Update: Celtic-fan met Downsyndroom maakte Schotse goal van de maand

Vrijdag, 20 februari 2015 om 12:32Matthijs van Laar • Laatste update: 12:30

/

De goal van de maand in Schotland komt naar alle waarschijnlijkheid op naam van de elfjarige Jay Beatty. De jonge Celtic-fan heeft het Syndroom van Down, maar dat heeft hem er niet van weerhouden om in Schotland uit te groeien tot nationale knuffelbeer. Zijn populariteit is nog verder toegenomen nadat hij als VIP-gast bij het duel tussen Hamilton Academical en Celtic de kans kreeg om te scoren.

In de rust van de ontmoeting werkte Jay de bal tegen het net, hetgeen hem op een staande ovatie kwam te staan van zowel Celtic-supporters als fans van de tegenstander. De Schotse Premier League heeft genoten van het tafereel en nomineerde de goal voor doelpunt van de maand januari. Die titel lijkt Jay nu al niet meer mis te kunnen lopen.

Jay werd vorig jaar in één klap beroemd toen hij door toenmalig Celtic-spits Georgios Samaras uit het publiek werd gehaald om de zojuist behaalde landstitel te vieren. Hij mocht daarna onder meer meereizen met de spelersbus van Celtic en werd door Samaras uitgenodigd om naar het WK in Brazilië te komen. Die uitnodiging moest hij helaas afslaan.

Update 20 februari 12.32 uur - Celtic-fan met Downsyndroom maakte Schotse goal van de maand
Een prachtig moment voor Jay Beatty: het doelpunt dat hij maakte in de rust van het duel tussen Hamilton Academical en Celtic is gekozen tot goal van de maand in de Schotse Premier League. De elfjarige supporter van Celtic kreeg liefst 97 procent van de stemmen en liet 'concurrenten' David Goodwillie en Gary Mackay-Steven daarmee ver achter zich.Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door myloki)

Dit natuurlijk prachtig voor dat kind! Ynwa!

Schitterend toch zoiets. Het is een kleine moeite en voor veel mensen niet eens belangrijk. Voor dat jochie is het echter iets geweldigs.

Noem mij maar cynisch maar wat voor een waarde heeft zo'n uitverkiezing nog in de toekomst als elke m*****l kans hier op maakt? Dit is leuk bij de braderie van een plaatselijke voetbalvereniging maar niet in het profvoetbal. Flinke misser van de Spl!

12 februari 2015 om 13:29

Jij bent vast gezellig op feestjes.

12 februari 2015 om 13:34

Haha

20 februari 2015 om 12:45

Hulde!!!

20 februari 2015 om 13:51

Lol

12 februari 2015 om 13:32

Echt grappig ben je is het niet?

Echt kansloos dit soort reacties en getuigd van weinig fatsoen.

On: fantastisch is dit voor de jongen en zowel zijn ouders.

12 februari 2015 om 13:33

Zo en dit is dan 31 je zult wel trots op je zelf zijn

12 februari 2015 om 13:34

Je weet ook nog niet eens wat cynisme betekent. Daarnaast is het geen misser maar een prachtig gebaar voor een jongetje die nooit een normaal, zelfstandig leven zal kunnen leiden. Laat hem dan vooral genieten van dit soort gestes zonder azijnpissers zoals jij.

12 februari 2015 om 13:43

Zeker een prachtig gebaar maar helemaal kloppen doet het niet natuurlijk. Ik denk niet dat iemand er wakker van ligt. Misschien alleen de nummer 2 van de goal van de maand

12 februari 2015 om 16:07

Waarom niet, Voetbal is toch ookiets maatschappelijks? En ze zeggen daarbij dat de reactie van de publiek het mooi maakt, voor mij maakt voetbal dat ook mooi. Kan hier erg van genieten. Ze halen juist de positieve kanten naar voren hiermee! Voorbeeld voor allen!

12 februari 2015 om 22:50

Ik keur het ook zeker niet af begrijp me niet verkeerd, ik hou wel van spontane acties. Het niet helemaal kloppen is ook niet juist besef ik me nu. Dat zou het in mijn ogen pas zijn als het een gewoonte zou worden.

12 februari 2015 om 13:34

Jaloers?

12 februari 2015 om 13:46

Na het lezen van dit artikel nomineer ik 'spaiz' voor de reactie van de maand.

12 februari 2015 om 14:01

Sinds de Ice Bucket Challenge heb ik het wel gehad met dat nomineren.

12 februari 2015 om 14:26

Noem mij maar cynisch maar wat voor een waarde heeft zo'n uitverkiezing nog in de toekomst als elke m*****l kans maakt op de reactie van de maand?

12 februari 2015 om 14:08

Ik kan me deels vinden in je reactie. Natuurlijk is het geweldig voor zo'n iemand, maar je kan het ook gaan overdrijven. Waarom nomineren we hem niet gelijk voor de Ballon d'or? Op deze manier worden sportverkiezingen gedegradeerd tot een wedstrijd wie je de prijs het meeste gunt door zijn aandoening.

12 februari 2015 om 14:09

Het gaat om goal van de maand, niet om mooist ingeschoten goal van de maand, niet om belangrijkste goal van de maand, Gewoon, om goal van de maand en als de meerderheid in Schotland dit de goal van de maand vinden, om emotionele, belangrijke of wat voor andere motivatie dan ook, is dit zeker geen ''flinke misser van de Spl''

20 februari 2015 om 15:14

Prachtig gebaar! Dit doet wat met zo'n jochie. Complimenten ook naar Samaras

12 februari 2015 om 14:11

@spaiz de uitverkiezing van goal van de maand is sowieso al totaal niet boeiend. Wat maakt het nou uit wie de goal van de maand maakt (toch al subjectief) het gaat uiteindelijk om de punten in het profvoetbal.
Waarom er dan geen kind blij mee maken, dan heb je er in ieder geval nog wat aan.

12 februari 2015 om 14:35

Zo'n uitverkiezing heeft voor niemand enkele waarde maar dan voelt zo'n jongen zich ook weer blij. Mooi toch

12 februari 2015 om 14:47

Ik denk dat jij de grootse misser thuis bent door zo een stomme reactie

12 februari 2015 om 20:35

Ongelooflijk dat je hier negatief over kan zijn.

13 februari 2015 om 01:06

Zo veel ellende op de wereld dan is dit toch iets moois op te horen schaam je !

15 februari 2015 om 17:31

precies! helemaal mee eens

13 februari 2015 om 01:40

Man man man, jij bent echt om te janken... Dit is een fantastisch gebaar!

20 februari 2015 om 13:03

Ik zou me dood schamen als ik 1 van de voetballers zou zijn die boven deze jongeman de prijs in ontvangst zou moete nemen. Sterker nog, ik zou hem weigeren. De prestatie die je zelf hebt neergezet als voetballer door een mooie goal voor je club te scoren is al prachtig, heb je dan echt nog een extra veer in je reet nodig? Er zal niemand zo blij mee zijn als deze jongeman en als je ziet hoe hij die penal neemt, vol overtuiging en met alles wat die inzich heeft, is het voor mij de terechte winnaar.

20 februari 2015 om 13:54

Sjonge jonge, zo'n verkiezing heeft voor vrijwel niemand waarde maar voor zo'n jongen heel mooi. Maar dat moet je begrijpen

Het doelpont van Doolan is echt geniaal. Als keeper zal je ook wel denken: "kak, sta ik voor schut!".

@spaiz: Ik kan je garanderen dat je negatieve reacties gaat krijgen, maar enigszins ben ik het wel met je eens. Voor zo'n jongen is het al geweldig dat hij mag kijken en op goal mag schieten. Deze nominatie is dan niet geheel nodig.

Waarom moeten mensen toch altijd in iets wat zo positief is iets negatiefs van maken?

12 februari 2015 om 13:49

Zo zit de hedendaagde cultuur in elkaar. Altijd klagen en kritiek hebben.

12 februari 2015 om 14:06

ja verschrikkelijk. wees is een keer blij voor een ander. maar nee wat ik niet heb mag niemand hebben of hebben ze niet "verdiend"

20 februari 2015 om 14:03

Dat is altijd al zo geweest, maar omdat we nu het internet hebben, is er voor iedere klaagzang ook een podium.

Hartstikke leuk gedaan voor zon jochie. Als je alleen al ziet hoe die geniet na zijn goal is toch prachtig. En voor de rest maalt er toch niemand om die goal van de maand dus laat lekker dat jochie het worden maak je toch nog een iemand heel erg blij. Al zal die waarschijnlijk met zijn nominatie al blij genoeg zijn

20 februari 2015 om 13:01

Als ik als spits een mooie goal zou hebben gemaakt zou ik er wel degelijk wakker van liggen.. Toch vind ik dit een hele mooie actie voor zo'n jongen!

Heb Celtic altijd al een mooie club gevonden. Deze actie is echt geweldig. Zouden meer clubs mogen doen.

12 februari 2015 om 14:02

Hij was bij deze opname als eregast uitgenodigd door Hamilton Academical die hem in de rust deze kans boden. Dus de credits horen in dit geval naar die club te gaan

Wat een prachtig gebaar! Als je dat gezicht ziet van dat ventje, zoveel enthousiasme, dat is toch hartstikke mooi! Hopelijk wint hij deze prijs.

Zo heel bijzonder was die goal niet vond ik, als dit al tot de mooiste goals behoort dan zegt dat genoeg over de Schotse competitie.

Maar zonder gekheid, het is een prachtig gebaar, maar aan de andere kant een beetje overdreven. Dat je hem bij dingen betrekt oké, maar dat je nu sportverkiezingen gaat gebruiken om hem in de spotlights te plaatsen vind ik een tikkeltje overdreven. Zo kun je iedereen met Down-syndroom een goal laten maken en de verkiezing 'goal van de Maand' laten bestaan uit louter zulke goals. Je kan de Ballon d'or ook opdragen aan hem en zo kun je wel doorgaan. Dat hij met Samaras het veld op mocht was geweldig voor hem, dat hij werd toegejuicht door de aanhang van Celtic en van de tegenpartij na zijn goal ook. Maar dat je die goal gaat nomineren vind ik weer overdreven. Wat is het volgende denk ik dan? De Nobelprijs? De Ballon d'or?

12 februari 2015 om 14:08

Nee het is de goal van de maand. een kleine prijs die voor veel spelers niks uitmaakt. de prijs die jij op noemt zijn de prijs waar elke speler op hoopt. Dus om dat er mee te vergelijken heeft geen enkele meerwaarde.
ze geven deze jongen de dag van zijn leven.

en de nobelprijs heeft niks met voetbal te maken. dus waarom die er bij wordt betrokken is mij al helemaal een raadsel

12 februari 2015 om 14:49

Nou, eerst mocht hij op het veld komen. Nu mag hij een keer een goal maken. Nu wordt die goal genomineerd voor goal van de maand. Dan vraag ik mij af wat gaan ze hierna doen? Hem nomineren voor speler van de maand? Of speler van het jaar? Wellicht de Ballon d'or geven? Of wellicht de Nobelprijs voor vrede omdat hij ervoor zorgt dat de fans van verschillende clubs dichter bij elkaar worden gebracht door hem? Ja, wellicht overdrijf ik nu, maar dat idee heb ik nu ook. Ik vind het allemaal een beetje overdreven.

12 februari 2015 om 16:24

Waar maak je je in godsnaam druk om? Dat joch heeft de dag van zijn leven, dit is overduidelijk een eenmalig iets en jij maakt je druk over waar je de grens moet trekken? Wat is er overdreven?celtic dat laat zien maatschappelijk betrokken te zijn? De unieke ervaring voor die jongen? Een keer goed nieuws na al die doden en aanslagen de laatste tijd? En dat vanwege een duffe verkiezing die in een keer veel meer waarde heeft gekregen.

Ik lees nogal wat van dit soort reacties hier. Gun die knul toch een fijn moment en denk er verder niet over na

12 februari 2015 om 16:56

Ik geef alleen mijn mening. Ik zeg ook dat ik het een mooi gebaar vind, maar aan de andere kant overdreven. Je kan er mee blijven doorgaan wat ik ook aangeef. Nu wint hij de goal van de maand. Straks is hij de speler van de maand, speler van het jaar, speler van de wereld. Heel leuk voor zo'n jongetje, maar ten eerste zijn er nog genoeg jongetjes die ook in de spotlights mogen worden gezet wat mij betreft, en ten tweede vind ik het gewoon overdreven. Sportverkiezingen zijn bedoeld voor unieke sportmomenten, en ja je kan discussiëren of dit er een is (in mijn ogen niet), hou het daar ook bij. Dan kun je elk moment wel aangrijpen om iemand met Down of een andere syndroom/aandoening in het zonnetje te zetten.

Geweldig dat zoiets nog steeds kan. Dat kereltje heeft de dag van zijn leven

Dan hoop je op een filmpje van het doelpunt van dat jochie maar dan krijg je weer automatisch een filmpje van die vieze betweters voor je kiezen. Dit is cht een kansloze site aan het worden.

12 februari 2015 om 14:50

Het is compleet ruk zullen we maar zeggen

Ergens snap ik de sceptische reacties wel, maar als je het filmpje met de reacties van het publiek op youtube zoekt moet je toch toegeven dat het een hartverwarmend moment is. Misschien niet de mooiste qua schot, maar met alles eromheen wel de mooiste van de maand

12 februari 2015 om 14:31

http://youtu.be/lpF_8KPVxtg

Tip: zet je geluid aan

Leuk voor dat jochie. 'de dag' van zijn jonge leven. Prachtig gebaar. En leuk dat Samaras dat heeft gedaan. En dat hij mee mocht in de spelersbs. Goeie kerel die Samaras.

Een doelpunt kan op meerdere manieren mooi zijn.

De positieve aandacht die dankzij deze gebaren naar kids al Jay gaat, de natuurlijke manier waarop Samaras (en de rest van de Celtic-selectie) met Jay omgaan, de mooie geste van Hamilton om hem als VIP te ontvangen bij een thuiswedstrijd tegen Celtic, dat maakt dit doelpunt mooi.

Lekker belangrijk dat een bal vanuit een volley de kruising in vliegt... Er zijn zoveel belangrijkere zaken in het leven.

One Jay Beattie!

met de nominatie voor goal of the month heeft de Spfl ook een statement willen maken door te laten zien dat het in het voetbal om meer gaat zoals passie, plezier en de fans dan om geld of mooie goals.
Jay is hier bekend geworden door dat Samaras filmpje maar was al een jaar eerder in contact gekomen met de Celtic selectie en Sammy zoals hij Samaras noemt . Afgelopen weekend was hij te gast bij Barcelona waar hij een uitnodiging kreeg om gister de wedstrijd tegen Villareal bij te wonen wat hij vriendelijk afwees omdat hij thuis wou zijn om Patrick Thishle- Celtic te zien . Zijn motivatie was: "i like Barcelona but i love Celtic"
Op facebook heeft hij via zijn vader Martin Beatty een eigen pagina en er is ook een fanpagina genaamd Wee Jay Celtic Bhoy met veel foto's en filmpjes

Geweldig dit.
Tja, dat is nu mijn club

Bij elke profclub in Europa invoeren dit!

20 februari 2015 om 13:56

Lijkt me geen goed idee, dan.is de spontaniteit er behoorlijk van af. Juist mooi dat dit zomaar gebeurt, spontane actie!

voor alle zuurpruimen, schaam jullie schaam jullie heel diep.ik heb de tranen over de wangen lopen na het zien van de beelden. ik kan me niet voorstellen dat er ook maar 1 voetballer is die het mislopen van zo'n prijs jammer vindt na het zien van de beelden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Celtic

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. TurnbullMiddenvelder104
L. AbadaAanvaller103
K. FuruhashiAanvaller74
A. AjetiAanvaller62
J. HartKeeper90
JotaAanvaller62
G. GiakoumakisAanvaller21
Voor de complete selectie: Clubpagina Celtic.

8 fans
Aanvaller, 36 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 oktober
Hoewel Mohamed Salah interesse geniet van Real Madrid, heeft hij oren naar een langer verblijf bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren