Update: Nieuwe werkgever in Qatar verhuurt Kali al meteen

Woensdag, 18 februari 2015 om

FC Utrecht heeft Anouar Kali verkocht aan Al-Arabi. De 23-jarige middenvelder heeft zich tot medio 2019 aan de in de Qatar Stars League uitkomende club verbonden, zo meldt de club uit de Domstad maandagavond via de officiële kanalen bekend. De transfer van Kali komt na een rumoerige periode, waarin de middenvelder een negatieve hoofdrol opeiste.

/

Manager Spelerszaken & Scouting Edwin de Kruijff verzekert dat deze situatie geen doorslaggevende rol heeft gespeeld bij de totstandkoming van de transfer van Kali. “Maar het heeft de besluitvorming natuurlijk wel beïnvloed”, erkent de sportbestuurder op de clubsite. “Voor ons en zeker ook voor Anouar. Hij is enorm geschrokken van het incident, de impact die het heeft gehad en de reacties die er op volgden. Hij is toe aan rust rondom zijn persoon.”

Afgelopen zomer maakte Kali zijn rentree bij FC Utrecht, na een kortstondig verblijf bij Roda JC Kerkrade. Na iets meer dan een half jaar gaan beide partijen opnieuw uit elkaar. "Gezien de financiële situatie van de club en het uitblijven van een transfer van Tommy Oar deze winter, konden wij dit goede bod op één van onze spelers niet weigeren. We beseffen ons dat we met Anouar een vaste kracht laten vertrekken. Dat is echter inherent aan de financiële situatie van de club”, besluit De Kruijff.

Update 18 februari 8.01 uur - Nieuwe werkgever in Qatar verhuurt Kali al meteen
Anouar Kali stapte maandag over van FC Utrecht naar Al-Arabi in Qatar, maar zal de komende tijd geen wedstrijden spelen voor die club. Al-Arabi verhuurt de middenvelder zeer waarschijnlijk aan Al-Mesaimeer, dat een niveau lager opereert in Qatar. Dat schrijft het Algemeen Dagblad woensdag. Al-Arabi heeft te veel buitenlanders onder contract staan en waarschijnlijk zal Kali eerst een tijd elders ondergebracht worden.


Poll

De beste oplossing voor alle betrokken partijen


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door wickedmen)

Voorbeeld van 'hoe kan ik zo snel mogelijk mijn cariere verpesten'. Vind ook dat Utrecht hier een negatieve rol in heeft gehad.

16 februari 2015 om 18:29

Ach ik denk niet dat Kali veel hoger had kunnen komen. En zeker niet meer zou kunnen verdienen als wat hij nu wss gaan doen.

16 februari 2015 om 18:52

Hoezo Utrecht een negatieve rol? Kali z'n rol was door zijn gedrag uitgespeeld bij Utrecht. Hij kan lekker cashen en Utrecht vangt een heel aardig bedrag, iedereen wint

18 februari 2015 om 10:43

Hij kan echt wel voetballen hoor.. Dat seizoen voor hij naar roda ging haalde hij een redelijk niveau.. Om nu te zeggen dat hij er niks van kan slaat ook nergens op

16 februari 2015 om 19:43

Haha Utrecht hier een rol in heeft gehad? Als er iemand schuld daar aan heeft is het kali zelf. Toen ie een half seizoen goed speelde wilde Utrecht z'n contract verlengen maar meneer vond zichzelf al tegoed en dacht dat ie naar Anderlecht en Ajax kon. Uiteindelijk was Roda het hoogshaalbare nadat ie z'n contract niet verlengde. Vervolgens speelt ie dramatisch in Kerkrade en geeft Utrecht um weer een kans door um een nieuw contract aan te bieden. En nu flikt ie dit weer met Peterson en slaat ie een spitsentrainer (koevermans)!!! MaarJa het is inderdaad Utrecht z'n schuld dat kali z'n cariere weggooid

16 februari 2015 om 19:59

Inmiddels weer bijgekomen QAZ343? Dat Utrecht hem niet direct schorste vind ik kwalijk. Daardoor werd hij uitgefloten en werd het helemaal onhoudbaar. Als je weer rustig bent, moet je mijn 1e post weer nalezen. Ik zeg nergens dat Utrecht Kali heeft verpest.

16 februari 2015 om 20:36

Jij denkt dat ie gewoon weer door kon gaan zoals daarvoor? Ook na een korte schorsing? Kali heeft zichzelf verpest en Utrecht heeft het nog proberen te redden. Maar tevergeefs

17 februari 2015 om 10:07

Alleen slecht van Utrecht dat ze hem hebben terug gehaald. Niemand zat meer op die gast te wachten. Totaal geen mentaliteit.

18 februari 2015 om 08:19

Hoezo negatieve rol. Deze jongen had in het "gewone" leven gewoon ontslagen geweest. Als je een gebroken kaak slaat ben je gewoon weg op mijn werk en kan je naar het Uwv! Deze jongen mag god op z'n blote knieën bedanken dat hij bij een André club voor een riant salaris weer mag ballen.

18 februari 2015 om 10:08

Als je voor zoiets ontslagen word. Sturen ze net zo hard weg bij het uwv.

18 februari 2015 om 11:13

ontslagen en vermoedelijk zal het slachtoffer in het ''normale leven'' aangifte van mishandeling doen, waardoor de kans groot is dat je veroordeelt wordt door een rechter...

Missen we niks aan! Speelt alleen balletjes terug en voegt niks toe aan het spel van Utrecht.

Echter vind ik nu wel jammer dat Quesada is verhuurt. Had hem graag in actie gezien, de spoeling op het middenrif is erg dun nu (diemers, Janssen, Ayoub, Barazite, en de jeugdspelers Amrabat, De Groot, Ramselaar, El Aissati)

18 februari 2015 om 10:14

Oar?

Beter voor beide partijen. Bij de supporters had Kali al weinig sympatie, dan is het natuurlijk helemaal over als hij iemand een vuistslag verkoopt. Tevens ook slecht dat Utrecht hem niet gelijk schorste. We doen er goed aan hem te verkopen. De kali van 12/13 gaan we nooit meer zien.

Moest wel enorm lachen toen zondag tegen Dordrecht bij het opstootje, het publiek om Kali riep.

Ben blij dat ze van Kali af zijn. Jongen weigerde in het interview na Zwolle schuld te bekennen wat duidelijk maakte dat hij totaal geen zelfreflectie heeft.

Het grootste onzin verhaal sinds tijden. maar ja je eigen fans voor de gek houden doen jullie al jaren.
Van Seumeren kan beter zijn geld ergens anders aanbesteden of dit bestuur incl. de "adviseur"er uit jonassen.

16 februari 2015 om 18:58

Onzin? blijkbaar ben jij insider. Maar ik ben wel benieuwd, dus kom maar op met de waarheid. Ik wacht op je.

Het is een klein psychopaatje. Bij Roda een luis in de pels. Bij Utrecht extreem agressief. Jammer dat die jongen geen aangifte heeft gedaan. Gewoon strafrechtelijk vervolgen die hap. Ze zijn gewoon blij dat ze van hem af zijn. Wie wil nu dit soort werknemers. Foei

16 februari 2015 om 19:45

Ja helemaal gelijk. Liever kwijt dan rijk

18 februari 2015 om 09:57

Zo zou je het idd kunnen zeggen voor iemand die buitenstaander is en er weinig van af weet.

18 februari 2015 om 11:15

als jij dan ff jouw kant van het verhaal geeft en je inside information natuurlijk, dan is er een serieuse reactie waarop gereageerd kan worden ipv een mindfart van een (waarschijnlijke) fanboy....

20 februari 2015 om 11:26

Definieer fanboy. En nee dat heb ik al veel vaker gedaan en het zo vertellen is genoeg. Als je effe hier beter kijkt zie je een onderbouwde post van mij over het geval.

Ik denk dat Kali ook daar een lastpak gaat worden.
Schijnbaar is zo'n heet aangebakken jongen waar zijn handjes erg los zitten.
Maar zo zijn ze bij Utrecht er van af , en er zit weer wat in kas.

Eigen schuld Kali. Dom eerst van Utrecht naar Roda te gaan. (Dacht wel hogerop te kunnen. Teruggaan, maar dan moet je werken en je gedragen, om steun van de fans te krijgen. Succes Kali bij je volgende club!!

Utrecht is verkeerd geweest hem niet gelijk te schorsen en Kali had nooit een ploeggenoot mogen slaan.
Maar de oplossing die uiteindelijk met deze transfer is gevonden, is een geweldige afwikkeling voor alle partijen. De competitie van Qatar krijgt er een jongen in de kracht van zijn leven bij en als dat uit zijn voeten komt, mogen ook zij zich in hun handjes knijpen.

18 februari 2015 om 11:19

denk je dat er mensen zijn die de goudengids divisie van qatar kijken dan?

volgens mij wordt namelijk alleen gekeken door ingehuurde ''fans'' die meer met hun telefoon bezig zijn dan met de wedstrijd, maar das logisch want in het stadion hebben de beschikkng over een aardig wifi-netwerk, wat voor veel arbeiders een enorme luxe is...

Kali dus op het tweede niveau van qatar? Wat een klap allemaal wel niet voor je carrière kan beteken

Het 2de niveau in qatar.. kun je denk ik nog beter in de hoofdklasse gaan spelen.

Haha daar gaat je sportieve carrière. Zegt ook meteen alles over Kali als sportman.

Nog even en ...... Kali in oranje!!!

Die gaat grote problemen daar krijgen. Als je Qatar zegt komt er bij mij de docu en het nieuws over voetballers die als (rijke) slaven daar worden behandeld. Fifa geeft toch geen fuck. Spelers die geintimideerd worden en onderdrukt, etc. En dan niet te vergeten de echte slaven daar die zijn overleden voor onze WK 2022.

Verder grappig hoe niemand hier of andere FB pagina's nog steeds niet het echte verhaal kent of maar een beetje onderzocht heeft hoe en wat. Als het op informatie komt zijn de meeste gemakzuchtige schapen die graag alles meteen geloven wat er wordt verteld zonder enige vorm van kritisch nadenken. Van wat er verteld is in de media over Kali klopt een deel niet. Het werkelijke verhaal is dat Kali in een opstootje kwam met Petterson die Kali altijd zijn bro heeft genoemd op een harde scherpe training. Petterson kwam uiteindelijk dreigend op hem af en voor iemand die langer is dan Kali en Kali kleiner dan Petterson kan dat er gevaarlijk uitzien waarbij Kali vechter dat hij is een een stoot uitdeelde uit schrikreactie/zelfverdediging met uiteindelijk een scheurtje in zijn kaak ipv gebroken kaak. Door alle adrenaline wat Kali aanmaakte deelde hij ook nog een hoek uit aan Koevermans. Maar goed gebeurt is gebeurt en niemand van de selectie praatte er meer over. De staf besloot hem niet te schorsen, kan gebeuren. Alleen door onze ongelovelijke zwakke technisch bestuur besloten ze met alle winden mee te draaien ipv bij hun woord te blijven. Nu heb je dus een groot deel die het werkelijke verhaal niet kent, een verzwakkerde selectie en een opkomende ongelukkige speler. Kijk de beelden op Youtube er maar op na. Ik geloofde ook eerst het eerste verhaal en vond het belachelijk van Kali tot zijn interview na zijn laatste wedstrijd.

Oh en Utrecht publiek zou toch stoppen met fluiten na een paar wedstrijden, Kali is ook mentaal hard en zou er niet aan onderdoor gaan. Zeker als ze het werkelijke verhaal naar buiten hadden gebracht als club zijnde met uitleg ipv commercieel excuses geven.

Het zal je maar gebeuren op straat, iemand komt dreigend op je af of valt je aan en door ooggetuigen die het verkeerd zien en een scheurtje in iemand zijn kaak die je hebt geslagen, zit je zo voor 1 jaar vast. Laat staan als er echt letsel is. Brrrrrrrrrr, hopen dat dit nooit gebeurt.

18 februari 2015 om 09:04

Dus samenvattend zeg jij; Kali heeft geen schuld want hij sloeg uit reactie/zelfverdediging omdat iemand groter is dan hij? Ja, dan valt Kali idd niets te verwijten. Eigenlijk zouden ze Petterson en Koevermans moeten verkopen! De schobbejakken!

18 februari 2015 om 09:32

Kort samengevat: Als ik dreigend op je af kom in een conflict, ja! Tenzij je een liefhebber bent van vol neergemaaid te worden. Altijd jezelf verdedigen als het serieus is.

18 februari 2015 om 09:41

Eerst slaan dan praten dus, weten we dat ook weer. Ongelooflijk.

18 februari 2015 om 10:11

Het was geen wildvreemde voor hem he, een collega/teamgenoot.

18 februari 2015 om 10:11

Idd ongeloofelijk dit. Dit soort mensen bestaan dus blijkbaar echt. Als het Badr Hari was die dreigend op je af komt zou je dus wachten op een gebroken kaak, tanden, neus, paar blauwe ogen. Shit dan zijn Kali en ik dus schuldig omdat ik een paar weken geleden tijdens het uitgaan iemand op zijn kaak sloeg omdat hij voor de 2de x van de 3x door de deur vloog, mij aanviel en de hele tijd mensen lastig viel. Man, man, man, man, man.

18 februari 2015 om 10:28

Volledig vergelijkbare gevallen idd. Een teamgenoot tijdens de training of een wildvreemde (beschonken/gedrogeerd(?)) persoon tijdens het uitgaan.

Ik laat me niet slaan, maar ik zal ook niet zo snel uitdelen als het ook anders opgelost kan worden.

Op het tweede niveau van Qatar speel je drie wedstrijden tegen echte clubs, de rest tegen tweede elftallen van de club uit de QSL. Wel een mooie pot tegen Al Rayyan dat vorig jaar gedegradeerd is.

Lol, van Utrecht naar het tweede niveau in Qatar, op je 23e. Ach ja, wel tussen de mede-moslims en een zak geld. Dat is denk ik wat belangrijker voor Kali. Tot nooit weer ziens.

23 Jaar oud en dan op het tweede niveau van Qatar spelen, ik ben benieuwd of hij z'n carrière dan ooit nog op de baan weet te krijgen want dit is wel een heel erg grote stap terug. Zou hij inmiddels al spijt hebben van dat opstootje?

Wat maakt het uif? Ook al speelt hij in de derde divisie, hij is financieel al binnen. Topspeler zou die toch niet worden. Beperkte speler die nu financieel het maximale eruit gaat halen. Je kan hem geen ongelijk geven. Alsof hij naar een topcompetitie zou gaan.

18 februari 2015 om 11:28

ik denk dat ze in qatar zulk soort jongens echt geen miljoenensalaris geven hoor

dat doen ze namelijk alleen met spelers die een naam hebben en (media)aandacht trekken voor de club

zon jongetje dat ze erbij pakken en in het 2e laten spelen omdat er al teveel buitenlanders in het 1e ingeschreven staan verdient daar echt de jackpot niet

het zal heus meer zijn dan de gemiddelde timmerman of speler in de pilsleague, maar de meeste spelers zullen er toch voor kiezen om ergens een contract te tekenen waar ze nog enigszins zichzelf kunnen laten zien ipv ergens bi het 2e van zandbak united....

18 februari 2015 om 11:35

Precies. Zulke spelers betalen ze echt niet veel. Hij zal daar wel netto verdienen wat bij Utrecht bruto was. Want in Qatar betaal je geen belasting.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie

15 fans
Middenvelder, 28 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 november
Mino Raiola heeft woensdag een ontmoeting gehad met AC Milan om over een rentree van Zlatan Ibrahimovic te praten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren