op die ene geweldige tweede helft van hem tegen Heerenveen waarbij hij het hele middenveld bij de hand nam. Nu zie ik hem alleen maar prutsen. Lima lijkt me een uitstekende leider. Weliswaar een boefje, maar het is wel iemand die alles geeft.

Dat Peersman naar het tweede wordt teruggezet vind ik ook niet meer dan logisch. Die jongen moet maar eens goed gaan afkoelen.

Was hij zogenaamd zo'n groot talent bij PSV? Nou dat zijn ze echt scheel geweest. Want ik vind hem echt heel slecht..

16 februari 2015 om 18:41

Hij is weggestuurd vanwege zijn mentaliteit en zijn niveau. Zo'n groot talent was het niet nadat hij bij het eerste kwam.

Terechte keuze! Eerste wat me al te binnenschoot van die wedstrijd was wat voor een slechte voorbeeld de aanvoerder van Dordrecht was in de wedstrijd.

16 februari 2015 om 18:53

Hij krijgt nu juist de aanvoerdersband eh..

Moet zeggen dat Lima zich niet bepaald als een aanvoerder heeft gedragen zondag. Natrappen, grove tackles, Janssen in het gezicht slaan. Komt op mij vooral over als een domme kracht. Maar levert inderdaad wel strijd.

Gelukkig gaf Lima zondag tegen Utrecht wel het goede voorbeeld van hoe het moet....

Wat mij opvalt is dat de schapenkoppen gigantisch vaak rood pakken

16 februari 2015 om 19:07

Waarvan die rode kaart van Peersman tegen Feyenoord, de 2e gele kaart van Lima tegen Ajax en de zogenaamde handsbal van Haddad(ik dacht PSV thuis) totaal onterecht waren.

Ben blij dat Heerenveen deze jongen niet gehaald heeft uiteindelijk. Kunt beter een Thern dan een Ojo op het middenveld hebben staan!
Viel me afgelopen weken op hoeveel overtredingen deze jongen wel niet nodig heeft.. En altijd tegen de scheidsrechter ingaan..

Die Lima is een schande voor Dordt. Was een houthakker. Schande dat ze hem aanvoerder maken. Kon gister niet eens normaal voor de camera staan. En die Overeem was helemaal koekwous, leek wel of die aan de drugs zat.

Ojo heefr de mentaliteit niet voor het profvoetbal. Bij PSV weg. Dit is je laatste kans, dus die moet je pakken.

Bij die Lima heb ik hetzelfde gevoel als bij Ramos van Roda JC. Sterke centrale verdedigers die traag en niet heel slim zijn. Daardoor pakken ze veel kaarten. Wat mij betreft niet het uithangbord van je club..

Wat is die Lima een m*** zeg. Schaam je kapot met zo'n speler, FC Dordrecht... En dan nog aanvoerder maken ook.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Dordrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.TOP Oss41-14
17.FC Dordrecht39-24
19.Telstar35-27
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
M. SantoniUnknown
L. BossinKeeper
Ş. AbalıVerdediger
D. KoswalVerdediger
R. MannesVerdediger
S. N'DiayeVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Dordrecht.

32 jaar
3 fans
Verdediger

In de wandelgangen

Maandag 27 juni
Calvin Stengs voelt voorlopig niets voor een terugkeer op de Nederlandse velden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren