Verbeek komt dramatisch begin te boven en boekt eerste zege

Gertjan Verbeek heeft zijn tweede wedstrijd bij VfL Bochum wel weten te winnen. De Westfaalse club verloor vorige week zaterdag met 2-1 van Union Berlin, maar was vrijdag op eigen veld met 3-2 te sterk voor Eintracht Braunschweig. Bochum boekte zodoende zijn eerste zege sinds 21 november en klimt naar de elfde plaats in de 2. Bundesliga.

/

Verbeek zal echter niet tevreden zijn geweest over de start van zijn team in het rewirpowerSTADION. De bezoekers kwamen namelijk al na drie minuten op voorsprong: Mirko Boland krulde de bal prachtig in de verre hoek. Braunschweig bleef de bovenliggende partij, maar na 36 minuten deed de gastheer zowaar wat terug. Simon Terodde scoorde na een hoekschop en maakte daarmee een einde aan zijn doelpuntendroogte die 582 minuten duurde.

Marco Terrazzino tekende op slag van rust zelfs voor de 2-1, door de bal na een goede voorzet van Stefano Celozzi van dichtbij binnen te prikken. Kort na rust leek Terodde het duel vanaf elf meter eigenlijk al te beslissen, maar Damir Vrancic bracht met de 3-2 de spanning nog even terug. Namens Bochum troffen Selim Gündüz en Terodde nog het aluminium, maar de drie punten bleven wel gewoon in eigen stadion.

Denk jij dat VfL Bochum in het linkerrijtje van de 2. Bundesliga eindigt?